nik5163 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Έχετε να μου προτείνετε κάποιο site που να έχει πληροφορίες για το στήσιμο ενός οικιακού NAS; (και κάποιο βιβλίο αν έχετε υπόψη να αγοράσω δεν θα με χάλαγε, αρκεί να είναι νέο). Το NAS το θέλω για αποθήκευση media/personal files και streaming. Ουσιαστικά τα πρωτότυπα αρχεία βρίσκονται στο desktop pc και σε εξωτερικούς hdd, οπότε το NAS δεν το χρειάζομαι για backup (άρα δεν θέλω raid). Να αναφέρω ότι δεν γνωρίζω linux αλλά είμαι dev/er σε άλλη πλατφόρμα, παρόλα αυτά προτιμώ κάτι μισοέτοιμο (να μην το στήνω από το μηδέν Λόγω έλλειψης χρόνου).
paparen Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Οταν εννοεις στησιμο και "προτιμω κατι μισοετοιμο" τι εννοεις; Γενικα, οι επιλογες σου ειναι 3 1. αγορα ενος ετοιμου nas απο μια εταιρεια που ειναι εξειδικευμενη σε τετοια προϊοντα. Οι δυο μεγαλες ειναι qnap και synology, αλλα υπαρχουν και αλλες με οικονομικοτερες προτασεις, χαμηλοτερων δυνατοτητων (αν οι απαιτησεις σου ειναι μικρες, μπορει καλλιστα να κανεις δουλεια με αυτα). π.χ. buffalo, dlink, western digital. Τα προιοντα αυτα πωλουνται με το λειτουργικο τους συστημα προεγκατεστημενο και δουλευουν out-of-the-box. 2. αγορα ενος ετοιμου pc που προοριζεται για nas/server, αλλα πρεπει ο χρηστης να διαλεξει και να εγκαταστησει το λειτουργικο συστημα που θελει. Εδω, ο βασιλιας, τουλαχιστον για home/small business χρηση ειναι τα HP microserver. Το λειτουργικο συστημα μπορει να ειναι καποιο δωρεαν ή επι πληρωμη 3. στησιμο εξ'ολοκληρου hardware και software. Τα διαλεγεις ολα, βασει των αναγκων σου, ειναι η πιο value for money επιλογη οταν οι απαιτησεις ανεβαινουν, αλλα και η πιο χρονοβορα.
nik5163 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Οταν εννοεις στησιμο και "προτιμω κατι μισοετοιμο" τι εννοεις; Εννοώ να μην χρειάζεται να ανανκαλύψω τον τροχό για να το κάνω να δουλέψει (streaming και syncing με το desktop pc). Μάλλον σκέφτομαι ένα 2-bay synology/qnap ή το HP microserver -το δεύτερο έχει καλή επεκτασιμότητα αλλά θα χρειάζεται αρκετή δουλειά από εμένα για το στήσιμο. (Ακόμα ψάχνομαι για το αν μπορώ σε NAS να βλέπω κάθε HDD ξεχωριστά).
paparen Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Σε synology σιγουρα γινεται να βλεπεις τον καθε σκληρο ξεχωριστα. Χωρις raid και με ξεχωριστο volume ο καθε σκληρος. Ειμαι σιγουρος οτι το ιδιο γινεται και στις αλλες εταιρειες.
nik5163 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Φίλε paparen σε ευχαριστώ για τη βοήθεια .
slk200gr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 synology πηρα εγω,εχει πολυ καλη υπστηρηξη προς το παρων ,στο σιτε εχει παρα πολλες πληροφοριες και καπου που σκλαωσα τους εστειλα μαιλ και μου απαντησαν την αλλη μερα με εξηγηση αλλα και βιντεο,φαινεται να εχει πολλες δυνατοτητες και γενικα δεν με δυσκολεψε στο στησιμο αντιθετος μπορω να πω οτι ειναι και για αρχαριο
anonymous-root Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα στην παρέα, σκέφτομαι και εγώ να πάρω κάποιο NAS, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όλης της οικογένειας. Θα ήθελα κάτι σε 4-bay, για να μπορώ να έχω επέκταση και ευελιξία στους δίσκους. Προτάσεις για HP microserver κτλ "απορίπτονται", όχι πως δε θα το προτιμούσα, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ, δεν έχω χώρο να το βάλω και επίσης θέλω να έχω όσο το δυνατό λιγότερο θόρυβο (καθώς θα μπει σε δωμάτιο) και κατανάλωση. Έχω δει τα μοντέλα της QNAP TS-451+, TS-451 και μάλλον θα πάω για το TS-451+. Είδα και της Synology, αλλά με μια γρήγορη ματιά οι τιμές ξεφεύγουν κατά πολύ από τα Qnap. Θα ήθελα όμως γνώμες ή σχόλια για τυχόν κάποιο άλλο μοντέλο που με διαφεύγει ή εντυπώσεις από χρήστες που έχουν αυτά τα μοντέλα Ευχαριστώ!
paparen Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Μου κανει εντυπωσει που λες οτι τα synology ειναι πιο ακριβα απο τα qnap. Βασικα, το αναποδο ισχυει! Ο λογος ειναι οτι τα qnap (καποια τουλαχιστον) εχουν και δυνατοτητες media player εχοντας εξοδο hdmi και εγκατεστημενο kodi. Προσωπικα, δεν με ενδιαφερει αυτη η δυνατοτητα, αλλα καταλαβαινω οτι για καποιους μπορει να ειναι χρησιμο ενα all-in-one μηχανημα. Παντως οτι και να παρεις απο τις δυο αυτες εταιρειες θα σε ικανοποιησει απολυτα. Το software τους ειναι εξαιρετικο και εχουν παραπλησιες δυνατοτητες.
anonymous-root Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Λέω πιο ακριβά εννοώντας πως τα Qnap να δινουν περισσότερα στην ίδια ή και χαμηλότερη τιμή από τα Synology. (Πχ το TS-451+ έχει τιμή ~430 στο Amazon, ενώ το αντίστοιχο (αν δεν κάνω λάθος) DS416play πάει στα ~460 και με χειρότερα specs )). Multimedia δυνατότητες δε με απασχολούν προς το παρόν (και μάλλον ούτε προς το μέλλον).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα