Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω τελειωσει ΙΕΚ πληροφορικης γιατι το χω αρκετα στην πληροφορικη και πηγα για να παρω το πτυχιο.

Δεν σπουδασα σε πολυτεχνεια γιατι μισω το διαβασμα.

Εχω λιγες γνωσεις, ελλειπης και οπως ειπα ποιο πανω οσα χωραει η κουτρα μου. Επισεις απο την σπηλια που γεννηθηκα εκανα 2 βηματα με τις δικες μου δυναμεις και νιωθω περιφανος για τον εαυτο μου. Καλυμμενος?

Παρολαυτα δεν χρειαζεται να τελειωσω στο Χαρβαρ για να ξερω πως δεν μπορω να ταξιδεψω στο singularitry μιας μαυρης τρυπας ουτε νιωθω αρκετα Θεος για να επιχειρησω να το καταφερω. Το λαθος του ανθρωπου ειναι να νομιζει πως μπορει να γινει Θεος στην θεση του Θεου και να κανει τα παντα.

Εδω καλα καλα δεν μπορουμε να βαλλουμε την ζωη μας σε μια ταξη και δεν μπορουμε να τα βρουμε με τον απεναντι και βριζομαστε για μια θεση parking, ακομα ανακαλυπτουμε εμβυα οντα στις θαλασσες μας και δεν μπορουμε να θεραπευσουμε τους δικους μας ανθρωπους απο ανιατες ασθενειες και τους βλεπουμε να πεθαινουν μπροστα μας και νιωθουμε ανυμποροι και θελουμε να κατακτησουμε και τις απαρχες του συμπαντος τρομαρα μας.

Μικρο γελακι για αυτα τα 2 στην αρχη μιας και ειμια σε πολυτεχνειο, εχω φιλους σε ιεκ(δεν σνομπαρω ιεκ, τουλαχιστον φανερα, απλα ας μην λεμε μακακιες τυπου δεν μου αρεσει το διαβασμα και δεν πηγα)

Δεν αμφιβαλω παντως οτι η προσωπικη ενασχοληση ειναι το παν

Η ερωτηση παντως ηταν ρητορικη.

Στη συνεχεια, δεν σου πες κανεις να πας στην μαυρη τρυπα, μιλαμε για τα ανοικτα προβληματα, ας μην παραθετουμε ακραια παραδειγματα για να υποστιριξουμε την αποψη μας (υπαρχει και μια κουλ λατινικη φραση για αυτο αλλα δεν μου ερχεται).

Η τελευταια παραγραφος σου εινια ομορφη αλλα νταξ δνε εινια και αναγκη να τα κανουμε σειριακα, γινονται και παραλληλα μερικα πραγματα, καμποσα δις ειμαστε, να χει δουλεια για ολους.

No offence

Peace

• Like 1
  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό είναι το ωραίο. Άμα πεις σε κάναν κολλημένο ότι το σύμπαν δε "φτιάχτηκε" από κάποιον, θα σου πει "μα αυτό δε γίνεται, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ να το δημιούργησε". Άμα μετά πεις "κι αυτός ο κάποιος από τι προήλθε", εκεί ξαφνικά το "α, όχι, Ο ΚΑΠΟΙΟΣ προυπήρχε από πάντα" του φαίνεται λογικότατο.

Because fuck logic. :ph34r:

Μα αυτός είναι ο ορισμός του  "Κάποιος". Ο Κάποιος = ο Αδημιούργητος. Ο άθεος είναι τόσο δογματικός όσο και ο θρήσκος. Ο άθεος καταλύει τη βάση της λογικής καταλύοντας την αιτιότητα και ο θρήσκος απλά λέει ότι έχω μια λύση την οποία όμως δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια γιατί δεν έχω ακόμα τις νοητικές δυνατότητες να το κάνω. Κάποια στιγμή ίσως το κάνω, και όταν το κάνω, δηλαδή όταν δώσω την τελική περιγραφή, αυτό θα το ορίσω και ως "Κάποιος ή Κάτι". Και τότε θα λέμε ότι "να, αυτό εννοούσαν οι άνθρωποι πριν από 3 εκατ. χρόνια όταν προσκυνούσαν θεούς. Εννοούσαν αυτόν το μηχανισμό/θεό/όπως θες πές το".

Νομίζω αυτή θα είναι και η στιγμή που οι άθεοι και οι θρήσκοι να συναντηθούν και θα συνειδητοποιήσουν ότι λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πολλοί άθεοι μάλιστα είναι ουσιαστικά αγνωστικηστές, όχι δογματικά άθεοι.....

Δημοσ.

Μα αυτός είναι ο ορισμός του  "Κάποιος". Ο Κάποιος = ο Αδημιούργητος. Ο άθεος είναι τόσο δογματικός όσο και ο θρήσκος. Ο άθεος καταλύει τη βάση της λογικής καταλύοντας την αιτιότητα και ο θρήσκος απλά λέει ότι έχω μια λύση την οποία όμως δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια γιατί δεν έχω ακόμα τις νοητικές δυνατότητες να το κάνω. Κάποια στιγμή ίσως το κάνω, και όταν το κάνω, δηλαδή όταν δώσω την τελική περιγραφή, αυτό θα το ορίσω και ως "Κάποιος ή Κάτι". Και τότε θα λέμε ότι "να, αυτό εννοούσαν οι άνθρωποι πριν από 3 εκατ. χρόνια όταν προσκυνούσαν θεούς. Εννοούσαν αυτόν το μηχανισμό/θεό/όπως θες πές το".

Νομίζω αυτή θα είναι και η στιγμή που οι άθεοι και οι θρήσκοι να συναντηθούν και θα συνειδητοποιήσουν ότι λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πολλοί άθεοι μάλιστα είναι ουσιαστικά αγνωστικηστές, όχι δογματικά άθεοι.....

Για ποιο λογο ο αθεος καταλυει την αιτιοτητα ?

• Like 1
Δημοσ.

Χωρις πλακα. Μισω το διαβασμα. Αλλα ο λογος που δεν ανοιξα βιβλιο ειναι καποια πολυ σοβαρα οικογενειακα προβληματα που υπηρξαν και ακομα υπαρχουν. Οχι αυτα που λενε σαν δικαιολογια. Οντως σοβαρα. Γενικα το διαβασμα για μενα τοτε ηταν εκτως υλης :D :D :D Και ειμαι απολυτος αλλα μην με παρεξηγεις. Εχω τους λογους μου.

Στο ΙΕΚ πηγα γιατι σε αντιθεση με τους αλλους που ειδαν φως και μπηκαν, εμενα ηταν το μονο που μπορουσα να κανω για να οπλιστω με κατι. Γενικα ειμαι της αποψης οτι αμορφωτοι μενουν μονο οσοι θελουν να μεινουν και το σχολειο και οι σχολες, σιγουρα ειναι απαραιτητες και μορφωνουν αλλα ακομα και αν χασεις το πλοιο, η ζωη δεν τελειωνει. Αρχιζεις να κανεις κουπι :D :D :D

• Like 1
Δημοσ.

Χωρις πλακα. Μισω το διαβασμα. Αλλα ο λογος που δεν ανοιξα βιβλιο ειναι καποια πολυ σοβαρα οικογενειακα προβληματα που υπηρξαν και ακομα υπαρχουν. Γενικα το διαβασμα για μενα τοτε ηταν εκτως υλης :D :D :D Και ειμαι απολυτος αλλα μην με παρεξηγεις. Εχω τους λογους μου.

Φιλε ακυρο, νομιζα πως επελεξες να μην πας επειδη το πολυτεχνειο ειχε πολυ διαβασμα. Το οτι δεν ανοιξες βιβλιο στις πανελληνιες δεκτο. Ειχες τους λογους σου και το σεβομαι, η και να μην τους ειχες εμενα δεν μου πεφτει λογος. Απλα το καταλαβα αλλιως, σνομπ υφος, πως το πολυτεχνειο δεν εινια για μενα κτλπ. 

Σορρυ λαθος μου

Δημοσ.

Ισα ισα. Μακαρι να ημουν τελειοφοιτος πολυτεχνειου. Οταν δευτερα Λυκειου εκανα skate με την παρεα μου, ολοι με θαυμαζαν για το τελειο skate που κανω. Εγω ομως θαυμαζα τον Παναγιωτη ο οποιος δεν εκανε καλο skate αλλα ηταν απο τους πρωτους σε παννελαδικους αγωνες μαθηματικων. Τρομερο μυαλο. Στο δημοτικο ανετα παιζει να ελυνε ασκησεις 3ης λυκειου. Οταν μιλαγε δυσκολευοσουν να τον παρακολουθησεις. Σημερα μαλλον θα δουλευει σε καμια NASA. Και φυσικα ζηλευω. Οχι γιατι ο Παναγιωτης εγινε μεγαλος και τρανος αλλα γιατι εγω δεν εγινα σαν τον Παναγιωτη

Δημοσ.

στα 4 ετη φωτος στα κοντινα που ειπα πριν  με σημερινη τεχνολογια ποσο χρονο χρειαζομαστε;

Δημοσ.

Ότι λέει η φράση? Αν ταξιδεύεις με την ταχύτητα του φωτός που είναι χχχχχχ για 4 χρόνια τότε θα φτάσεις... :)

Ααααα... με την σημερινή τεχνολογία απλά δεν είναι εφικτό. Έτσι απλά. Όταν θα ανακαλύψουμε τους τρόπους αψύφησης της τριβής και της βαρύτητας και των κατάλληλων καυσίμων και όταν θυσιαστούν άνθρωποι που θα χάσουν από την ζωή τους σε ένα σκάφος για καμιά δεκαριά χρόνια πήγαινε έλα τότε ναι θα το καταφέρουμε.. αλλιώς όπως είπε και κάποιος φίλος ποιο πάνω... αν διπλώσουμε τον ίδιο το χρόνο.. σου προτείνω να δεις την ταινία Link.png Site: interstellar . Απλά ότι ποιο όμορφο για τους ανήσυχους.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θελεις 800.000 χρονια για 181 ετη φωτος θελεις 800.000 / 181 = 4419 περιπου χρονια για 1 ετος φωτος. Αρα 4419 x 4 = 17679 .... Σε 18000 χρονια θα ειμαστε εκει :D

• Like 1
Δημοσ.

Και πριν κάποια χρόνια κάναν τους ίδιους υπολογισμούς και λέγανε ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να πετάξει και τότε λέγανε με τα δεδομένα και της γνώσεις της εποχής του ότι και είναι αδύνατον και όμως έγινε οπότε ποτέ δεν ξέρει τι είναι δυνατόν να γίνει και το όχι γιατί δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει σε 100 χρόνια που θα έχει φτάσει η τεχνολογία , τι γνώσεις και δυνατότητες θα έχουμε τότε . Είναι σαν να θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα χωρίς να ξέρεις τα δεδομένα και να λες προκαταβολικά ότι δεν γίνεται .

• Like 1
Δημοσ.

Καποτε δεν ειχαμε ανακαλυψει την Αμερικη γιατι νομιζαμε οτι η γη ειναι σαν ταψι και δεν ειχαμε και τα καταλληλα μεσα ταξιδιου.
Επισης η επιστημη και η τεχνολογια εχουν προχωρησει τα τελευταια 200χρονια, οσο δεν ειχαν τα τελευταια 10.000.

Η συμπαντικη εξερευνηση δεν θα γινει σε 50-100-200 χρονια αλλα καποια στιγμη θα ξεκινησει , αρκει να υπαρχουμε ακομα και η επιστημη να γινεται οσο πιο γρηγορα γινεται ευπεπτη απο την κοινωνικη μαζα.

• Like 3
Δημοσ.

Και παραπανω βλεπουμε για ποιο λογο δεν κανουμε ηδη βολτες στο διαστημα, γιατι με καθε ευκαιρια θελουμε να μετρησουμε λιγο τα πουλια μας (το αυτοκινητο μας, τα λεφτα μας, τις γραμματικες γνωσεις, το μεγεθος βυζιων της γυναικας μας)

Καποια στιγμη θα ωριμασουμε σαν κοινωνια.

Δημοσ.

υπαρχει κανενα σοβαρο φορουμ που γίνονται συζητησεις πανω στο διαστημα-συμπαν τεχνολογιες;

Δημοσ.

Παραμύθια. Ούτε στο φεγγάρι δεν έχουμε πάει.

Και η γη δεν είναι σφαιρική και αυτό παραμύθι είναι οπότε πρόσεχε μην πας στην άκρη και πέσεις.... Όχι τίποτε άλλο κρίμα να χάσουμε τέτοιο κελεπούρι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...