Προς το περιεχόμενο

msconfig ενεργοποιηση ολών των πυρινων

drapanakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εγω γιατι βλεπω 4 θεσεις; :mellow:

Γιατι ειναι 2 φωτος :)

2 σλοτς βλεπω εγω..στην ουσια μετραω τα ασπρα κλιπακια που μαγκωνουν τις μνημες..και βλεπω μονο 2...αν βλεπεις παραπανω διαφωτισε μας πιο συγκεκριμενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αυτο με το msconfig οτι αυξανει τις επιδοσεις δεν μπορω να το στηριξω, αλλα μπορω να πω με 101% σιγουρια οτι κανει  limit αν καποιος βαλει π.χ σε 4790Κ στην επιλογη 2, να εργαζεται με 2 και στο bios ας τους εχει ολους unlock.

Παθων οταν εβαλα απο G3258....4790Κ και ειχα αφήσει την επιλογη στο 2 και οταν τεσταρα 1η φορα νομιζα οτι τα επαιξε η μητρικη.

Οι Αμερικανοι το λενε un-park your cores....

• Like 1

Γιατι ειναι 2 φωτος :)

2 σλοτς βλεπω εγω..στην ουσια μετραω τα ασπρα κλιπακια που μαγκωνουν τις μνημες..και βλεπω μονο 2...αν βλεπεις παραπανω διαφωτισε μας πιο συγκεκριμενα.

ναι 2 ειναι, απλα η φωτογραφια με εκανε να βλεπω 2 ραμ και δυο αδια σλοτς. :-(

Αυτο με το msconfig οτι αυξανει τις επιδοσεις δεν μπορω να το στηριξω, αλλα μπορω να πω με 101% σιγουρια οτι κανει  limit αν καποιος βαλει π.χ σε 4790Κ στην επιλογη 2, να εργαζεται με 2 και στο bios ας τους εχει ολους unlock.

Παθων οταν εβαλα απο G3258....4790Κ και ειχα αφήσει την επιλογη στο 2 και οταν τεσταρα 1η φορα νομιζα οτι τα επαιξε η μητρικη.

αυτο που αυξανει τις επιδοσεις ηταν απλα απο ενα joke video.

γιατι πειραζετε πραγματα που δεν ξερετε για τι πραγμα ειναι.. 2 cores εχει, γιατι να του πας να του πεις να παιξει με 2 cores.. whats the point, εκτός εαν ειχανε κανα θεμα τα windows σου και βρηκες αυτην την λυση. τοτε πασο.

Kυριοι, ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον. Θα προσπαθησω να τη βγαλω με το γεροντακι, μεχρι να βρω λεφτα για καινουργιο.

Ευχαριστω και παλι.

http://www.coderbag.com/programming-c/disable-cpu-core-parking-utility

Και τι φάση παίζει με αυτό? Είναι safety net για τους πυρήνες?

Ο τύπος λέει ότι είναι safe, το έχεις δοκιμάσει στον 4790K ?

Δεν ειδα να απαντηθηκε η ερώτηση του φίλου ..Το msconfig και με την ενεργοποιηση όλων των πυρηνων/threads ΔΊΝΕΙ την δυνατότητα στο λειτουργικό να φωρτωθεί πιο γρήγορα χρησιμοποιόντας εξαρχής όλη την επεξεργαστική ισχύ.... Εννοείται όταν φορτωθούν τα windows μετά αυτόματα αναγνωρίζουν τον επεξεργαστη.... Η όλη βοήθεια της επιλογής είναι μόνο στην εκκίνηση..

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι να πειραξει καποιος οτιδηποτε σχετιζεται με πυρηνες...καποτε πριν χρονια που ηταν καποιοι επεξεργαστες με ελαττωματικους πυρηνες τοτε οκ ναι..ή να ξεκλειδωσει κανα "κρυφο" πυρηνα αφου ειχε κανει κανα hardware mod ναι...

Σημερα ομως?Γιατι να του βγαλεις τα ματια?Αστο να δουλεψει οπως υποτιθεται εχει σχεδιαστει να δουλεψει!

@heros

Αρνουμαι να πιστεψω οτι το πρωτο πραγμα που θα σκεφτει καποιος για να μπουταρουν τα windows πιο γρηγορα ειναι να πειραξει τους πυρηνες του επεξεργαστη (και συζηταμε κατα ποσο % επηρεαζει κατι τετοιο τους booting times) αντι να παει να παρει ενα μικρης χωρητικοτητας SSD που πλεον κοστιζουν ψιχουλα...

Ειναι δυνατον?

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι να πειραξει καποιος οτιδηποτε σχετιζεται με πυρηνες...καποτε πριν χρονια που ηταν καποιοι επεξεργαστες με ελαττωματικους πυρηνες τοτε οκ ναι..ή να ξεκλειδωσει κανα "κρυφο" πυρηνα αφου ειχε κανει κανα hardware mod ναι...

Σημερα ομως?Γιατι να του βγαλεις τα ματια?Αστο να δουλεψει οπως υποτιθεται εχει σχεδιαστει να δουλεψει!

@heros

Αρνουμαι να πιστεψω οτι το πρωτο πραγμα που θα σκεφτει καποιος για να μπουταρουν τα windows πιο γρηγορα ειναι να πειραξει τους πυρηνες του επεξεργαστη (και συζηταμε κατα ποσο % επηρεαζει κατι τετοιο τους booting times) αντι να παει να παρει ενα μικρης χωρητικοτητας SSD που πλεον κοστιζουν ψιχουλα...

Ειναι δυνατον?

Νόμιζα ότι είμαι στο insomnia, τεχνολογικό forum...

Επίσης θα σου πρότεινα γενικά να μην πιστεύεις αλλά να προσπαθείς να γνωρίζεις.

• Like 1

Mα δεν ξερω γιαυτο και δεν το πειραζω, απλα ρωταω να μαθω πρωτα. Δεν τους εχει απενεργοποιησει κανεις, απλα διαβασα σε καποια σχολια και ειδα κατι στο youtube , που ελεγαν οτι αυξανει η επιδοση γενικοτερα αν ενεργοποιηθει αυτη η επιλογη απο το msconfig.

Εντελώς κουκουρούκου ο τύπο στο βίντεο (αυτά που λέει δηλαδή...)

edit: Λέει και ο ίδιος ότι τρολλάρει.

Δεν ειδα να απαντηθηκε η ερώτηση του φίλου ..Το msconfig και με την ενεργοποιηση όλων των πυρηνων/threads ΔΊΝΕΙ την δυνατότητα στο λειτουργικό να φωρτωθεί πιο γρήγορα χρησιμοποιόντας εξαρχής όλη την επεξεργαστική ισχύ.... Εννοείται όταν φορτωθούν τα windows μετά αυτόματα αναγνωρίζουν τον επεξεργαστη.... Η όλη βοήθεια της επιλογής είναι μόνο στην εκκίνηση..

Όχι. όλοι οι πυρήνες είναι by default ενεργοποιημένοι. Σε επξεργαστές με hyperthreading τα windows βλέπουν 2 πυρήνες ανα φυσικό πυρήνα.

Με την παραπάνω επιλογή στο msconfig, το μόνο που μπορείς να κάνεις ειναι limit τους πυρήνες που θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό. (το γιατί είναι άλλο θέμα).

• Like 1

Νόμιζα ότι είμαι στο insomnia, τεχνολογικό forum...

Επίσης θα σου πρότεινα γενικά να μην πιστεύεις αλλά να προσπαθείς να γνωρίζεις.

Διδαξε μας.

• Like 1

Μα λεει οτι ειναι pentium northwood. Oi northwood ειχαν hyperthreating. Τελως παντων, ας μπω και στο bios να δω ,να μου φυγει η περιεργεια.

Πως στο καλο μπαινει, παταω F2 και δε μου βγαζει την αρχικη του Bios ;

Μπηκα τελικα πατωντας del.

Ειναι ενεργοποιημενο το Hyperthreating.

Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Θα μου λυσετε και μια αλλη απορια ,τωρα που σας βρηκα ; Η μητρικη λεει, δεχεται 4 gb ram. Στο cpu-z δειχνει 4 θυρες για μνημη,και δυο απο αυτες ενεργες. Εγω στη μητρικη βλεπω δυο υποδοχεις, εχω στραβομαρα, η κατι δεν καταλαβαινω ;

Λοιπόν, φίλε μου.

Πρώτο και βασικό -

Ακόμα και αν υποστήριζε ΗΤ ο επεξεργαστής σου (θα επανέλθουμε σε αυτό παρακάτω) ελάχιστες, έως μηδενικές διαφορές θα έβλεπες στα windows και θα ήταν ενεργό εξαρχής.

Δεύτερον, CPU.

Αν ρίξεις μια ματιά εδώ http://ark.intel.com/products/codename/1837/Northwood#@All θα δείς ότι οι ΜΟΝΟΙ Northwood που υποστήριξαν ΗΤ ήταν ο 3,06GHz (ήταν και ο πρώτος CPU που λανσάρισε to HT) στα 533FSB και μετά μόνο μερικά νεώτερα μοντέλα στα 800FSB και ο Extreme στα 1066FSB.

ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι (και ο δικός σου) δεν υποστήριξαν ποτέ ΗΤ γιατί δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα. :)

Τρίτον, Board.

To board σου (αν το έχω βρεί σωστά) έχει το Intel 865PE chipset κοίτα εδώ τί σηκώνει: http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/845PE.html το οποίο υποστηρίζει μεν Celeron, CeleroD και P4 αλλά επειδή είναι «κομμένο» σε σχέση με το 865 έχει 2 θέσεις για RAM και όχι 4. To cpuZ αναγνωρίζει μεν 4 θέσεις αλλά εσύ διαθέτεις μόνο 2.

Τέταρτον, υπόλοιπα.

simm DDR1 ram με χωριτηκότητα 2Gb δεν γνωρίζω να κυκλοφόρησε ποτέ αλλά ακόμα και αν είχε τώρα θα κοστίζει το βάρος του σε χρυσό. (ξέχνα αναβάθμιση μνήμης αν και με αυτήν θα έβλεπες αξιόλογες διαφορές στα win και τις εφαρμογές)

Από τις φωτό σου βλέπω ότι είσαι ακόμα με IDE δίσκο (μπορεί και να κάνω λάθος αλλά δεν φαίνεται sata καλώδιο) οπότε με τέτοιο δίσκο δεν θα δείς προκοπή στο boot των windows ότι και να κάνεις.

Και τέλος.

Είσαι με ένα πάρα πολύ παλιό μηχάνημα το οποίο και δεν επιδέχεται αναβάθμιση και δεν αξίζει τον κόπο κιόλας.

Kοίτα φια ευκαιρίες στις αγγελίες ή κάνε υπομονή για κάτι ολοκαίνουργιο.

Ελπίζω να σε βοήθησα. :)

• Like 5

ωραια, το θεμα του topic starter μας το έλυσε ο απο πανω τελεια, παμε σε κατι που με ψιλοκουφανε αλλα ταυτόχρονα ειπα what the hell μπορει και να εχει και δίκιο.

Δεν ειδα να απαντηθηκε η ερώτηση του φίλου ..Το msconfig και με την ενεργοποιηση όλων των πυρηνων/threads ΔΊΝΕΙ την δυνατότητα στο λειτουργικό να φωρτωθεί πιο γρήγορα χρησιμοποιόντας εξαρχής όλη την επεξεργαστική ισχύ....

αυτο που μολις ειπες, δεν παιζει. και για να μην αρχισεις τα μα μου σου ξου μου ξου, γύρισα βιντεο μολις τωρα.

αν παιζει παρολα αυτα σε καποια αλλη περίπτωση, με αλλο hardware θα ηθελα να το ξερω.

το unpark core νομιζω πως ηταν "προβλημα" οταν ειχαν πρωτοβγει οι fx και τα windows ειχαν σε δευτερη μοιρα τον εναν core απο το καθε module, κατι τετοιο θυμαμαι, δεν πρεπει να παιζει καποιο τετοιο θεμα τωρα πια, οχι στα desktop τουλαχιστον, στα laptop μπορει να ειναι ως λυση εξοικονόμησης ενέργειας, dunno.

εχει βγει τερμα off topick το θεμα, αλλα μαρεσει

• Like 1

o chrome γεννηθηκε μαλακισμενος..και μαλλον θα πεθανει μαλακισμενος..

Τετοια καταναλωση μνημης δεν εχω δει σε αλλον browser...

Eιτε αλλαξε browser ειτε παρε αλλο πισι (διοτι να αναβαθμισεις μνημη σε αυτο το χρεπι , ειναι πεταμενα λεφτα :) )

EDIT : 12 tabs ( στατικα sites + fb..πες δηλ οτι το fb ειναι λιγο περιεργο με τα flash κλπ) ανοιχτα και 2-3 addons και με εναν γρηγορο υπολογισμο...τρωει 1.8-2.0gb ram..

Αν ειναι δυνατον...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...