Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω πάρει μια εξωτερική πρίζα τηλεφώνου και θέλω να την συνδέσω στον τοίχο.

Είναι η μοναδική πρίζα στο σπίτι αλλά δεν ξέρω πως να συνδυάσω τα καλώδια για να λειτουργήσει.

Από τον τοίχο βγαίνουν τα εξής χρώματα: μπλε, πορτοκαλί, καφέ και πράσινο και τα ίδια χρώματα με άσπρες γραμμές.

Πως πρέπει να τα συνδέσω στην πρίζα (πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μαύρο) για να έχω σύνδεση στο ίντερνετ; Το τηλέφωνο δεν με αφορά.

Δημοσ.

Αν έχεις πολύμετρο θα πρέπει να βρει το ζεύγος καλωδίων (2 αγωγοί θα είναι) που δίνει τάση. Μετά θέλω φωτογραφία της πρίζας για να σου πω που να τα συνεσεις

Δημοσ.

Δεν έχω πολύμετρο, ούτε σταθερό οπότε το μόνο για να δω αν "πέτυχε" είναι αν έχει ίντερνετ το ρούτερ.

Έχω την εντύπωση πως όταν λειτουργούσε ήταν συνδεδεμένα τα πορτοκαλί και είτε τα μπλε είτε τα πράσινα.

Φώτο πρίζας και δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά από την φόρθνετ μου είπαν ότι δείχνει πως έχω συνδεδεμένο σταθερό με ανοιχτό το ακουστικό.

Δημοσ.

για να βρεις τα καλώδια μόνο με δοκιμές. Στην πρίζα τα καλώδια που βγαίνουν από το φις και πάνε προς τις βίδες πια είναι τα 2 μεσέα ? Αφού τα βρεις τότε θα κουμπώνεις εκεί τα καλώδια και θα κάνεις δοκιμές.

Ένας ηλεκτρολόγος θα σου λύσει το θέμα σε5 λεπτά

Δημοσ.

Όπως τα βλέπω είναι:

Μαυρο Πρασινο πάνω

Κοκκινο Κιτρινο κάτω

Οπότε κάνω δοκιμές με οποιοδήποτε ζευγάρι;

Δημοσ.

Αδερφἀκο, ένα ζευγάρι μονόχρωμο-δίχρωμο θα είναι αυτό που κουβαλά τις χαμηλές συχνότητες της τηλεφωνίας μαζί με αυτές του dsl. Το ποιο από αυτά τα ζεύγη του UTP θα είναι στην περίπτωσή σου εξαρτάται από την σύμβαση που έκανε ο ηλεκτρολόγος, δηλαδή ποιό ζεύγος χρησιμοποιήσε στην χωνευτή ή στο εσκαλίτ. Στο δικό μου για παράδειγμα είναι μπλε-μπλε άσπρο. Αυτό που έχεις να κάνεις εφόσον δεν έχεις όργανο, είναι να βραχυκυκλώνεις κάθε φορά διαφορετικό ζεύγος και να καλείς τον αριθμό σου, μέχρι να τον θέσεις εκτός λειτουργίας, οπότε βρήκες και το ζεύγος με τα 50V.

EDIT: Τώρα είδα ότι δεν έχεις σταθερό, οπότε δοκιμάζεις και τα τέσσερα ζεύγη. Επίσης, τα δύο μεσαία pins είναι πάντα τα κόκκινο-πράσινο στα τηλεφωνικά πριζάκια. Εκεί κουμπώνεις το ζεύγο σου, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε. Όχι ότι δεν γίνεται να συνδεθεί άλλου, συμβάσεις είναι αυτά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...