pita_kontosouvli Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Φίλος λοιπόν με φώναξε για αναβάθμιση ενός επαγγελματικού Hp dx7400. Φόραγε έναν core2duo στα 2ghz και 1gb ram. Του έβαλα επιτόπου 4gb ram και έναν e6750 core2duo. Άναψα το μηχάνημα, όλα καλά. Επόμενο βήμα, να γίνουν φορμάτ τα s(Vista). Rufus bootable στικάκι με τα 7άρια και δώστου. F9 στο αρχικό boot για να μπώ στο Boot menu - διαλέγω Usb .. Windows is loading Files. .. Is loading Files .. ε, μην τα πολυλέω, Loading Files για κανένα μισάωρο είχαμε. Κόλλησε λέω. Πάλι Rufus, πάλι usb boot κλπ. Τα ίδια. Έχουν θέμα τα Windows, είπα (που έχω χρησιμοποιήσει καμία 15άρια φορές την τελευταία εβδομάδα ας πούμε). Windows 8.1, τα ίδια. Windows 10 τα ίδια. Δίπλα υπήρχε ακριβώς ίδιο Hp Desktop. Βγάζω τον δίσκο από το μηχάνημα που προσπαθούσα να σετάρω, τον βάζω δίπλα για να γίνει το φορμάτ και να τον περάσω πάλι πίσω. Η διαδικασία εκεί έγινε κανονικά με τα 7αρια. Τον βάζω τον δίσκο επάνω .. μαύρη οθόνη. Ούτε καν ''Εκκίνηση των Windows'' ας πούμε. Άντε πάλι με τα 10αρια, τα ίδια, μαύρη οθόνη στο δίπλα μηχάνημα. Μπαίνω λοιπόν Bios (για τελευταία φορά - βλέπε παρακάτω) βλέπω θερμοκρασίες Cpu ..100 βαθμοί έλεγε. Τι λες ρε παιδάκι μου, σκέφτομαι. αφού αυτά τα επαγγελματικά κουμπώνουν με βίδες. Εν τω μεταξύ, στην αρχική αλλαγή του cpu είχα τσεκάρει θερμοκρασίες, 35 βαθμοί από speccy και hw monitor. Χωρίς να ακουμπήσω την ψύκτρα έκτοτε, 100 βαθμούς - έλεγε. Λύνω, δένω την ψύκτρα - τα ίδια. Οκ, λέω - παίρνω το μηχάνημα στο σπίτι. Μπαίνω σπίτι χθες, ανοίγω το μηχάνημα - εμφανίζεται το αρχικο Logo της hp - πάω να μπω bios - δεν μπαίνει ποτέ βιος. Πάω να μπω στα boot devices - δεν μπαίνει ποτέ επίσης - μαύρες οθόνες σε όλα αυτά. άλλαξα τροφοδοτικό άλλαξα ραμ άλλαξα Cpu Clear Cmos Τίποτα. Πάω προ 2ώρου να δω τελικά τι σκάλωμα έχει φάει. Είχα δίπλα έναν δίσκο από άκυρο μηχάνημα (Σεταρισμένο χθες από 775 μητρική). με Windows 10. Τον βάζω επάνω, ανοίγει το μηχάνημα!! Θαύμα λέω,θα του αλλάξω τα φώτα - σκέφτημα. Το μηχάνημα δουλεύει κανονικά λοιπόν και φοράει το τελευταίο Bios. Η Hp έχει ένα Tool για τα Bios της , το κατεβάζω και ξαναφλασάρω το τελευταίο (όχι μόνο το main block αλλά και το boot block, end block etc). Restart και .. τα ίδια. Bios και boot menu δεν μπαίνει ποτέ. Φλασάρω με το προτελευταίο Bios - τίποτα, bios και boot menu ποτέ. Και διερωτάμαι - προτού την πετάξω στις γάτες της γειτονιάς. Είμαι τόσο γιωτάς και έχω ξεχάσει να τσεκάρω κάτι; 2
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Καλα τα λες μεχρι στιγμης...Αν σε παει μεχρι εκει, τρεξε ενα memtest86+ για σιγουρια, μετα κοιτα και τις sata-ide που βαζεις τους δισκους και τελος βαλε μια αλλη ψυκτρα να δεις τι γινεται και με τα temps. Τελος πετα την μητρικη και εισαι ετοιμος!
vste Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Ωραία περίπτωση! Πολύ καλή περιγραφή φίλε μου. Θα γουσταρω να μου τύχαινε κάτι παρόμοιο για να σπάει ή ρουτίνα. Προσωπικά θα τσεκαρα για φουσκωμένους πυκνωτές για αρχή.. Αν όχι θα αφηνα τη mb χωρίς ρεύμα και μπαταρία (και με τα jumpers στο reset) για κάποιες ώρες και θα δοκίμαζα ξανά εγκατάσταση. Αν δεν μου καθόταν αυτό αλλαγή μνημών (έστω και μία μικρή) και προσπάθεια για install. Αν πάλι οχι usb ubuntu να δω αν κάνει boot αυτό.. Έχει και άλλα για συνέχεια αλλά προς το παρών δοκιμασε (αν δεν τα έχεις κάνει μιας και φαίνεσαι ψαγμενος) αυτά.. 1
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Από αυτά που έκανες,και άλλαξες,η ραμ είναι αυτή που θα μπορούσε να σου δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα. Όχι απαραίτητα επειδή είναι χαλασμένη,αλλά τα βιος σε έτοιμα μηχανήματα,είναι "περίεργα". Δοκίμασε με την αρχική ραμ να δεις πως όλα βαίνουν καλώς,και μετά τρέξε και ένα memtest που αναφέρθηκε. Περιμένω κοντοσουβλάκι κέρασμα. 2
Pstathece Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Αυτο εμενα μου ακουγεται για μητρικη.Δοκιμασε ολα τα προαναφερομενα και αν οχι τοτε δοκιμασε να βαλεις αλλη μητρικη.Ποια μητρικη εχει? 1
Eliaskat Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δοκιμασε να τρεξεις απο το usb ubuntu να δεις αν ειναι το hardware ok και μετα προχωρας θα σου προτεινα.. 1
pita_kontosouvli Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Καλα τα λες μεχρι στιγμης...Αν σε παει μεχρι εκει, τρεξε ενα memtest86+ για σιγουρια, μετα κοιτα και τις sata-ide που βαζεις τους δισκους και τελος βαλε μια αλλη ψυκτρα να δεις τι γινεται και με τα temps. Τελος πετα την μητρικη και εισαι ετοιμος! Το μεμ τεστ είναι άδικος κόπος πιστεύω στα επαγγελματικά αυτά. Αν δεν του γουστάρει η μνήμη ή έχει και το πιο μικρό σφάλμα, αρχίζει τα πολλαπλά μπιπ-ς και δεν ανάβει ποτέ. Προσωπικά θα τσεκαρα για φουσκωμένους πυκνωτές για αρχή.. Αν όχι θα αφηνα τη mb χωρίς ρεύμα και μπαταρία (και με τα jumpers στο reset) για κάποιες ώρες και θα δοκίμαζα ξανά εγκατάσταση. Αν δεν μου καθόταν αυτό αλλαγή μνημών (έστω και μία μικρή) και προσπάθεια για install. Αν πάλι οχι usb ubuntu να δω αν κάνει boot αυτό.. Έχει και άλλα για συνέχεια αλλά προς το παρών δοκιμασε (αν δεν τα έχεις κάνει μιας και φαίνεσαι ψαγμενος) αυτά.. Για να κάνει boot το usb με τα linux θα πρέπει να με βάλει στο Boot menu. Boot menu και Bios (για αλλαγή Boot sequence) δεν γίνεται οπότε δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Η πλάκα είναι ότι η μητρική είναι πεντακάθαρη - με ωραιότατους πυκνωτές. Αυτο εμενα μου ακουγεται για μητρικη.Δοκιμασε ολα τα προαναφερομενα και αν οχι τοτε δοκιμασε να βαλεις αλλη μητρικη.Ποια μητρικη εχει? Βρε και εμένα για μητρική μου κάνει. Αλλά αν είναι να αλλάξω μητρική, ποιος ο λόγος; Το ήξερα και εγώ αυτό Aσε που αν αλλαχθεί μητρική θα πρέπει να αλλαχθεί όλο το σύστημα ουσιαστικά μιας και ακόμα και το κουτί, έχει το backPlate by default επάνω και δεν είναι αποσπώμενο. Δοκιμασε να τρεξεις απο το usb ubuntu να δεις αν ειναι το hardware ok και μετα προχωρας θα σου προτεινα.. Έχουν τα linux run from windows ή μόνο το κλασσικό μπουτάρισμα + δοκιμαστική έκδοση; Γιατί αν γίνεται μόνο μέσω boot - κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό (το ενδεχόμενο να σετάρω άλλη 775 μητρική με Linux και να κάνω τράμπα τον δίσκο το αποκλείω. Δεν είναι και καμία Z97 mobo για να χάσω και άλλη υπομονή )
vste Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Αν αφαιρέσεις hdds, Dvd και αφήσεις μόνο bootable usb δεν κάνει boot από αυτό? Ή έστω μόνο ένα Dvd πάνω με bootable hirens cd? Επίσης μου είχε τύχει περίπτωση HP compaq που αν δεν είχες συνδεδεμένο ΚΑΙ hdd ΚΑΙ DVD-ROM δεν έμπαινε στο boot μενού να διαλέξεις άλλη συσκευή. Πως την πατησα? Αφαίρεσα το Dvd και έβαλα 2ο hdd με σκοπό να κάνω ghost με bootable usb. Να μην μπορώ να μπω boot menou με τίποτα.. It is a crazy world.. Sorry για το 2ο ποστ αλλά μου ήρθε στο μυαλό παρόμοια περίπτωση με μαύρη οθόνη και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Εκεί έφταιγε το SATA καλώδιο. Αλλά σε τέτοια workstation είναι πιθανό να βραχυκύκλωνει οτιδήποτε, ακόμα και τα πινάκια στο power on/reset/power Light καλώδιο. 1
george kesoglu Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Από αυτά που έκανες,και άλλαξες,η ραμ είναι αυτή που θα μπορούσε να σου δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα. Όχι απαραίτητα επειδή είναι χαλασμένη,αλλά τα βιος σε έτοιμα μηχανήματα,είναι "περίεργα". Δοκίμασε με την αρχική ραμ να δεις πως όλα βαίνουν καλώς,και μετά τρέξε και ένα memtest που αναφέρθηκε. Περιμένω κοντοσουβλάκι κέρασμα. συμφωνώ βαλε την αρχική ραμ - βγάλε την μπαταρια κάνα δυο λεπτά - άφησε πάνω μονο ποντικι πληκτρολόγιο - τσέκαρε όλες τις συνδέσεις και τα κουμπώματα - δες για βραχυκυκλωμένες θύρες usb - κάνε τον σταυρό σου και πατα το κουμπί να ανοίξει . εάν μπει στο bios τσέκαρε ημερομηνια
pita_kontosouvli Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Cmos μπαταρία άφησα εκτός, τίποτα, τα ίδια. Η αρχική ραμ κουμπώθηκε επάνω, τα ίδια. Έβαλα τα ubuntu σε bootable στικάκι, το άφησα και ..φόρτωσε! Είμαι σε trial mode. Τι εντολές να του τραβήξω; Βασικά, μέσω linux τι ακριβώς ψάχνουμε; Γιατί ακόμα να καταλάβω τι προσπαθώ να κάνω πλέον Υπενθυμίζω πως bios και boot menu δεν βλέπω ούτε με αίτηση.
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Cmos μπαταρία άφησα εκτός, τίποτα, τα ίδια. Η αρχική ραμ κουμπώθηκε επάνω, τα ίδια. Την έβαλες στο ίδιο σλοτ που ήταν; Όταν έκανες το cmos ,το είχες αφαιρέσει από τη πρίζα και πατήσει το κουμπί να ανοίξει;
pita_kontosouvli Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Έχω παίξει με όλα τα σλοτ, τίποτα. Εκτός πρίζας έγινε το clear cmos. Δεν πάτησα το κουμπί για να ανοίξει . Έγινε κανονικά πάντως μιας και στο αρχικό start up μου πέταξε το μήνυμα περί cmos failed κλπ
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δοκίμασε με τον παλιό επεξεργαστή. Παίζει να είναι το bios κομμένο και ραμμένο. Αν και βλέπω πως έβγαινε με έως 2,66ghz.
The_Judas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Μήπως είναι corrupt τα windows στο φλασάκι; Δοκίμασε και με dvd. Επίσης τσέκαρε αν είναι συμβατές οι μνήμες.
pita_kontosouvli Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Οι μνήμες είναι συμβατές στανταρ - αν δεν ήταν, αυτά τα επαγγελματικά δεν ανάβουν ποτέ. Τα Windows δεν παίζει να είναι προβληματικά - άλλωστε bios δεν μπαίνει, δεν είναι ότι δίνω εντολή πχ και δεν με πάει εκεί που ζητάω. Cpu με τον αρχικό είμαι. Σε ίδιο μηχάνημα πάντως (αφού είχαν 2 ίδια) έβαλα e6850 core2duo και δεν έχουν κανέναν θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα