htnemesis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα, θα ήθελα να ακούσω γνώμες πάνω στο θέμα της συγκατοίκησης με άγνωστα άτομα από αγγελίες σε σάιτ ή άλλα μέσα για οικονομικούς λόγους.. Εγώ προσωπικά θέλω να μετακομίσω απο επαρχία στην Αθήνα μιας και μόλις τελείωσα τις σπουδές μου και θέλω να βρω δουλειά στο αντικείμενό μου αλλά λόγω της κατρακύλας που έχουν πάρει οι μισθοί πιστεύω ότι θα πρέπει να βρώ κάποιον/κάποια να μοιραζόμαστε τα έξοδα αν θέλω να ζω αξιοπρεπώς..
McNerd Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δοκίμασε με φοιτητές (που σημαίνει θα τους τα σκάνε οι γονείς άρα πιθανον να μην αφήσουν φέσια)και προτίμησε άτομα ήσυχα συγκροτημένα για να διασφαλίσεις σχετικά νορμάλ καταστάσεις στο σπίτι. Απότι καταλαβαίνω δεν σε ενδιαφέρει χαβαλές κλπ είσαι λίγο πιο κατασταλαγμένος οπότε αποφεύγεις άτομα που δείχνουν να επιδιώκουν να περάσουν τα "καλύτερα χρόνια της ζωής τους" ξέρω γω. Αυτά με την προϋπόθεση ότι εσύ δεν είσαι δημόσιος κίνδυνος στη συγκατοίκηση.
livefreeordie Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Ειναι ρισκο η συγκατοικηση με αγνωστα ατομα. Δε μπορεις να ξερεις ποτε τι μυαλα κουβαλαει ο αλλος,τι θα κανει στο σπιτι,αν θα ειναι ησυχος,αν θα σεβεται την συμβιωση σας,αν θα ειναι βρωμιαρης κτλ. Δε θα το συνιστουσα. 5
arxangelos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Εγώ λέω όχι στην συγκατοικηση με άλλον άνθρωπο γενικά. Αν το κάνεις θα σου δώσω τις εξής συμβουλές. Θα κάτσετε κ θα βγάλετε πρόγραμμα καθαριότητας, έχει δεν έχει σκουπίδια εσύ τα πετάς Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή και ο άλλος Τρίτη Πέμπτη Σάββατο. Είναι δεν είναι βρώμικο το σπίτι εσύ καθαρίζεις την πρώτη Δευτέρα του μήνα ο άλλος την επόμενη και πάει λέγοντας θα καταλήξεις να ζεις με κατσαρίδες αλλιώς. Επίσης να κανονίσετε το θέμα φασαρία φέρνω παρέα κ τέτοια αλλιώς θα βασανιστεις
Lanike71 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Μακριά...Άσε που μπορεί να σου βγει και οπαδός του ΙΣΙΣ (είναι και μόδα).
LongTom Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Τυχαίοι συγκάτοικοι == μεγάλος μπελάς και τεράστιο ρίσκο από όλες τις απόψεις. Εδώ πας με φίλο-συγγενή που τον ξέρεις χρόνια και τρως τα μούτρα σου,οι ξένοι θα είναι καλύτεροι; Πάντως εάν πρέπει να το κάνεις, καλύτερα να έχεις γράψει στο συμβόλαιο τι απαιτείς και τι πρέπει να προσφέρει ο άλλος. Προφορικά 99% θα το γράψουν στα @@ τους. 2
Lampos21 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 αν φοβάσαι τι άτομο θα είναι ο άλλος,νοίκιαζε το σε τουρίστες το δωμάτιο με airbnb.και περίεργοι να είναι θα κάθονται το πολύ μια βδομάδα και θα φεύγουν.
haris_216 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Εδώ κολλητοί που γνωρίζονται χρόνια και είναι όλη μέρα μαζί και όταν πάνε για καμιά 10ρια μέρες διακοπές προκύπτουν θεματάκια. Άσχετα αν είναι γνωστός ή άγνωστος, μόνο με roommate agreement (Sheldon Cooper style ) διασφαλίζεσαι...κάπως. Και λέω "κάπως" γιατί ακόμα και αν έχεις προβλέψει και συμφωνήσει για τη Χ περίπτωση, πώς ακριβώς θα την "επιβάλεις" αν ο άλλος πχ σταματήσει να βγάζει τα σκουπίδια έξω; 1
zio10 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Μόνο σε μεγάλη ανάγκη θα το έκανα και για όσο λιγότερο χρόνο γινόταν.
htnemesis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Ποιά η άποψή σας για συγκατοίκηση με κοπέλα? Έχω βρει ήδη μια που ενδιαφέρεται με δικό της σπιτι, εργαζόμενη κοντά σε μένα ηλικιακά .. Πιστεύω δεν θα έχω προβλήματα καθαριότητας και ανευθυνότητας με κοπέλα συγκάτοικο.. Επίσης μου είπε ότι στο παρελθόν έχει συγκατοικήσει μόνο με άνδες και τους προτιμάει απ τις γυναίκες και είχε δηλώσει οτι δεν θέλει ομοφοβικούς και φασίστες.. Μήπως είναι λεσβία? Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τέτοια θέματα .. Τυχαίοι συγκάτοικοι == μεγάλος μπελάς και τεράστιο ρίσκο από όλες τις απόψεις. Εδώ πας με φίλο-συγγενή που τον ξέρεις χρόνια και τρως τα μούτρα σου,οι ξένοι θα είναι καλύτεροι; Πάντως εάν πρέπει να το κάνεις, καλύτερα να έχεις γράψει στο συμβόλαιο τι απαιτείς και τι πρέπει να προσφέρει ο άλλος. Προφορικά 99% θα το γράψουν στα @@ τους. Εδώ κολλητοί που γνωρίζονται χρόνια και είναι όλη μέρα μαζί και όταν πάνε για καμιά 10ρια μέρες διακοπές προκύπτουν θεματάκια. Άσχετα αν είναι γνωστός ή άγνωστος, μόνο με roommate agreement (Sheldon Cooper style ) διασφαλίζεσαι...κάπως. Και λέω "κάπως" γιατί ακόμα και αν έχεις προβλέψει και συμφωνήσει για τη Χ περίπτωση, πώς ακριβώς θα την "επιβάλεις" αν ο άλλος πχ σταματήσει να βγάζει τα σκουπίδια έξω; Μπορείτε να μου δώσετε λεπτομέριες γι αυτού του είδους τα συμβόλαια? Για παράδειγμα αν ο άλλος/άλλη έχει νοικιάζει στο όνομά του το διαμέρισμα, πώς κάνω γραπτή συμφωνία εγώ με αυτόν? Πρέπει να ανακατευτεί και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού? Επίσης δεν θεωρείται unfair να του ζητάω τέτοιο πράγμα, με την έννοια οτι είμαι καχύποπτος και αυτό ίσως δημιουργησει και μια ψυχρότητα στην πορεία της συγκατοίκησης γιατί όπως και να χει καλό θα ήταν να είμαι κάτα κάποιο τρόπο φίλος με τον συγκάτοικο μου και να μην λέμε μόνο καλήμέρα και καληνύχτα..
haris_216 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 ...............................Μπορείτε να μου δώσετε λεπτομέριες γι αυτού του είδους τα συμβόλαια? Για παράδειγμα αν ο άλλος/άλλη έχει νοικιάζει στο όνομά του το διαμέρισμα, πώς κάνω γραπτή συμφωνία εγώ με αυτόν? Πρέπει να ανακατευτεί και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού? Επίσης δεν θεωρείται unfair να του ζητάω τέτοιο πράγμα, με την έννοια οτι είμαι καχύποπτος και αυτό ίσως δημιουργησει και μια ψυχρότητα στην πορεία της συγκατοίκησης γιατί όπως και να χει καλό θα ήταν να είμαι κάτα κάποιο τρόπο φίλος με τον συγκάτοικο μου και να μην λέμε μόνο καλήμέρα και καληνύχτα.. Εννοείται πως το σχόλιό μου είχε μέσα του αστείο σχετικό με το "The Big Bang Theory" και το χρησιμοποίησα για να δείξω ότι ακόμα και στη φάση της υπερβολής (έχοντας καλύψει όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια όπως ο Sheldon) πάλι μπορεί να υπάρξει θέμα αφού στο τέλος δεν υπάρχει τρόπος να επιβάλεις ακόμα και υπογεγραμμένες εσωτερικές εργασίες και υποχρεώσεις (πχ καθαριότητα, κλπ) Ζητώ συγνώμη αν σε οδήγησα να πιστεύεις ότι μιλάω για συγκεκριμένο τύπου συμβολαίου
htnemesis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Εννοείται πως το σχόλιό μου είχε μέσα του αστείο σχετικό με το "The Big Bang Theory" και το χρησιμοποίησα για να δείξω ότι ακόμα και στη φάση της υπερβολής (έχοντας καλύψει όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια όπως ο Sheldon) πάλι μπορεί να υπάρξει θέμα αφού στο τέλος δεν υπάρχει τρόπος να επιβάλεις ακόμα και υπογεγραμμένες εσωτερικές εργασίες και υποχρεώσεις (πχ καθαριότητα, κλπ) Ζητώ συγνώμη αν σε οδήγησα να πιστεύεις ότι μιλάω για συγκεκριμένο τύπου συμβολαίου Δεν πειράζει, δεν έχω δει την σειρά αλλά κατάλαβα ότι ίσως κάνεις πλάκα ,πάντως περισσότερο στο σχόλιο του LongTom αναφερόμουν, όπου έλεγε να έχω γράψει στο συμβόλαιο τι απαιτώ και τι πρέπει να προσφέρει ο άλλος. Ποιά η άποψη σας για την δεσποινίδα και την κάθε δεσποινίδα
8-bitMUSIC Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Αν η κοπελα δεν ειναι κανας φεμιναζι ,ναι. 1
Mau-Maus Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Ποιά η άποψη σας για την δεσποινίδα Τραβα την με τρόπο μια φωτογραφία και ανέβασε την να σου πούμε 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα