Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηρα μια r9 280x directcu ii πριν 2 χρονια μεταχειρισμενη.Ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε πει οτι την ειχε για mining. Προχθες αποφασισα να της κανω overclock και στο msi afterburner ελεγε:

Core voltage 1075mV

Core clock 1000mhz

Memory clock 1500mhz

Απ οτι βρηκα στο ιντερνετ για την καρτα μου directcu ii μοντελο θα πρεπε να ειναι voltage 1.15Volt και core clock 1070mhz αλλα μπορει να διαφερει απο καρτα σε καρτα.

Τελικα εφτασα σε σταθερο oc:

Core voltage 1075mV

Power Limit +15%

Core clock 1150mhz

memory clock 1700mhz

Ερωτηση: Ειχε κανει undervolt ο προηγουμενος ιδιοκτητης της καρτας μου και αν ναι, ειναι ασφαλες να αφησω το voltage ως εχει καθως το overclock που εκανα ειναι σταθερο η μπορει να παθει ζημια? 

Δημοσ.

Αν ο προηγουμενος ιδιοκτητης εκανε οντως undervolt στην καρτα,το εκανε(κατα πασα πιθανοτητα) μεσω software.Αρα βαζοντας την καρτα στο δικο σου μηχανημα,οτι ρυθμισεις και να ειχε κανει ο προηγουμενος πλεον δεν ισχυουν και η καρτα δουλευει με τις default ρυθμισεις,αυτες απο τον κατασκευαστη.Εκτος αν της εχει φλασαρει πειραγμενο bios(καθολου απιθανο).Παντως απο την στιγμη που η καρτα ειναι σταθερη,δεν εχεις θεμα.Απο την αλλη οι συγκεκριμενες καρτες(πυρηνας και υλοποιηση) βγηκαν πολυ σκαρτες,παιζεις με την τυχη σου κλοκαροντας μια 280X η οποια ειναι και ASUS.Εγω λεω να την αφησεις default την καρτα.

• Like 4
Δημοσ.

Εκτός της Sapphire και της MSI στις 280Χ ολες οι άλλες ήταν για σφαλιαρες με χειρότερη όλων δυστυχώς αυτή που πήρες.

Δημοσ.

Πηρα μια r9 280x directcu ii πριν 2 χρονια μεταχειρισμενη.Ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε πει οτι την ειχε για mining. Προχθες αποφασισα να της κανω overclock και στο msi afterburner ελεγε:

Core voltage 1075mV

Core clock 1000mhz

Memory clock 1500mhz

Απ οτι βρηκα στο ιντερνετ για την καρτα μου directcu ii μοντελο θα πρεπε να ειναι voltage 1.15Volt και core clock 1070mhz αλλα μπορει να διαφερει απο καρτα σε καρτα.

Τελικα εφτασα σε σταθερο oc:

Core voltage 1075mV

Power Limit +15%

Core clock 1150mhz

memory clock 1700mhz

Ερωτηση: Ειχε κανει undervolt ο προηγουμενος ιδιοκτητης της καρτας μου και αν ναι, ειναι ασφαλες να αφησω το voltage ως εχει καθως το overclock που εκανα ειναι σταθερο η μπορει να παθει ζημια? 

Εφοσον η καρτα ειναι σταθερη με χαμηλα ρευματα και εχει και oc εχεις πεσει σε καλο κομματι...Το οτι καποιες asus ειχανε προβληματα δεν σημαινει οτι θα εχεις και εσυ...

Εκτός της Sapphire και της MSI στις 280Χ ολες οι άλλες ήταν για σφαλιαρες με χειρότερη όλων δυστυχώς αυτή που πήρες.

Την εχω πατησει και με Sapphire...

• Like 1
Δημοσ.

Το ποσοστό των Asus ήταν τρομακτικό, το την πατησες και εσύ δεν λέει κάτι.

Το πρόβλημα στις Asus ήταν τεράστιο στις TOP που έπαιζαν οι μνήμες στα 1600.

Είχε βγει ένα BIOS που έριχνε πυρήνα και μνήμες στα νορμαλ αλλά πάλι υπήρχαν θέματα.

Τέλος ο φίλος εφόσον ήξερε ότι ή κάρτα έκανε mining τι να πω 99℅ των ατόμων δεν θα την έπαιρνε ;)

Προσωπικά έχω 4 φίλους με DCII TOP και οι 4 έχουν θέμα μετά από μερικές ώρες ανάλογα το παιχνίδι, κάνουν ένα restart και στρώνει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...