Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παρότι έχεις γράψει αρκετά στο αρχικό post έχω ερωτήσεις. Πριν κάνεις την αναβάθμιση λειτουργούσαι φαντάζομαι το pc? Εαν ξανά βάλεις τον παλιό επεξεργαστή και τις παλιές μνήμες όπως ήταν δηλ. λειτουργεί κανονικά το μηχάνημα?

Δημοσ.

Monitor αλλάξες??? Αν έχει κάρτα γραφικών και on board δοκιμασες να βγάλεις την vga και να κάνεις boot με την on board?

Έχω αλλάξει μόνιτορ - τίποτα, τα ίδια.

Το πισί δούλευε μόνιμα με onboard γραφικά. Το δοκίμασα και με μια nvidia 8400 αλλά συνέχισε τα ίδια.

Μηπως με την αλλαγη στραβωσε κανα πινακι?

Όχι, τα έχω τσεκάρει όλα συνονόματε. Μπραντ νιου τα πινς του σοκετ!

Παρότι έχεις γράψει αρκετά στο αρχικό post έχω ερωτήσεις. Πριν κάνεις την αναβάθμιση λειτουργούσαι φαντάζομαι το pc? Εαν ξανά βάλεις τον παλιό επεξεργαστή και τις παλιές μνήμες όπως ήταν δηλ. λειτουργεί κανονικά το μηχάνημα?

To pc λειτουργούσε κανονικότατα. Μόλις έγινε η αναβάθμιση, συνέχισε να δουλεύει άψογα. Τα θέματα ξεκίνησαν από το, υποπροσπάθεια, φορμάτ. 

Με τον παλιό cpu και την παλιά μνήμη είμαι αυτήν την στιγμή επάνω. Αλλά και πάλι Boot menu και bios setup δεν βλέπω ο καημένος.

• Like 1
Δημοσ.

θα φανει λιγο περιεργο, αλλα με με PS/2 πληκτρολογιο δοκιμαζεις να μπεις στο BIOS η με USB?Υπηρχαν περιπτωσεις που αρνουταν να ξεκινησει με usb keyboard καποια HP. Επίσης σε IDE ήταν ή σε ΑHCI?

• Like 1
Δημοσ.

Έχω αλλάξει μόνιτορ - τίποτα, τα ίδια.

Το πισί δούλευε μόνιμα με onboard γραφικά. Το δοκίμασα και με μια nvidia 8400 αλλά συνέχισε τα ίδια.

Όχι, τα έχω τσεκάρει όλα συνονόματε. Μπραντ νιου τα πινς του σοκετ!

To pc λειτουργούσε κανονικότατα. Μόλις έγινε η αναβάθμιση, συνέχισε να δουλεύει άψογα. Τα θέματα ξεκίνησαν από το, υποπροσπάθεια, φορμάτ. 

Με τον παλιό cpu και την παλιά μνήμη είμαι αυτήν την στιγμή επάνω. Αλλά και πάλι Boot menu και bios setup δεν βλέπω ο καημένος.

Τέτοια προβλήματα δεν δημιουργεί το φορματ. να μην μπορεί να ανοίξει το μηχάνημα. Τυχαίο γεγονός το ότι τα προβλήματα εμφανίστηκαν με το φορματ. Hardware είναι το πρόβλημα.

Δεν απάντησες όμως στο ερώτημά μου. Αν ξανά βάλεις τα parts όπως ήταν χωρίς καμμία αναβάθμιση δηλ. θα είναι οκ το μηχάνημα?

Δημοσ.

Δεν απάντησες όμως στο ερώτημά μου. Αν ξανά βάλεις τα parts όπως ήταν χωρίς καμμία αναβάθμιση δηλ. θα είναι οκ το μηχάνημα?

Έχω απαντήσει - αρνείται πεισματικά να μπει.

Οτι είναι θέμα hardware είναι προφανές. Απλά τo timing συνέπεσε με το παραπάνω πρόβλημα-γρίφο.

θα φανει λιγο περιεργο, αλλα με με PS/2 πληκτρολογιο δοκιμαζεις να μπεις στο BIOS η με USB?Υπηρχαν περιπτωσεις που αρνουταν να ξεκινησει με usb keyboard καποια HP. Επίσης σε IDE ήταν ή σε ΑHCI?

Με usb ήταν στην εταιρεία, το δοκίμασα και με ps/2.

Το θέμα βέβαια είναι ότι δίνει εντολή ''setup is loading'' λέει, όταν επιλέγεις να μπεις στο bios. Ε, όσο φως βλέπεις εσύ - τόσο βλέπω και εγώ.

Δεν έχω ιδέα αν ήταν σε ide ή ahci. Κάπου όμως παίζει να πήρε το μάτι μου κάτι περί Ahci προ εβδομάδας - την τελευταία φορά που μπήκε bios.

Δημοσ.

Κάνε ένα τελευταίο βρε παιδί.. Χλωμό αλλά από τα ολότελα..

Πάρε έναν Sata HDD που δεν έχει ξαναμπεί πανω και βάλε τον σε μία μία SATA υποδοχή.. Άνοιξε το πισι και άρχισε να κοπανας F1, F2, F10, F12, DEL. Μάλλον F1 είναι στα HP αυτά αλλά δεν το θυμάμαι τώρα. Αν κολλήσει στην 1η sata πάνε στην 2η, κοκ..

Αν έχει και IDE υποδοχή κοτσαρε και εκεί ένα cd αν εχεις. Ξαναλεω, μάλλον είναι χαζό πάντως εγώ στην απελπισία μου θα το δοκίμαζα.

Δημοσ.

Φίλος λοιπόν με φώναξε για αναβάθμιση ενός επαγγελματικού Hp dx7400. Φόραγε έναν core2duo στα 2ghz και 1gb ram. Του έβαλα επιτόπου 4gb ram και έναν e6750 core2duo.

Τι ειδους ram του εβαλες? Γιατι στο site της HP λεει σχετικα :

post-73690-0-18712000-1469534399_thumb.png

Δημοσ.

Από αυτά που έκανες,και άλλαξες,η ραμ είναι αυτή που θα μπορούσε να σου δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα.

Όχι απαραίτητα επειδή είναι χαλασμένη,αλλά τα βιος σε έτοιμα μηχανήματα,είναι "περίεργα".

Δοκίμασε με την αρχική ραμ να δεις πως όλα βαίνουν καλώς,και μετά τρέξε και ένα memtest που αναφέρθηκε.

Περιμένω κοντοσουβλάκι κέρασμα.

Το προβλημα πονταρω οτι βρισκεται καπου εδω.

Eπισης τα dx7300 kai 7400 εχουν προβλημα με την συμβατοτητα επεξεργαστων και μνημων,αρα λεγοντας φιλε ts οτι με ασυμβατες μνημες δεν θα ξεκιναγε,δεν ισχυει.Ξεκιναει και βλεπεις ωραιοτατες μπλε οθονες ή μεγαλες καθυστερησεις.

Τελος,αν και συζητηθηκε,το motherboard dx 7400 εχει 22 πυκνωτες 1000μF στα 6,3v οι οποιοι μπορει να μην φαινονται οτι εχουν σκασει απο πανω αλλα αρχιζουν και ανοιγουν απο κατω.Ειναι για αλλαγη σε ολες τις περιπτωσεις μετα απο καποια χρονια λειτουργιας.

Δημοσ.

Κάνε ένα τελευταίο βρε παιδί.. Χλωμό αλλά από τα ολότελα..

Πάρε έναν Sata HDD που δεν έχει ξαναμπεί πανω και βάλε τον σε μία μία SATA υποδοχή.. Άνοιξε το πισι και άρχισε να κοπανας F1, F2, F10, F12, DEL. Μάλλον F1 είναι στα HP αυτά αλλά δεν το θυμάμαι τώρα. Αν κολλήσει στην 1η sata πάνε στην 2η, κοκ..

Αν έχει και IDE υποδοχή κοτσαρε και εκεί ένα cd αν εχεις. Ξαναλεω, μάλλον είναι χαζό πάντως εγώ στην απελπισία μου θα το δοκίμαζα.

εχει γίνει αλλαγή των σατα και με ide δίσκο επίσης δεν είδα προκοπή.

Ηχειάκι δεν έχει,να πάρουμε κανα feedback;

Έχει. Αλλά τα τεσταρίσματα τα κάνω εκτός κουτιού - το ηχείο είναι εντός κουτιού. :P

Αρνείται να μπει που? Βλέπεις μαύρη εικόνα δηλ? 

Το έχω πει πολλές φορές παραπάνω. Bios και boot menu δεν μπαίνει. Ναι, μαύρη εικόνα τις περισσότερες φορές - άλλες φορές εμφανίζει και μια παύλα να αναβοσβήνει - σαν loading ένα πράγμα.

Τι ειδους ram του εβαλες? Γιατι στο site της HP λεει σχετικα :

Την μαμά βάζω - δεν διαφέρει προφανώς από αυτήν της φώτο.

Το προβλημα πονταρω οτι βρισκεται καπου εδω.

Eπισης τα dx7300 kai 7400 εχουν προβλημα με την συμβατοτητα επεξεργαστων και μνημων,αρα λεγοντας φιλε ts οτι με ασυμβατες μνημες δεν θα ξεκιναγε,δεν ισχυει.Ξεκιναει και βλεπεις ωραιοτατες μπλε οθονες ή μεγαλες καθυστερησεις.

Τελος,αν και συζητηθηκε,το motherboard dx 7400 εχει 22 πυκνωτες 1000μF στα 6,3v οι οποιοι μπορει να μην φαινονται οτι εχουν σκασει απο πανω αλλα αρχιζουν και ανοιγουν απο κατω.Ειναι για αλλαγη σε ολες τις περιπτωσεις μετα απο καποια χρονια λειτουργιας.

Μπλε οθόνες δεν είχα. Τα ίδια έκανε και με τον μαμά Cpu - οπότε έχω αρχίσει και αποκλείω το ενδεχόμενο να ''έφταιγε'' η αναβάθμιση.

--

Μην τα πολυλογώ , με κούρασε να το βλέπω στο σαλόνι αυτό το πράγμα και να μην βλέπω φως στο τουνελ. Θα του βάλω psu, ραμ, δίσκο (που είναι έτοιμος σεταρισμένος με τα Windows 10), και θα το δώσω σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Αν έχετε κατά νου κάποιο παιδάκι που να μην έχει την οικονομική δυνατότητα - ενημερώστε με να κάνω το delivery κατά τις 20 Αυγούστου.

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας. :)

• Like 6
Δημοσ.

Μην τα πολυλογώ , με κούρασε να το βλέπω στο σαλόνι αυτό το πράγμα και να μην βλέπω φως στο τουνελ. Θα του βάλω psu, ραμ, δίσκο (που είναι έτοιμος σεταρισμένος με τα Windows 10), και θα το δώσω σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Αν έχετε κατά νου κάποιο παιδάκι που να μην έχει την οικονομική δυνατότητα - ενημερώστε με να κάνω το delivery κατά τις 20 Αυγούστου.

Εισαι πολυ ωραιος!

Δημοσ.

εχει γίνει αλλαγή των σατα και με ide δίσκο επίσης δεν είδα προκοπή.

Έχει. Αλλά τα τεσταρίσματα τα κάνω εκτός κουτιού - το ηχείο είναι εντός κουτιού. :P

Το έχω πει πολλές φορές παραπάνω. Bios και boot menu δεν μπαίνει. Ναι, μαύρη εικόνα τις περισσότερες φορές - άλλες φορές εμφανίζει και μια παύλα να αναβοσβήνει - σαν loading ένα πράγμα.

Την μαμά βάζω - δεν διαφέρει προφανώς από αυτήν της φώτο.

Μπλε οθόνες δεν είχα. Τα ίδια έκανε και με τον μαμά Cpu - οπότε έχω αρχίσει και αποκλείω το ενδεχόμενο να ''έφταιγε'' η αναβάθμιση.

--

ή και σε κάποιο ίδρυμα (ορφανοτροφείο κτλ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...