Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Καλα..... δεν θα κάτσω να εξηγήσω το αυτονόητο του μηνύματος μου Αντίστοιχα μπορώ να σου πω ότι στη ζωή της γιαγιάς μου που είναι 86, δεν υπάρχω. Και να μην υπηρχα δεν θα είχε κάποιο πρόβλημα (δεν λεω ότι θελει να πεθάνω προς θεού). Οπότε; Εσύ λες για πόσο χαρουμενοι είναι οι παππουδες που είναι μαζί με τα εγγόνια τους και εγώ σου λέω ότι χωρίς εγγόνια η γιαγιά μου ήταν πιο χαρούμενη.
defacer Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Καλα..... δεν θα κάτσω να εξηγήσω το αυτονόητο του μηνύματος μου Όπως φαίνεται τρεις στους τρεις δεν κατάλαβαν το αυτονόητο του μηνύματός σου. Άμα δε θες και να το εξηγήσεις μήπως να ρωτήσεις κάποιον ειδικό τι ήταν αυτό που πόσταρες;
efo355 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Χωρίς οικογένεια όταν γερνας είσαι μόνος. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για έναν άσχετο γέρο. Όταν έχεις οικογένεια δεν είσαι μόνος σου. Ο καθένας κάνει ότι θέλει στη ζωή του αλλά μη μου το ριχνετε ότι όσοι κάνουν οικογένεια είναι τετριμενοι και τέτοια ωραία. Ίσα ίσα που θέλει @@ στη σημερινή κατάσταση να πεις θα κάνω παιδί ενσυνείδητα. 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Πάντως δεν ξέρω κανέναν να έκανε παιδιά και να το μετάνιωσε. Και πέρα από ψυχικά άρρωστα άτομα που κακοποιούν τα παιδιά τους, κακοί γονείς δεν υπάρχουν. Κάποιοι που τα κάνουν λιγο καλομαθημένα ναι. Αλλά και να μην κάνεις παιδιά, πάλι ευτυχισμένος είσαι. Έχεις την ησυχία σου, τα λεφτουδάκια σου να αγοράζεις ότι θέλεις. Οπότε whatever!
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Χωρίς οικογένεια όταν γερνας είσαι μόνος. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για έναν άσχετο γέρο. Όταν έχεις οικογένεια δεν είσαι μόνος σου. Ο καθένας κάνει ότι θέλει στη ζωή του αλλά μη μου το ριχνετε ότι όσοι κάνουν οικογένεια είναι τετριμενοι και τέτοια ωραία. Ίσα ίσα που θέλει @@ στη σημερινή κατάσταση να πεις θα κάνω παιδί ενσυνείδητα. Αυτό κατάλαβες απο όλα τα μηνύματα; Η πλειοψηφία απλώς λέμε ότι δεν είναι αναγκαστικο όλοι να παντρευόμαστε και να κάνουμε παιδιά, ώστε να συμβαδίζουμε με τα κοινωνικά πρότυπα.
Fotis13 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Χωρίς οικογένεια όταν γερνας είσαι μόνος. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για έναν άσχετο γέρο. Όταν έχεις οικογένεια δεν είσαι μόνος σου. Ο καθένας κάνει ότι θέλει στη ζωή του αλλά μη μου το ριχνετε ότι όσοι κάνουν οικογένεια είναι τετριμενοι και τέτοια ωραία. Ίσα ίσα που θέλει @@ στη σημερινή κατάσταση να πεις θα κάνω παιδί ενσυνείδητα. Mαλιστα, Το ξερεις πως τα γηροκομεια ειναι γεματα απο παππουδες και γιαγιαδες που ειχαν παιδια ετσι? 12
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Πάντως δεν ξέρω κανέναν να έκανε παιδιά και να το μετάνιωσε. Και πέρα από ψυχικά άρρωστα άτομα που κακοποιούν τα παιδιά τους, κακοί γονείς δεν υπάρχουν. Κάποιοι που τα κάνουν λιγο καλομαθημένα ναι. Αλλά και να μην κάνεις παιδιά, πάλι ευτυχισμένος είσαι. Έχεις την ησυχία σου, τα λεφτουδάκια σου να αγοράζεις ότι θέλεις. Οπότε whatever! Όπως είπα είναι υποκειμενικό το κακός. Εγώ θεωρώ κακούς τους γονείς που ασχολούνται μόνο με το να προσφέρον υλικά αγαθα στα παιδιά τους και καθόλου πνευματικά. Ή ο γονεας που προσφέρει μόνο υλικά αγαθα αλλά δεν προσφέρει καθόλου το χρόνο του για να δώσει στο παιδι του παιδεία και είναι αδιαφορος να αναπτύξει μαζί του έναν στενό δεσμό. Για εμένα όλοι αυτοί είναι ακατάλληλοι για να είναι γονεις...
defacer Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Χωρίς οικογένεια όταν γερνας είσαι μόνος. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για έναν άσχετο γέρο. Όταν έχεις οικογένεια δεν είσαι μόνος σου. Ο καθένας κάνει ότι θέλει στη ζωή του αλλά μη μου το ριχνετε ότι όσοι κάνουν οικογένεια είναι τετριμενοι και τέτοια ωραία. Ίσα ίσα που θέλει @@ στη σημερινή κατάσταση να πεις θα κάνω παιδί ενσυνείδητα. Παίρνεις πράγματα που κάθε άλλο παρά δεδομένα είναι ("κανείς δε θα ενδιαφερθεί" -- μια χαρά ενδιαφέρονται κατα περιπτώσεις, "όταν έχεις οικογένεια δεν είσαι μόνος" -- γηροκομεία), γαρνίρεις με μια μεζούρα dafuq (και έστω ότι είναι έτσι, εμένα με ρώτησες αν με πειράζει να πεθάνω χωρίς απογόνους όπως τόσοι και τόσοι? τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δε μπορώ να σκεφτώ μέχρι εκεί και να πάρω ενήλικες αποφάσεις?), σερβίρεις βάζοντας λόγια στο στόμα μας από το πουθενά ("μη μου το ρίχνετε" -- μόλις σου απευθύναμε το λόγο, δεν ξέρω τι νομίζεις ότι σου ρίχνουμε). Και μετά παραξενεύεσαι που δεν καταλαβαίνουμε το αυτονόητο όσων λες έτσι; 2
totem_lost Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Πάντως εγώ νομίζω ένα και μόνο πράγμα κάνει τον καθένα να θέλει παιδιά ή όχι: η σχέση που είχε με τους δικούς του γονείς ως παιδί.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Πάντως εγώ νομίζω ένα και μόνο πράγμα κάνει τον καθένα να θέλει παιδιά ή όχι: η σχέση που είχε με τους δικούς του γονείς ως παιδί.Αυτό που κολλάει; Μπορεί να έχεις χάλια σχέση με τους γονείς σου και να είσαι ο πιο κατάλληλος γονεας στον πλανήτη και να θες να κάνεις παιδιά σαν τρελός.
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Ούτε εσύ καταλαβαίνεις; Οχι, που κολλάει η χαρά του παππού και της γιαγιάς επειδή έχει γενέθλια με το αν στην επαρχία γίνονται δαχτυλοδεικτούμενοι όσοι δεν έχουν κάνει οικογένεια. Από οτι κατάλαβα δεν μένεις επαρχία αλλά μακριά οπότε δεν θα σε επηρεάσει το θέμα αν δεν έχεις κάνει ακόμα οικογένεια. Το ένα γεγονός από το άλλο είναι άσχετο.
kirileman Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Ο μικρός μου γιος είναι ό,τι ομορφότερο έχω πετύχει στη ζωή μου, δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Τα χαμόγελά του δίνουν καθημερινά άλλο νόημα στη λέξη "ευτυχία". Την ίδια ευτυχία μοιράζει απλόχερα και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, παππουδογιαγιάγες κλπ. Η ύπαρξή του δε με αγχώνει, απλά μου δίνει επιπλέον κίνητρο να δουλέψω περισσότερο. A man provides. Δε γνωρίζω τι δυσκολίες μας επιφυλάσσει το μέλλον, όσοι, πάντως, το σκέφτεστε να κάνετε παιδιά και το καθυστερείτε λόγω σχετικής οικονομικής στενότητας, αν δεν ψοφάτε τις πείνας, μην το σκέφτεστε. Προχωρήστε όσο είναι ακόμα νωρίς, γιατί ο χρόνος είναι αμείλικτος. 3
totem_lost Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Μπορεί να έχεις χάλια σχέση με τους γονείς σου και να είσαι ο πιο κατάλληλος γονεας στον πλανήτη και να θες να κάνεις παιδιά σαν τρελός. Δηλαδή το έχεις δει να συμβαίνει αυτό; Η εμπειρία μου ως τώρα με έχει πείσει για το αντίθετο. Όσοι δεν ζούνε και πολύ χαρούμενα παιδικά χρόνια κοντά στους δικούς τους συνήθως απορρίπτουν την ιδέα της χαρούμενης οικογένειας, ανεξαρτητοποιούνται και σκληραγωγούνται πολύ νωρίς στη ζωή τους, και δεν θέλουν να χάσουν αυτή την ανεξαρτησία τους. Άσε που μονίμως φοβούνται μην μοιάσουν στους γονείς τους. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Αυτό που κολλάει; Μπορεί να έχεις χάλια σχέση με τους γονείς σου και να είσαι ο πιο κατάλληλος γονεας στον πλανήτη και να θες να κάνεις παιδιά σαν τρελός. Όταν έχεις άσχημα βιώματα ως παιδί αυτά μεταφέρονται όταν μεγαλώσεις κσι σε επηρεάζουν ψυχολογικά οπότε επηρεάζουν και τις αποφάσεις στο θέμα των παιδιών, όταν υπάρχουν προβληματικές καταστάσεις μέσα στην οικογένεια επι χρόνια και σε έχουνε επηρεασει αρκετά, μετά όσο και να προσπαθήσεις να εξηγήσεις ένα θέμα υπο μια άλλη οπτική με βάση την λογική πέφτει στο κενό. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δηλαδή το έχεις δει να συμβαίνει αυτό; Η εμπειρία μου ως τώρα με έχει πείσει για το αντίθετο. Όσοι δεν ζούνε και πολύ χαρούμενα παιδικά χρόνια κοντά στους δικούς τους συνήθως απορρίπτουν την ιδέα της χαρούμενης οικογένειας, ανεξαρτητοποιούνται και σκληραγωγούνται πολύ νωρίς στη ζωή τους, και δεν θέλουν να χάσουν αυτή την ανεξαρτησία τους. Άσε που μονίμως φοβούνται μην μοιάσουν στους γονείς τους. Το έχω το παράδειγμα μέσα στους γονείς μου. Η ανεξαρτησία που κολλάει με τα παιδιά, δεν καταλαβαίνω; Δεν χρειάζεται ούτε να παντρευτείς ούτε να είσαι σε σχεση για να κάνεις παιδιά πλέον. Άρα και να "συμβιβάσεις" την ανεξαρτησία σου. Όταν έχεις άσχημα βιώματα ως παιδί αυτά μεταφέρονται όταν μεγαλώσεις κσι σε επηρεάζουν ψυχολογικά οπότε επηρεάζουν και τις αποφάσεις στο θέμα των παιδιών, όταν υπάρχουν προβληματικές καταστάσεις μέσα στην οικογένεια επι χρόνια και σε έχουνε επηρεασει αρκετά, μετά όσο και να προσπαθήσεις να εξηγήσεις ένα θέμα υπο μια άλλη οπτική με βάση την λογική πέφτει στο κενό.Ακριβώς όπως λες σε εχει επηρεάσει ψυχολογικά. Όποιος όμως άνθρωπος έχει καταφέρει και ξεπεράσει τα κακά βιώματα του μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι οι γονείς του, που σημαίνει ότι είναι και απαλλαγμένος από τις πράξεις τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις