Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε μου καλησπερα. Επειδη μου ετυχε ακριβως το ιδιο με αλλαγη σε vdsl μπορω να σου πω τα εξης. Αν εχεις το speedport entry 1 ή 2 δε χρειαζεται αλλαγη γινεται με το ιδιο. Ειναι το ορθιο για να το πουμε πιο απλα. Απο κει και περα μπορεις να κανεις τη αλλαγη κ αν δεις μεσα στις επομενες κιολας ημερες οτι εχεις προβλημα η οτι δεν πιανεις το 30αρι καμπανα τοτε στο κανουν υποβαθμιση στο παλιο σου προγραμμα χωρις προστιμα γιατι το 30 κ το 50 ειναι πακετα που πρπει να το παρεχουν ακριβως κ οχι "εως" οπως στο 24αρι. Επισης οσον αφοραν τον τυπο της γραμμης θα στο γυρισουν πιθανοτατα σε voip γιατι μεχρι το τελος του 17 αποτι μου παν κ μενα θα τα γυρισουν ολα αλλα μου φεραν κ ενα μικρο ups για το συναγερμο χωρις χρεωση οποτε δεν υπαρχει προβλημα κανενα κειναι οπως πριν οσον αφορα τη λειτουργια. Στο πατρικο μου καναμε αλλαγη λογω προσφορας αλλα ετυχε να μη το πιανει κ κατευθειαν μου το καναν υποβαθμιση. Απλα μου παν θα το δηλωσεις μια βλαβη για να μπορεσει ο τεχνικος τους να κλεισει τη βλαβη με εγκριση για υποβαθμιση λογω αδυναμια παροχης υπηρεσιας.

Ελπιζω να σε βοηθησα.

Δημοσ.

Που υπαρχει γραμμενο οτι στο VDSL δεν υπαρχει το "εως" ??? Απλα λογο μικρων αποστασεων απο το dslam η ταχυτητα ειναι συνηθως κοντα στην ονομαστικη. Αλλα αν για παραδειγμα εχεις 50αρι και πιανεις 45 δεν μπορεις να τους κανεις και τιποτα...

• Moderators
Δημοσ.

Φιλε μου καλησπερα. Επειδη μου ετυχε ακριβως το ιδιο με αλλαγη σε vdsl μπορω να σου πω τα εξης. Αν εχεις το speedport entry 1 ή 2 δε χρειαζεται αλλαγη γινεται με το ιδιο. Ειναι το ορθιο για να το πουμε πιο απλα. Απο κει και περα μπορεις να κανεις τη αλλαγη κ αν δεις μεσα στις επομενες κιολας ημερες οτι εχεις προβλημα η οτι δεν πιανεις το 30αρι καμπανα τοτε στο κανουν υποβαθμιση στο παλιο σου προγραμμα χωρις προστιμα γιατι το 30 κ το 50 ειναι πακετα που πρπει να το παρεχουν ακριβως κ οχι "εως" οπως στο 24αρι. Επισης οσον αφοραν τον τυπο της γραμμης θα στο γυρισουν πιθανοτατα σε voip γιατι μεχρι το τελος του 17 αποτι μου παν κ μενα θα τα γυρισουν ολα αλλα μου φεραν κ ενα μικρο ups για το συναγερμο χωρις χρεωση οποτε δεν υπαρχει προβλημα κανενα κειναι οπως πριν οσον αφορα τη λειτουργια. Στο πατρικο μου καναμε αλλαγη λογω προσφορας αλλα ετυχε να μη το πιανει κ κατευθειαν μου το καναν υποβαθμιση. Απλα μου παν θα το δηλωσεις μια βλαβη για να μπορεσει ο τεχνικος τους να κλεισει τη βλαβη με εγκριση για υποβαθμιση λογω αδυναμια παροχης υπηρεσιας.

Ελπιζω να σε βοηθησα.

Και τα συμβολαια vdsl εως γραφουν , για να μην εχουν μπλεξιματα οταν προκειτε για καλωδιακες βλαβες και γενικοτερα προβληματα στο δυκτιο , γιατι ακομα και καφαο να εχεις κατω απο το σπιτι σου αν εχει παρταλιασμενο χαλκο μεχρι την οικοδομη σου τοτε παλι οτι νανε ταχυτητες θα εχεις

• Super Moderators
Δημοσ.

βιασμένο καλώδιο+παράλληλη καλωδίωση στο σπίτι = εγγυημένο το "έως" :P

• Like 1
Δημοσ.

Εστω κ ετσι να ναι παιδια εγω αποτι καταλαβα αν δε το πιανεις καρφι μπορεις να ζητησεις αλλαγη, οπερ και εγενετο με τη περιπτωση μου. Τωρα αν οι τεχνικοι ηθελαν απλα να με εξυπηρετησουν δε ξερω αλλα φαινοταν ενημερωμενοι κ ετσι φανηκε να λειτουργουν απαυτα που μου παν. Τα συμπερασματα δικα σας.

• Moderators
Δημοσ.

Εστω κ ετσι να ναι παιδια εγω αποτι καταλαβα αν δε το πιανεις καρφι μπορεις να ζητησεις αλλαγη, οπερ και εγενετο με τη περιπτωση μου. Τωρα αν οι τεχνικοι ηθελαν απλα να με εξυπηρετησουν δε ξερω αλλα φαινοταν ενημερωμενοι κ ετσι φανηκε να λειτουργουν απαυτα που μου παν. Τα συμπερασματα δικα σας.

Δεν ισχυει αυτο που λες ειδικα οταν περνεις απο αστικο κεντρο πολλες φορες βλεπεις και μεγαλυτερες αποκλισεις (πχ αντι για 30 να κλειδωνει 25 εκει ο ΟΤΕ το ριχνει στο χαλκο και σου λεει γυρνα adsl αν θελεις με τα μαυρα χαλια που ησουν πριν)

ειδικα οι εναλακτικοι πουν δινουν μονο 50αρι οταν εισαι στο 1km απο αστικο κεντρο παλι πιανεις αρκετα λιγοτερο

Δημοσ.

Παίδες, για να μην ανοίγω νέο θέμα, ο ΟΤΕ σε VDSL δίνει VoIP πλέον αντί για POTS; 

Έχουν μπει καμπίνες στη γειτονιά και σκέφτομαι τη μετάβαση, μιας και τα < 2 Mbit/s με 10-20 αποσυνδέσεις την ημέρα δεν παλεύονται.

Αλλά εάν δίνει VoIP, με 3+ συσκευές συν συναγερμό σε 3 ορόφους σπίτι, να το κρατήσουν οι ίδιοι να το χαίρονται.

:P

Δημοσ.

Εχουν βγαλει ειδικη συνδεσμολογια κ μπορεις πλεον με voip να δωσεις σε ολο το σπιτι κ δε σου ακυρωνει τις υπολοιπες πριζες. Μη σε απασχολει αυτο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εχουν βγαλει ειδικη συνδεσμολογια κ μπορεις πλεον με voip να δωσεις σε ολο το σπιτι κ δε σου ακυρωνει τις υπολοιπες πριζες. Μη σε απασχολει αυτο.

Υποθέτω βάζοντας το router στην πρώτη πρίζα? 

Δημοσ.

Οχι σε οποια πριζα του σπιτιου θες. χωρις ηλεκτρολογο και ξεκοιλιασματα πριζας. απο τη θυρα του modem επιστρεφεις το σημα ξανα στην πριζα (του modem) και ξανα δινεις σημα σε ολες τις πριζες του σπιτου χωρις να αλλαζεις τη συνδεσμολογια τους. Ετσι το δουλευω εδω και πολυ και ειναι οκ.

Δημοσ.

Και ο συναγερμός; Οι συναγερμοί μπαίνουν πριν το υπόλοιπο τηλεφωνικό δίκτυο στο σπίτι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να "κόψουν" τη γραμμή σε περίπτωση ανάγκης. Τέλος πάντων, νομίζω πως βρήκα τη λύση (θα δημοσιεύσω ένα σχηματικό πιο μετά) αλλά και πάλι είναι "περίεργη" κατάσταση, γιατί θα πρέπει το router να είναι... στη σοφίτα.

Σε άλλο πάροχο δε θα πάω εύκολα. Τώρα έχουμε Forthnet, αλλά θέλουμε να βάλουμε ΟΤΕ (ξανά, μετά από πόσα χρόνια :P).

Δημοσ.

Οχι παντα. Εκτος κι αν ο συναγερμος σου εχει τετοιο συστημα που για λογους αναγκης να διακοπτει την παροχη σε ολο το σπιτι αλλα δε το βρισκω και πολυ ουσιοδες. Απ τη στιγμη που θα υπαρξει παραβιαση λογικα δε θα μιλαει κανεις στο τηλεφωνο μες το σπιτι (γιατι αυτη τη περιπτωση μονο σκεφτομαι ωστε να εχει ο συναγερμος ελευθερη τη γραμμη να στειλει κληση) και θα μπορεσει να στειλει. Τωρα αν σου κοψουν τη γραμμη απεξω αλλο καπελο αυτο. Θα περιμενω να δω το σχηματικο σου για να καταλαβω καλυτερα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έβαλα VDSL εχθές. Από 9mbps πήγε 13.5 λόγω μεγάλης απόστασης. Το τηλέφωνο το συνδέσανε στο router και δεν γνωρίζω αν μπορώ να το αλλάξω και να πάω σε ένα TP Link.

• Super Moderators
Δημοσ.

Dafuq?!

Καλά σου είχαν διαθέσιμο VDSL σε τέτοια απόσταση χωρίς να παίζεις από καμπίνα? Αν είναι δυνατόν!

Περιοχή? Έχεις συνδέσει το VDSL2 router στην πρώτη/κεντρική πρίζα του σπιτιού?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...