Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως gigabyte συμπαθώ πολύ, ειδικώς στις κάρτες γραφικών. Με τις μητρικές το χει χάσει λίγο. Θυμάμαι σε ρωτούσα Multi, σε άλλο thread, ποια UD3 είναι καλή με τόσα revisions που έχει γιατί το θέμα του Knsm το έχουν αρκετοί δυστυχώς.

Θέλω να πω , πως σε όποια μητρική βάλεις ένα vrm δίπλα στο google search θα βγάλει καποιον/κάπου/κάπως να έχει θέματα με τη θερμοκρασία των vrms, με throttling και γενικά κάποιου είδους θέμα. 

Στην περίπτωση του ts πάντως, το πρόβλημα το προκαλεί αφενός η όχι καλή ποιότητα των vrms αφετέρου το ανεξέλεγκτο vcore που ζορίζει τις φάσεις. Αν είχε κάποια σχετική εμπειρία, καλό θα ήταν να άλλαζε τα thermal pads κάτω απ'τα vrms και κυρίως να επαιζε με το vcore, να το έριχνε δλδ κοντά στα 1.3 (όπως είπα πιο πριν). 

Θυμάμαι πρόσφατα ένα άλλο παιδί στο φορουμ,με παρόμοιου τύπου μητρική, την Gigabyte D3 ,είχε ανάλογα θέματα & Throttling. Ανέφερε μάλιστα ότι το vcore έπαιζε μέχρι και 1.4  , Το οποίο προφανώς είναι τραγικά υψηλό για τέτοιες μητρικές. 

Δεν έχει ψύκτρα στα VRM.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστός. Northbridge είχα στο μυαλό μου κι ανέφερα vrms και φάσεις. Μ'αρέσει που κοίταζα και φώτος της mobo τώρα.

Το tmp2 δείχνει nb λογικά κι όχι τα Mosfets που θα ζορίζονται πολύ κι αυτά. Ισως και με πάστα να είναι κομπλέ κι όχι με παντς(νβ).

Επεξ/σία από Scatman
Δημοσ.

Εσύ μην μιλάς ;)

Μέχρι και custom BIOS από την Asrock έχεις χεχεχε

Εγώ ποτέ!  :-D  Άλλος έβαλε το χεράκι του...  :devil:

• Like 1
Δημοσ.

Σωστός. Northbridge είχα στο μυαλό μου κι ανέφερα vrms και φάσεις. Μ'αρέσει που κοίταζα και φώτος της mobo τώρα.

Το tmp2 δείχνει nb λογικά κι όχι τα Mosfets που θα ζορίζονται πολύ κι αυτά. Ισως και με πάστα να είναι κομπλέ κι όχι με παντς(νβ).

Άρα λέτε ότι την ψύκτρα που έχει στη μέση η Μ/Β, να τη βγάλω και να βάλω πάστα; Με την εγγύηση σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται;

Επίσης, επειδή δεν μπορώ να "παίζω" πολύ ώρα με το συγκεκριμένο pc αν βάλω καρφωτό Vcore=1.3 σε τι συχνότητα να βάλω τον επεξεργαστή;

Δημοσ.

Κλείσε το turbo του 8320 από το bios, το turbo ανεβάζει το ρεύμα μέχρι και 1.4v και ειδικά για την συγκεκριμένη mobo είναι overkill.

Αυτό το έκανα εξ'αρχής. Το θέμα μου είναι πόσο undervolt μπορώ να κάνω χωρίς να χάσει πολύ σε επιδόσεις;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ενα νορμαλ undervolt δε σου θα περιορισει τις επιδοσεις, απλα βρίσκεις το ελαχιστο δυνατό ρευμα για να λειτουργει το σύστημα.

Ενδεχομένως, αν βάλεις 1.25 -28 και ορίσεις τα 3.5 Ghz σαν συχνότητα, ίσως ισορροπήσει η κατάσταση. Μπορεί όμως και να σου πετάξει μπλε οθόνη στο prime-intelburn, να χρειαστεί στη συνέχεια reset bios κι εκ νέου δοκιμή με λίγο υψηλότερη τάση.

Δυστυχώς θέλει χρόνο και δοκιμές.

Το 1.3volts είναι ενδεικτικό. Όπως είπα τέτοιου τύπου μητρικές, καλό είναι να μη φορτώνονται με πάνω από 1.30-1.32 βολτς.

To πιο αμεσο που μπορεις να κανεις κι αναφέρθηκε είναι : να έχεις ανοιχτό το κουτί ενώ τρέχεις πχ το prime και παράλληλα να βάλεις ενα φαν με το χέρι σου πανω στο northbridge ή στα ακαλυπτα mosfets για να δεις ποσο βελτιώνεται η κατάσταση. Μπορεί να σου λύσει τα χέρια αυτό, δε ξέρω. Aν βοηθάει, με πατέντα θα λυθεί το πρόβλημα.

222.png

Διαφορετικά, πρέπει να κοιτάξεις πιο σοβαρά το θέμα των Bios επιλογών ή να πας σε άλλη μητρική.

• Like 2
Δημοσ.

Κινδυνεύει με βραχυκύκλωμα να πιάσει τα vrm. Έχει καεί κάρτα έτσι, με άγγιγμα πίσω στον πυρήνα εν ώρα λειτουργίας.

• Like 1
Δημοσ.

Από απόσταση φαντάζομαι θα εννοεί ο scatman μιας και έτσι είναι το σωστό, το να βάλεις το χέρι σου σε ακάλυπτα vrm μητρικής με το pc εν λειτουργία δεν ακούγεται ιδιαίτερα λογικό. Ας βάλει φανάκι μαζί με ψυκτράκια, είτε τα αγοράζει αλλά μπορεί να φτιάξει και δικά του αν πιάνουν τα χέρια του και έχει κάποιο παλιό nb heatsink ή κάποιο παλιό stock heatsink. Κάτι παρόμοιο έκανα και εγώ για την σάπια gigabyte που έχω, η οποία θα πάει από εκεί που ήρθε κάποια στιγμή για να πάω σε κάτι καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Ενα νορμαλ undervolt δε σου θα περιορισει τις επιδοσεις, απλα βρίσκεις το ελαχιστο δυνατό ρευμα για να λειτουργει το σύστημα.

Ενδεχομένως, αν βάλεις 1.25 -28 και ορίσεις τα 3.5 Ghz σαν συχνότητα, ίσως ισορροπήσει η κατάσταση. Μπορεί όμως και να σου πετάξει μπλε οθόνη στο prime-intelburn, να χρειαστεί στη συνέχεια reset bios κι εκ νέου δοκιμή με λίγο υψηλότερη τάση.

Δυστυχώς θέλει χρόνο και δοκιμές.

Το 1.3volts είναι ενδεικτικό. Όπως είπα τέτοιου τύπου μητρικές, καλό είναι να μη φορτώνονται με πάνω από 1.30-1.32 βολτς.

To πιο αμεσο που μπορεις να κανεις κι αναφέρθηκε είναι : να έχεις ανοιχτό το κουτί ενώ τρέχεις πχ το prime και παράλληλα να βάλεις ενα φαν με το χέρι σου πανω στο northbridge ή στα ακαλυπτα mosfets για να δεις ποσο βελτιώνεται η κατάσταση. Μπορεί να σου λύσει τα χέρια αυτό, δε ξέρω. Aν βοηθάει, με πατέντα θα λυθεί το πρόβλημα.

222.png

Διαφορετικά, πρέπει να κοιτάξεις πιο σοβαρά το θέμα των Bios επιλογών ή να πας σε άλλη μητρική.

Δεν υπαρχει μείωση απόδοσης στο undervolt.

H amd στον 8350 δίνει λειτουργικότητα απο 1.21ν τον οποίο τον είχα έτσι πολύ καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα, μαξ θερμοκρασίες με 6 ώρες prime 48C. Επίπεδο θορύβου όσο το IMac.

Τώρα τον έχω 4.2Ghz στο 1.28ν.

Προσωπικά σε compile benchmark και handbrake δεν βλεπω μείωση επιδόσεων εκτος απο χαμηλές θερμοκρασίες.

Εσείς σε ποια προγράμματα έχετε μείωση απόδοσης ;

Δημοσ.

Δεν υπαρχει μείωση απόδοσης στο undervolt.

H amd στον 8350 δίνει λειτουργικότητα απο 1.21ν τον οποίο τον είχα έτσι πολύ καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα, μαξ θερμοκρασίες με 6 ώρες prime 48C. Επίπεδο θορύβου όσο το IMac.

Τώρα τον έχω 4.2Ghz στο 1.28ν.

Προσωπικά σε compile benchmark και handbrake δεν βλεπω μείωση επιδόσεων εκτος απο χαμηλές θερμοκρασίες.

Εσείς σε ποια προγράμματα έχετε μείωση απόδοσης ;

Μπορεί αν δεν είναι αρκετό το vcore να έχει "τσούφια" GHZ και να φαίνεται σε προγράμματα πχ Cinebench κτλ. Αυτό οφείλεται σε σφάλματα λόγω Vcore.

Δημοσ.

Μπορεί αν δεν είναι αρκετό το vcore να έχει "τσούφια" GHZ

δεν ισχύει το παραπάνω, καθαρό πλασεμπο μου φαίνεται, αν το vcore δεν είναι αυτο που ορίζει ο κατασκ. δεν δουλεύει ο επεξεργαστης.

Δημοσ.

δεν ισχύει το παραπάνω, καθαρό πλασεμπο μου φαίνεται, αν το vcore δεν είναι αυτο που ορίζει ο κατασκ. δεν δουλεύει ο επεξεργαστης.

Είναι τσεκαρισμένο. Το έχω δει και σε bloomfield και σε FX/APU.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου placebo, αν έχεις χαμηλό vcore για x ghz, όχι τόσο χαμηλό όμως έτσι ώστε να μην δουλεύει ο cpu, τότε η απόδοση του επεξεργαστή είναι μειωμένη επειδή πολύ απλά το ρεύμα δεν είναι αρκετό και ακόμη ενδέχεται και να σβήσει το μηχάνημα καθώς τρέχεις stress στο cpu. Το έχω παρατηρήσει στο δικό μου μηχάνημα, όχι τόσο σε στοκ ρολόγια αλλά ειδικότερα σε oc. Πχ τα 3.9 τα έχει stable με 1.176, έτσι και βάλω πχ λιγότερο, πες 1.150 τότε σε 100% usage μου σβήνει το pc, σε oc πχ στα 4.5 έτσι και δώσω 1.3v έχω χαμηλά score στο cinebench, έτσι και δώσω 1.38v είμαι 100% stable σε prime95 κιόλας για όσο και να το αφήσω.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...