Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με λίγα λόγια το 2018 θα αξίζει να κάνει κάποιος μετάβαση από Ivy Bridge..

This...Βάλαμε και 16gb ram τώρα και είμαστε αραχτοί για μια 2ετία ακόμα.Άντε να κλοκάρουμε και 100mhz το χρόνο παραπάνω έτσι για να μην αισθανόμαστε ότι μένουμε πολύ πίσω. ^_^

• Like 1
Δημοσ.

Να υποθέσω οτι έρχονται κλειδωμένοι μόνο για windows 10?

Ή δε τα πήρε φράγκα απο τη ρουφιάνα να κλειδώσει κι αυτούς?

Μου ανέβασε την πίεση η σιχαμένη, τώρα που τη θυμήθηκα.

Έχει και φανατικα fan boys εδώ μέσα. Ετοιμαζονται να κάνουνε επιθεση, να μας πούνε να μείνουμε στα 95, XP, 7 και να μεταναστευσουμε σε σπηλειες.

Αλλά δε μας λένε άλλο λόγο να αναβαθμισουμε, άλλο απο το directX 12. Τι να πούνε για το σουρωτήρι?

Βρίστε ελευθερα. Δεν παρεξηγιεμαι εύκολα.

• Like 4
Δημοσ.

Με λίγα λόγια το 2018 θα αξίζει να κάνει κάποιος μετάβαση από Ivy Bridge..

Αναλογα την χρηση και τις τιμες. Μη σου πω οτι παιζει να αξιζει(ετσι οπως το θετεις)απο το 2019 με την επομενη απο αυτους γενια.

Δημοσ.

Πείτε μου ένα λόγο να αναβαθμίσω τον Pentium 4 1.8GHz Northwood μου...μια χαρά είμαι προς το παρόν σε συνδυασμό με τα πανάλαφρα XP! Και τα παιχνίδια μου παίζω (οκ medium settings 1080p) και σερφάρω άνετα και δεν μου λείπει και ΤΙΠΟΤΑ! Τα θύματα του marketing ας αναβαθμίσουν σε Coffe Lake και windows10...Απο το 2020 και βλέπουμε για αναβάθμιση CPU. 

• Like 9
Δημοσ.

Πείτε μου ένα λόγο να αναβαθμίσω τον Pentium 4 1.8GHz Northwood μου...μια χαρά είμαι προς το παρόν σε συνδυασμό με τα πανάλαφρα XP! Και τα παιχνίδια μου παίζω (οκ medium settings 1080p) και σερφάρω άνετα και δεν μου λείπει και ΤΙΠΟΤΑ! Τα θύματα του marketing ας αναβαθμίσουν σε Coffe Lake και windows10...Απο το 2020 και βλέπουμε για αναβάθμιση CPU. 

Είπαμε ναι, αλλά εσύ το παράκανες. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις... :P

• Like 1
Δημοσ.

Εάν δε χρειάζεσαι την παραπάνω ισχύ, προφανώς και δεν έχεις λόγο να αναβαθμίσεις. Και μηχανήματα που τρέχουν μόνο DOS-based εφαρμογές μπορούν να μείνουν με τον υπέροχο Pentium II του 1997.

Αυτό δε σημαίνει ότι η (δεκάδες φορές μεγαλύτερη) ισχύς είναι σε όλους άχρηστη. Ούτε μετρατρέπει σε "θύματα του marketing" όσους έχουν παραπάνω απαιτήσεις από σένα.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως από το 2011 6πύρηνο intel έχω. Δεν είναι καινούργιο το 6 πυρήνες όπως αφήνει να εννοηθεί το άρθρο.

Mainstream (στις μάζες)

Δημοσ.

Mainstream (στις μάζες)

Τι mainstream;

Η Intel έχει κυκλοφορήσει βεβαίως εξαπύρηνους επεξεργαστές, αλλά είναι ακριβοί και απευθύνονται στο enthusiast τμήμα της αγοράς.

Mainstream είναι το enthusiast τμήμα τις αγοράς; Και οι Sandy Bridge-E που ήταν 6πύρηνοι το 2011 για enthusiasts ήταν και κόστιζαν €500+

Δημοσ.

Άλλο socket για mainstream και άλλο για enthusiast, καινούρια socket κάθε τρεις και λίγο, διπύρηνοι/τετραπύρηνοι εδώ και δεκα χρόνια, 5-10% αύξηση από γενιά σε γενιά και πλεον ακύρωσαν και το τικ τοκ. Πώς φαινεται η ελλειψη ανταγωνισμού

Δημοσ.

Και οι Sandy Bridge-E που ήταν 6πύρηνοι το 2011 για enthusiasts ήταν και κόστιζαν €500+

Στη Wikipedia πάντως, αναφέρει ότι οι Sandy Bridge - E ήταν για servers και workstations. Όχι για enthusiasts, και πόσο μάλλον όχι για mainstream χρήστες.

Δημοσ.

Τι mainstream;

Mainstream είναι το enthusiast τμήμα τις αγοράς; Και οι Sandy Bridge-E που ήταν 6πύρηνοι το 2011 για enthusiasts ήταν και κόστιζαν €500+

Αυτό που έκανες παράθεση μιλάει για τους προηγούμενους και όχι τους νέους που θα βγουν mainstream

Δημοσ.

Άλλο socket για mainstream και άλλο για enthusiast, καινούρια socket κάθε τρεις και λίγο, διπύρηνοι/τετραπύρηνοι εδώ και δεκα χρόνια, 5-10% αύξηση από γενιά σε γενιά και πλεον ακύρωσαν και το τικ τοκ. Πώς φαινεται η ελλειψη ανταγωνισμού

Μπορεί.Αλλά μάλλον είναι τα φυσικά όρια της σιλικόνης γιατί δεν νομίζω να θέλουν να μην πουλάνε επεξεργαστές και να τους κλέβουν οι ARM στις πωλήσεις στους servers και στους υπερυπολογιστές ..

Δημοσ.

ενα undercocking θες μονο κ θα σαι αρχοντας

• Like 6
Δημοσ.

Μπορεί.Αλλά μάλλον είναι τα φυσικά όρια της σιλικόνης γιατί δεν νομίζω να θέλουν να μην πουλάνε επεξεργαστές και να τους κλέβουν οι ARM στις πωλήσεις στους servers και στους υπερυπολογιστές ..

Ισως να θέλουν να το τραβήξουν. τικ τικ τοκ στα 10,7,5 νανόμετρα = 9 γενιές + 2 γενιές στα 14 νανόμετρα

Ότι η Intel κάνει ότι γουστάρει είναι δεδομένο πάντως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...