Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ανεξαρτησία που κολλάει με τα παιδιά, δεν καταλαβαίνω;

Από τη στιγμή που κάνεις παιδιά, οποιαδήποτε απόφαση στη ζωή σου θα εξαρτάται κατα 99% από εκείνα... Τι δεν καταλαβαίνεις;

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από τη στιγμή που κάνεις παιδιά, οποιαδήποτε απόφαση στη ζωή σου θα εξαρτάται κατα 99% από εκείνα... Τι δεν καταλαβαίνεις;

Οκ, έχουμε διαφορετικό ορισμο για την ανεξαρτησία.

Δημοσ.

Οχι, αλλά τι σχέση το γεγονός που περιγράφεις με το θέμα που έθεσε ο ts?

Και;

Εγώ δεν ξέρω αν καταλαβαίνω, αλλά αν το κριτήριο για τέτοιες αποφάσεις ζωής είναι το πόσο θα χαρεί κάποιος τρίτος, γάμα τα.

Παιδιά δεν λέει κάτι παράλογο, ούτε κάτι άσχετο! Ένας παππούς 88 χρονών που δεν έκανε ποτέ οικογένεια σίγουρα δεν θα είναι στην ίδια θέση τώρα με τον παππού αυτό που έκανε μια ωραία οικογένεια και έχει κάποιους ανθρώπους δίπλα του να του δίνουν (και να παίρνουν) λίγη χαρά όλα αυτά τα χρόνια.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά δεν λέει κάτι παράλογο, ούτε κάτι άσχετο! Ένας παππούς 88 χρονών που δεν έκανε ποτέ οικογένεια σίγουρα δεν θα είναι στην ίδια θέση τώρα με τον παππού αυτό που έκανε μια ωραία οικογένεια και έχει κάποιους ανθρώπους δίπλα του να του δίνουν (και να παίρνουν) λίγη χαρά όλα αυτά τα χρόνια.

Η ευτυχία όμως γαι τον καθε άνθρωπο είναι διαφορετική.

Μπορεί ο μόνος παππούς να είναι ευτυχισμένος με αυτά που έκανε/κατόρθωσε στη ζωή του και αυτά τα πράγματα να του δίνουν χαρά.

Δημοσ.

Η ευτυχία όμως γαι τον καθε άνθρωπο είναι διαφορετική.

Μπορεί ο μόνος παππούς να είναι ευτυχισμένος με αυτά που έκανε/κατόρθωσε στη ζωή του και αυτά τα πράγματα να του δίνουν χαρά.

Μπορεί ναι, όλα μπορεί, αλλά τι είναι το πιο πιθανό λέμε και πιστεύω πως είναι δύσκολο να συναντήσεις μεγάλο άνθρωπο που έμεινε μόνος του και να είναι ευτυχισμένος...εκτός αν είναι μοναχός ας πούμε!

• Like 1
Δημοσ.

Ναι μπορεί. Στον ίδιο κόσμο που και οι γονείς διατηρούν την ανεξαρτησία ενός εργένη.

Δημοσ.

Το έχω το παράδειγμα μέσα στους γονείς μου.

Η ανεξαρτησία που κολλάει με τα παιδιά, δεν καταλαβαίνω;

Δεν χρειάζεται ούτε να παντρευτείς ούτε να είσαι σε σχεση για να κάνεις παιδιά πλέον.

Άρα και να "συμβιβάσεις" την ανεξαρτησία σου.

Ακριβώς όπως λες σε εχει επηρεάσει ψυχολογικά.

Όποιος όμως άνθρωπος έχει καταφέρει και ξεπεράσει τα κακά βιώματα του μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι οι γονείς του, που σημαίνει ότι είναι και απαλλαγμένος από τις πράξεις τους.

Δεν είσαι ανεξάρτητος όταν είσαι δεσμευμένος απλά, πόσο μάλλον αν έχεις και παιδιά!

Δημοσ.

zio σαν αποτέλεσμα (δηλαδή, αν εξετάσουμε την κατάσταση μόνο από τη στιγμή που ο παππούς είναι 88 και μετά) μπορεί να είναι έτσι που τα λες για πολλούς ανθρώπους.

Κατά τα άλλα σαν πατέρας επέτρεψέ μου να πω ότι όποιος λέει πως θα κάνει παιδιά για να τον γηροκομήσουν κιόλας why not είτε είναι ψυχασθενής είτε δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει. Όταν θα έχεις μικρά παιδιά να φροντίσεις (όχι να τα παρκάρεις αλλού) θα υπάρχουν στιγμές που θα παρακαλάς γονατιστός κλαίγοντας να τα πάρει κάποιος έστω για μια μέρα.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν είσαι ανεξάρτητος όταν είσαι δεσμευμένος απλά, πόσο μάλλον αν έχεις και παιδιά!

Όταν είσαι δεσμευμένος να το καταλαβω, αλλά αν έχεις απλώς παιδιά γιατί δεν εισαι ανεξάρτητος;

Στηριζεσαι σε καποιον;

Σου στερει κάποιος την ελευθερία σου;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα παιδιά. :-D

Σε έβαλαν φυλακή de τα παιδιά σου; :P

Δημοσ.

zio σαν αποτέλεσμα (δηλαδή, αν εξετάσουμε την κατάσταση μόνο από τη στιγμή που ο παππούς είναι 88 και μετά) μπορεί να είναι έτσι που τα λες για πολλούς ανθρώπους.

Κατά τα άλλα σαν πατέρας επέτρεψέ μου να πω ότι όποιος λέει πως θα κάνει παιδιά για να τον γηροκομήσουν κιόλας why not είτε είναι ψυχασθενής είτε δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει. Όταν θα έχεις μικρά παιδιά να φροντίσεις (όχι να τα παρκάρεις αλλού) θα υπάρχουν στιγμές που θα παρακαλάς γονατιστός κλαίγοντας να τα πάρει κάποιος έστω για μια μέρα.

Συμφωνώ ότι δεν είναι σωστή λογική να κάνει κάποιος παιδιά για να τον γηροκομήσουν. Ο φίλος όμως δεν λέει αυτό και ούτε εγώ εννοώ αυτό.

Όταν είσαι δεσμευμένος να το καταλαβω, αλλά αν έχεις απλώς παιδιά γιατί δεν εισαι ανεξάρτητος;

Στηριζεσαι σε καποιον;

Σου στερει κάποιος την ελευθερία σου;

Να μου έλεγες το αντίθετο πάει κι έρχεται! :P

Ποια ανεξαρτησία έχεις όταν έχεις παιδιά;! Τι απόφαση μπορείς να πάρεις που να μην τα περιλαμβάνει στην καλύτερη μέχρι να πάνε 20-25 χρονών;!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτη παλι η κλισε μπουρδα που την λετε και την ξαναλετε οτι "κανω παιδια για οταν παω 80 χρονων να εχω καποιον να με κοιταξει "

Οποτε να χαντακωσω εγω την ζωη μου (γιατι χαντακωμα ειναι με αυτα που κανω  και που δεν θα μπορω εκ των πραγματων να τα κανω με παιδια ) απο τα 30  μεχρι τα 80 ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ  δλδ για οταν φτασω αυτη την ηλικια να εχω να με κοιταξουν.πραγματικα πρεπει να εχετε μια πολυ βαρετη ζωη τοτε η' να ειστε τερμα αντικοινωνικοι  με πολυ περιορισμενο κυκλο και ενδιαφεροντα.

Τοτε ναι εσεις καλα κανατε και αποκτησατε παιδια γιατι ετσι απεκτησε και η ζωη σας ενα νοημα :P

Ακομα και ετσι ομως   μην βαζετε στοιχημα γι αυτο οτι θα σας κοιταξουν γιατι μπορει και να σας" κλωτσησουν" φαινομενο οχι και τοσο σπανιο .

Λες και στα 80 θα με νοιαζει  αν εχω και αν δεν εχω ,θα εχω ζησει μεχρι τοτε 3 ζωες του μεσου ανθρωπου συμπυκνωμενες .

Kατι αλλο ,μιλατε ορισμενοι λες και ειναι κανενα κατορθωμα να κανεις παιδια σιγα την πρωτοτυπια εσεις και 1 δις ινδοι ,κατορθωμα ειναι να το μεγαλωσεις οπως πρεπει  και αυτο μπορουν  το κανουν λιγοι .

Επισης κατι αλλο  που αφορα τους νεους γονεις με μωρα ,μην τρελαινεστε τοσο πολυ, ειναι ενθουσιασμος θα σας περασει σαν την γριπη .Μικρα ειναι ολα μια χαρα,τα εξοδα ειναι αστεια εκτος αν υπολογιζεται στα εξοδα τις πανες  σε αυτη την περιπτωση δεν θα επρεπε να ειχατε κανει καν  .

Τα προβληματα τα μεγαλα και τα εξοδα ξεκινουν στην εφηβεια και εκει ειναι κυριως  ζαρια οτι κατσει ,ελα τοτε να τα ξαναπουμε .

Επισης αν το μετανιωσει κανεις με το να εκανε παιδια που αναφερθηκε πριν , να σας δωσω το τηλ του πατερα μου να μιλησετε λιγο ...

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτη παλι η κλισε μπουρδα που την λετε και την ξαναλετε οτι "κανω παιδια για οταν παω 80 χρονων να εχω καποιον να με κοιταξει "

Οποτε να χαντακωσω εγω την ζωη μου (γιατι χαντακωμα ειναι με αυτα που κανω και που δεν θα μπορω εκ των πραγματων να τα κανω με παιδια ) απο τα 30 μεχρι τα 80 ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ δλδ για οταν φτασω αυτη την ηλικια να εχω να με κοιταξουν.πραγματικα πρεπει να εχετε μια πολυ βαρετη ζωη τοτε η' να ειστε τερμα αντικοινωνικοι με πολυ περιοσμενο κυκλο και ενδιαφεροντα.

Τοτε ναι εσεις καλα κανατε και αποκτησατε παιδια γιατι ετσι απεκτησε και η ζωη σας ενα νοημα :P

Ακομα και ετσι ομως μην βαζετε στοιχημα γι αυτο οτι θα σας κοιταξουν γιατι μπορει και να σας" κλωτσησουν" φαινομενο οχι και τοσο σπανιο .

Λες και στα 80 θα με νοιαζει αν εχω και αν δεν εχω ,θα εχω ζησει μεχρι τοτε 3 ζωες του μεσου ανθρωπου συμπυκνωμενες .

Kατι αλλο ,μιλατε ορισμενοι λες και ειναι κανενα κατορθωμα να κανεις παιδια σιγα την πρωτοτυπια εσεις και 1 δις ινδοι ,κατορθωμα ειναι να το μεγαλωσεις οπως πρεπει και αυτο το κανουν λιγοι .

Επισης κατι αλλο που αφορα τους νεους γονεις με μωρα ,μην τρελαινεστε τοσο πολυ, ειναι ενθουσιασμος θα σας περασει σαν την γριπη .Μικρα ειναι ολα μια χαρα,τα εξοδα ειναι αστεια εκτος αν υπολογιζεται στα εξοδα τις πανες σε αυτη την περιπτωση δεν θα επρεπε να ειχατε κανει καν .

Τα προβληματα τα μεγαλα και τα εξοδα ξεκινουν στην εφηβεια και εκει ειναι κυριως ζαρια οτι κατσει ,ελα τοτε να τα ξαναπουμε .

Επισης αν το μετανιωσει κανεις με το να εκανε παιδια να σας δωσω το τηλ του πατερα μου να μιλησετε λιγο ...

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει πιο εγωιστικο πράγμα από το να κάνεις παιδιά μόνο και μόνο για να έχεις κάποιον να σε φροντίζει στα γεράματα!

Συμφωνώ ότι δεν είναι σωστή λογική να κάνει κάποιος παιδιά για να τον γηροκομήσουν. Ο φίλος όμως δεν λέει αυτό και ούτε εγώ εννοώ αυτό.

Να μου έλεγες το αντίθετο πάει κι έρχεται! :P

Ποια ανεξαρτησία έχεις όταν έχεις παιδιά;! Τι απόφαση μπορείς να πάρεις που να μην τα περιλαμβάνει στην καλύτερη μέχρι να πάνε 20-25 χρονών;!

Τα παιδιά σου είναι εξαρτημενα λοιπόν από τις αποφάσεις σου.

Μόνος σου το λες :P

Δημοσ.

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει πιο εγωιστικο πράγμα από το να κάνεις παιδιά μόνο και μόνο για να έχεις κάποιον να σε φροντίζει στα γεράματα!

Καλά, αν τα φέρεις στον κόσμο χωρίς να έχουνε στον ηλιο μοίρα

σκατογερο θα σε ανεβάζουν και σκατογερο θα σε κατεβάζουν , όχι να σε φροντίσουν, και δίκιο θα έχουνε  ..

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...