Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, αν τα φέρεις στον κόσμο χωρίς να έχουνε στον ηλιο μοίρα

σκατογερο θα σε ανεβάζουν και σκατογερο θα σε κατεβάζουν , όχι να σε φροντίσουν, και δίκιο θα έχουνε  ..

Επειδή έχω ιδία εμπειρία με το θέμα, λόγω αρχικής φτώχειας των γονέων, θα έλεγα ότι αυτό ισχύει:

• Όταν ο γονιός είναι γενικά δια τον πέ# και η φτώχεια είναι απλά σύμπτωμα.
  • Εάν το παιδί είναι καθίκι και μετράει τον γονιό μόνο στα πόσα μπορεί να του γράψει.

Το πιο σημαντικό για εμένα, και φαντάζομαι για σχεδόν κάθε παιδί, είναι η αγάπη και η προσοχή των γονιών που προσπαθούν να προσφέρουν ότι μπορούν στο παιδί τους.Δεν κατηγόρησα, και δεν ξέρω κανέναν σόι να το κάμει, τους γονείς μου επειδή στα πρώτα παιδικά μου χρόνια δεν είχαν πολλά να μου δώσουν...

Από εκεί και πέρα είναι της μοδός(και μέηνστριμ) να κατηγορούμε όσους παντρεύονται και τεκνοποιούν σε τούτο το φόρουμ.

Γούστα είναι αυτά και εφόσον γουστάρουν δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.

Να μείνεις μόνος δεν είναι καλύτερο από το να παντρευτείς κάποιον που αγαπάς,όπως το να τεκνοποιήσεις δεν σε κάνει γρανάζι του συστήματος και η ατεκνία Κομαντάντε...

• Like 8
  • Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
  • Aν θέλετε να κάνετε παιδιά να είναι μόνο γιατί το θέλετε εσείς. Τις συνέπειες συνήθως τις επωμίζεστε εξ ολοκλήρου εσείς. 
  • Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα αλλά πάλι το θέλετε, κάντε το μόνο πλήρως προετοιμασμένοι να αναλάβετε ευθύνες που δεν έχετε φανταστεί. Σκεφτείτε ότι σοβαρά οικονομικά προβλήματα επηρεάζουν πολύ την σχέση μεταξύ των γονέων, μεταφέρονται στο κλίμα και μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για πολύ χάλια παιδικά χρόνια. 
  • Όσοι είστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι και πεπεισμένοι ότι η ζωή είναι καλύτερη χωρίς παιδιά, δεν καταλαβαίνετε τον λόγο για οικογένεια, είστε ελεύθερα πουλιά και αμετανόητοι εργένηδες κτλ να ξέρετε ότι είναι στην ανθρώπινη φύση να αλλάζουν πολύ τα συναισθήματα σας και οι απόψεις σας εφόσον μάθετε ότι θα γίνετε γονείς. Να είστε συνειδητοποιημένοι αλλά όχι απόλυτοι.
  • Οικογένεια και παιδιά σε πολύ νεαρή ηλικία είναι μεγάλο και αναίτιο ρίσκο, μπορεί να δουλέψει αλλά απλά υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να μην δουλέψει, αργότερα είναι πολύ πιο safe. Το πόσο αργότερα εξαρτάται από την προσωπικότητα του καθενός. 
  • Κάντε παιδιά μόνο με προγραμματισμένη εγκυμοσύνη.

μοίρασα τα 2 λεπτά άπειρης σοφίας, κλειδώστε πριν αρχίσετε να διαφωνείτε για το τίποτα πάλι. Μετά την σελίδα 10 τα thread είναι μπαρούτι θα έπρεπε να κλειδώνονται αυτόματα. 

• Like 14
Δημοσ.

Βασικα η σελιδα γινεται μπαρουτι επειδη κάποιοι νομιζουν οτι θα πεισουν τον άλλον με επιχειρηματα. Οταν ο άλλος ειναι προκατειλημμενος δεν πειθεται έτσι.

Δημοσ.

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει πιο εγωιστικο πράγμα από το να κάνεις παιδιά μόνο και μόνο για να έχεις κάποιον να σε φροντίζει στα γεράματα!

Τα παιδιά σου είναι εξαρτημενα λοιπόν από τις αποφάσεις σου.

Μόνος σου το λες :P

Αλληλοεξάρτηση είναι, το θεωρώ αυτονόητο και δεν μπορώ να το εξηγήσω παραπάνω :)

Δημοσ.

οταν αρχιζει και ανεβενει η πιεση στο τοπικ πρεπει να κλειδωνει αυτοματα με auto lock.

μερικοι προσπαθείτε να αλλαξετε γνωμη σε ατομα με βουλωμενα αυτια και παρωπιδες... ;)

Δημοσ.
Επισης κατι αλλο  που αφορα τους νεους γονεις με μωρα ,μην τρελαινεστε τοσο πολυ, ειναι ενθουσιασμος θα σας περασει σαν την γριπη .Μικρα ειναι ολα μια χαρα,τα εξοδα ειναι αστεια εκτος αν υπολογιζεται στα εξοδα τις πανες  σε αυτη την περιπτωση δεν θα επρεπε να ειχατε κανει καν  .

Τα προβληματα τα μεγαλα και τα εξοδα ξεκινουν στην εφηβεια και εκει ειναι κυριως  ζαρια οτι κατσει ,ελα τοτε να τα ξαναπουμε .

Επισης αν το μετανιωσει κανεις με το να εκανε παιδια να σας δωσω το τηλ του πατερα μου να μιλησετε λιγο ...

Λογικά, πρέπει να έχεις μεγάλα παιδιά...

Δημοσ.

Λογικά, πρέπει να έχεις μεγάλα παιδιά...

Οχι απλα περασα και εγω απο εφηβεια ,εσυ μαλλον πρεπει να το  ξεχνας η' να ησουν σαν να μην υπηρχες δλδ εννοω πολυ  ησυχος .

Ευχομαι να σου βγει σαν εμενα χχαχαχα

Δημοσ.

Οχι απλα περασα και εγω απο εφηβεια ,εσυ μαλλον πρεπει να το  ξεχνας η' να ησουν σαν να μην υπηρχες δλδ εννοω πολυ  ησυχος .

Μια χαρά ήμουν, δε σκότωσα κανέναν. Αλλά, καταλαβαίνεις ότι η γνώμη σου για το αν και πώς πρέπει κανείς να μεγαλώνει τα παιδιά του δεν έχει καμία βαρύτητα, έτσι;

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά ήμουν, δε σκότωσα κανέναν. Αλλά, καταλαβαίνεις ότι η γνώμη σου για το αν και πώς πρέπει κανείς να μεγαλώνει τα παιδιά του δεν έχει καμία βαρύτητα, έτσι;

Οχι μαλλον η δικη σου δεν εχει καμια απολυτως βαρυτητα, τα μωρα δεν ειναι κριτηριο για το τι σημαινει να μεγαλωνεις παιδια  διοτι ειναι παρα πολυ νωρις ακομα εχεις δει μονο ενα κλασμα   ,ελα σε καμμια 10 +χρονια να τα πουμε τωρα εχεις την κλασικη "αποβλακωση" του νεου γονιου κατι που ειναι απολυτα λογικο .

Δεν ειναι τιποτα θα σου περασει γριπη ειναι .Απλα το παθαινουν κυριως γυναικες ,αντρες ειναι λιγο πιο σπανιο .

Δημοσ.

Οχι μαλλον η δικη σου δεν εχει καμια απολυτως βαρυτητα, τα μωρα δεν ειναι κριτηριο για το τι σημαινει να μεγαλωνεις παιδια  διοτι ειναι παρα πολυ νωρις ακομα εχεις δει μονο ενα κλασμα   ,ελα σε καμμια 10 +χρονια να τα πουμε τωρα εχεις την κλασικη "αποβλακωση" του νεου γονιου κατι που ειναι απολυτα λογικο .

Δεν ειναι τιποτα θα σου περασει γριπη ειναι .Απλα το παθαινουν κυριως γυναικες ,αντρες ειναι λιγο πιο σπανιο .

Ενώ, το να μην έχεις καν παιδί, αυτομάτως σε κάνει ειδικό, έτσι; Πχ, όταν λες ότι τα μωρά δεν έχουν πολλά έξοδα επειδή έχεις πλήρη άγνοια των εξόδων που έχει ένα παιδί ΠΡΙΝ ακόμα γεννηθεί, δείχνει τεράστια εμπειρία στο αντικείμενο, σωστά; Και γω αν θες μπορώ να σου πω τη γνώμη μου για το πώς μαγειρεύονται τα γιουβαρελάκια, έχω φάει πολλά και ξέρω... Plz!

• Like 1
Δημοσ.

Ενώ, το να μην έχεις καν παιδί, αυτομάτως σε κάνει ειδικό, έτσι; Πχ, όταν λες ότι τα μωρά δεν έχουν πολλά έξοδα επειδή έχεις πλήρη άγνοια των εξόδων που έχει ένα παιδί ΠΡΙΝ ακόμα γεννηθεί, δείχνει τεράστια εμπειρία στο αντικείμενο, σωστά; Και γω αν θες μπορώ να σου πω τη γνώμη μου για το πώς μαγειρεύονται τα γιουβαρελάκια, έχω φάει πολλά και ξέρω... Plz!

Εχουμε διαφορετικη αποψη για το τι σημαινουν εξοδα για τα παιδια μεγαλα και μικρα ,οταν ειναι μικρα τα θεωρω  αστεια(γεννες ,γιατροι  ,ρουχαλακια κρεμες κτλπ ειναι ψιχουλα μπροστα σε αυτα που επονται οταν μεγαλωσουν)  αυτα τα ποσα ΕΓΩ  ετσι?

Αυτη ειναι η αποψη μου γενικοτερα πως αν καποιος δυσκολευεται  οικονομικα οταν εχει μωρα παιδια (οχι εσυ )  τοτε καλυτερα να μην εκανε γιατι αργοτερα ειναι απειρως περισσοτερα .Εκτος αν ειναι της αποψης το εκανα και μετα τα 15 ας κοψει τον λαιμο του να κανει 3 δουλειες να βγαζει τα εξοδα του και να σπουδασει π.χ και αλλα πολλα .

Εν παση περιπτωση καναμε κατανοητο νομιζω τι θελει να πει ο καθενας  ,ειναι ανουσιο να το συνεχισουμε .Σε παραπεμπω στην ευχη που σου εδωσα πριν  μεταξυ σοβαρου και αστειου ,κυριως σοβαρου :)

Δημοσ.

Εγώ όταν μεγαλώσω πάντως δεν θα ήθελα να με νταντεύουν τα παιδιά μου.

Αν κάνω ποτέ. Θα έχουν την δική τους ζωή να κάνουν. Εγώ θα έχω κάνει τη δική μου.

Και δεν θα ήθελα να με θυμούνται κιόλας άσχημα.

Δημοσ.

Εχουμε διαφορετικη αποψη για το τι σημαινουν εξοδα για τα παιδια μεγαλα και μικρα ,οταν ειναι μικρα τα θεωρω  αστεια αυτα τα ποσα ΕΓΩ  ετσι?

Αυτη ειναι η αποψη μου γενικοτερα πως αν καποιος δυσκολευεται  οικονομικα οταν εχει μωρα παιδια (οχι εσυ )  τοτε καλυτερα να μην εκανε γιατι αργοτερα ειναι απειρως περισσοτερα .Εκτος αν ειναι της αποψης το εκανα και μετα τα 15 ας κοψει τον λαιμο του να κανει 3 δουλειες να βγαζει τα εξοδα του και να σπουδασει π.χ και αλλα πολλα .

Εν πασοι περιπτωση καναμε κατανοητο νομιζω τι θελει να πει ο καθενας  ,ειναι ανουσιο να το συνεχισουμε .Σε παραπεμπω στην ευχη που σου εδωσα πριν  μεταξυ σοβαρου και αστειου ,κυριως σοβαρου :)

Καταλαβαίνω και ας πούμε ότι συμφωνώ. Εσύ δε ξέρω αν καταλαβαίνεις ότι εμπειρία ως παιδί εμπειρία ως γονιός. Επίσης, η εμπειρία ενός γονιού δεν ξεκινάει την ημέρα γέννησης του μωρού, ορισμένες φορές ούτε καν την ημέρα που μαθαίνει την εγκυμοσύνη, αλλά πολύ νωρίτερα, αφού για κάποιους έχει προηγηθεί ένας αγώνας που έχει κοστίσει τόσο σε χρήμα (μιλάμε για 5.000 ή 10.000 ή 20.000 ευρώ) όσο και σε ψυχολογικές απώλειες. Αυτή είναι μια από τις αρνητικές συνέπειες του δυτικού τρόπου ζωής που πολλοί αγνοούν και του περίφημου "υψηλού" βιοτικού επιπέδου που αναφέρθηκε.

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνω και ας πούμε ότι συμφωνώ. Εσύ δε ξέρω αν καταλαβαίνεις ότι εμπειρία ως παιδί ≠ εμπειρία ως γονιός. Επίσης, η εμπειρία ενός γονιού δεν ξεκινάει την ημέρα γέννησης του μωρού, ορισμένες φορές ούτε καν την ημέρα που μαθαίνει την εγκυμοσύνη, αλλά πολύ νωρίτερα, αφού για κάποιους έχει προηγηθεί ένας αγώνας που έχει κοστίσει τόσο σε χρήμα (μιλάμε για 5.000 ή 10.000 ή 20.000 ευρώ) όσο και σε ψυχολογικές απώλειες. Αυτή είναι μια από τις αρνητικές συνέπειες του δυτικού τρόπου ζωής που πολλοί αγνοούν και του περίφημου "υψηλού" βιοτικού επιπέδου που αναφέρθηκε.

Σεβαστο ,δεν μπορω να πω κατι πανω σε αυτο .

Δημοσ.

Εσύ δεν σκότωσες κανέναν, εγώ που κόντεψα να μας ψήσω όλους μέσα σε φιλικό σπίτι από την άλλη...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...