Προς το περιεχόμενο

sigma 17-50mm φωτογράφιση πανσελήνου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ολες οι απόψεις σεβαστές παιδιά αλλά ξεκίνησα το θέμα ποιο πολύ γιά το πρόβλημα των αντανακλάσεων flare lens και αν μπορούσα να τραβήξω τοπίο και φεγγάρι μαζί.

Κανένα πρόβλημα το τραβάω με τηλεφακό 300αρι που έχω και όλα καλά για μένα.

Ρυθμίσεις εδώ για οποιον θέλει να δοκιμάσει iso 400 ταχυτητα 1/500 f/11 στο max 300mm.Μπορείτε να αλλάξετε και το iso σε 100 το f/8 ταχυτητα μπορείτε να πάτε 1/640 και 1/1250 ακόμα.Κάτι βασικό που πρεπει να αλλάξετε στην μηχανή για να δείτε κρατηρες στο φεγγάρι θέλει στην θέση spot οχι matrix.

Δεν ξέρω αν βοηθάω αλλά και την ανατολή του φεγγαριού αν εχει καθαρό ορίζοντα την τραβάω με τον τηλεφακό κάπου στα 70-80mm και όλα καλά.Μόνο υπομονή να περιμένεις να σκάσει στο βουνό ή στην θάλασσα στο βάθος του ορίζοντα.

τηλεφακός tamron 70-300mm no Vr απλος σε τρίποδα.

post-142989-0-92338100-1469218554_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

elenit24

Καλημέρα να διευκρινήσω σχετικά με την φωτογραφία που ανέβασα εχει γίνει επεξεργασία απλή απο το picassa με το φιλτρακι δυο τονους οταν η πανσέληνος θα γινόταν μπλέ όπως έλεγαν οι ειδικοί.

Η σημερινή φωτό είναι όπως το γραφει ο φακός μου χωρις επεξεργασία απλά περικοπή κάνω λίγο του μεγάλου μαύρου πλαισίου,

Υπενθυμίζω ότι αν δεν βαλεις την ρύθμιση σε κατάσταση spot θα γράφεις το φεγγάρι λευκό αχαρο φωτεινό σημείο.

οι ρυθμίσεις εδώ ειναι iso 200 f/8 1/200 300mm max η λήψη.

post-142989-0-28828600-1469253062_thumb.jpg

Επεξ/σία από sw6juf

elenit24

Καλημέρα να διευκρινήσω σχετικά με την φωτογραφία που ανέβασα εχει γίνει επεξεργασία απλή απο το picassa με το φιλτρακι δυο τονους οταν η πανσέληνος θα γινόταν μπλέ όπως έλεγαν οι ειδικοί.

Η σημερινή φωτό είναι όπως το γραφει ο φακός μου χωρις επεξεργασία απλά περικοπή κάνω λίγο του μεγάλου μαύρου πλαισίου,

Υπενθυμίζω ότι αν δεν βαλεις την ρύθμιση σε κατάσταση spot θα γράφεις το φεγγάρι λευκό αχαρο φωτεινό σημείο.

οι ρυθμίσεις εδώ ειναι iso 200 f/8 1/200 300mm max η λήψη.

μ'αρεσει περισσότερο χωρις την επεξεργασία, απλα η προηγούμενη αδικούσε πολλά θα έλεγα,φιλικά :) 

το σημείο spot δεν το ξέρω (αρχάρεια)εγώ είχα κάνει χειροκίνητες ρυθμίσεις και τελείωμα στο lightroom.(δεν ξέρω καν που βρίσκεται αυτη η ρύθμηση )

Δεν ξερω τι μηχανή έχεις αλλά έχει σχέση μετην μέτρηση.Στην Nikon ειναι στο μενού μέτρηση.Εμένα εχει τρεις επιλογές matrix, κεντροβαρή και σημειακή (spot) μέτρηση.

Δεν ξέρω σε άλλες μάρκες πως είναι και μιά pentax που έχω έτσι το αναφέρει.

Η φωτογραφία όπως αρέσει στον καθένα δεν υπάρχει λόγος παρεξήγησης.Εμένα προσωπικά δεν μου αρεσουν οι πολύ σκοτεινές σαν πίνακες ζωγραφικής τις κάνουν κάποιοι φίλοι στο photoshop .Ελεύθερα μπορει να εκφράζεται και να χαμογελά ο καθένας μας οταν φωτογραφίζει γύρω του, όπως έδειξε μιά τελευταία έρευνα για την ερασιτεχνική φωτογραφία.

• Like 1

Εφοσων δουλευεις manual δεν εχει σημασια η φωτομετρηση.

Μπορεί να μην έχει άμεσο, αλλά αν το χρησιμοποιήσεις σαν σημείο αναφορά για τις ρυθμήσεις σου, φυσικα και έχει

• Like 1

Δεν γνωρίζω αν το λέτε αυτό αφού το εχετε δοκιμάσει στην πράξη στην μηχανή σας.Εγώ με δυο μηχανές που έχω και τον αντίστοιχο φακό τον 300αρι σε pentax πρεπει να είναι στην κουκίδα (σημείο) και στην nikon 3300 τωρα πάλι θέλει στην σημειακή μέτρηση για να φαίνεται η σελήνη με τους κρατήρες,διαφορετικά έχω ένα φωτεινό σημείο.

Μπορείτε να μου αναφέρεται την περίπτωση την δική σας πως έχετε το αντίστοιχο αποτέλεσμα με φωτό στην πράξη.

Manual ρυθμίσεις έχω πάντα στην περίπτωση της σελήνης.

Για τη συγκεκριμμενη φωτογραφια, νομιζω πως αυτο που κανεις ειναι το καλυτερο.

Εγω πχ οταν χρησιμοποιω φιλτρα -10 stop, -16 stop και ειμαι manual, κανω μια μετρηση πριν, και κατοπιν αφαιρω τα στοπ αγνοωντας την μετεπειτα φωτομετρηση ( με τα φιλτρα πανω). Ετσι οι φωτογραφιες βγαινουν πιο σωστα εκτεθημενες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...