Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ψάχνομαι τελευταία για να στήσω ένα νέο σύστημα και κατέληξα στην παρακάτω σύνθεση. Κυρίως ψάχνω για συμβουλές στις επιλογές μου άσχετα με το budget.

Κουτί: Corsair 400C

Motherboard: Asus Z170-P

CPU: i5-6600K

CPU cooler: CoolerMaster Hyper 212 Evo

RAM: HyperX DDR4 16GB 2400Mhz Dual Channel (Δεν ξέρω αν πρέπει ή όχι να είναι dual channel)

GPU: GTX 1070 8GB (λογικά υλοποίηση EVGA FTW)

PSU: Corsair Cx600 - 80 PLUS BRONZE

Storage: Θα πάρω έναν SSD 480 λογικά, προσφορές με το φτυάρι πλέον.

Το κουτί, ο επεξεργαστής και η GPU προτιμώ να είναι τα παραπάνω κομμάτια, άσχετα με το μαγαζί.

Θα ήθελα να δείτε λίγο όσοι ασχολείστε, αν η επιλογή της μητρικής(για CPU OC κάποια στιγμή) και του τροφοδοτικού είναι σωστές. Επίσης θα έχω πρόβλημα που το PSU δεν είναι modular;

Ερώτηση 1:

Θα ήθελα να βάλω υδρόψυξη στον επεξεργαστή, κοιτούσα την Corsair H70, αλλά δεν έχει βγει σε προσφορά τελευταία, θα με καλύψει η συγκεκριμένη αερόψυξη; Θα έπρεπε να παώ σε κάποια υδρόψυξη χαμηλότερου κόστους;

Ενδεικτικά συμπλήρωσα και την φόρμα:

i) Το ποσό που διαθέτουμε:

~1300€

ii) Tη χρήση του υπολογιστή:

Gaming και Video rendering

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

Sony Vegas Pro | Photoshop

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?

Έχω μια LG 7ετίας 1080p 1ms η οποία βέβαια θα αλλαχτεί σε λίγο καιρό ..ίσως σε κάποια 1440p 

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Δεν με πειράζει.. άλλωστε θα ψαχτό λίγο σε σκρουτζομάγαζα για τα parts.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα το στήσω μόνος μου, για την χαρά της δημιουργίας!

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

Όχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)?

Δεν έχω σκοπό για SLI, σε κάποια χρόνια αν δεν με καλύπτει η κάρτα λογικά θα την αλλάξω για single card εκείνης της γενιάς.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο)

Μέχρι στιγμής το Turbo boost του i5-6600K που επέλεξα μου φαίνεται αρκετό. Παρόλα αυτά λογικά θα τον ανεβάσω λίγο κάποια στιγμή

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage?

Ε θα προσπαθήσω να την ανεβάσω λίγο, αλλά πιστεύω θα με καλύψει και στο factory OC mode της.

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Όχι

Δημοσ.

Αν το σύστημα προορίζεται για επαγγελματικό video editing, καλύτερα να προτιμήσεις τον ι7 6700 (ή 6700Κ). Αν πάλι είναι για ερασιτεχνικό καλά είναι και με τον 6600Κ.

Η μεγάλη ένσταση είναι το τροφοδοτικό, χαμηλής ποιότητας, πάρε καλύτερα αυτό. Νομίζω και τα 550W σε καλύπτουν. Μητρική δες αυτή (περισσότερα power phases).

Για κουτί κοίτα και κάτι τέτοιο (στο eshop 81 ευρώ, το Ανθρακί--μόνο αυτό έχει--). Eίναι λίγο πιο μεγάλο από το Corsair.

Ακόμη, με μία καλή αερόψυξη θα πετύχεις το ίδιο βαθμό OC, με λιγότερο θόρυβο. Για καλή υδρόψυξη πρέπει να δώσεις πάνω από 60 ευρώ. Η 212 EVO, βγάζει καλά αποτελέσματα αλλά με κάποιο θόρυβο.

Δημοσ.

Αν το σύστημα προορίζεται για επαγγελματικό video editing, καλύτερα να προτιμήσεις τον ι7 6700 (ή 6700Κ). Αν πάλι είναι για ερασιτεχνικό καλά είναι και με τον 6600Κ.

Αυτή την στιγμή κάνω render πάνω σε laptop με i7-3630HQ , GTX 670MX και 8GB RAM. Φαντάζομαι (διόρθωσε με αν κάνω λάθος) πως ο i5-6600K θα είναι καλό improvement, δεν νομίζω να χρειαστεί να παώ στον i7.

Η μεγάλη ένσταση είναι το τροφοδοτικό, χαμηλής ποιότητας, πάρε καλύτερα αυτό. Νομίζω και τα 550W σε καλύπτουν. Μητρική δες αυτή (περισσότερα power phases).

Διάλεξα της Corsair μόνο και μόνο γιατί νόμιζα πως κάνει καλά τροφοδοτικά. Δεν γνώριζα καν την XFX. Έψαξα λίγο στο Google, όλοι λένε θετικά πράγματα για την ποιότητα της XFX. Θα την προτιμήσω.

Είναι τόσο ανώτερη η Asrock λόγο των powerphases? Όχι τίποτα, δεν βλέπετε αυτό το χρωματάκι που της πετάξανε επάνω :P Αυτή βλέπεται, αλλά λέει πως κάνει support μέχρι 2133Mhz RAM.

Για κουτί κοίτα και κάτι τέτοιο (στο eshop 81 ευρώ, το Ανθρακί--μόνο αυτό έχει--). Eίναι λίγο πιο μεγάλο από το Corsair.

Είχα δει και αυτό που προτείνεις, απλά δεν μου άρεσε πως από πάνω δεν έχει dust filters. Νομίζω και το Corsair θα με βολέψει. Θα δω κάποια reviews και θα αποφασίσω.

Ακόμη, με μία καλή αερόψυξη θα πετύχεις το ίδιο βαθμό OC, με λιγότερο θόρυβο. Για καλή υδρόψυξη πρέπει να δώσεις πάνω από 60 ευρώ. Η 212 EVO, βγάζει καλά αποτελέσματα αλλά με κάποιο θόρυβο.

Κοιτούσα την Corsair H75, πιστεύεις πως δεν είναι καλή; Επίσης ..κάνουν πολύ θόρυβο η AIO υδροψύξεις;

Θα πρότεινες κάποια άλλη αερόψυξη στα ίδια λεφτα;

Δημοσ.

1. Αυτή την στιγμή κάνω render πάνω σε laptop με i7-3630HQ , GTX 670MX και 8GB RAM. Φαντάζομαι (διόρθωσε με αν κάνω λάθος) πως ο i5-6600K θα είναι καλό improvement, δεν νομίζω να χρειαστεί να παώ στον i7.

2. Διάλεξα της Corsair μόνο και μόνο γιατί νόμιζα πως κάνει καλά τροφοδοτικά. Δεν γνώριζα καν την XFX. Έψαξα λίγο στο Google, όλοι λένε θετικά πράγματα για την ποιότητα της XFX. Θα την προτιμήσω.

3. Είναι τόσο ανώτερη η Asrock λόγο των powerphases? Όχι τίποτα, δεν βλέπετε αυτό το χρωματάκι που της πετάξανε επάνω :P Αυτή βλέπεται, αλλά λέει πως κάνει support μέχρι 2133Mhz RAM.

4. Είχα δει και αυτό που προτείνεις, απλά δεν μου άρεσε πως από πάνω δεν έχει dust filters. Νομίζω και το Corsair θα με βολέψει. Θα δω κάποια reviews και θα αποφασίσω.

5. Κοιτούσα την Corsair H75, πιστεύεις πως δεν είναι καλή; Επίσης ..κάνουν πολύ θόρυβο η AIO υδροψύξεις;

1. Δεν θα το έλεγα. Ο ι7 που έχει το laptop είναι 8-πυρηνος (4/8 Threads), ενώ ο i5 είναι 4-πύρηνος (4/4 Threads).

2. XFX κατ' ουσίαν είναι Seasonic. Η κύρια κατασκευάστρια εταιρεία τροφοδοτικών. Τα Corsair είναι καλά, αλλά τα πιο ακριβά μοντέλα. Εγώ έχω την από την οικογένεια CX και μπορώ να σου διαβεβαιώσω προβλήματα.

3. Όσο περισσότερα power phases έχει τόσο πιο σταθερό είναι το OC (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος). Η μητρική που λες δεν υπστηρίζει OC επεξεργαστή και οι μνήμες θα τρέχουν στα 2133. Αντίστοιχη με υποστήριξη OC

4. Έχει dust filter σύμφωνα μ' αυτό.

5. Απ' ότι ξέρω, και μου έχουν πει, οι ΑιΟ κάνουν περισσότερο θόρυβο από τις αεροψύξεις. Το πόσο παραπάνω, καλύτερα να σου πει κάποιος που είχε ΑιΟ και πήγε σε αερόψυξη. Χάνεις βέβαια σε ομορφιά. Σαν αερόψυξη κοντά στα λεφτά μιας ΑιΟ, αυτές.

Δημοσ.

Είναι τόσο ανώτερη η Asrock λόγο των powerphases? Όχι τίποτα, δεν βλέπετε αυτό το χρωματάκι που της πετάξανε επάνω :P Αυτή βλέπεται, αλλά λέει πως κάνει support μέχρι 2133Mhz RAM.

Κοιτούσα την Corsair H75, πιστεύεις πως δεν είναι καλή; Επίσης ..κάνουν πολύ θόρυβο η AIO υδροψύξεις;

Οριστε και σε Ζ170. Εχει ανεβει απο το 1155 και μετα η Asrock , πολυ καλη ποιτητα υλικων σε προσιτες τιμες. Ta power phases Μετρανε πολυ για σταθερα OC

https://www.skroutz.gr/s/7411884/Asrock-Fatal1ty-Z170-Gaming-K4.html

γενικα οι ΑΙΟ μπορει να ακουγεται η αντλια , ειδικοτερα σε φτηνες ΑΙΟ, που τις περισσοτερες τις αντικροουν καλες αεροψυξεις, οπως Noctua NH-D14/D15 και αντιστοιχες αλλων εταιριων (φτηνεςσ εννοω κατω απο 80-90)

Εμφανισιακα και απο αποψη θορυβου, αυτες οι ψυκτρες ειναι ελαφρα καλυτερες απο την 212 evo, στα ιδιες επιδοσεις

https://www.skroutz.gr/s/6398412/Cryorig-H7.html

https://www.skroutz.gr/s/5720882/Be-Quiet-Pure-Rock.html

Δημοσ.

Τελικά πήρα τα εξής κομμάτια:

Κουτί: ---

Motherboard: Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K4

CPU: i5-6600K

CPU cooler: ---

RAM: HyperX 16GB 2400Mhz Dual channel

GPU: EVGA GTX 1070 ACX3.0 FTW (μεγαλύτερο όνομα παθαίνεις εγκεφαλικό)

PSU: ---

Storage: Sandisk SSD Plus 480GB

Τώρα όσο αφορά τα υπόλοιπα parts, έχω κάποιες ερωτήσεις.

PSU:

Μου πρότεινες το XFX TS Series 80plus bronze 650W .Επίσης είδα και το Be Quiet Power Zone 650W 80plus Bronze το οποίο κοστίζει λίγο παραπάνω, είναι modular και ως γνωστόν η Be Quiet είναι καλή στο να μην βγάζει θορυβώδη προιόντα στην αγορά. Είδα τα Amp που βγάζουν στα 12V και τα 2 είναι way over the top για το σύστημα μου, αλλά από build quality πιστεύετε πως αυτό το PSU είναι αντάξιο του XFX;

Κουτί + CPU cooler:

Είδα το κουτι της Phanteks που μου σύστησες, αλλά δεν χωράει τους 2 cpu coolers που κοιτούσα ( 1 , 2 ) και αυτό γιατί στα specs τους και οι 2 λένε "Overall dimensions without mounting material xx X xx X 160 (o DR3) και xx X xx X 161 (o SRS)" και το CPU cooler clearance του κουτιου είναι 160. Φαντάζομαι το 161 δεν θα το χωράει για 1mm ενώ το 160 θα το χωράει ίσα ίσα; Γιατί λέει "without mounting material". Το κουτί της Corsair, αν και ποιο ακριβό έχει 170mm χώρο για cpu cooler clearance.

Όσο αφορά το CPU cooler αυτό καθ αυτό, διάβασα πολλά reviews από μεγάλα sites που λένε πως τα 2 αυτά air coolers και ειδικά το Dark Pro 3 έχουν φοβερές επιδόσεις και near silent λειτουργίες. Ποια αντίστοιχη υδρόψυξη θα είχε καλά αποτελέσματα αλλά χωρίς θόρυβο; Κοίταξα κάποιες τις corsair, αλλά όλες (στα βίντεο) έκαναν φασαρία είτε οι αντλίες είτε τα ανεμιστήρια και γενικά υπήρχαν πολλά παράπονα. Σε τι budget υδρόψυξης πρέπει να πάω για να πάρω κάτι ήσυχο; Όχι τίποτα, φαίνονται πανέμορφες μέσα στο κουτί ..αν δεν έχουν διαρροή και τραβάς τα μαλλιά σου.

Δημοσ.

Η διαφορα τιμης ειναι μεγαλη αναμεσα στα τροφοδοτικα αν ειναι να πας στα 110 ευρω δες αυτο https://www.skroutz.gr/s/7593714/Corsair-RMx-Series-650W.html πολυ αθορυβο το εχω χρησιμοποιησει σε συστημα.

Ή αυτο https://www.skroutz.gr/s/4773508/XFX-XTR-Series-650W.html 

Θα σου προτεινα ενα XFX TS 650 gold μη modular αμα θες να γλιτωσεις λεφτα χωρις να χασεις σε ποιοτητα  https://www.skroutz.gr/s/4471610/XFX-TS-Series-650W-Gold.html?keyphrase=XFX+TS+650+gold

Αμα θες να δεις και μια αλλη υδροψυξη κοιτα σε "Arctic Liquid Freezer 120", λιγο ογκωδης λιγο 2 ανεμιστηρων εχει review και το Insomnia αν θυμαμαι καλα. Αλλιως Hyper 212 evo, Cryorig H7 ή BQ Pure rock για πιο φθηνες επιλογες. Στα λεφτα του Dark rock pro 3 πας σε Noctua οποτε δεν υπαρχει θεμα συζητησης εκτος αν δεν σου αρεσει το καφε του εμετου.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά κατέληξα στην εξής σύνθεση και έκανα την παραγγελία. Θα την γράψω εδώ για κάποιον που μπορεί να ψάχνει στο ίδιο budget πάνω κάτω.

Κουτί: Corsair 400C

Motherboard: Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K4

CPU: i5 6600K

CPU cooler: Be Quiet Dark Rock 3

RAM: HyperX 16GB (2x8GB) 2400MHZ

GPU: EVGA GTX 1070 FTW ACX3.0

PSU: Corsair RM650X

Storage: Kingston 480GB

Σύνολο: 1305€

Δημοσ.

Μια χαρά είναι, αλλά για rendering προτίμησε τον i7, θα έχεις καλύτερες επιδόσεις απ' ότι τον 6600Κ είτε OCed ή όχι. Θα έλεγα SSD 250GB και 1 ή 2ΤΒ μηχανικό.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι, αλλά για rendering προτίμησε τον i7, θα έχεις καλύτερες επιδόσεις απ' ότι τον 6600Κ είτε OCed ή όχι. Θα έλεγα SSD 250GB και 1 ή 2ΤΒ μηχανικό.

Έχω μηχανικούς δίσκους 2ετίας από έναν άλλον υπολογιστή.

Αν το render παίρνει πολύ περισσότερη ώρα από ότι στο λαπτοπ μου με τον i7 απλά θα το κάνω εκεί. Δεν με πειράζει αυτό τόσο πολύ.

Δημοσ.

Έχω μηχανικούς δίσκους 2ετίας από έναν άλλον υπολογιστή.

Αν το render παίρνει πολύ περισσότερη ώρα από ότι στο λαπτοπ μου με τον i7 απλά θα το κάνω εκεί. Δεν με πειράζει αυτό τόσο πολύ.

ποσα διαθετεις για ssd?

Κουτί: Corsair 400C

Motherboard: http://www.skroutz.gr/s/7299789/Asus-Z170-A.html (πολυ καλυτερη)

CPU: i5 6600K  

CPU cooler: Be Quiet Dark Rock 3  (http://www.skroutz.gr/comparelists/673?compare=7353879%2C7353673%2C7353676) αν θες κατι πιο οικονομικο

RAM:https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=8251921%2C7299992 (2666mhz)

GPU: EVGA GTX 1070 FTW ACX3.0

PSU: Corsair RM650X

Storage: Kingston 480GB  αν δεν ειναι o  kc400 τοτε μην το σκεφτεσαι καν..πολυ κακη επιλογη προτιμησε κατι τετοιο:

http://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=8564310%2C8419254%2C5918223%2C8142778%2C6682011

οι τρεις τελευταιοι ειναι οι πιο γρηγοροι και με 5 χρονια εγγυηση γι αυτο και ειναι πιο ακριβοι..

Δημοσ.

ποσα διαθετεις για ssd?

Κουτί: Corsair 400C

Motherboard: http://www.skroutz.gr/s/7299789/Asus-Z170-A.html (πολυ καλυτερη)

CPU: i5 6600K  

CPU cooler: Be Quiet Dark Rock 3  (http://www.skroutz.gr/comparelists/673?compare=7353879%2C7353673%2C7353676) αν θες κατι πιο οικονομικο

RAM:https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=8251921%2C7299992 (2666mhz)

GPU: EVGA GTX 1070 FTW ACX3.0

PSU: Corsair RM650X

Storage: Kingston 480GB  αν δεν ειναι o  kc400 τοτε μην το σκεφτεσαι καν..πολυ κακη επιλογη προτιμησε κατι τετοιο:

http://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=8564310%2C8419254%2C5918223%2C8142778%2C6682011

οι τρεις τελευταιοι ειναι οι πιο γρηγοροι και με 5 χρονια εγγυηση γι αυτο και ειναι πιο ακριβοι..

Η παραγγελία έγινε ήδη και τον Kingston 480GB τον είχα πάρει έδω και 1 μήνα. Άσε που το ποσό ξεφεύγει πολύ με τις αλλαγές που προτείνεις ..και το CPU cooler (που μόνο από εκεί θα γλύτωνα λεφτά) δεν σκοπεύω να το αλλάξω γιατί θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο ήσυχο.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι να αλλάξω τον i5 6600k για i7 6700k.

Δημοσ.

Ψάχνω λίγο τις διαφορές στα render times του i5 και i7. Οι περισσότεροι στο Sony Vegas Pro (που χρησιμοποιώ εγώ για render) κάνουν render με GPU acceleration οπότε οι χρόνοι πέφτουν στα ίδια άσχετα με ποιον από τους 2 επεξεργαστές φοράει το σύστημα. Μπορείς να μου ρίξεις λίγο φως στο θέμα;

Δημοσ.

Ψάχνω λίγο τις διαφορές στα render times του i5 και i7. Οι περισσότεροι στο Sony Vegas Pro (που χρησιμοποιώ εγώ για render) κάνουν render με GPU acceleration οπότε οι χρόνοι πέφτουν στα ίδια άσχετα με ποιον από τους 2 επεξεργαστές φοράει το σύστημα. Μπορείς να μου ρίξεις λίγο φως στο θέμα;

Κοίτα, δεν το έχω δουλέψει, οπότε δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς πως λειτουργεί. Από αυτά που διαβάζω λένε για ι7, και απ' όσο ξέρω δεν έχει native υποστήριξη GPU acceleration το VEGAS (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος). Οπότε καλύτερα να περιμένεις μια γνώμη από κάποιον που ξέρει περισσότερο πάνω στο θέμα. Αλλά, αν μιλάμε για ερασιτεχνικά τότε είσαι μια χαρά με τον ι5, αν πάλι μιλάμε επαγγελματικά ο ι7 είναι μονόδρομος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου προκειται για ερασιτεχνικη χρηση μικρο το κακο.
Ολα τα προγραμματα επεξεργασιας βιντεο απαιτουν πρωτα απο ολα επεξεργαστικη ισχυ.
Οποτε πρωτα βαζεις τον πιο δυνατο επεξεργαστη που σηκωνει η τσεπη σου και μετα ολα τα αλλα.
Οταν ομως η χρηση ειναι ερασιτεχνικη και παραλληλα παιζεις και παιχνιδια εαν υπαρχει το μπατζετ βαζεις i7 KAI την καρτα γραφικων που θες για τα παιχνιδια, διαφορετικα βαζεις i5 (η οτι αλλο μπορεις να αγορασεις) και την καρτα που θες για τα παιχνιδια.
Το Vegas ομως ειναι optimized για Open GL και δουλευει αισθητα καλυτερα με καρτες γραφικων AMD οποτε η επιλογη της GTX1070 κρινεται ως ατυχης.
Δεν ειναι οτι δεν θα δουλευει αλλα στο βιντεο θα ειχες καλυτερη αποδοση ακομα και με RX 470, για να μη σου πω και με μικροτερη...
Η σωστη επιλογη εδω θα ηταν η RX 480 και θα σου περισσευαν και χρηματα για i7

Επεξ/σία από SpirosZ68

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...