Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι Ηράκλειο Κρήτης σε ένα χωριό. Η σύνδεση είναι ακριβώς ίδια τιμή για κάποιο λόγο με αυτήν που πλήρωνα πριν (μάλλον μη ανανεωμένο πακέτο και πετούσα λεφτά έτσι). Το router είναι το speedport 2i δεν γνωρίζω τι είναι δεν είμαι γνώστης τόσο σε αυτά. Ναι είναι στην κεντρική πρίζα του σπιτιού.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν δεν έχεις κοντά σου καινούρια καμπίνα (KV) δεν αξίζει να έχεις VDSL με τέτοιο συγχρονισμό...

Δημοσ.

Αφού ήταν ίδια τιμή για εμένα γιατί όχι ; :P

Ίσως στο μέλλον να βάλουν αλλά η περιοχή δεν είναι πολυκατοικημένη 

Επείσης θα μπορούσες να μου απαντήσεις σε αυτό http://www.insomnia.gr/topic/617484-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85-router-vdsl/ ?

Μπορεί να ανέβει η ταχύτητα και το ping να πέσει όπως είχε γίνει με το άλλο ρουτερ όταν ήμουν Adsl

• Super Moderators
Δημοσ.

Το βρίσκω τρομακτικά περίεργο να σε πήραν για να σε ενημερώσουν ότι "ήρθε στην περιοχή" και να έιναι μόνο 13mbps o συγχρονισμός...

Κανονικά δεν έπρεπε να δίνει, γι' αυτό βγάζει μη διαθέσιμο σε πολλούς που θα έχουν τέτοιο συγχρονισμό...

Δημοσ.

Να τους πάρεις και να τους ξεχέσεις. Για να έχεις τόσο χαμηλή ταχύτητα προφανώς παίρνεις από το Α/Κ. Δεν έχει καμπίνες η περιοχή. Μπορεί να πληρώνεις τα ίδια με πριν όπως λες, αλλά με ADSL υπήρχε η δυνατότητα να πληρώνεις λιγότερο. ;)

Για τη δικιά μου περίπτωση, τελικά δεν έκανα το σχηματικό που έλεγα, γιατί δε χρειάζεται, θα μείνουμε Forthnet. 

Έκανα αίτηση στον ΟΤΕ, με πήραν για αντιπροσφορά (κλασικά), δέχτηκα την αντιπροσφορά, τέλος. Η διαφορά τιμής υπέρ της Forthnet δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Αλλά έχε χάρη που αυτοί δίνουν POTS και δεν ήθελα να τρέχω... άμα είχε κι ο ΟΤΕ POTS, θα 'χε φάει άκυρο η Forthnet, και χαλάλι τα 5€ παραπάνω.

Δημοσ.

Φιλε δοκιμασε μονο στη κεντρικη σου πριζα και απομονωσε ολες της υπολοιπες γιατι μπορει να εχεις παραληλη καλοδιωση για αυτο

Δημοσ.

Φιλε δοκιμασε μονο στη κεντρικη σου πριζα και απομονωσε ολες της υπολοιπες γιατι μπορει να εχεις παραληλη καλοδιωση για αυτο

Δεν φταίει αυτό. Η απόσταση φταίει από το ΚΑΦΑΟ. Το σπίτι μου είναι καλά οργανωμένο με πρίζες κλπ. 

• Moderators
Δημοσ.

Δεν φταίει αυτό. Η απόσταση φταίει από το ΚΑΦΑΟ. Το σπίτι μου είναι καλά οργανωμένο με πρίζες κλπ.

Όταν λες καλά οργανωμένο? Και την παράλληλη σύνδεση οι εργολαβοι κακή την θεωρούν στη πράξη όμως έχει τα κουσούρια της ειδικά σε vdsl
Δημοσ.

Εχω ενα κουτι(δεν ξερω πως λεγεται) που μπαινει το ρουτερ καταγραφικο για καμερες και ενα UPS σε περιπτωση διακοπης. Εχω σε οποια θυρα θελω ιντερνετ αλλαζοντας θεση σε καλωδια απλα. Οι κεντρικες πριζες ειναι εκει και το ρουτερ ειναι συνδεμενο εκει.

Δεν γίνεται να κάνω αίτηση να βάλουν ΚΑΦΑΟ στην περιοχή μου ή κάτι τέτοιο? Από εκεί παίρνουν κοντά 40 άτομα + 1-2 βιοτεχνίες Ή να το μεταφέρουν πιο κοντά προς τα χωριά γιατί εκεί που είναι δεν κατοικείται πολύ. 1.5 χλμ απο 2 θα εχω μεγάλη διαφορά?

• Moderators
Δημοσ.

Εχω ενα κουτι(δεν ξερω πως λεγεται) που μπαινει το ρουτερ καταγραφικο για καμερες και ενα UPS σε περιπτωση διακοπης. Εχω σε οποια θυρα θελω ιντερνετ αλλαζοντας θεση σε καλωδια απλα. Οι κεντρικες πριζες ειναι εκει και το ρουτερ ειναι συνδεμενο εκει.

Δεν γίνεται να κάνω αίτηση να βάλουν ΚΑΦΑΟ στην περιοχή μου ή κάτι τέτοιο? Από εκεί παίρνουν κοντά 40 άτομα + 1-2 βιοτεχνίες Ή να το μεταφέρουν πιο κοντά προς τα χωριά γιατί εκεί που είναι δεν κατοικείται πολύ. 1.5 χλμ απο 2 θα εχω μεγάλη διαφορά?

Όχι ο μόνος τρόπος για να βελτιώσεις την ταχύτητα είναι αν βάλουν νέες καμπίνες στην περιοχή σου να πας σε vdsl

Αλλιώς στη καλύτερη να σου αλλάξουν καλώδια στο αστικό κέντρο αν βέβαια υπάρχουν ελεύθερα (αλλαγή ζεύγους)

Δημοσ.

Eιναι απαραιτητη η αλλαγη του υπαρχοντος μοντεμ ρουτερ αν αναβαθμισω την γραμμη μου σε vdsl? 

Ρωτω γιατι εχω αρχισει και ακουω διαφορες φαφαριες....

Η μεν forthnet μου ειπε οτι μονο με το δικο τους μοντεμ* παιζει η vdsl τους

Η δε vodafone μου ειπε οτι ακομα και με το παλιο μου μοντεμ adsl θα παιζει μια χαρα η vdsl.

το μοντεμ που παρεχει η forthnet  για vdsl συνδεσεις.

Δημοσ.

Eιναι απαραιτητη η αλλαγη του υπαρχοντος μοντεμ ρουτερ αν αναβαθμισω την γραμμη μου σε vdsl?

Ρωτω γιατι εχω αρχισει και ακουω διαφορες φαφαριες....

Η μεν forthnet μου ειπε οτι μονο με το δικο τους μοντεμ* παιζει η vdsl τους

Η δε vodafone μου ειπε οτι ακομα και με το παλιο μου μοντεμ adsl θα παιζει μια χαρα η vdsl.

* το μοντεμ που παρεχει η forthnet για vdsl συνδεσεις.

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με το ρούτερ το αλλάζεις. Αν είναι VoIP τότε πρέπει να κάνεις bridge 2 router.
Δημοσ.

Ναι αλλα τεχνικα μιλωντας μπορει ενα adsl2 μοντεμ να λειτουργησει μια vdsl2 γραμμη συνδεδεμενη σε καμπινα  και μαλιστα να εκμεταλλευθει ολο το ευρος της ? 

• Super Moderators
Δημοσ.

Προφανώς το adsl2+ modem δεν θα παίζει σε vdsl2 mode για να συγχρονίζεις στα 30 ή 50, χρειάζεται VDSL2 modem το οποίο στο δίνει ο ISP...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...