Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με λίγα λόγια δηλαδη θα πρέπει μα πιούμε μια λίμνη καφέ για να κάνουν mainstrean τους εξαπυρινους επεξεργαστές ! Εξού και το όνομα ! Coffee lake !

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσοι λέτε για τον ανταγωνισμό,και για 10% παραπάνω στην γενιά,έχετε διαβάσει καθόλου την κατάσταση στην αγορά;

Η ίδια η ίντελ,ανακοίνωσε πως έχει αυξηθεί ο χρόνος αναβάθμισης στα 5 έτη.

Όταν κάνεις την δουλειά σου ακόμα με το πάμφηνο am3 και το νεκρό 1150,για ποιο λόγο να βγάλει εξαπύρηνα mainstream;

Έχει πλάνο για 10 nm,μετά τα πράγματα δυσκολεύουν.

Έχεις καθυστέρηση εξαιτίας της δυσκολίας κάτω από τα 10,έχεις παγκόσμια κρίση,έχεις ανάγκες που καλύπτονται από την ήδη υπάρχουσα προσφορά.Υπολογίστε και την άνοδο των arm ,στο home computing ,και ορίστε,έδεσε το γλυκό.Σκεφτείτε πόσοι από τους γνωστούς σας,κάνουν υπεράνετα την δουλειά τους πια,με ένα android box,των 50 ευρώ.

Επίσης,αυτό που γίνεται ξεκάθαρο από το άρθρο,είναι πως όσα nm και να πέσεις με τα σημερινά,και αυριανά, δεδομένα,αν δεν δώσεις ρεύμα,επιδόσεις δε θα δεις.Το έλεγα ο γέροντας,αλλά κάποια στρουμφάκια μιλούσαν για θερμάστρες amd.

• Like 4
Δημοσ.

Όσοι λέτε για τον ανταγωνισμό,και για 10% παραπάνω στην γενιά,έχετε διαβάσει καθόλου την κατάσταση στην αγορά;

Όταν κάνεις την δουλειά σου ακόμα με το πάμφηνο am3 και το νεκρό 1150,για ποιο λόγο να βγάλει εξαπύρηνα mainstream;

Έχει πλάνο για 10 nm,μετά τα πράγματα δυσκολεύουν.

Έχεις καθυστέρηση εξαιτίας της δυσκολίας κάτω από τα 10,έχεις παγκόσμια κρίση,έχεις ανάγκες που καλύπτονται από την ήδη υπάρχουσα προσφορά.Υπολογίστε και την άνοδο των arm ,στο home computing ,και ορίστε,έδεσε το γλυκό.Σκεφτείτε πόσοι από τους γνωστούς σας,κάνουν υπεράνετα την δουλειά τους πια,με ένα android box,των 50 ευρώ.

Επίσης,αυτό που γίνεται ξεκάθαρο από το άρθρο,είναι πως όσα nm και να πέσεις με τα σημερινά,και αυριανά, δεδομένα,αν δεν δώσεις ρεύμα,επιδόσεις δε θα δεις.Το έλεγα ο γέροντας,αλλά κάποια στρουμφάκια μιλούσαν για θερμάστρες amd.

τα παντα ειναι θεμα τιμης, οταν κοστολογουν Ι7 300€+ ποιος να κανει αναβάθμιση ? 

ας ρίξουν τιμες και μετα θα γινει πανικός, και ας έχουμε console ports στα pc. 

Δημοσ.

Έτσι ακριβώς .... ο ιδιώτης εάν δεν τον θέλει για βαρια games κάνει την δουλεια του ακόμα και με σοκετ 775 . αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει υπάρχει εξέλιξη αλλα όχι και μονο 10% ανά γενιά αυτό  συμπαρασύρει και την εξέλιξη των games που πιστεύω ότι έχει κόλληση .

για μένα θα έπρεπε σήμερα να μιλάγαμε για 24 πύρινους στα 10νμ στα 8Ghz με ανάλογη εξέλιξη στις VGA και για games που η απεικόνιση θα ήταν καλύτερη από κινηματογράφο και θα έκοβες το κεφαλι σου ότι αυτό που ζεις είναι πραγματικό .

Άκου 10% ανά γενια ακόμα και οι κινητήρες αυτοκινητων έχουν μεγαλύτερη εξέλιξη   θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 50% άνοδο ανά γενια 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω πάλι δεν μπορώ να καταλαβω δεν σας φτάνει ή επεξεργαστική ισχύς στα μηχανήματα σας και θέλετε και άλλη ; Οκ ή ιντελ σου πουλάει ζεσταμενο φάει κάθε χρόνο αλλά τουλάχιστον μπορει να κρατήσει κάποιος το μηχάνημα του και αρκετά χρόνια. Τέλος τα 14nm τα εξαντλούν γιατί δεν μπορούν να πάνε παρακάτω ,άντε στα 10 λογικά θα πάνε με τα χίλια ζόρια αλλά μέχρι εκει, μετά τον ηπιαμε έχουμε ξεμείνει από τεχνολογία

Δημοσ.

6πυρηνοι mainstream σημαινει οτι οι 2πυρηνοι θα δινονται στις εφημεριδες μαζι με τα cd (υπαρχουν ακομα cd????? )

αλλα αν δεν υπαρξει ανταγωνισμος απο την AMD Μην περιμενετε φτηνους 6πυρηνους!

Δημοσ.

εχω ριξει απειρο γελιο με τις προσταγες μερικων αγοραστων .

-θελω τετραπυρηνο . 

-τι θες να κανεις στο κομπιουτερ  ;
-τετραπυρηνο 

-....

• Like 1
Δημοσ.

το real performance/watt είναι χαόδες μεταξύ intel/amd αφου έχουν 10 χρόνια απόσταση στην τεχνολογία με την AMD να έχει δείκτη ανάλογο του intel core2duo.

Οποιος έχει 2-3 γενιές πίσω Ι7 ή Ι5 φυσικά με +30 ή +50% απόδοση δεν κάνει αναβάθμιση

αλλά όποιος έχει 1ης ή 2ης γενιάς Ι5 ή Ι7 θα δει μεγάλη διαφορά από την 1η γενιά θα δει διαφορά άνω του 100%

οπότε ισχύει πράγματι ότι αναβαθμίζουμε μετά από 5+ χρόνια για να αγοράσουμε Ι5 ή Ι7 που να είναι 3 ή 4 γενιές νεότερο και να είναι μεγάλη η διαφορά απόδοσης για να αξίζει η επένδυση.

Δημοσ.

Εγω πάλι δεν μπορώ να καταλαβω δεν σας φτάνει ή επεξεργαστική ισχύς στα μηχανήματα σας και θέλετε και άλλη ; Οκ ή ιντελ σου πουλάει ζεσταμενο φάει κάθε χρόνο αλλά τουλάχιστον μπορει να κρατήσει κάποιος το μηχάνημα του και αρκετά χρόνια. Τέλος τα 14nm τα εξαντλούν γιατί δεν μπορούν να πάνε παρακάτω ,άντε στα 10 λογικά θα πάνε με τα χίλια ζόρια αλλά μέχρι εκει, μετά τον ηπιαμε έχουμε ξεμείνει από τεχνολογία

αυτό λέω βρε Chris ότι για κάνα office και σερφάρισμα μας φτάνει και μας περισσεύει ακόμα και core2duo σε σοκετ 775 ,, όλο το χρήμα παίζεται στα games ,,, και εκεί έχει κόλληση όλο το θέμα ,,το πανε πολύ σιγά σιγά τα τελευταία χρονια  ,,,,, όσο  αφορα για τα 14νμ - 10νμ μην αγχώνεσαι  έτσι λένε πάντα, ότι δεν εξελίσσεται άλλο κτλ κτλ κτλ  ,, αυτό το παραμύθι μας το λένε  δεκαετίες είτε με τους επεξεργαστές είτε με την ταχύτητα του ιντερνετ είτε με διαφορα  άλλα ,,,,,, και τελικά πάντα υπάρχει λύση ,,, ακόμα θυμάμαι όταν είχαμε μονοπυρινους στο 1Ghz  που λέγαμε ότι λιθογραφία δεν κατεβαίνει άλλο και φτάσαμε στα 14νμ που τότε φάνταζε σαν εξωγήινη  

Δημοσ.

το όριο σε μοριακό επίπεδο (αντικειμενικά) το πλησιάζουμε οπότε μόλις φτάσουμε τα μονοψήφια νμ θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε άλλες τεχνολογίες ριζικά διαφορετικές.

ίσως μεγαλώσουν τα die και ο αριθμός των πυρήνων τότε και σε 10-12 χρόνια έχουμε καμιά εκατοστή για να μην γκρινιάζει το GTA2030 αν δεν βρεθεί φθηνή-αξιόπιστη τεχνολογία που να μας ανοίξει νέους δρόμους.

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέροντα ονόματα! Θα ήθελα να δώσω ένα για τον επεξεργαστή του υπολογιστή μου! Όταν εδώ και μερικές ημέρες, έκανα μια απόπειρα για επανεγκατάσταση του λειτουργικού, και είδα το μήνυμα ότι δεν γίνεται να εγκατασταθεί στον υπολογιστή μου, μου "μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά".

Κοίταξα τα properties και στα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή, γράφει το εξής: "0 MHz CPU". Δεν υπάρχει αυτό λέμε! Πρέπει να είμαι ο μοναδικός που το είδε να συμβαίνει.

Mε CPU ταχύτητας 0 MHz, τι όνομα θα μπορούσα να του δώσω;

Πάντως, η Intel με εκπλήσει με τις παραγωγές της! Και δικαίως κρατά εδώ και χρόνια, τόσο μεγάλο κομμάτι στην αγορά! Aποκλείεται να χρειαστώ κάτι που θα έχει 6 πυρήνες, όμως οφείλω να πω ότι εταιρείες όπως η Intel, μπορούν να χαράζουν πορείες στην αγορά επεξεργαστών και επομένως στην δημιουργία καταναλωτικών αναγκών.

Δημοσ.

Παρότι έχω intel i7 που θα αργήσει να ξεπεραστεί, λόγο ότι πάει αέρα στα 4,7GHZ χωρίς προσπάθεια και χωρίς πατέντες, δυστυχώς η intel με έχει απογοήτεψη με όλα αυτά που κάνει, συνεχεια βγάζει cpu χωρίς λόγο μονο και μονο για να στα πάρει, με τις δήθεν καινούριες καινοτομίες που έχουν, έχω αρχίσει και κοιτάω πλέον στην απέναντι όχθη τις AMD, εννοώ περιμένω να δω μήπως και βγάλει κάτι καλο, που αξίζει τέλος πάντων να πας εκεί, χωρίς να χρειάζεται να πουλήσεις το ένα σου νεφρό για να το απόκτησης, η ακόμα καλύτερα να χαλάσεις έναν ολόκληρο μισθό και να μην έχεις μετά να πλήρωσης την ΔΕΗ :P για μια 6 core intel cpu :P

Δημοσ.

Εμενα δεν με έχει απογοητεύσει καθόλου η intel γιατί έχω τον 3770K εδώ και ποσα χρόνια, και δεν έχει βγάλει ακόμη τίποτε το ιδιαίτερο να τον αντικαταστήσω. Οικονομία μου κάνει :)

Δημοσ.

Και ως Intel, θα τους βγάλει πάλι όλους σε διαφορετικό σόκετ; :D
Α, και φυσικά πάλι με τα τρισκατάρατα push pins... :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...