kostaks3 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα συμφορουμίτες και καλο καλοκαίρι! Αντιμετωπίζω ένα θέμα με το λάπτοπ της αδερφής μου. Είναι ένα lenovo της σειράς ideapad (έχω την εντύπωση) και προσπαθώ να του περάσω Windows. Πιο συγκεκριμένα προσπάθησα να εγκαταστήσω και τα windows 8.1 και τα windows 10 εκ των οποίων τα 10 τα κατεβασα και τα εκαψα απτο media creation tool. Το πρόβλημα που μου βγάζει όμως είναι αφού πατήσω install και βάλω το serial key,όταν επιλέξω custom install και επιλέξω το partition του δίσκου στο οποίο θελω να εγκαταστήσω τα windows. Όταν επιλέγω το partition, το next για να πάω στο επόμενο βήμα είναι γκριζαρισμένο και μου βγάζει ένα μύνημα σφάλματος που λέει Windows cannot be installed on this disk.The selected disk is of the GPT partition style Έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο partition να το κάνω delete,new,partition απ'τις επιλογές που έχει αλλά πάλι βγάζει το ίδιο σφάλμα Το έχω ψάξει και στο internet αλλά δεν με βοήθησε κάποια λύση (δοκίμασα την μέθοδο με το terminal που κυκλοφορεί αλλά δεν δούλεψε). Το έχει συναντήσει κάποιος αυτό το θέμα?Πως το αντιμετώπισε? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!
mphxths Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 παιρνεις τον δισκο και τον πετας σε καποιο προγραμμα επεξεργασιας partitions. σβηνεις τα παντα και δημιουργεις νεο συστημα partitions σε MBR και οχι σε GPT scheme. Και δοκιμαζεις ξανα...το GPT εχει φτιαχτει για μεγαλους (σε χωρητικοτητα) δισκους... αν δεν μπορεις να τον κοτσαρεις σε αλλο μηχανημα για να κανεις τα παραπανω , δοκιμασε με κανα bootable εργαλειο π.χ. parted
kostaks3 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 δεν ειχα την δυνατοτητα να τον βαλω αλλου αλλα τελικα καταφερα να το κανω boot σε uefi απο κει που το ειχα σε legacy και ολως περιεργως με αφησε να το προχωρησω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα