Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας!!!

Έχουμε στο γραφείο έναν υπολογιστή με:

CPU: AMD FX8320 @3.5GHz w/o turbo boost

M/B: MSI 970 G43 plus

RAM: 16GB

Το θέμα είναι ότι με το HW Monitor στο TMP2 της μητρικής σε idle είναι 60°C και σε full load με prime95 φτάνει >91°C και μετά το σταματάω γιατί φοβάμαι.

Είναι λογικές οι τιμές;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Τα VRM είναι 99%, και όχι δεν είναι νορμάλ θα την πάρετε στο χέρι.

Σε MSI ακόμα και στοκ σε AM3+ δεν τρέχουμε ποτέ PRIME!

• Like 5
Δημοσ.

Τα VRM είναι 99%, και όχι δεν είναι νορμάλ θα την πάρετε στο χέρι.

Σε MSI ακόμα και στοκ σε AM3+ δεν τρέχουμε ποτέ PRIME!

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!!

Αν την πάρουμε στο χέρι και είναι εντός εγγύησης, πιστεύω θα αλλαχτεί έτσι; Ποιά μητρική προτείνετε για αυτόν τον επεξεργαστή;

Με τι μπορούμε να τεστάρουμε θερμοκρασίες κλπ αν όχι με το prime;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!!

Αν την πάρουμε στο χέρι και είναι εντός εγγύησης, πιστεύω θα αλλαχτεί έτσι; Ποιά μητρική προτείνετε για αυτόν τον επεξεργαστή;

Με τι μπορούμε να τεστάρουμε θερμοκρασίες κλπ αν όχι με το prime;

Θερμοκρασιες δεν τεσταρουμε με το prime95,με αυτο το προγραμμα τεσταρουμε την σταθεροτητα του συστηματος στρεσσαροντας το μεχρι εκει που δεν παιρνει,αν ειναι κακης ποιοτητας μπορει και να καει κατι.

Το καλυτερο και πιο ευχρηστο προγραμμα για θερμοκρασιες ειναι το aida64.

http://www.aida64.com/

• Like 2
Δημοσ.

Αν θες οικονομική μητρική, προτείνω αυτήν, δεδομένου ότι δεν θα κάνεις OC ή έστω μεγάλο OC.

https://www.skroutz.gr/s/6932067/Gigabyte-78LMT-USB3-rev-6-0.html

Ευχαριστώ για την πρόταση μητρικής. Επειδή είναι για εταιρικό pc μπορούμε να πάμε και πιο πάνω όσον αφορά τα οικονομικά (έως 150€), αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι δε θα έχουμε θέμα στο μέλλον.

Κάπου διάβασα για κάτι 990FX μητρικές αλλά δεν έχω καμιά ιδέα τι και πώς. Αν μπορείτε να μου παραβάλλετε κι άλλες προτάσεις πιο ποιοτικές θα το εκτιμούσα :)

Δημοσ.

Αν πρόκειται για εταιρικό pc τότε και το budget πάει μέχρι εκεί τότε θες ένα αξιόπιστο mobo που φοράει καλά vrm, δοκιμασμένο εδώ και χρόνια και αξιόπιστο (σηκώνει άνετα 83xx μέχρι και τα 4.8 ghz απροβλημάτιστα, είναι καλό overclocking mobo και σκυλί). Σε αυτά τα λεφτά πας σε αυτό :

http://www.skroutz.gr/s/2011954/Asus-M5A99FX-Pro-R2-0.html

• Like 5
Δημοσ.

Mην αρχίζουμε πάλι περι MSI. Υπάρχουν και περιπτώσεις που κλοκάραν 8320 χωρίς θέματα. Kαι προτείνεις βρε Sheogorath μία αν όχι χειρότερη, παρόμοιου επιπέδου...τα ίδια θα έχει κι εκεί. Την είχα τη συγκεκριμένη αρκετό διάστημα.

Το ότι το Mosfets ψήνονται έχει να κάνει με τον καιρό, το κουτί και τα φανς μεσα.

Δοκίμασε ~πριν αγοράσεις τπτ~, να έχεις ανοιχτό το κουτί και τις καλωδιούμπες αν γίνεται όχι πάνω στην μητρική.

3 φανς μέσα βοηθάνε, 1 να βάζει, 2 να βγάζουν.

Αν συνεχιστεί το φαινόμενο τότε καλό θα ήταν να εξετάσεις το ενδεχόμενο να πάρεις μία άλλη μητρική πχ asus m5a97 plus (ή την πιο πάνω π είναι πολύ καλύτερη). Απ'τηγ στιγμή που είναι λειτουργική δεν υπάρχει περίπτωση να στην αλλάξουν. Το πολύ πολύ με μία ίδια που ίσως είναι καλό διότι μπορεί να μην έπεσες σε καλό κομμάτι.

Δημοσ.

Ειναι φθηνη και αξιοπιστη, για τα λεφτα της, μητρικη. Και καλυτερης ποιοτητας τροφοδοσια και με ψυκτρα. Μην μπερδευουμε την λουτσα με την βουρτσα...

• Like 4
Δημοσ.

Παιδιά ηρεμήστε, ανάθεμα και αν υπάρχει λόγος να τσακωθείτε για την msi, να πω ότι ήταν γκόμενα οκ, αλλά όχι για την msi βρε παιδιά και για μία μητρική της  :-D.

• Like 2
Δημοσ.

Δε τσακωνεται κανείς.

Κι αν αυτη ειναι η διαφορά λούτσας με βούρτσα, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Μα δεν είπα ότι τσακώνεστε, για να μην το είπα :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω ξανα στην διαδικασία αυτή. Όπως είπα είχα την μητρική που αναφέρει (την USB3)οπότε αν μπω παλι σε αντιδικιες θα ξεχασω αυτα που ξέρω, θα παρασυρθώ και δεν..το βαριεμαι και δεν εχω κ διαθεση.

Επεξ/σία από Scatman
  • Like 2
Δημοσ.

Το να λεει κανεις την γνωμη του χωρις διαθεση προσβολων και αντιδικιας δεν ειναι κακο αλλα απο ενα σημειο και μετα ειναι ματαιο. Ουτε ο Scatman, ουτε o Sheo, ουτε εγω, εχουμε τα αντικειμενικα στατιστικα στοιχεια ,για παραδειγμα μιας μεγαλης εταιριας που πουλαει hardware για να δουμε ποια εταιρια εχει τις περισσοτερες επιστροφες.

Ομως και εμενα και οσων φιλων εχω που σεταρουν pc για τον εαυτο τους και φιλους/γνωστους τους και απο 2 προσωπικους φιλους που εχω στην περιοχη μου και εχουν καταστηματα υπολογιστων και ειναι εξαιρετικα παιδια που δεν καθοδηγουν τους πελατες τους,το μονο που τους ενδιαφερει ειναι πουλησουν και φτιαχνουν οτι ζητησει ο πελατης,τα περισσοτερα προβληματα τα ειχαν με Msi μητρικες.

Κανεις ομως δεν λεει κατι για τις καλες MSI καρτες γραφικων,που δεν ειναι τυχαιο. Επομενως δεν θελει να πειστει ο Scatman, δεν πειθεται ο Sheo ουτε εγω,που θα συνεχισουμε να μην προτεινουμε στις αναβαθμισεις MSI με βαση την εμπειρια μας. Απο εκει και μετα δεν μπηκα στην διαδικασια αντιδικιας γιατι ποτε στον αιωνα τον απαντα δεν προκειται να βγει ακρη. Ο καθενας θα προτεινει οτι θεωρει σωστο και παμε παραπερα χωρις αντεκλησεις και  ο καθε TS ας εχει την κριση να διαλεξει τι θα αγορασει ,εμεις δεν ειμαστε γκουβερναντες του καθε χρηστη,απλοι χρηστες ειμαστε και εμεις με μια σχετικη εμπειρια,που θελουμε να βοηθησουμε κοσμο και οχι να ανακυκλωσουμε την ιδεοληψια μας.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...