Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την 5η γενιά του ανθεκτικού γυαλιού Gorilla Glass, παρουσίασε η εταιρεία Corning, με στόχο να κάνει πιο ασφαλή τα smartphones από τυχόν αναποδιές.

Το Gorilla Glass 5 «χτίζει» πάνω στην επιτυχία του προκατόχου του που έχει παρουσία σχεδόν σε όλα τα κορυφαία smartphones της αγοράς τα τελευταία 2 χρόνια, και σύμφωνα με την Corning, είναι έτοιμο να κάνει πιο ανθεκτικά τα επόμενα μοντέλα από πτώσεις ακόμα και από ύψος 1.6 μέτρων. Στο βίντεο που έχει δημοσιεύσει η εταιρεία, γίνεται αναφορά στην προστασία που παρέχει παραδοσιακά το Gorilla Glass από γρατσουνιές στην οθόνη όταν κάποιος τοποθετεί για παράδειγμα τα κλειδιά του στην ίδια τσέπη μαζί με το κινητό του, αλλά και σε πτώσεις από ελάχιστο ύψος.

Όμως στην εποχή των selfies, η περίπτωση να γλιστρήσει το κινητό από το χέρι του χρήστη είναι μεγαλύτερη, κάτι που οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις στην πτώση της συσκευής από μεγάλο ύψος και στην καταστροφή της οθόνης. Όπως αναφέρει η Coning, το Gorilla Glass 5 μπορεί να αντέξει σε περισσότερες πτώσεις από κάθε άλλη γενιά, από ύψος μέχρι 1.6 μέτρων και σε σκληρές επιφάνειες μέχρι και στο 80% των περιπτώσεων ατυχήματος.

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, οι επιδόσεις του Gorilla Glass 5 είναι έως 4 φορές καλύτερες αν και η αλήθεια είναι ότι η Corning αποτελεί σχεδόν μονοπώλιο στη συγκεκριμένη αγορά. Ίσως ο σημαντικότερος ανταγωνιστής να είναι η Motorola και η τεχνολογία Shattershield που διαθέτουν τα Force μοντέλα της εταιρεία όπως το Moto X Force και το νέο Moto Z Force, και που όπως είδαμε κάνουν τη συσκευή ιδιαίτερα ανθεκτική σε απότομες πτώσεις αν και επιρρεπή σε γρατσουνιές.

Παράλληλα, σε άλλα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Corning, το 85% των κατόχων ενός smartphone, έχουν ρίξει τουλάχιστον μια φορά το smartphone τους, με το 55% να είναι περισσότερο απρόσεκτο, έχοντας ρίξει περισσότερες από τρεις φορές τη συσκευή τους στο έδαφος. Τα πρώτα smartphone που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και θα διαθέτουν το νέο Gorilla Glass, θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Link.png Site: TechCrunch

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Του κουνιάδου μου το gorilla glass 4 (samsung galaxy 7 edge) που του έπεσε από το ύψος του στήθους έγινε θρύψαλα...

Οπότε είναι μια καλή εξέλιξη!

Στο lumia 950xl έχω βάλει tempered glass για να μην εχω τα ιδια...

Δημοσ.
Πραγματικά απορώ πως μπορούν κάθε 1-2 χρονια να βγάζουν ΓΙΑΛΙ διαφορετικό από το προηγούμενο.

Ποσο R&D χρειάζεται για αυτό το πράγμα? Δεν έπρεπε από την πρώτη φορα να έχουμε το απόλυτο?

Δεν είναι όπως τα CPU p.x που χαμηλώνεις τα νανόμετρα, η αλλάζεις βάση και πας σε graphene. 

Μιλούμε για γιαλί.

Μου φαίνεται λίγο cash grab η υπόθεση.

• Like 2
Δημοσ.

Θα βγει gorilla glass που θα αντέχει πτώση από ύψος 1.60 αλλά θα γρατζουνιέται απ τη σκόνη

-Πάτερ Τεμπεργκλάσιος

• Like 19
Δημοσ.

Δεν πιστεύω τίποτα από αυτούς, τα ίδια λένε από όταν βγήκε το gorilla glass και όλο smartphones με σπασμένες gorilla οθόνες βλέπεις...:)

Δημοσ.

Δεν πιστεύω τίποτα από αυτούς, τα ίδια λένε από όταν βγήκε το gorilla glass και όλο smartphones με σπασμένες gorilla οθόνες βλέπεις...:)

Ένας λόγος είναι ότι η corning κάνει αναφορά για πιο ανθεκτικό τύπο γυαλιού κάθε φορά αλλά για το ίδιο πάχος.

Αν οι κατασκευαστές επιλέγουν πιο λεπτό γυαλί κάθε φορά τελικά κέρδος ουσιαστικά έχεις στο πάχος και στη απόκριση και όχι στην αντοχή..

• Like 1
Δημοσ.

Του κουνιάδου μου το gorilla glass 4 (samsung galaxy 7 edge) που του έπεσε από το ύψος του στήθους έγινε θρύψαλα...

Οπότε είναι μια καλή εξέλιξη!

Στο lumia 950xl έχω βάλει tempered glass για να μην εχω τα ιδια...

Τι ύψος έχει ο κουνιάδος σου; γιατι αν ειναι 2 μέτρα θα σπάσει και πάλι απο το ύψος του στήθους του :P

• Like 9
Δημοσ.

Θα βγει gorilla glass που θα αντέχει πτώση από ύψος 1.60 αλλά θα γρατζουνιέται απ τη σκόνη

-Πάτερ Τεμπεργκλάσιος

Ναι αλλά για το ντι-αίν-αίη του γορίλα που βάλανε στα κινητά του διαόλου με τα πολλά τσιπάκια (που έχουνε 666 μέσα) ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!111111111χίλιαεκατόνεέντεκα

Δημοσ.

Δεν πιστεύω τίποτα από αυτούς, τα ίδια λένε από όταν βγήκε το gorilla glass και όλο smartphones με σπασμένες gorilla οθόνες βλέπεις... :)

Oυτε καν.Θυμάμαι πριν 4-5 χρόνια μου είχε σπάσει οθόνη από 2 κινητά απλά από την πίεση της τσέπης.

Δημοσ.

Τι ύψος έχει ο κουνιάδος σου; γιατι αν ειναι 2 μέτρα θα σπάσει και πάλι απο το ύψος του στήθους του :P

1.74 :P

Πραγματικά απορώ πως μπορούν κάθε 1-2 χρονια να βγάζουν ΓΙΑΛΙ διαφορετικό από το προηγούμενο.

Ποσο R&D χρειάζεται για αυτό το πράγμα? Δεν έπρεπε από την πρώτη φορα να έχουμε το απόλυτο?

Δεν είναι όπως τα CPU p.x που χαμηλώνεις τα νανόμετρα, η αλλάζεις βάση και πας σε graphene. 
Μιλούμε για γιαλί.

Μου φαίνεται λίγο cash grab η υπόθεση.

Αν ήταν έτσι τότε κάποια άλλη εταιρεία θα έβγαζε το απόλυτο γυαλί ή τέλως πάντων κάποιο πιο ανθεκτικό για να πάρει τα πρωτεία...

Ο ανταγωνισμός δεν σε αφήνει για cach grab... Βλέπε intel που είναι χωρίς ανταγωνισμό. Εκεί έχει cach grab...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...