Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Εσύ δεν σκότωσες κανέναν, εγώ που κόντεψα να μας ψήσω όλους μέσα σε φιλικό σπίτι από την άλλη... Και το δίνεις ως παράδειγμα νορμάλ εφηβείας;
ikaruga24 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Και το δίνεις ως παράδειγμα νορμάλ εφηβείας; Μια χαρά ήταν η εφηβεία μου. Από όλα είχα. Αλλά καμιά φορά μπορεί να κάνεις (ή να προσπαθήσεις να κάνεις) καμιά χοντρομαλακία. Συμβαίνει και στους καλύτερους.
Apoll Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Μεγαλώνοντας πάντως, όσοι μείνανε μόνοι τους συνήθως το μετάνιωσαν! Τα πάντα είναι θέμα επιλογής και προτεραιοτήτων. Πήρα διαζύγιο πριν 7 χρόνια και δεν έχω κάνει την παραμικρή προσπάθεια για μόνιμη σχέση ακόμα και σήμερα που είμαι ένα μήνα πριν τα 40, με πολλές γνωριμίες εκ των οποίων μερικές με είχαν και ως θεό τους, όπου σε άλλες εποχές θα είχα θυσιάσει τα πάντα για να τις κάνω ευτυχισμένες. (ακόμα και γάμο). Αλλά όταν ρωτάς τον εαυτό σου "αξίζει να ανταλλάξω τον υπάρχοντα τρόπο ζωής μου για την Χ" και η απάντηση είναι ένα βροντερό ΟΧΙ, συνεχίζεις την πορεία σου. Γιατί στην εσχάτη, η ζωή είναι δική μας, την κάνουμε ό,τι γουστάρουμε ζώντας όπως ΕΜΕΙΣ θεωρούμε σωστά και όχι οι άλλοι. Εγώ γουστάρω να ζω μόνος μου, να ξοδεύω λεφτά και τον χρόνο ΜΟΥ όπως θέλω εγώ. Σε PC components, διακοπές διαρκείας, να μην έχω υποχρεώσεις και να απλώνομαι στο queen size κρεβάτι μου ροχαλίζοντας. Θέλω να μαγειρεύω αυτό που αποφασίζω αυτή τη στιγμή, δεν θέλω τίποτα να είναι γραμμένο στις πέτρες. Και άμα στις 18:20 βλέπω ότι στο σινεμά ξεκινά στις 18:45 back to back τα τρία Star Trek για 7 ώρες run, κλείνω εισιτήριο, βγάζω το αμάξι από το γκαράζ και πατάω να προλάβω ενώ ο V8 μουγκρίζει ξεκινώντας τρία χωριά που περνάω. Και άμα γουστάρω, δύο μέρες μετά πάω να δω την ίδια ταινία σε 3D IMAX. Όπως και το ότι 6 μήνες διακοπές, τις έκανα 6 εβδομάδες. Το να μην δίνω λογαριασμό σε κανέναν, εκτός της HRMC, είναι μεγάλη υπόθεση. 11
Lanike71 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Ενας απο τους 2 θα έχει πατρικο θα μεινουν εκει , οι γονεις αν θέλουν εγγονακια θα βάλουν και αυτοι πλάτη. Δεν ειναι τοσα λιγα .... ενα 1000αρικο πες και οι 2 στη χειροτερη. Ε αυτα τα λεφτα θα ειναι για τα εξοδα τους. Λυσεις αμα θες να βρεις υπάρχουν. Δεν εννοω σώγαμπρος. Μάλιστα. Ξεκινάς οικογένεια με ένα προυπολογισμό που λέει ότι πρέπει να δουλεύουν και οι δύο, πρέπει να πάνε στο πατρικό και επιπλέον με αυτά τα λεφτά ξέρεις ότι θα βγάζεις ίσα-ίσα το μήνα. Που σημαίνει, ότι στην πρώτη στραβή, μπήκες μέσα.Και έχεις και ένα παιδί από πίσω... Όχι φίλε, δε γίνονται έτσι οι προγραμματισμοί για οικογένειες. 1
DDevil Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Μάλιστα. Ξεκινάς οικογένεια με ένα προυπολογισμό που λέει ότι πρέπει να δουλεύουν και οι δύο, πρέπει να πάνε στο πατρικό και επιπλέον με αυτά τα λεφτά ξέρεις ότι θα βγάζεις ίσα-ίσα το μήνα. Που σημαίνει, ότι στην πρώτη στραβή, μπήκες μέσα.Και έχεις και ένα παιδί από πίσω... Όχι φίλε, δε γίνονται έτσι οι προγραμματισμοί για οικογένειες. Αμα ΄έχεις καμια καλυτερη ιδέα φιλε περιμένουμε να την ακουσουμε. Ολοι πρεπει να βοηθησουν ... θα πρεπει και η κοπελα να έχει κατι και ο αντρας και ο πεθερος και ο μπαμπας δεν γινεται μονο ο ενας να τα φορτωθει στη πλάτη σαν τον άτλα. Εγω πχ έχω κάτι απο πισω αν χρειαστει να μεινουμε .... και να μην έχω αναγκη τα νοικια. ΥΓ Το προβλημα ειναι κάποιος θελει να κανει οικογενεια με τις συνθηκες αυτες δεν ειναι οτι θελει να μεινει εργενης αυτο ειναι το πιο ευκολο.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Αμα ΄έχεις καμια καλυτερη ιδέα φιλε περιμένουμε να την ακουσουμε. Ολοι πρεπει να βοηθησουν ... θα πρεπει και η κοπελα να έχει κατι και ο αντρας και ο πεθερος και ο μπαμπας δεν γινεται μονο ο ενας να τα φορτωθει στη πλάτη σαν τον άτλα. Οι γονείς μόνο, δεν παίζει με τίποτα;;;;
the other one Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Αυτό που διάβασα πιο πάνω πως κάνεις παιδιά για να σε γηροκομήσουν το θεωρώ πολύ μεγάλο foul. Το παιδί από τη στιγμή που θα πατήσει τα 18 και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που θα έχει μια οικονομική ανεξάρτησία είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ανεξάρτητο και δεν έχει καμία απολύτως υποχρέωση ούτε να σε φροντίσει ούτε να σε γηροκομήσει. Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως είναι ηθικό για τον καθένα να παρατήσει τους γονείς του στα κρύα του λουτρού όταν αυτοί ίσως το χρειαστούν, αλλά για μένα σε σχέση με αυτά ο καθένας θα πρέπει να έχει κάνει τα κουμάντα του για τον εαυτό του ώστε να μη γίνεται βάρος σε άλλους χωρίς λόγο. Είναι καλό σαν στάση ζωής να το έχουμε στο πισω μέρος του μυαλού μας. Τα παιδιά μπορεί να είναι πολλά αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι ασφάλεια ζωής. 2
Anorymous Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Το πιο θεικο ειναι η κλασικη ατακα που σου λενε οταν τους λες οτι δεν παντρευεσαι για οικονομικους λογους και σου λενε ε μωρε τα παιδια μονο αγαπη θελουν 7
nikko_ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Η ζωή μου δεν έχει σκοπό, δεν έχει κατεύθυνση, δεν έχει στόχο, δεν έχει νόημα και όμως είμαι ευτυχισμένος. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Τι κάνω σωστά;
pontez2 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 ,κατορθωμα ειναι να το μεγαλωσεις οπως πρεπει και αυτο μπορουν το κανουν λιγοι . To "πως πρέπει" πως το ορίζεις; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο για το πως πρέπει να μεγαλώσει ένας άνθρωπος; Όταν θα έχεις μικρά παιδιά να φροντίσεις (όχι να τα παρκάρεις αλλού) θα υπάρχουν στιγμές που θα παρακαλάς γονατιστός κλαίγοντας να τα πάρει κάποιος έστω για μια μέρα. Και αν βρεθεί αυτός ο καλός άνθρωπος να στα πάρει μετά απο 3 λεπτά θα τα ζητάς δίπλα σου. Άστο, όλοι λέμε τέτοια στην αναμπουμπούλα και μετά απο 2 λεπτά μας λείπουν Πόσοι θεωρεις όμως ότι όντως μπορούν να πετάξουν τον εγωισμό τους για χάρη κάποιου αλλου; basketballfan αν μου επιτρέπεις. Ο άλλος στη δεδομένη φάση ειναι το δικό σου παιδί, όχι κάποιος ξένος, συναίσθημα που δε μπορεί κανεις να το αντιληφθεί αν δεν γίνει γονιός (και μάλιστα γονιός που να θέλει παιδιά όχι "εξαναγκασμένος") Και κάπου εδώ να τονισθεί οτι βγάζουμε πολύ εύκολα συμπεράσματα έξω απ΄τον χορό. Η γέννηση ενός παιδιού ειναι η κορύφωση στη σχέση 2 ανθρώπων που αγαπήθηκαν. Αν το παιδί γεννηθεί σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση, υπάρχει πρόβλημα. Κάποιος δε θα το θέλει ή δε θα δίνει ιδιαίτερη προσοχή. Οποτε όταν ειναι να κάνουμε τη πράξη, προσεκτικά. Και να παραθέσω και ένα σοφό ποστ που έγραψε ο alex_00 Όσοι είστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι και πεπεισμένοι ότι η ζωή είναι καλύτερη χωρίς παιδιά, δεν καταλαβαίνετε τον λόγο για οικογένεια, είστε ελεύθερα πουλιά και αμετανόητοι εργένηδες κτλ να ξέρετε ότι είναι στην ανθρώπινη φύση να αλλάζουν πολύ τα συναισθήματα σας και οι απόψεις σας εφόσον μάθετε ότι θα γίνετε γονείς. Να είστε συνειδητοποιημένοι αλλά όχι απόλυτοι Πέρα από το οτι συμφωνώ, να προσθέσω πως ειναι στην ανθρωπινη φυση τα συναισθήματα και οι απόψεις να αλλάζουν όσο μεγαλώνουμε. Και όπως μπορει να μετανιώσει κάποιος που παντρεύτηκε και γέννησε, έτσι μπορει να μετανιώσει και ο άλλος που προτίμησε να ειναι εργένης. 1
Lanike71 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Αμα ΄έχεις καμια καλυτερη ιδέα φιλε περιμένουμε να την ακουσουμε. Ολοι πρεπει να βοηθησουν ... θα πρεπει και η κοπελα να έχει κατι και ο αντρας και ο πεθερος και ο μπαμπας δεν γινεται μονο ο ενας να τα φορτωθει στη πλάτη σαν τον άτλα. Εγω πχ έχω κάτι απο πισω αν χρειαστει να μεινουμε .... και να μην έχω αναγκη τα νοικια. ΥΓ Το προβλημα ειναι κάποιος θελει να κανει οικογενεια με τις συνθηκες αυτες δεν ειναι οτι θελει να μεινει εργενης αυτο ειναι το πιο ευκολο. Κοίτα υπάρχει λύση : Γυρνάμε στη δεκαετία του '60 που οι γονείς είχαν "υποχρέωση" προς τα παιδιά μόνο τροφής και στέγης μέχρι τα 15 τους. Μετά τους έλεγαν να βρουν το δρόμο τους μόνα τους.Αν εννοείς κάτι τέτοιο, μαζί σου. Τώρα αν θες να πεις ότι το μεγάλωσες, πρέπει να βάλεις μέσα τροφή, στέγη, ένδυση, ψυχαγωγία,σπουδές κλπ. Για ποιό λόγο νομίζεις οι περισσότεροι παντρεύονται και κάνουν παιδιά μετά τα 30; Επειδή γλεντάνε τη ζωή τους; Ή μήπως για έναν άνδρα ας πούμε, μετά τα 18 θέλει πτυχίο,μεταπτυχιακό,στρατιωτικό που χαλαρά τον πάνε γύρω στα 28-30; Για βάλε και να βρει μία δουλειά και να είναι ας πούμε "σίγουρος" επαγγελματικά. Λογικό πάντως δεν είναι να ξεκινήσεις οικογένεια ζητώντας δανεικά από τη σύνταξη των παππούδων...Κάποια στιγμή οι παππούδες θα "φύγουν". Τότε τι θα κάνεις; 2
livefreeordie Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν μια τέτοια ευθύνη. νομίζουν ότι μπορούν αλλά όταν έρχεται η ώρα να αρχίσουν να ζουν για κάποιον άλλον ,να πρέπει να δουλεύουν για να τα ξοδεύουν για κάποιον άλλον ,να πρεπει να βαλουν τον ευατο τους σε δευτερη μοιρα κτλ εκεί αρχίζει το ζόρι ,πολλοί δε το αντέχουν και βλέπουν τα παιδιά σα φόρτωμα και σαν αιτία που έγινε η ζωή τους τόσο πιο δύσκολη με αποτέλεσμα να μη τα θέλουν μετά. η τελική κατάληξη είναι να δημιουργούν ένα παιδί δυστυχισμένο και πιθανόν και με ψυχολογικά που είναι και πολύ πιθανό να αποτύχει και στη ζωή του σαν ενήλικας. η σωστή διαπαιδαγώγηση και το σωστό μεγάλο ενός παιδιού είναι το άλφα και το ωμέγα. πιστεύω πολλοί λίγοι είναι ικανοί για κάτι τέτοιο. και γι αυτο μόνο εκείνοι πρέπει να κάνουν παιδιά.
pananton Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Τα πάντα είναι θέμα επιλογής και προτεραιοτήτων. Πήρα διαζύγιο πριν 7 χρόνια και δεν έχω κάνει την παραμικρή προσπάθεια για μόνιμη σχέση ακόμα και σήμερα που είμαι ένα μήνα πριν τα 40, με πολλές γνωριμίες εκ των οποίων μερικές με είχαν και ως θεό τους, όπου σε άλλες εποχές θα είχα θυσιάσει τα πάντα για να τις κάνω ευτυχισμένες. (ακόμα και γάμο). Αλλά όταν ρωτάς τον εαυτό σου "αξίζει να ανταλλάξω τον υπάρχοντα τρόπο ζωής μου για την Χ" και η απάντηση είναι ένα βροντερό ΟΧΙ, συνεχίζεις την πορεία σου. Γιατί στην εσχάτη, η ζωή είναι δική μας, την κάνουμε ό,τι γουστάρουμε ζώντας όπως ΕΜΕΙΣ θεωρούμε σωστά και όχι οι άλλοι. Εγώ γουστάρω να ζω μόνος μου, να ξοδεύω λεφτά και τον χρόνο ΜΟΥ όπως θέλω εγώ. Σε PC components, διακοπές διαρκείας, να μην έχω υποχρεώσεις και να απλώνομαι στο queen size κρεβάτι μου ροχαλίζοντας. Θέλω να μαγειρεύω αυτό που αποφασίζω αυτή τη στιγμή, δεν θέλω τίποτα να είναι γραμμένο στις πέτρες. Και άμα στις 18:20 βλέπω ότι στο σινεμά ξεκινά στις 18:45 back to back τα τρία Star Trek για 7 ώρες run, κλείνω εισιτήριο, βγάζω το αμάξι από το γκαράζ και πατάω να προλάβω ενώ ο V8 μουγκρίζει ξεκινώντας τρία χωριά που περνάω. Και άμα γουστάρω, δύο μέρες μετά πάω να δω την ίδια ταινία σε 3D IMAX. Όπως και το ότι 6 μήνες διακοπές, τις έκανα 6 εβδομάδες. Το να μην δίνω λογαριασμό σε κανέναν, εκτός της HRMC, είναι μεγάλη υπόθεση. εγώ γιατί σκάλωσα με το v8??? that's the meaning my friend...αν αυτο σε ευχαριστεί τότε ωραίος...εγώ είμαι λίγο πριν τα 30 και κάνω τα ίδια εκτός του v8... 1
DDevil Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Κοίτα υπάρχει λύση : Γυρνάμε στη δεκαετία του '60 που οι γονείς είχαν "υποχρέωση" προς τα παιδιά μόνο τροφής και στέγης μέχρι τα 15 τους. Μετά τους έλεγαν να βρουν το δρόμο τους μόνα τους.Αν εννοείς κάτι τέτοιο, μαζί σου. Τώρα αν θες να πεις ότι το μεγάλωσες, πρέπει να βάλεις μέσα τροφή, στέγη, ένδυση, ψυχαγωγία,σπουδές κλπ. Για ποιό λόγο νομίζεις οι περισσότεροι παντρεύονται και κάνουν παιδιά μετά τα 30; Επειδή γλεντάνε τη ζωή τους; Ή μήπως για έναν άνδρα ας πούμε, μετά τα 18 θέλει πτυχίο,μεταπτυχιακό,στρατιωτικό που χαλαρά τον πάνε γύρω στα 28-30; Για βάλε και να βρει μία δουλειά και να είναι ας πούμε "σίγουρος" επαγγελματικά. Λογικό πάντως δεν είναι να ξεκινήσεις οικογένεια ζητώντας δανεικά από τη σύνταξη των παππούδων...Κάποια στιγμή οι παππούδες θα "φύγουν". Τότε τι θα κάνεις; Εσυ θα πληρωσεις τις σπουδες ? Εγω στα 19 μου δουλευα και εβγαζα κοντα στο 1000ρικο οχι δουλεια γραφειου ομως αυτες δεν πληρωνονται τοσο οσο οι χειρωνακτικες. Κατα τα αλλα ειναι και πως θα μεγαλωσεις αν σε μαθουν να την βγαζεις στις καφετεριες με το τσιγαρακι καθε μερα δεν θα βγαινεις αν τα απογευματα τα περνας στο παρκο της γειτονιας κανοντας γυμναστικη η λες στη παρεα παμε να αραξουμε σε καμια παραλια να τα πουμε τι εξοδα θα εχεις? Θα δεις σε λιγο καιρο που θα σφιξει και αλλο η κατασταση πως θα την βγαζουμε!
antreaslam Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Αυτη παλι η κλισε μπουρδα που την λετε και την ξαναλετε οτι "κανω παιδια για οταν παω 80 χρονων να εχω καποιον να με κοιταξει "Συμφωνώ ότι είναι και κλισέ, και μπούρδα. Και εγωιστικό φυσικά, το να κάνεις παιδιά, να τα "προσέχεις", ώστε να πιάσεις κάβα για το μέλλον. Οποτε να χαντακωσω εγω την ζωη μου (γιατι χαντακωμα ειναι με αυτα που κανω και που δεν θα μπορω εκ των πραγματων να τα κανω με παιδια ) απο τα 30 μεχρι τα 80 ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ δλδ για οταν φτασω αυτη την ηλικια να εχω να με κοιταξουν.πραγματικα πρεπει να εχετε μια πολυ βαρετη ζωη τοτε η' να ειστε τερμα αντικοινωνικοι με πολυ περιορισμενο κυκλο και ενδμιαφεροντα.Προφανέστατα, δεν πρέπει να γίνεις γονέας, αν θεωρείς το παιδί χαντάκωμα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είσαι απίστευτα εγωιστής. Και θα σου πω και ένα μυστικό. Οι άνθρωποι που έγιναν γονείς και θεωρούν τα παιδιά τους ως το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής τους, δεν είναι απαραίτητα βαρετοί και αντικοινωνικοί, όπως και εσύ δεν είσαι απαραίτητα super wow interesting person και κοινωνικό ον, επειδή δεν έχεις παιδιά. Τα παιδιά δεν ορίζουν το χιούμορ, την διασκέδαση, την κοινωνικότητα, απλά ορίζουν κάποιους τρόπους για αυτά. Τοτε ναι εσεις καλα κανατε και αποκτησατε παιδια γιατι ετσι απεκτησε και η ζωη σας ενα νοημα Η ζωή είχε νόημα και πριν τα παιδιά. Αλλά έχει εντελώς διαφορετικό νόημα μετά τα παιδιά. Ακομα και ετσι ομως μην βαζετε στοιχημα γι αυτο οτι θα σας κοιταξουν γιατι μπορει και να σας" κλωτσησουν" φαινομενο οχι και τοσο σπανιο . Προσωπικά, μου είναι αδιάφορο αυτό. Λες και στα 80 θα με νοιαζει αν εχω και αν δεν εχω ,θα εχω ζησει μεχρι τοτε 3 ζωες του μεσου ανθρωπου συμπυκνωμενες . Το ότι είναι μακριά, σε κάνει να το βλέπεις θολά. Και απόλυτα. Και καθαρά συμβουλευτικά, μην είσαι τόσο απόλυτος. Δεν κάνει καλό. Kατι αλλο ,μιλατε ορισμενοι λες και ειναι κανενα κατορθωμα να κανεις παιδια σιγα την πρωτοτυπια εσεις και 1 δις ινδοι ,κατορθωμα ειναι να το μεγαλωσεις οπως πρεπει και αυτο μπορουν το κανουν λιγοι .Φυσικά και είναι κατόρθωμα. Είναι πολύ πιο δύσκολο επίτευγμα το να κάνεις παιδί και να το μεγαλώσεις σωστα΄, από το να τελειώσεις ένα μεταπτυχιακό, να πας κούβα, ή να κάνεις παρτουζα. Επισης κατι αλλο που αφορα τους νεους γονεις με μωρα ,μην τρελαινεστε τοσο πολυ, ειναι ενθουσιασμος θα σας περασει σαν την γριπη .Μικρα ειναι ολα μια χαρα,τα εξοδα ειναι αστεια εκτος αν υπολογιζεται στα εξοδα τις πανες σε αυτη την περιπτωση δεν θα επρεπε να ειχατε κανει καν .Και πάλι είσαι απόλυτος και ισοπεδωτικός. Τα μωρά δεν είναι γρίπη, η αγάπη για τα παιδια δεν είναι ενθουσιασμός ή καύλα για μια γκόμενα που περνάει μετά την 1η εβδομάδα. Και ταυτόχρονα, θα σε σοκάρω, το ξέρω, αλλά το ότι στον ενθουσιασμό και την αγάπη του γονέα, βάζεις πάλι το οικονομικό, πρέπει να σε προβληματίσει. Δε μετριούνται όλα με τα χρήματα. Τα προβληματα τα μεγαλα και τα εξοδα ξεκινουν στην εφηβεια και εκει ειναι κυριως ζαρια οτι κατσει ,ελα τοτε να τα ξαναπουμε .Ολοι περάσαμε από εφηβεία You know. Πολύ δύσκολη φάση, αλλά και παλι, τι σημαίνει αυτό? Επειδή τα παιδιά γίνονται δύσκολα, γιαυτό καλύτερα να μην κάνουμε παιδιά? Επισης αν το μετανιωσει κανεις με το να εκανε παιδια που αναφερθηκε πριν , να σας δωσω το τηλ του πατερα μου να μιλησετε λιγο ... Ειλικρινά ρε σεις, το να είσαστε τόσο απόλυτοι, δεν οδηγεί πουθενά. Καλά κάνετε και έχετε την άποψή σας, αλλά το είπα και πριν, μην πηγαίνετε στα άκρα. Είναι σα να έρχομαι και να λέω ότι φιλαράκο, ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις παιδιά, αλλιώς είσαι χαμένο κορμί. Ισχύει? ΟΧΙ! Μην τα βλεπετε όλα τόσο εγωιστικά, και μην μετράτε τα πάντα με τα χρήματα (ασχετο: γαμώ το lifestyle). Διαπιστώνω ισοπεδωτικές λογικές, απόλυτες, σε μια εποχή που υποτίθεται ότι τα μυαλά πρέπει να ανοίγουν περισσότερο. Δε μιλάω μόνο για το θέμα των παιδιών, αλλά και για την ακροδεξιά προσέγγιση των νέων στην πολιτική και κοινωνική ζωή, το πόσο εντείνεται ο τρόπος να ψάξουμε για το εύκολο χρήμα, κλπ. Αν θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς παιδιά, κάντο. Απλά πες τους πραγματικούς λόγους (οχι σε εμάς, στον εαυτό σου), και μην κατακρίνεις τη διαφορετικότητα των επιλογών άλλων ανθρώπων... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις