Sheogorath Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 αν βαλουμε ψυκτρες στα vrm σε ολες αυτες τις μαπα μητρικες γινονται πενα; Βελτιώνεται η κατάσταση αλλά η msi σε αυτήν την σειρά τα είχε πολύ οριακά ακόμα και για 125watt. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 αν βαλουμε ψυκτρες στα vrm σε ολες αυτες τις μαπα μητρικες γινονται πενα; Όχι ακριβώς. Πες ότι βάζεις χάλκινα enzotech ψυκτράκια στα vrm συν ένα 120αρι φανάκι που να ρίχνει πολύ αέρα σε μια 970 fatal1ty performance, άντε να σηκώνει αξιοπρεπώς έναν 8350 σε στοκ ρολόγια άντε με το turbo και πάλι τα vrm θα ζεσταίνονται άσχημα. Καραμάπα vrm που ότι και να κάνεις δεν σώζεται η κατάσταση, αν η asrock χρησιμοποιούσε καλή ποιότητα στα vrm δεν θα υπήρχε τέτοιο θέμα αλλά φυσικά πλήρωσε το τίμημα μιας και έχασε αρκετούς πελάτες. 1
Scatman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Τι κουτί έχεις και πόσα φανς; Έχεις γνώσεις να μπεις στο Bios και να ρίξεις το vcore? Αν μπορούσες να βρείς τη χαμηλότερη τιμή για τον cpu , θα βοηθούσε αρκετά. Αν η μητρική έχει επιλογή για LLC (που αμφιβάλω), η χαμηλότερη ρύθμισή του ίσως βοηθούσε στη γενικότερη συμπεριφορά της μητρικής στο θερμικό κομμάτι. Το fan στην καλύτερη βοηθάει σε 1-7 βαθμούς..δεν είναι θαυματουργό. ΥΣ - αυτή την τιμημένη μητρική του storm (extreme 9), την λιγουρεύομαι πολύ καιρό τώρα. Μαύρο σκυλί του πολέμου και δυστυχώς δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ. Και η extreme 4 που αναφέρθηκε (δε τη γνώριζα), έχει απ'τα πιο ενδιαφέροντα vrms. ΑΠορώ γτ δεν υπάρχει αγορά ακόμη. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Πάντως συνολικά από όσα έχω διαβάσει στο oc,net και σε διάφορα ξένα φόρουμ περί 990fx extreme 9 και sabertooth η sabertooth είναι μακράν καλύτερη στο overclock και έχει καλύτερης ποιότητας vrm που έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες από τα αντίστοιχα της extreme 9. Ειλικρινά και εγώ αν έπαιρνα mobo για am3+ και ήθελα oc όπως έχω ξαναπεί θα δοκίμαζα την extreme 9 μιας και πολύ απλά σχεδόν όλοι όσοι κλοκάρουν και έχουν am3+ έχουν sabertooth και crosshair v formula z, έτσι για το γαμώτο θα πήγαινα σε extreme 9 μιας και είναι ένα από τα καλά μοντέλα της asrock για το am3+ να δω πραγματικά τι λέει. 3
BabisTs Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Πάντως συνολικά από όσα έχω διαβάσει στο oc,net και σε διάφορα ξένα φόρουμ περί 990fx extreme 9 και sabertooth η sabertooth είναι μακράν καλύτερη στο overclock και έχει καλύτερης ποιότητας vrm που έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες από τα αντίστοιχα της extreme 9. Ειλικρινά και εγώ αν έπαιρνα mobo για am3+ και ήθελα oc όπως έχω ξαναπεί θα δοκίμαζα την extreme 9 μιας και πολύ απλά σχεδόν όλοι όσοι κλοκάρουν και έχουν am3+ έχουν sabertooth και crosshair v formula z, έτσι για το γαμώτο θα πήγαινα σε extreme 9 μιας και είναι ένα από τα καλά μοντέλα της asrock για το am3+ να δω πραγματικά τι λέει. Off topic Saber και ξερό ψωμί από μένα και σε am3+ αλλά και σε 1150 που έχω μέχρι τώρα....Μάλλον και το επόμενο saber θα είναι είτε σε zen είτε σε cannonlake!!! 4
Scatman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Η αγία τριάδα των am3+ : saber, crosshair, extreme9. Αδκαιολόγητα ακριβές όμως και οι 3 πόσο μάλλον όταν κάποια άλλα αθόρυβα σκυλιά του πολέμου όπως η asus m5a99fx, είναι οικονομικότερα και πετυχαίνουν ανάλογα καλές ρολογιές. 5
STORM1978 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 ΥΣ - αυτή την τιμημένη μητρική του storm (extreme 9), την λιγουρεύομαι πολύ καιρό τώρα. Μαύρο σκυλί του πολέμου και δυστυχώς δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ. Από εμένα πάντως έχεις το approve! Είναι σκυλί μαύρο και δεν παραπονιέται. Μέχρι 1,608 έχω δώσει και παίρνει μέχρι 1,8 από το bios της. Το φανάκι πάντως βοηθάει στα τρελά σενάρια πάρα πολύ αλλά και όταν είναι idle θα σου ρίξει 2-3 βαθμούς ακόμη την θερμοκρασία. 1
Mpiftekis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας. Να'στε καλά! Δε χρειάζεστε να διαφωνείτε εντόνως για καταναλωτικά προϊόντα. Όλοι εκθέτουμε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας για να μαθαίνουμε κι εμείς οι άσχετοι
Sheogorath Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Πάντως παντού στον κόσμο θάβουν τις MSI AM3 μητρικές, και ειδικά την μητρική του TS, την G43. πχ http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1722466/vrm-heatsink-msi-970a-g43.html Αν googlαρετε το όνομα της μητρικής και το vrm στο τέλος, ή αναφορές για ψύκτρες, ή φωτιές θα δείτε. MSI 970 G43 vrm Όπως ειπώθηκε παραπάνω, απλά προσπαθούμε να προστατεύσουμε τον μέσο χρήστη, δεν έχουμε μετοχές. Ποτέ δεν είπαμε κάτι για τις Intel msi ή κάρτες γραφικών MSI που έχουν αποδειχθεί απο τις καλύτερες. 2
Scatman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Καλά σε όποια μητρική βάλεις δίπλα ένα vrm , θα σου εμφανίσει κάτι. Ακόμα και με την crosshair. Όπως έχω ξαναπεί, χώρια απ'τα κακά κομμάτια και τις δεδομένες δυσκολίες μίας μέτριας μητρικής να ανταποκριθεί, κάπου το χάνουν και οι χρήστες που έχουν παράλογες υψηλές απαιτήσεις από κάτι οικονομικό. Ειδικώς στα Am3+, ότι πληρώνεις παίρνεις ~με εξαιρέσεις φυσικά. Το θέμα είναι εξαρχής να ψάχνεται κάποιος και μη καταλήγει σε περιπτώσεις μητρικών των (μέχρι) 60 ευρώ. Η ποιότητα υλικών είναι χαμηλή και κατά βάση αντέχουν μέχρι 95watts επεξεργαστές κι αυτούς μόνο όταν το vcore δε ξεπερνά το 1.3. Πόσο μάλλον για 8320 + που σε πολλές περιπτώσεις το ξεπερνά σε full load. Πάντως 2 φορές ήδη έχω ρωτήσει τον ts το ίδιο πράγμα και δεν 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Καλά σε όποια μητρική βάλεις δίπλα ένα vrm , θα σου εμφανίσει κάτι. Ακόμα και με την crosshair. Όπως έχω ξαναπεί, χώρια απ'τα κακά κομμάτια και τις δεδομένες δυσκολίες μίας μέτριας μητρικής να ανταποκριθεί, κάπου το χάνουν και οι χρήστες που έχουν παράλογες υψηλές απαιτήσεις από κάτι οικονομικό. Ειδικώς στα Am3+, ότι πληρώνεις παίρνεις ~με εξαιρέσεις φυσικά. Το θέμα είναι εξαρχής να ψάχνεται κάποιος και μη καταλήγει σε περιπτώσεις μητρικών των (μέχρι) 60 ευρώ. Η ποιότητα υλικών είναι χαμηλή και κατά βάση αντέχουν μέχρι 95watts επεξεργαστές κι αυτούς μόνο όταν το vcore δε ξεπερνά το 1.3. Πόσο μάλλον για 8320 + που σε πολλές περιπτώσεις το ξεπερνά σε full load. Πάντως 2 φορές ήδη έχω ρωτήσει τον ts το ίδιο πράγμα και δεν Συμφωνώ με τα υπόλοιπα, αλλά θέλω διευκρίνηση για τα bold, μπερδεύτηκα .
fallen4ngel Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Σας βλεπω... Το νου σας ρεμαλιααααααα.. Μην παρει χαμπαρι και ο Fallen και γευτουμε παλι μια απο τα ιδια.. :devil:quotete] Εδώ είμαι Αλλά διάβασα εταιρικό PC με o/c και δεν έδωσα σημασία μιας και δεν συμβαδίζουν αυτά τα δύο. http://www.skroutz.gr/s/8105160/Gigabyte-990FX-Gaming.html Φθηνή και τιμία για την κατηγορία της. Εσύ μην μιλάς Μέχρι και custom BIOS από την Asrock έχεις χεχεχε 1
KNSM Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Γιατι βαζετε το δαχτυλο στην ανοιχτη πληγη μου!?!?!? Το Νοεμβρη που αποφασισα να κλοκαρω τον 8350 καταλαβα τι ειδους σκουπιδι ειναι η Gigabyte 990FXA-UD3! Στα 4,3 με τα χιλια ζορια! Με fan στα vrm αλλα το throttling εκει να επιμενει σε οτιδηποτε πανω απο 4,3 ενω η ψυκτρα μου και ο επεξεργαστης ισως να εφταναν και 4,5. Σκεφτηκα να παω σε Sabertooth αλλα να δωσεις 180 ευρω με τους Zen να παραμονευουν στο τελος της χρονιας (αν και κραταω μικρο καλαθι) ειναι χαζομαρα. Οποτε ειμαι σε αναμονη, αν οι Zen δεν αξιζουν θα μαζεψω χρηματα για να παω σε Intel πλατφορμα. Και ποτε ξανα Gigabyte μητρικη ας βγαλουν και οτι καλυτερο υπαρχει στο συμπαν! Μονο τα διαφορα revision στα οποια συνηθως ριχνουν την ποιοτητα κρατωντας τις τιμες στα ιδια επιπεδα, φτανει... Αλλα οχι δεν φτανει, στο forum δουλευουν τον κοσμο υπονοοντας οτι φταιει ο χρηστης που η μητρικες throttlαρουν ακομα και σε stock συχνοτητες! Ουστ αρκουδεηδες!!!!!! 4
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Περί gigabyte, το βάζω σε spoiler μιας και έχω fm2+ mobo : Το δε support της gigabyte είναι για τα μπάζα, πάνε να βγουν λάδι και οι συμβουλές που σου δίνουν είναι μάπα. Εγώ αν δεν έβαζα ψύκτρα στα vrm θα είχα ακόμη throttling, στο support τους μου έλεγαν ότι έκαναν δοκιμές με την ίδια μητρική ίδιο rev και τον επεξεργαστή μου και πως δεν είχαν throttling, λέω ναι σίγουρα , λες και δεν ξέρω ότι τα budget fm2 / fm2+ mobo είναι μούφα, περιμέναμε την gigabyte να μας τα μπαλώσει κιάλλο λέγοντας πως δεν αντιμετώπισαν με την μητρική μου κανένα ίχνος throttling. Χορτάσαμε παπά, από εδώ και πέρα ποτέ ξανά gigabyte. Μια ειλικρινή απάντηση θα την εκτιμούσα, θα εκτιμούσα να μου έλεγαν βάλε φανάκι και ψυκτράκια, αλλά όχι να μου λένε ψέματα πως η μητρική αυτή που δεν έχει καν ψύκτρες στα vrm δεν έχει throttling και να με βγάζουν τρελό και παρά μόνο να μου λένε βάλε aio υδρόψυξη και το throttling θα φύγει . 2
Scatman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Εγώ πάντως gigabyte συμπαθώ πολύ, ειδικώς στις κάρτες γραφικών. Με τις μητρικές το χει χάσει λίγο. Θυμάμαι σε ρωτούσα Multi, σε άλλο thread, ποια UD3 είναι καλή με τόσα revisions που έχει γιατί το θέμα του Knsm το έχουν αρκετοί δυστυχώς. Συμφωνώ με τα υπόλοιπα, αλλά θέλω διευκρίνηση για τα bold, μπερδεύτηκα . Θέλω να πω , πως σε όποια μητρική βάλεις ένα vrm δίπλα στο google search θα βγάλει καποιον/κάπου/κάπως να έχει θέματα με τη θερμοκρασία των vrms, με throttling και γενικά κάποιου είδους θέμα. Στην περίπτωση του ts πάντως, το πρόβλημα το προκαλεί αφενός η όχι καλή ποιότητα των vrms αφετέρου το ανεξέλεγκτο vcore που ζορίζει τις φάσεις. Αν είχε κάποια σχετική εμπειρία, καλό θα ήταν να άλλαζε τα thermal pads κάτω απ'τα vrms και κυρίως να επαιζε με το vcore, να το έριχνε δλδ κοντά στα 1.3 (όπως είπα πιο πριν). Θυμάμαι πρόσφατα ένα άλλο παιδί στο φορουμ,με παρόμοιου τύπου μητρική, την Gigabyte D3 ,είχε ανάλογα θέματα & Throttling. Ανέφερε μάλιστα ότι το vcore έπαιζε μέχρι και 1.4 , Το οποίο προφανώς είναι τραγικά υψηλό για τέτοιες μητρικές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα