Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση υδρόψυξης, έκανα κάποιο λάθος?

Raiz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην παρέα, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την υδρόψυξη που εγκατέστησα πριν λίγο.
Έχω ενα κουτί corsair graphite 230t, αναγκαστικά λόγο μικρού χώρου εγκατέστησα την Nepton 140xl στο πάνω μέρος σε διάταξη Push-pull.. Επειδή δεν έχω γνώση και εμπειρία ήθελα την βοήθεια σας.

Η μητρική μου (ga-z97-hd3) έχει 1x4pin για το cpu-fan στην οποία έβαλα την ψύξη, υπάρχουν άλλα
2x4pin system-fans και ένα 3pin, τα οποία ειναι πιασμένα απ τα ανεμηστιράκια του κουτιού 2 μπροστά και 1 πίσω.

Σύνδεσα το 4pin καλώδιο που ήταν πάνω στην υδρόψυξη στο cpu-fan.
Συνδέσα τα 2 ανεμιστηράκια της υδρόψυξης στο καλώδιο Υ που καταλήγει σε 4pin και αναγκαστικά έβγαλα ενα ανεμιστήρακι απο μπροστά και κούμπωσα τα fan της υδρόψυξης.
Τώρα που το έβαλα σε λειτουργία οι ανεμιστήρες της υδρόψυξης ανεβοκατεβάσει με εκνευριστικό ρυθμό στροφές.
Έχω κάνει κατι λάθος με την σύνδεση και αργότερα για να βάλω σε λειτουργία και το μπροστινό fan θα πρέπει να βρώ κι άλλο καλώδιο Y για να συνδέσω τους 2 μπροστά σε ένα 4pin system-fan? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν εχει καποιο software η υδροψυξη να ρυθμισεις τα ανεμηστηρακια της μητρικης?

Απ όσο έψαξα λιγάκι δεν βρήκα κατι.

Καλησπέρα, σε ένα review που είδα ο τύπος που τοποθετούμε την ίδια ψύκτρα έβαλε τους ανεμιστήρες της υδρόψυξης στη θέση cpu-fan για να τρέχουν με βάση τη θερμοκρασία. Το 3Pin της αντλίας εφόσον δεν υπάρχει κενή θέση 3pin στη μητρική μπορείς να το βάλεις με ανταπτοράκι σε molex του τροφοδοτικού.

Καλησπέρα, σε ένα review που είδα ο τύπος που τοποθετούμε την ίδια ψύκτρα έβαλε τους ανεμιστήρες της υδρόψυξης στη θέση cpu-fan για να τρέχουν με βάση τη θερμοκρασία. Το 3Pin της αντλίας εφόσον δεν υπάρχει κενή θέση 3pin στη μητρική μπορείς να το βάλεις με ανταπτοράκι σε molex του τροφοδοτικού.

Καλησπέρα φίλε μου, η αντλία έχει 4pin απ' όσο θυμάμαι. άσε που δεν φτάνει το καλώδιο να πάει στο 3pin οπότε υποθέτω οτι πρεπει να λειτουργήσει από εκεί.. Ως τόσο εχει γινει πραγματικά εκνευριστική. Ανεβοκατεβάζει απο 700 σε 1000 στροφές κάθε δευτερόλεπτο, θορυβώδες και ενοχλητική μπορώ να πω αν αυτή ειναι η σωστή λειτουργία.. Ως τόσο ακόμα πιστεύω οτι κατι πάει λάθος και δεν ειναι ετσι

Άσε το τετραπινο εκεί που το έχεις και για τα φαν θα χρειαστεί ένα μολεξ για να πάρεις ρεύμα κατευθείαν από το τροφοδοτικό, το Υ που έχεις βάλτο στην άκρη μπορεί να σου δημιουργήσει  θέματα στην μητρική

http://www.e-shop.gr/zalman-zm-mc1-power-adapter-4-pin-multi-connector-p-PER.806169

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...