Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρεις στην Σελήνη έχουν πάει από το 1969 σαν χθες συγκεκριμένα 20 Ιουλίου

Μην βαζεις και το χερι σου στην φωτια ;)

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μου δινεις την αισθηση οτι ποσταρεις απλα για να παραθεσεις γνωσεις.

Βλεπουμε και οι υπολοιποι ντοκυμαντερ και ξερουμε περιπου οτι ξερεις και εσυ, ποιος ο λογος;

Ποσταρω ακριβως για να παραθεσω τις γνωσεις που εχω, αυτες τις λιγες τελος παντων που οντως ειδα σε ντοκιμαντερ μιας και δεν εχω τελειωσει αστροφυσικος αλλα ειμαι αλλος ενας απλος ανθρωπος που λιγα χωραει η κουτρα του.

Που ειναι το κακο σε ολο αυτο?

Ειδες τα ιδια ντοκιμαντερ και εχεις τις ιδιες γνωσεις?

1) Σε συγχαιρω που ασχολεισαι

2) Μπορει κατι απο αυτα απλα να μην το θυμασαι

3) Ουτε και εγω το θυμομουν και εψαξα να το ξαναδω πριν το γραψω και εφαγα 2 ωρες για να γραψω το κειμενο οποτε σεβασου αυτο.

4) Προφανως το εγραψα για τον αλλον που δεν εχει δει το ντοκιμαντερ οπως εμεις και δεν εχει αυτες τις 5 γνωσεις. Οχι γιατι ειναι χαζος. Γιατι απλα βαρεθηκε να μπει στο τρυπακι να τις μαθει.

Παμε παρακατω.

Ολα αυτα τα προβληματα που αναφερεις σημερα ειναι αλυτα, καποια στιγμη θα βρεθουν οι τεχνολογιες για να γινουν πραγματικοτητα. Σκεψου εκεινο τον ανθρωπο που μολις ανακαλυψε την φωτια, εαν κοιταζε επανω και εβλεπε το φεγγαρι θα ελεγε "μπα, δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να ταξιδεψω εως εκει, ειναι αδυνατο" και τοτε ηταν αδυνατο γιατι δεν υπηρχαν οι τεχνολογιες που προεκυψαν αργοτερα και το αδυνατο εγινε δυνατο.

Εαν δεν συνεχισουμε σαν ανθρωποτητα τις ηλιθιοτητες για ασημαντους λογους σιγουρα θα βγουμε απο το ηλιακο συστημα και θα ξεκινησουμε την εξερευνηση του συμπαντος.

Δεν θυμαμαι που αλλα σε καποιο ντοκιμαντερ ειχα δει πως δεν μπορεις να πας μακρινες αποστασεις στο συμπαν. Σκεψου πως το συμπαν διαστελεται με την ταχυτητα του φωτος. Οποτε αν δεν εισαι φως, παντα θα πηγαινεις ποιο αργα απο οσο απλωνει το συμπαν και αυτο που θες να φτασεις οσο και αν τρεχεις θα απομακρυνεται απο σενα.

Εσυ πιστευεις οτι οι Ελληνες επιστημονες που διαπρεπουν στο εξωτερικο,δεν θα βρουν μια λυση για ολα αυτα;

Υπαρχουν λαμπροι Ελληνες στο εξωτερικο. Δεν ειναι μονο Ελληνες τα λαμπρα μυαλα αλλα ειναι και Ελληνες και ως Ελληνας αυτο με τιμαει.

Απο εκει και περα ομως πρεπει να καταλαβεται πως το ανθρωπινο ειδος εχει και ορια. Δεν ειναι Θεος. Εχει καταφερει και καταφερνει τεραστια πραγματα και θα καταφερνει οσο ακομα μπορει.

Καποτε ομως ολες αυτες οι προσπαθειες και γνωσεις και τεχνολογιες θα φτασουν στο απογειο τους. Εκει που δεν εχει αλλο ρε παιδι μου. Το τερματισαμε. Και παλι θα δεις οτι αυτα που καταφεραμε με ολη αυτη την υπερανθρωπη προσπαθεια, δεν φτανουν καλα καλα ουτε στα ορια του γαλαξια μας.

Καλο ειναι να προσπαθουμε. Ετσι και αλλιως ετσι ειμαστε προγραμματισμενοι. Και καλο ειναι να ελπιζουμε και να ευχομαστε. Αλλα εδω δεν μιλαμε να αναψουμε φωτια. Ακομα και το να παμε στο φεγγαρι ακουγεται ευκολο. Εδω μιλαμε για μαθηματικα παραδοξα που ισως να ειναι και αλυτα.

• Like 1
Δημοσ.

Επισης συμφωνουμε στο οτι κατι "ανωτερο" μας εχει δημιουργησει, αλλα δεν το κατανοουμε.

Χωρις να θελω να θιξω κανεναν ομως, γιατι πρεπει αυτο το "ανωτερο" να εχει την εννοια του θεικου? Γιατι να αποδιδουμε τα παντα σε εναν κυριο με μουσια που ζει στα συννεφα ή τον αλλαχ και τον βουδα?

Γιατι οπως ειπες δεν μπορουμε να το κατανοησουμε και εφοσον δεν εχουμε αποδειξεις σαν ειδος το αποδιδουμε στο υπερφυσικο.

Ειναι η ανθρωπινη ταση στο οτι δεν μπορει να κατανοησει και να αποδειξει να το αποδιδει σε "ανωτερες" δυναμεις.

Η ανθρωπινη ταση που προσπαθει να κατανοησει και να αποδειξει πως λειτουργουν και πως ξεκινησαν αυτες οι δυναμεις, λεγεται επιστημη. Φυσικα ομως επιστημη και θρησκειες ερχονται παντα σε αντιπαραθεση λογω προσεγγυσης στο θεμα ανθρωπου και υπαρξης γιαυτο και η κοντρα σε ολες της νεες τεχνολογικες ανακαλυψεις σε διαφορες επιστημες.

edit: Φυσικα ο καθενας πιστευει οτι θελει και οτι λεω ειναι καθαρα προσωπικη αποψη, χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν 

Με προλαβε ο badbad ;)

Ωραία λογική. Ουσιαστικά τα μεγάλα ζητήματα είναι δύο. Πρώτον, πως ορίστηκαν τα σύνολα δυνατόν υλοποιήσεων κάθε ύπαρξης στο σύμπαν (πχ πιθανοί νόμοι φύσης, το π, αριθμοί, έννοιες, κτλ)

Δεύτερον, πως ορίστηκε η νοημοσύνη. Γιατί πχ εσύ υπάρχει με το χ dna και όχι με το y.

Όσο και να προχωρήσει η επιστήμη, επειδή ακριβώς τα εργαλεία της είναι μέρος των παραπάνω συνόλων, δεν θα μπορέσει να απαντήσει σε αυτά (τουλάχιστον όχι σύντομα). Όσο αυτά είναι αναπάντητα, πάντα θα υπάρχει χώρος για ένα "Δημιουργό", ως μοναδική λογική εξήγηση του πως ορίστηκαν τα παραπάνω.

ΠΧ όταν πας να φτιάξεις ένα δρόμο, δε σφυράς στον αέρα και γίνεται. Φτιάνεις χαρτί, χαράζεις σχέδια στο χαρτί, φτιάχνεις μηχανήματα και σκάβεις δρόμο. Στο παράδειγμα αυτό ο δημιουργός είναι ο άνθρωπος. Στο σύμπαν ,στους νόμους του, κτλ ποιος?

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία λογική. Ουσιαστικά τα μεγάλα ζητήματα είναι δύο. Πρώτον, πως ορίστηκαν τα σύνολα δυνατόν υλοποιήσεων κάθε ύπαρξης στο σύμπαν (πχ πιθανοί νόμοι φύσης, το π, αριθμοί, έννοιες, κτλ)

Δεύτερον, πως ορίστηκε η νοημοσύνη. Γιατί πχ εσύ υπάρχει με το χ dna και όχι με το y.

Όσο και να προχωρήσει η επιστήμη, επειδή ακριβώς τα εργαλεία της είναι μέρος των παραπάνω συνόλων, δεν θα μπορέσει να απαντήσει σε αυτά (τουλάχιστον όχι σύντομα). Όσο αυτά είναι αναπάντητα, πάντα θα υπάρχει χώρος για ένα "Δημιουργό", ως μοναδική λογική εξήγηση του πως ορίστηκαν τα παραπάνω.

ΠΧ όταν πας να φτιάξεις ένα δρόμο, δε σφυράς στον αέρα και γίνεται. Φτιάνεις χαρτί, χαράζεις σχέδια στο χαρτί, φτιάχνεις μηχανήματα και σκάβεις δρόμο. Στο παράδειγμα αυτό ο δημιουργός είναι ο άνθρωπος. Στο σύμπαν ,στους νόμους του, κτλ ποιος?

Νομίζω πως η απάντηση σε αυτό που ρωτας είναι το ίδιο το σύμπαν. Η ίδια η φύση έχει μάθει να ανταπεξέρχεται στις αλλαγές που προκύπτουν είτε απο τυχαία γεγονότα είτε όχι. Όπως το ψάρι που με τα χρόνια βγήκε απο το νερό και έγινε σαύρα έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει στην εξέλιξη του σύμπαντος, έχει ειπωθεί άλλωστε πως τα πάντα είναι ενέργεια, όλο το σύμπαν είναι ενέργεια και γνωρίζουμε πως η ενέργεια ποτέ δεν πεθαίνει πάντα θα αλλάζει μορφές ή απλά θα υπάρχει. Αν η ερώτηση σου λοιπόν είναι ποιος έφτιαξε αυτή την ενέργεια, εγω προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποια θεική μορφή πίσω απο αυτή την πράξη, και γιατί να μην είναι η ίδια αυτή η ενέργεια κάτι το "θεικό"? και μιας και ήμαστε όλοι ενέργεια....

Δημοσ.

6% πιο κρύος; Θα τον υπερθερμάνουμε κι αυτόν! Problem solved! :D

θα στειλουνε μερικα πετρελαιοκίνητα και μερικους τονους αγελαδες να κλανουν ολη μερα και θα ρθει στα ισα του ! χαχαχαχ

• Like 1
Δημοσ.

Σωστα, ποιος? 

Σιγουρα κατι ανωτερο απο τον ανθρωπο και σιγουρα πιστευω οτι συμφωνουμε σε αυτο.

Ομως επειδη σιγουρα κανεις μας δεν ξερει και δεν μπορει να αποδειξει, γιατι το αποδιδουμε σε θεικες υπαρξεις και πραξεις?

Γιατι ειναι και ηταν στην φυση μας ανεκαθεν να το κανουμε αυτο.

Αν πχ εμφανιζοταν ενας σημερινος ανθρωπος με τα μεσα και τις γνωσεις στην επιστημη στην αρχαια εποχη, θα λατρευοταν απο τους τοτε ανθρωπους σαν "θεος" επειδη θα ηταν "ανωτερος" απο τους αλλος κατεχοντας τις γνωσεις και τα μεσα.

Αυτο θα εκανε αυτον το ανθρωπο θεο? ή απλα εναν που ειχε απλα παραπανω γνωσεις?

Δεν μπορει ολα αυτα απλα να υπηρχαν και ολα τα υπολοιπα να ειναι μια τυχαια εξελιξη ?

Απο τα βασικα στοιχεια πχ. ανθρακας, υδρογονο, οξυγονο κπλ στους μικροοργανισμους, μετα στα φυτα, τα ζωα και στον νοημων ανθρωπο?

Αυτα που αναφερεις, νομοι φυσικης, αριθμοι , εννοιες, dna κλπ, οπως πολυ σωστα ειπες ειναι τα εργαλεια που επινοησε ο ανθρωπος στην προσπαθεια να ερμηνευση την φυση και την υπαρξη μεσω της παρατηρησης.

Οσο μενουν αναπαντητα αυτα τα ερωτηματα και οσο η τεχνολογια και η γνωση προοδευει, αλλα τοσα ερωτηματα θα βρισκουν την απαντηση τους και αλλα τοσα θα γεννιουνται.

Καθε θρησκεια εχει την δικη της ερμηνεια για το πως δημιουργηθηκε ο ανθρωπος και η φυση γυρω του.

Χωρις διστυχως καμια βασιμη αποδειξη. Η επιστημη αντιθετως ναι μεν εχει απειρα αναπαντητα ερωτηματα αλλα και απειρα απαντημενα με αποδειξεις κανοντας τεραστια αλματα τις τελευταιες δεκαετιες και εχοντας φτασει στο σημειο να μπορει να εξομειωνει τις συνθηκες που επικρατουσαν καποια δεκατα του δευτερολεπτου μετα το big bang.

Δημοσ.

Ποσταρω ακριβως για να παραθεσω τις γνωσεις που εχω, αυτες τις λιγες τελος παντων που οντως ειδα σε ντοκιμαντερ μιας και δεν εχω τελειωσει αστροφυσικος αλλα ειμαι αλλος ενας απλος ανθρωπος που λιγα χωραει η κουτρα του.

Που ειναι το κακο σε ολο αυτο?

Ειδες τα ιδια ντοκιμαντερ και εχεις τις ιδιες γνωσεις?

1) Σε συγχαιρω που ασχολεισαι

2) Μπορει κατι απο αυτα απλα να μην το θυμασαι

3) Ουτε και εγω το θυμομουν και εψαξα να το ξαναδω πριν το γραψω και εφαγα 2 ωρες για να γραψω το κειμενο οποτε σεβασου αυτο.

4) Προφανως το εγραψα για τον αλλον που δεν εχει δει το ντοκιμαντερ οπως εμεις και δεν εχει αυτες τις 5 γνωσεις. Οχι γιατι ειναι χαζος. Γιατι απλα βαρεθηκε να μπει στο τρυπακι να τις μαθει.

Παμε παρακατω.

Δεν θυμαμαι που αλλα σε καποιο ντοκιμαντερ ειχα δει πως δεν μπορεις να πας μακρινες αποστασεις στο συμπαν. Σκεψου πως το συμπαν διαστελεται με την ταχυτητα του φωτος. Οποτε αν δεν εισαι φως, παντα θα πηγαινεις ποιο αργα απο οσο απλωνει το συμπαν και αυτο που θες να φτασεις οσο και αν τρεχεις θα απομακρυνεται απο σενα.

μπορεις να πεσεις πανω στην συστολή και να σκασεις απότομα σε κανενα πλανητη σαν την μυγα στο παρμρπιζ... ( την ξεφτιλισα την κουβεντα τελειως) :-D

Δημοσ.

Νομίζω πως η απάντηση σε αυτό που ρωτας είναι το ίδιο το σύμπαν. Η ίδια η φύση έχει μάθει να ανταπεξέρχεται στις αλλαγές που προκύπτουν είτε απο τυχαία γεγονότα είτε όχι. Όπως το ψάρι που με τα χρόνια βγήκε απο το νερό και έγινε σαύρα έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει στην εξέλιξη του σύμπαντος, έχει ειπωθεί άλλωστε πως τα πάντα είναι ενέργεια, όλο το σύμπαν είναι ενέργεια και γνωρίζουμε πως η ενέργεια ποτέ δεν πεθαίνει πάντα θα αλλάζει μορφές ή απλά θα υπάρχει. Αν η ερώτηση σου λοιπόν είναι ποιος έφτιαξε αυτή την ενέργεια, εγω προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποια θεική μορφή πίσω απο αυτή την πράξη, και γιατί να μην είναι η ίδια αυτή η ενέργεια κάτι το "θεικό"? και μιας και ήμαστε όλοι ενέργεια....

Το σύμπαν έχει αποδειχθεί ότι έχει υφή. Είναι "κάτι". Δεν είναι αυθαίρετη έννοια. Άρα κάτι υπάρχει πιο πάνω του. Η ενέργεια δε, είναι κομμάτι-μέρος του. Μπορεί να υπάρχει και εκτός αυτού, αλλά αποτελεί μια μετρήσιμη πραγματικότητα, της οποίας τη φύση δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Και εδώ ερχόμαστε σε αυτό που λέγανε και οι αρχαίοι, δηλαδή ότι τον κόσμο μπορείς να τον εξηγήσεις, την ουσία του όμως όχι, γιατί πρέπει να βρεθείς έξω από αυτόν.Και το τελευταίο απλά δεν γίνεται.

• Like 2
Δημοσ.

Ποσταρω ακριβως για να παραθεσω τις γνωσεις που εχω, αυτες τις λιγες τελος παντων που οντως ειδα σε ντοκιμαντερ μιας και δεν εχω τελειωσει αστροφυσικος αλλα ειμαι αλλος ενας απλος ανθρωπος που λιγα χωραει η κουτρα του...

Δεν ειχα προθεση να σε προσβαλλω, συγνωμη εαν αισθανθηκες ετσι. Στο εγραψα αυτο γιατι εκανες quote στο κειμενο μου ενω ουσιαστικα δεν διαφωνουμε πουθενα.

Το μονο που λεμε διαφορετικο ειναι οτι δεν πρεπει να σκεφτεσαι πως θα κανεις κατι που δεν γινεται σημερα με την σημερινη τεχνολογια. Οταν πραγματικα εχουμε το διαστημα στα χερια μας, οπως πεταμε με αεροπλανα, και οχι ολοκληρη αποστολη με 500 ατομα υποστηριξη για να παμε στον πιο κοντινο γειτονα μας την Σεληνη τοτε θα υπαρχουν τεχνολογιες που θα λυνει τα παντα, την η/μ ακτινοβολια, την ελλειψη βαρυτητας, την ταχυτητα, τα καυσιμα, την διαστολη του συμπαντος.

Σημερα δεν μπορουμε ουτε καν να φανταστουμε τι λυσεις θα βρεθουνε.

Πιστευω οτι εαν θα βγουμε απο το ηλιακο συστημα (σαν εξερευνητες και οχι απλα να στειλουμε ενα σκαφος και μετα απο 10 χρονια εαν ολα πανε καλα να βγει εκτος) εξαρταται απο το εαν θα προλαβουμε να αναπτυξουμε την καταλληλη τεχνολογια πριν καταστραφει ο ηλιος που για την ωρα μας συντηρει.

Λεω οτι θα προλαβουμε, ανετα.

Νικολακη με ευχαριστει που εσυ συγκεκριμενα με λες αμοιβαδα, κατι καλο εχω κανει σιγουρα. Να εισαι καλα επιστημονα μου.

Δημοσ.

Ναι, κι από εκείνα τα χρόνια κι έπειτα δε ξαναπάτησαν (στη σελήνη) για κάποιο λόγο. Φαίνεται τη βαρέθηκαν. :P

Βασικά Όχι:

Το Απόλλων 12 πήγε στις 14 Νοέμβριος 1969

Το Απόλλων 13 είχε σκοπό να πάει αλλά όλοι ξέρετε τι έγινε

Το Απόλλων 14 πήγε στις 5 Φεβρουαρίου 1971

Το Απόλλων 15 πήγε στις 17 Ιουλίου 1971

Το Απόλλων 16 πήγε στις 21 Απριλίου 1972

Το Απόλλων 17 πήγε στις 13 Δεκεμβρίου 1972

Συνολικά 12 άτομα έχουν πατήσει Στη Σελήνη

Επίσης κανονικά θα υπήρχαν αλλά 3 προγράμματα προσελήνωση τα Απόλλων 18 , Απόλλων 19 και Απόλλων 20 αλλά ακυρώθηκαν ....

• Like 1
Δημοσ.

Σωστα, ποιος? 

Σιγουρα κατι ανωτερο απο τον ανθρωπο και σιγουρα πιστευω οτι συμφωνουμε σε αυτο.

Ομως επειδη σιγουρα κανεις μας δεν ξερει και δεν μπορει να αποδειξει, γιατι το αποδιδουμε σε θεικες υπαρξεις και πραξεις?

Γιατι ειναι και ηταν στην φυση μας ανεκαθεν να το κανουμε αυτο.

Αν πχ εμφανιζοταν ενας σημερινος ανθρωπος με τα μεσα και τις γνωσεις στην επιστημη στην αρχαια εποχη, θα λατρευοταν απο τους τοτε ανθρωπους σαν "θεος" επειδη θα ηταν "ανωτερος" απο τους αλλος κατεχοντας τις γνωσεις και τα μεσα.

Αυτο θα εκανε αυτον το ανθρωπο θεο? ή απλα εναν που ειχε απλα παραπανω γνωσεις?

Δεν μπορει ολα αυτα απλα να υπηρχαν και ολα τα υπολοιπα να ειναι μια τυχαια εξελιξη ?

Απο τα βασικα στοιχεια πχ. ανθρακας, υδρογονο, οξυγονο κπλ στους μικροοργανισμους, μετα στα φυτα, τα ζωα και στον νοημων ανθρωπο?

Αυτα που αναφερεις, νομοι φυσικης, αριθμοι , εννοιες, dna κλπ, οπως πολυ σωστα ειπες ειναι τα εργαλεια που επινοησε ο ανθρωπος στην προσπαθεια να ερμηνευση την φυση και την υπαρξη μεσω της παρατηρησης.

Οσο μενουν αναπαντητα αυτα τα ερωτηματα και οσο η τεχνολογια και η γνωση προοδευει, αλλα τοσα ερωτηματα θα βρισκουν την απαντηση τους και αλλα τοσα θα γεννιουνται.

Καθε θρησκεια εχει την δικη της ερμηνεια για το πως δημιουργηθηκε ο ανθρωπος και η φυση γυρω του.

Χωρις διστυχως καμια βασιμη αποδειξη. Η επιστημη αντιθετως ναι μεν εχει απειρα αναπαντητα ερωτηματα αλλα και απειρα απαντημενα με αποδειξεις κανοντας τεραστια αλματα τις τελευταιες δεκαετιες.

Κάποτε πιστέυαμε πως η κτήση είναι πχ το σύμπαν μας, άντε και κάτι παραπάνω. Όπως όμως πάνε τα πράγματα, έχουμε πολλά να μάθουμε. Δυστυχώς δεν ξέρουμε αν είμαστε σε ματριξ, αν κάποιος εξωγήινος μας κάνει πλάκα και το παίζει θεός, αλλά ακόμα και αυτοί θα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα: "Where the f@@ck do we come from". Και σε αυτό υπάρχουν τρεις σχολές, οι άθεοι, οι αγνωστικηστές και οι θρήσκοι. Οι 2 τελευταίοι έχουν λύση στο πρόβλημα, έστω και δια της ατόπου αναγωγής.

Προσωπικά πιστεύω ότι σε περιπτώσεις που και οι δύο αντιμαχόμενες απαντήσεις σε ένα ερώτημα οδηγούν σε "λογικό τοίχο", τότε απλά μας λείπει μια σημαντική πληροφορία η οποία είναι υπεράνω των αισθήσεων που έχουμε αναπτύξει. Σκέψου το εξής, πιστεύεις πραγματικά ότι το πραγματικό σύμπαν που ζούμε έχει χρώματα και έντονο φως; Όχι, αυτά είναι αυταπάτες του εγκεφάλου ο οποίος σου απεικονίζει από που έρχονται περισσότερα φωτόνια κατά πάνω σου και τι συχνότητα έχουν. Το πραγματικό σύμπαν είναι απλά μαύρο και αποτελείται από καθαρή ενέργεια και όλα αυτά σε 4 διαστάσεις, τις τρεις από τις οποίες βλέπεις και την 4 την οποία νοιώθεις ως χρόνο.

Δημοσ.

Φυσικα ο καθενας πιστευει οτι θελει και οτι λεω ειναι καθαρα προσωπικη αποψη, χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν 

Με προλαβε ο badbad ;)

Μην αγχώνεσαι δεν παρεξηγούμαι (εγώ τουλάχιστον) .. συζήτηση να γίνεται :)

Προσπάθησε να "αδειάσεις" το μυαλό σου από ανθρωποκεντρικές θεωρίες.

Ειναι η ανθρωπινη ταση στο οτι δεν μπορει να κατανοησει και να αποδειξει να το αποδιδει σε "ανωτερες" δυναμεις.

Μα είναι ανώτερες δυνάμεις εξ'ορισμού αφού δεν μπορούμε να τις κατανοήσουμε.

..η δημιουργία των Θεών ανά τους αιώνες είχε να κάνει ξεκάθαρα με την έξυπνη στρατηγική κάποιων ανθρώπων για να χειραγωγήσουν τις μάζες. Ο Θεός τιμωρός, πάντα τρομοκρατουσε και "επέβαλε" δικτατορικα τις επιθυμίες αυτών που τον χρησιμοποιουσαν

Ποιος μίλησε για θρησκείες.. φυσικά και είναι λάθος αυτό. Όπως επίσης ποιος μίλησε για ανθρωπο με μούσια... Ακόμα και να υπάρχει κρυμμένη η αλήθεια σε κάποια από τις θρησκείες έχει αλλοιωθεί τόσο μέσα στους αιώνες που πλέον είναι δύσκολο να την διακρίνεις.

Είναι σαν να προσπαθείς να εξηγήσεις σε έναν εκ γενετής τυφλό τι είναι τα χρώματα... Η σε εσένα και εμένα τι χρώμα έχει κάποιο χρώμα εκτός του ορατού μας φάσματος. Το ότι δεν το βλέπουμε (κατανούμε) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει!

Για την δική μου ανθρώπινη, "στενή" για εσένα λογική, αν υπήρχε Θεός, θα είχε φανερώσει την παρουσία του στους ανθρώπους και δεν θα έπαιζε κρυφτό, ώστε να αποκαλυφθεί μόνο στους " εκλεκτούς " που τον αναζητούν[/size]

Nαι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο πιο έξυπνο σχέδιο από το αυτό. Αυτό είναι το "ανθρώπινο" σχέδιο... αν ήταν το ιδανικότερο θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και εμείς.Δεν σημαίνει ότι είναι λάθος σχέδιο απλά δεν έχεις "προγραμματιστει" για να φτάσεις μέχρι εκείνο το σχέδιο του Δημιουργού μας.

Δημοσ.

Όχι Παναγιώτη μου. Με το συμπάθειο κιόλας. Ο καθένας κρίνεται. Αν είδες πουθενά στο άρθρο αναφορές για εξωγήινους ποιος είμαι εγώ που θα το αμφισβήτησω.

Ο καθένας κρίνεται? LUL Την έχεις δει κριτής αγαπούλα μου? :D

Το μήνυμά σου είχε προσβλητικό ύφος σε αντίθεση με το δικό μου το οποίο δεν απευθυνόταν καν σε κανέναν! Αυτό σημαίνει οτι οι ιδέες και αντιλήψεις σου δεν ταυτιζόταν με το σχόλιο μου γι'αυτό θίχτηκε ο εγωισμός σου και αντέδρασες με τοξικότητα απέναντί μου.

Ξυδάκι :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...