Προς το περιεχόμενο

alphacool pump ερωτηση...!!!

manolis96

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους τους overclockers...

Θελω να κανω μια ερωτηση ισως ακυρη αλλα θελω τα φωτα σας...

Παραγγειλα αυτην την αντλια - block η οποια εχει εξαντληθει στην Ελλαδα για ευνοητους (μη εγκυρους λογους) :

https://modmymods.com/alphacool-eisbaer-solo-2600rpm-black-12511.html

το θεμα ειναι οτι θα μπορει να σηκωσει στο δικτυο και καρτα γραφικων( με δικο της block φυσικα) με ενα 360αρι ψυγειο η ειναι αποκλειστικα για κυκλωμα επεξεργαστη...?

Ευχαριστω...!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είναι μικρούλα η συγκεκριμένη που αναφέρεις.Χαμηλή πίεση και ιδιαίτερα περιορισμένη ροή αν ισχύουν οι τιμές.

Maximum flow rate: 70L/h

Maximum head: 0.85m

Για να καταλάβεις τα μεγέθη, μια VPP655 της alphacool (D5), που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για μικρά άλλα και μεγάλα loop,εχει:

Maximum flow rate: 1500L/h

Maximum head: 3.70m

Και μιλάμε για μέγιστες τιμές...οπότε καταλαβαίνεις.

• Like 1

Δηλαδη πιστευεις οτι ειναι πιθανο να μην λειτουργησει?

Δεν μιλαμε να μπει ρεζερβουαρ πανω τιποτα...οπως ειναι απλα να περναει και απο την καρτα γραφικων και να καταληγει στο ψυγειο...

Θα λειτουργήσει, δέν τίθεται θέμα επι τούτου.Απλά έχεις να αντιμετωπίσεις δύο προβλήματα:

Αφενός, την γενικότερη απόδοση του loop.Τόσο η ροή όσο και η πίεση της συγκεκριμένης αντλίας,εκτιμώ οτι είναι ανεπαρκής για 2 block (cpu/vga),η  οποία αντλία θα πασχίζει να υπερνικήσει τους όποιους περιορισμούς των block*.Σάν αποτέλεσμα,το ψυκτικό δέν θα κυκλοφορεί αρκετά γρήγορα για να μεταφέρει την θερμότητα στο ψυγείο και θα έχεις υψηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με αυτές που θα μπορούσες να πετύχεις με μια ισχυρότερη αντλία.

Το άν υπάρχει ρεζερβουάρ ή όχι λίγη σημασία έχει.Δέν είναι η ποσότητα του ψυκτικού που επιβαρύνει την λειτουργία της αντλίας.

Αφετέρου, έχεις και την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου.Με μια αντλία που ζορίζεται να κυκλοφορήσει το ψυκτικό,απλά περιμένεις για το αναπόφευκτο.

*Για να καταλάβεις πόσο restricted ειναι ένα waterblock,βάλε έναν σωλήνα σε μια G1/4 και προσπάθησε να φυσήξεις.Θα αισθάνεσαι σαν και κάνεις σπιρογράφημα σε πνευμονολόγο...

Ωραια επειδη ολη η custom υδροψυξη ρεζερβουαρ αντλια κλπ...κοστιζει αρκετα χρηματα σκεφτηκα αυτην την ιδεα μηπως και λειτουργησει...

Συνεπως ναι μεν θα δουλεψει αλλα υπαρχει περιπτωση καποια στιγμη να την παρω στο χερι...??

http://www.nikktech.com/main/articles/pc-hardware/cpu-cooling/liquid-cpu-coolers/5400-alphacool-eisberg-240-liquid-cpu-cooler-review?showall=&start=1

Maximum flow rate: 120L/h

Maximum head:2.2m

Αυτα τα στοιχεια μου φαινονται πιο αξιοπιστα γιατι την εχει φιλος την αντλια και μου φαινεται σχετικα δυνατη....

Συνεπως ναι μεν θα δουλεψει αλλα υπαρχει περιπτωση καποια στιγμη να την παρω στο χερι...??

Κάπως έτσι.

Πρίν περίπου ένα χρόνο και έχοντας το κόστος σάν γνώμονα,είχα επεκτείνει μια ΑΙΟ (Swiftech h220-X) προσθέτοντας ψυγείο και vga block.

Η λιλιπούτεια αντλία απλά με εγκατέλειψε μια μέρα,χωρίς προειδοποίηση,χωρίς ιδιαίτερη χρήση.

Πέρα απο τα χρήματα,είναι και η τσαντίλα που κάτι για το οποίο παιδεύτηκες να στήσεις,σε αφήνει άξαφνα στο 2μηνο.

Η αντλία της Eisberg 240 που παραθέτεις πρέπει να είναι αυτή λογικά.

Όχι η ιδανικότερη των λύσεων,άλλα τουλάχιστον αρκετά δυνατή για να κυκλοφορήσει το ψυκτικό μεσα απο το φιμωμένο block.

Ωραια....

Λες να παρω και μια τετοια να ειμαι σιγουρος ....?? :P 

Δηλαδη πιστευεις οτι η αντλια που θα βαλω εγω ειναι πιο δυνατην απο αυτην που ειχες εσυ τοτε?

Δηλαδη το να με αφησει καποια στιγμη δεν το αποφευγω με τιποτα...??

Όλα κάποια στιγμή χαλάνε. Το πότε θα σε αφήσει η αντλία,είναι καθαρά θέμα τύχης και συνετής χρήσης.Θέλω να πιστεύω οτι θα τα πάει καλύτερα απο την Swiftech (λολ ρε 2 μήνες).

Δέν μπορώ να πω με σιγουριά τα specs που είχε η αντλία τότε (mcp30),γιατί ποτέ δέν τα βρήκα. Αυθαιρέτα και κρίνοντας απο τις μεγαλύτερες mcp35x και mcp50x,λογικά έπαιζε 3m+  head pressure και 600+ lt/h.Μπορεί να είναι και εξαιρετικά αισιόδοξες αυτές οι τιμές...

Αν κάνεις την πρώτη σου υδρόψυξη και έχεις περιορισμένο budget,δοκίμασε με τα κομμάτια που έχεις κατα νού.Απο εκεί και πέρα, κρίνεις σε βάθος χρόνου αν αξίζει να ασχοληθείς περαιτέρω.  

Ναι η πρωτη υδροψυξη που στηνω ειναι...και σκεφτηκα αυτην την ιδεα διοτι κοστιζει <200€ με ενα μεταχειρισμενο block της 280x που θελω να βαλω... Βεβαια ισως τα πραματα ειναι καλυτερα εαν χρησιμοποιηθει τελικα απλο block οπως στα cpu και οχι full cover waterblock διοτι στο full cover χρειαζεται περισσοτερη πιεση...!!! Βεβαια μετα πρεπει να μπει και ειδικο bracket σαν αυτο της corsair η της nzxt για να ψυχει με αερα ολη την καρτα...!!!

• Moderators

Καλησπερα σε ολους τους overclockers...

Θελω να κανω μια ερωτηση ισως ακυρη αλλα θελω τα φωτα σας...

Παραγγειλα αυτην την αντλια - block η οποια εχει εξαντληθει στην Ελλαδα για ευνοητους (μη εγκυρους λογους) :

https://modmymods.com/alphacool-eisbaer-solo-2600rpm-black-12511.html

το θεμα ειναι οτι θα μπορει να σηκωσει στο δικτυο και καρτα γραφικων( με δικο της block φυσικα) με ενα 360αρι ψυγειο η ειναι αποκλειστικα για κυκλωμα επεξεργαστη...?

Ευχαριστω...!!!

Η eisbear έχει λιγότερο από μήνα που βγήκε στην αγορά

Η προηγούμενη έκδοση της eisberg αν ψάξεις αρκετοί ειδικά εξωτερικό την δουλεύουν με 2 και 3 block εδώ και αρκετό καιρό στο Overclocker έχει club

Τα πήγαινε αρκετά καλά εγώ την δοκίμασα μαζί με ένα Alphacool nexxos gpu block και δούλευε μια χάρα (είχα αλλάξει το 30 αρι 240 αρι ψυγείο με 360 60αρι) και γύρω στους 6-7 μήνες δεν είχα θέμα και από όσο ξέρω και το παιδί που την πούλησα ακόμα την δουλεύει κανονικά χώρος θέμα (1+χρονις σύνολο)

Την eisbear την διαφημιζουν σαν επέκτασιμη έτσι και αλλιώς μην περιμένεις τραγικές διάφορες σε απλά κυκλώματα από την αντλία

Η διαφορά που είχα δει με την μετάβαση σε custom loop (με d5) ήταν 3 βαθμοί κάτω στον πυρήνα της 290 χα και άλλο τόσο στις μνήμες

Αν βέβαια πλακώσεις το κύκλωμα με πολλές γωνίες τότε θα την ζοριζεις αρκετά

Η eisbear έχει λιγότερο από μήνα που βγήκε στην αγορά

Η προηγούμενη έκδοση της eisberg αν ψάξεις αρκετοί ειδικά εξωτερικό την δουλεύουν με 2 και 3 block εδώ και αρκετό καιρό στο Overclocker έχει club

Τα πήγαινε αρκετά καλά εγώ την δοκίμασα μαζί με ένα Alphacool nexxos gpu block και δούλευε μια χάρα (είχα αλλάξει το 30 αρι 240 αρι ψυγείο με 360 60αρι) και γύρω στους 6-7 μήνες δεν είχα θέμα και από όσο ξέρω και το παιδί που την πούλησα ακόμα την δουλεύει κανονικά χώρος θέμα (1+χρονις σύνολο)

Την eisbear την διαφημιζουν σαν επέκτασιμη έτσι και αλλιώς μην περιμένεις τραγικές διάφορες σε απλά κυκλώματα από την αντλία

Η διαφορά που είχα δει με την μετάβαση σε custom loop (με d5) ήταν 3 βαθμοί κάτω στον πυρήνα της 290 χα και άλλο τόσο στις μνήμες

Αν βέβαια πλακώσεις το κύκλωμα με πολλές γωνίες τότε θα την ζοριζεις αρκετά

Ωραια δηλαδη εσυ πιστευεις οτι δεν θα εχω προβλημα με ενα ακομα gpu block?

επειδη διαβασα το τοπικ με ενα παλικαρι που ειχε 2 αντλιες και του ειπατε να τις βαλει σειρα κλπ 

Αυτο που θελω να κανω ειναι το εξης και μαλλον δεν μπορει να ανταποκριθει η alpacool...

pump outlet ---> inlet ψυγειο 240mm black ice --->outlet ψυγειου 240mm black ice ---> gpu block ---> inlet ψυγειο παλι 240mm ---> outlet ψυγειου 240 ---> pump inlet....

Αυτο το κανω διοτι δεν θελω να αναμειξω θερμοκρασιες επεξεργαστη και καρτας γτ καποιο απο τα 2 θα ζεσταινεται περισσοτερο...

Σκεφτηκα λοιπον μηπως θα ηταν καλη ιδεα μια φτηνη αντλια να παρεμβαλλεται καπου στο κυκλωμα ισα ισα να δωσει πιεση να παει στην καρτα...πχ outlet ψυγειου πριν παει στο inlet του gpu block...Βεβαια ολα αυτα χωρις ρεζερβουρ...

• Moderators

Ωραια δηλαδη εσυ πιστευεις οτι δεν θα εχω προβλημα με ενα ακομα gpu block?

επειδη διαβασα το τοπικ με ενα παλικαρι που ειχε 2 αντλιες και του ειπατε να τις βαλει σειρα κλπ 

Αυτο που θελω να κανω ειναι το εξης και μαλλον δεν μπορει να ανταποκριθει η alpacool...

pump outlet ---> inlet ψυγειο 240mm black ice --->outlet ψυγειου 240mm black ice ---> gpu block ---> inlet ψυγειο παλι 240mm ---> outlet ψυγειου 240 ---> pump inlet....

Αυτο το κανω διοτι δεν θελω να αναμειξω θερμοκρασιες επεξεργαστη και καρτας γτ καποιο απο τα 2 θα ζεσταινεται περισσοτερο...

Σκεφτηκα λοιπον μηπως θα ηταν καλη ιδεα μια φτηνη αντλια να παρεμβαλλεται καπου στο κυκλωμα ισα ισα να δωσει πιεση να παει στην καρτα...πχ outlet ψυγειου πριν παει στο inlet του gpu block...Βεβαια ολα αυτα χωρις ρεζερβουρ...

Δεν εχει σημασια η σειρα στο κυκλωμα η διαφορες ειναι μη μετρησιμες , γιατι δεν βαζεις 1 χροντρο ψυγειο 360 ? θα σε καλυψει ανετα

αλλο το να βαλεις 2 αντλιες στο κυλκωμα (βασικα και εκει παιζεται αναλογα τι ακριβως θελεις να πετυχεις και τι πραγματα εχεις στη διαθεση σου)

Οπως ειπα και επανω αν δεν γεμισεις παντου γωνιες 45 και 90 μοιρων θα εισαι μια χαρα πιστευω

Γνωμη μου παντα αν εχεις σκοπο να φτασεις τα 200 καλυτερα μαζεψε κατι παραπανω και στησε ενα σωστο κυκλωμα ,κατα καιρους στα μεταχειρισμενα βρισκεις καλες ευκεριες

Δεν εχει σημασια η σειρα στο κυκλωμα η διαφορες ειναι μη μετρησιμες , γιατι δεν βαζεις 1 χροντρο ψυγειο 360 ? θα σε καλυψει ανετα

αλλο το να βαλεις 2 αντλιες στο κυλκωμα (βασικα και εκει παιζεται αναλογα τι ακριβως θελεις να πετυχεις και τι πραγματα εχεις στη διαθεση σου)

Οπως ειπα και επανω αν δεν γεμισεις παντου γωνιες 45 και 90 μοιρων θα εισαι μια χαρα πιστευω

Γνωμη μου παντα αν εχεις σκοπο να φτασεις τα 200 καλυτερα μαζεψε κατι παραπανω και στησε ενα σωστο κυκλωμα ,κατα καιρους στα μεταχειρισμενα βρισκεις καλες ευκεριες

Το εχω ψαξει με κανουργια ολα απο eshop και βγαινει προχειρα προχειρα 500+ τα οποια δεν τα διαθετω...

Καταρχας ειπες οτι εχεις προσωπικη εμπειρια με την αντλια της alphacool και οτι μπορει να σηκωσει και vga block...

Η ερωτηση μου ειναι ποσα volt της δουλευες αν θυμασαι και ποσες στροφες...γτ στα 12v κανει σαν τουρμπινα αεροπλανου...:P 

Εγω προγραμματιζα να την ειχα στα 7v...

• Moderators

Το εχω ψαξει με κανουργια ολα απο eshop και βγαινει προχειρα προχειρα 500+ τα οποια δεν τα διαθετω...

Καταρχας ειπες οτι εχεις προσωπικη εμπειρια με την αντλια της alphacool και οτι μπορει να σηκωσει και vga block...

Η ερωτηση μου ειναι ποσα volt της δουλευες αν θυμασαι και ποσες στροφες...γτ στα 12v κανει σαν τουρμπινα αεροπλανου... :P

Εγω προγραμματιζα να την ειχα στα 7v...

Σου ειπα εγω ειχα eisberg αυτη που εχεις στο πρωτο ποστ ειναι eisbear νεα εκδοση και απο δοκιμες που ειδα στο θεμα θορυβου ειναι η μερα με την νυκτα

Εγω μαλλον ειχα πεσει σε καλο κομματι γιατι ακομα και στα 12 V ναι μεν ακουγοταν αλλα οχι κατι ενοχλιτικο/σπαστικο

Αρχικα για εμενα καλυτερα να ξεκινησεις με cpu h gpu loop αποκλειστικα και αργοτερα να προσθεσεις για να στησεις ενα σωστο κυκλωμα

Ειναι τελειως διαφορετικο οτι ειπα οτι θα δουλεψει με το τι προτεινω

Εγω σε ρωτησα γιατι φιλος εχει την iceberg και μου λεει μην το κανεις γτ δεν θα εχεις σωστο αποτελεσμα...

Μπορει μου λεει στα 12v να ειναι οκ αλλα ελα απο εδω να δεις πως ακουγεται στα 12v...Αυτος την λειτουργει στα 7v με 360 ψυγειο μονο για cpu και ολα κομπλε...

Συνεπως απο οτι ακουω καλυτερα να μην το κανω μην εχω προβληματα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...