nzeppos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Παιδιά, χρειάζομαι τη βοήθειά σας, θέλω μια πρόχειρη διάγνωση. Έχω Athlon 1800+ XP και μια μητρική της πλάκας της DFI. Επίσης Creative GeForce3 Ti200. Τίποτα από αυτά δεν είναι overclocked, ενώ το σύστημα ψύχεται επαρκώς και δούλευε άψογα για σχεδόν 2 χρόνια. Τις τελευταίες μέρες γίνεται το εξής: ενώ τα πάντα στα WinXP δουλεύουν κανονικά, δουλέυουν όλες οι εφαρμογές, οτιδήποτε δεν φαίνεται να χρειάζεται 3d acceleration τελοσπάντων, σε κάποια παιχνίδια (π.χ. στο Call of duty) μόλις πέρναγα τα μενού και άρχιζα να παίζω, μετά από 5-30" το σύστημα κόλλαγε εντελώς, ήχος, keyboard, τα πάντα. Μόνη λύση το reset. Αρχικά νόμιζα ότι έφταιγε το παιχνίδι, το ξαναέβαλα, τα ίδια. Κάποιες φορές κόλλαγε μετά από 1-2 λεπτά. Δοκιμάζω Jedi Academy, Turok και καναδυο άλλα 3D παιχνίδια, σε όλα το ίδιο πράγμα! Πριν 5 μέρες δεν γινόταν τίποτα απ'όλα αυτά. Παραδόξως όμως το Pro Evolution 3 παίζει κανονικά και δεν έχει κολλήσει ποτέ. Δοκίμασα να απενεργοποιήσω ήχο, έβγαλα διάφορα περιφερειακά και κάρτες (π.χ. κάρτα TV), άλλαξα drivers της nVidia σε 4-5 διαφορετικές εκδόσεις, έκανα update του οδηγούς της VIA, τα ίδια! Δοκίμασα με δανεική GeForce4 MX κάρτα -έλεγα μήπως ζεσταινόταν η GeForce3- τα ίδια. Ακόμα και σε διαφορετικό λειτουργικό στο ίδιο PC (σε WinMe) πάλι κόλλαγε με τον ίδιο τρόπο. Αλλαγές στο BIOS, δοκιμή με optimized και fail-safe ρυθμίσεις, τίποτα δεν άλλαξε. Είναι πρόβλημα της μητρικής? Έστω του AGP slot? Αν ναι, μια πρόταση για το ποια mobo+CPU να πάρω μέχρι 400 ευρώ. Κατα προτίμηση Athlon που να μπορώ να τον υπερχρονίσω όσο μπορώ (τα έξοδα για coolers δεν είναι πρόβλημα). Θα με σώσετε αν με βοηθήσετε. Ευχαριστώ.
pW Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 AMD trano lathos file mou trano!!!! Loipame pou eimai ligo ximas alla .... Logo douleias exo dei polla!! AMD tha eperna mono ean den eixa lefta (pou einai kati sevasto fysika)! Ayto pou mporeis na dokimaseis einai : eipes oti to mixanima psixete kanonika! koita pao to bios oti exei mia sevasti thermokrasia i CPU! 45 kai kato! Ean i thermokrasia einai sosti tote 90% ftaiei to motherboard!! Alla kata tin gnomi mou den aksizei na dokimaseis na to allakseis PETAKSE ton AMD!!! afou diatheteis 500 euro.!!! POLOI THA DIAFONISOUN ME TIN APOPSI MOY STOYS AMD ALLA... ETSI EINAI I ZOI!!! Filika pW
Dreamstorm Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 pw ti les??tespa den prokeitai na sxoliaso ta logia sou. nzeppos afou ta exeis apokleisei ola tote mallon na ftaiei i mitriki i kanena software pou evales tora teleutaia kai kati stravose ekei mesa.
Imagine Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Δοκίμασε να κάνεις κανένα format + Clean Win Install, και μετά να κρίνεις αν τελικά έχεις κάποιο πρόβλημα στο hardware. Βάλε τους τελευταίους οδηγούς για όλες τις συσκευές (για την GF3 βάλε τους τελευταίους πιστοποιημένους). Εγκατέστησε μόνο ένα παιχνίδι που σου έκανε το πρόβλημα και δες αν αυτό συνεχίζεται. Αν ναι, τότε εξέτασε την πιθανότητα να αλλάξεις μόνο μητρική, και άσε τον επεξεργαστή που ήδη έχεις. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μπλέκεις με υπερβολικές αναβαθμίσεις, εκτός και αν πια σε...τρώει. Επίσης, δεν μας είπες πόση μνήμη έχεις διαθέσιμη, τόσο RAM, όσο και ελεύθερο χώρο στο δίσκο για page file των win...
KWSN_Men Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 AMD trano lathos file mou trano!!!! Loipame pou eimai ligo ximas alla .... Logo douleias exo dei polla!! AMD tha eperna mono ean den eixa lefta (pou einai kati sevasto fysika)! Ayto pou mporeis na dokimaseis einai : eipes oti to mixanima psixete kanonika! koita pao to bios oti exei mia sevasti thermokrasia i CPU! 45 kai kato! Ean i thermokrasia einai sosti tote 90% ftaiei to motherboard!! Alla kata tin gnomi mou den aksizei na dokimaseis na to allakseis PETAKSE ton AMD!!! afou diatheteis 500 euro.!!! POLOI THA DIAFONISOUN ME TIN APOPSI MOY STOYS AMD ALLA... ETSI EINAI I ZOI!!! Filika pW Έχει προκυρηξει ο Hal9000 διαγωνισμό ηλιθιότητας μήπως; Μεγάλε pW συνέχισε έτσι, έχεις ελπίδες!!!
nzeppos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές. Imagine, έχω 512ΜΒ RAM, και από page file το dxdiag λέει 700+ ΜΒ available. Όσον αφορά τη GF3 και τους WHQL drivers, είναι μια μακριά πονεμένη ιστορία, στην αρχή (πριν 2 χρόνια) δουλεύε κανονικά με όλους τους οδηγούς αλλά από ένα σημείο και μετά (όταν βγήκε η 41.xx έκδοση) οι μισοί οδηγοί της nVidia (ακόμα και οι WHQL) που έχω βάλει δεν δουλεύαν, ή είχαν πολλά προβλήματα (π.χ. τα WinXP κόλλαγαν στις οθόνες φορτώματος για 1-2 λεπτά). Ποτέ δεν κατάλαβα τι έφταιγε. Οι 52.16 για παράδειγμα έχουν αυτά τα προβλήματα. Οι 45.23 επίσης. Οι 44.03 όμως είναι ΟΚ. Έλεγα μήπως θέλουν αναβάθμιση οι οδηγοί VIA του AGP αλλά δεν έγινε τίποτα.Παρ'ολ'αυτά, επαναλαμβάνω, το σύστημα (εκτός από μερικά σπάνια reset χωρίς λόγο) δουλεύε άψογα για 2 χρόνια. Δε θυμάμαι να έχω εγκαταστήσει τίποτα "περίεργο" τον τελευταίο καιρό. Θα συνεχίσω να το ψάχνω πάντως. Αποκλείω το πρόβλημα στο software, γιατί όπως είπα, μου έκανε τα ίδια και στα WinMe (που έχω σε άλλο partition) τα οποια είχα να χρησιμοποιήσω/φορτώσω 2-3 μήνες, δεν τους είχα αλλάξει τίποτα. Ενώ το πρόβλημα παρατηρήθηκε αρχικά στα XP πριν λίγες μέρες και καπάκι μόλις φόρτωσα και τα Me. Εάν είναι να αναβαθμίσω, θα προτιμήσω..γενική αναβάθμιση(γιατί ό,τι περισσέψει θα μπει στο κουτί ενός παλιού PIII που είχα, που μας άφησε χρόνους πριν λίγο καιρό). Ένας Athlon δύο οχτακό ή και τρία, δεν θα με χάλαγε. Για P4 δεν πάω, για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι επί του προκειμένου. Αλλά τι μητρική να πάρω για να του ρίξω κι ένα σούπερ-ντούπερ overclocking? Κάπου είδα μέσα στο forum ότι οι epox ενδείκνυνται για τέτοια χρήση. Μια γνώμη? Ευχαριστώ. (τελικά αυτό που θέλω να αποφύγω πιο πολύ, το format, δεν βλέπω να το γλυτώνω!)
nzeppos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2003 Τι λέτε γι αυτή τη σύνθεση? M/B AMD EPoX 8RDA3+ A/L/FW/SATA CPU AMD Athlon XP 2800+ Barton Box Thermaltake Volcano 12 Extreme 360 ευρώ το όλον. Καλά είναι? Μήπως συμφέρει να πάρω κανένα water cooling σύστημα? Κανενα online μαγαζί που να πουλάει φτηνά και κυρίως με αντικαταβολή? (δεν γουστάρω να μπλέξω με πιστωτικές και τραπεζικά εμβάσματα, τουλάχιστον γι'αυτή τη φορά). Μια δεύτερη γνώμη για το σύστημα? Ευχαριστώ!
giorgos th. Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2003 afou tha tou kaneis kai ena souper-douper o/c proteino asus.aksizoun mexri teleutaias dekaras.
KWSN_Men Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2003 Για μητρική Abit ή Epox. Η Αsus σε AMD μένει λίγο πίσω. Θα έλεγα να δεις καμιά καλύτερη ψύκτρα αν σε ενδιαφέρει το overclocking. Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=subcategory&item=6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.