Hommer Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Με αφορμή την Wind που έβγαλε αυτή τη διαφήμιση με το modem που το βάζεις στην πρίζα και έχεις Internet άρχισα να ψάχνω και βλέπω ότι υπάρχουν πολλές λύσεις τελικά. Όμως θα θελα κάποιον να μου εξηγήσει λίγο το διαδικαστικό. Για παράδειγμα, σε αυτό της vodafone, το αγοράζω. Μετά παίρνω και μία sim ξέχωρα και βάζω συμβόλαιο (ή αγοράζω κάρτες) σαν να ήταν κινητό ξέρω γω και απλά την βάζω στο μηχανάκι και χαλάω τα MB της κάρτας; Υπάρχουν άλλες επιλογές, και πως λειτουργούν αυτές;
telikiasmenos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Ναι. Κάρτα με MB ή συμβόλαιο. Είναι το "εξελιγμένο" USB GPRS/3G στικάκι που βάζαμε κάποτε. Απλά τώρα δεν το συνδέεις σε usb σε ένα λάπτοπ. Σου δίνει απεθείας internet σε ασύρματο δίκτυο, με αποτέλεσμα να διευκολύνει την σύνδεση πολλών συσκευών Αν υποστηρίζει το κινητό σου να γίνει hot spot δεν βρίσκω τον λόγο να μπείς σε αυτήν την διαδικασία. Προσοχή! Αν δεν έχεις σήμα... δεν έχεις internet!
Haldol Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Όπως τα περιέγραψες είναι. Η άλλη λύση είναι δορυφορική πρόσβαση. Υπ' όψιν ότι τόσο η πρόσβαση μέσω δικτύου κινητής, όσο και η δορυφορική, είναι χειρότερες ποιοτικώς (σε ταχύτητα), πιο περιορισμένες (υπάρχει όριο στην κίνηση δεδομένων) και πιο ακριβές από την κλασική επίγεια πρόσβαση μέσω γραμμής τηλεφώνου. Οπότε, δε την αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση. Τις χρησιμοποιούμε μόνο σε μέρη που δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή.
NikosKallithea Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Το πρόβλημα δεν είναι ο mobile router, τέτοιοι υπάρχουν 100αδες, αλλά που θα βρει mb για να συνδεθείς στο ίντερνετ, που πρέπει να τα πληρώνεις κάθε μήνα χρυσάφι
soteras Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Ότι και να επιλέξεις από όποια εταιρία που δίνει στικάκι είτε αντίστοιχο να μπαινουν συσκευές πολλές άμα δεν υπάρχει κάλυψη δυκτίου καλή δεν θα πιάσει ποτέ σωστά και όταν λέμε κάλυψη όχι να βγάζει το Ε πάνω σαν σήμα νετ γιατι δεν θα ανοιγουν ποτέ οι σελίδες.Αυτό της Wind στη διαφίμηση με μικρα γραμματα που περναει πολυ γρηγορα αναφερει για καλυψη δυκτιου 4G για να δουλεψει σωστά.Για αυτο προσοχη αν δεν πιανει εκει η εταιρια που θα επιλεξεις παπαλα
Hommer Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Όπως τα περιέγραψες είναι. Η άλλη λύση είναι δορυφορική πρόσβαση. Υπ' όψιν ότι τόσο η πρόσβαση μέσω δικτύου κινητής, όσο και η δορυφορική, είναι χειρότερες ποιοτικώς (σε ταχύτητα), πιο περιορισμένες (υπάρχει όριο στην κίνηση δεδομένων) και πιο ακριβές από την κλασική επίγεια πρόσβαση μέσω γραμμής τηλεφώνου. Οπότε, δε την αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση. Τις χρησιμοποιούμε μόνο σε μέρη που δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή. Ε καλά σίγουρα η κλασσική σύνδεση είναι καλύτερη. Αλλά ψάχνω λύση να έχω internet το καλοκαίρι στο χωριό και να μη πληρώνω λεφτά όλο το χρόνο. Ας μην είναι και τόσο καλή. Να μπορώ να μπαίνω να βλέπω κανα mail, κανά νέο κτλ. Ότι και να επιλέξεις από όποια εταιρία που δίνει στικάκι είτε αντίστοιχο να μπαινουν συσκευές πολλές άμα δεν υπάρχει κάλυψη δυκτίου καλή δεν θα πιάσει ποτέ σωστά και όταν λέμε κάλυψη όχι να βγάζει το Ε πάνω σαν σήμα νετ γιατι δεν θα ανοιγουν ποτέ οι σελίδες.Αυτό της Wind στη διαφίμηση με μικρα γραμματα που περναει πολυ γρηγορα αναφερει για καλυψη δυκτιου 4G για να δουλεψει σωστά.Για αυτο προσοχη αν δεν πιανει εκει η εταιρια που θα επιλεξεις παπαλα Εκεί που το θέλω εγώ μάλλον χλωμό το 4G. Άρα καλά είχα καταλάβει. Μπορώ να πάρω ένα τέτοιο μηχάνημα που παίρνει SIM και ανεξάρτητα από αυτό και από όποια εταιρεία θέλω παίρνω μία SIM και τέλος. Ε τότε τι μας τρελαίνει η Wind Λες και ανακάλυψε την Αμερική; Τέσπα, marketing. Έχετε να προτείνετε κανένα καλό σε καλή τιμή και θα δω τι με συμφέρει από άποψη συμβολαίων/ταχυτήτων κτλ.
soteras Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Καλό είναι να κάνεις μια γύρα στα μαγαζιά να δεις τι παίζει από προσφορες γιατί αν βάλεις συμβόλαιο που λες μπορει να σου κανουν αλλη τιμη στο μπλιμπλικι που περνει τη σιμ μεσα και εκπμεπει.Αλλα πρόσεχε αμα δεν εχει καλό σήμα εκεί γιοκ.Καλό είναι αμα υπάρχει ανθρωπος εκει που το θες να σου πει πια εταιρια πιανει πιο καλά και απο μπει απο δεδομενα πως παει το εκει δυκτιο γιατι στο μαγαζι μπορει να σου πουν οτι γινονται παπαδες
Haldol Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Το καλύτερο είναι να βάλεις κάποιο μπαμπάτσικο data pack στο κινητό σου και να κάνεις tethering. Το να κάνεις νέο συμβόλαιο για λίγες μέρες, σίγουρα δε σε συμφέρει. Να φανταστείς, στο χωριό εγώ προτίμησα να βάλω κανονική γραμμή (HOL, <20€ / μήνα) παρά "στικάκι" και παρόμοιες λύσεις. Και πάλι το πληρώνω χρυσό για τόσο καιρό που το χρησιμοποιώ, αλλά η διαφορά είναι μικρή, ενώ οι υπηρεσίες απείρως καλύτερες!
Hommer Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Να φανταστείς, στο χωριό εγώ προτίμησα να βάλω κανονική γραμμή (HOL, <20€ / μήνα) παρά "στικάκι" και παρόμοιες λύσεις. Και πάλι το πληρώνω χρυσό για τόσο καιρό που το χρησιμοποιώ, αλλά η διαφορά είναι μικρή, ενώ οι υπηρεσίες απείρως καλύτερες! Αυτό προσπαθώ να αποφύγω ρε γαμώτο. Να πληρώνω κάθε μήνα όλο το χρόνο ενώ θα είμαι εκεί κανά μήνα, πεταμένα λεφτά. Μάλλον θα δω να πάρω SIM και να αγοράζω κάρτα 10ευρη και να βάζω πακέτα MB. Καλό είναι αμα υπάρχει ανθρωπος εκει που το θες να σου πει πια εταιρια πιανει πιο καλά και απο μπει απο δεδομενα πως παει το εκει δυκτιο γιατι στο μαγαζι μπορει να σου πουν οτι γινονται παπαδες Αυτό εννοείται. Σιγά μην εμπιστευτώ τον πωλητή να μου πει αν θα πιάνω σήμα ή όχι.
sam75 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Είναι για άτομα που δεν έχουν υπολογιστή, ειδάλλως θα αγόραζαν ένα στικακι και τέλος. Επίσης είναι για άτομα που δεν κάνουν βαριά χρήση ίντερνετ, μιλάω για το μηχάνημα της wind. Βολεύει για κάποια κατηγορία ανθρώπων. Κατά τα άλλα εμάς όχι, πιστεύω ότι όλοι έχουμε σταθερό ίντερνετ σπίτι οπότε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα