Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εαν πιασεις ταχυτητα φωτος θελεις περιπου 8 λεπτα για να κανεις το ταξιδι ηλιου-γης, μιας σχετικα πολυ μικρης αποστασης σε σχεση με τις αποστασεις των πλανητων του ηλιακου συστηματος. Οποτε η ταχυτητα του φωτος καλα λεει ο φιλος ειναι μονο για να ταξιδευεις μεσα σε ενα πλανητικο συστημα, για να πας παραπερα βολτα μεσα στον γαλαξια η και σε ακομη αλλους γαλαξιες θες κατι ΠΟΛΥΥΥΥΥ πιο γρηγορο απο αυτο.

Αν ταξιδεύεις με ταχύτητα συγκρίσιμη με την ταχύτητα του φωτός ο χρόνος σχεδόν σταματάει για σένα που είσαι στον πύραυλο.Ένα ρολόι στην γή θα δείξει ότι πέρασαν 200 χρόνια για να φτάσεις.Αλλά το δικό σου μέσα στον πύραυλο θα δείξει ότι πέρασε ένα δευτερόλεπτο.

• Like 1
  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καπου διαβασα οτι εαν σκασουν μυτη εξωγηινοι προφανος θα ειναι με ανωτερη τεχνολογια γιατι αυτοι καταφεραν και ηρθαν εως εδω ενω εμεις δεν παμε ουτε μεχρι το φεγγαρι. Θα μας φερθουν οπως φερθηκαν οι ευρωπαιοι στους ιθαγενεις ινδιανους που βρηκαν στην αμερικη. Τους κατασφαξαν και τους πηραν την γη.

Οποτε μπορει να μας αφησουν να φτιαξουμε καζινο παρολαυτα.

• Like 1
Δημοσ.

Για να καταλάβουμε λίγο τις αποστάσεις, 181 έτη φωτός μακρια, σημαίνει πως ακόμα και αν καταφέρναμε κάποια στιγμή να δημιουργησουμε ένα διαστημοπλοιο που ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός (300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο) , τότε θα έπρεπε να ταξιδεύουμε συνεχώς για 181 γήινα χρόνια... Με τους νόμους της γήινης φυσικής που ξέρουμε μέχρι τώρα και με τις συμβατικές τεχνολογίες , δεν πρόκειται να φτάσουμε ποτέ εκεί. Το να γνωρίζουμε ότι υπάρχει ζωή με νοημοσύνη σε άλλα πλανητικά συστήματα θα δώσει απαντήσεις για τις απαρχές του ανθρώπου, αλλά θα δημιουργήσει και πολλά προβλήματα στις δογματικες θρησκείες μας.

Δεν είναι έτσι!Ακόμη και όταν περπατάς ο χρόνος κυλάει πιο αργά.Αν κινείσαι με ταχύτητα συγκρίσιμη με c ο χρόνος κυλάει εξωφρενικά άργα.

Δημοσ.

Μπορεί να κάνω εγώ λάθος βέβαια,όμως νομίζω ότι υπάρχουν σαν τύποι άστρων "ερυθρός γίγαντας" και "λευκός νάνος".

Δημοσ.

Αν ταξιδεύεις με ταχύτητα συγκρίσιμη με την ταχύτητα του φωτός ο χρόνος σχεδόν σταματάει για σένα που είσαι στον πύραυλο.Ένα ρολόι στην γή θα δείξει ότι πέρασαν 200 χρόνια για να φτάσεις.Αλλά το δικό σου μέσα στον πύραυλο θα δείξει ότι πέρασε ένα δευτερόλεπτο.

Ανάποδα πάει. Στο δικό σου ρολόι θα δείχνει ότι πέρασαν 200 χρόνια. Στης γης κάτι χιλιετίες.

Πόσο πίθανο ένας πολιτισμός όντων που είναι ικανοί για διαστρικά ταξίδια, να μην είναι δαπίτες αυστραλοπίθηκοι;

Και κοίτα λίγο γύρω σου.Δεν θέλουν όλα τα είδη να κυριαρχήσουν σε άλλα.Δεν είναι ιοί.

Στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, ακόμα και η πιθανότητα 1 στο εκατομμύριο συνεπάγεται πολλαπλές εμφανίσεις. Οπότε δυστυχώς κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα είδος από πολεμοχαρείς δαπίτες αυστραλοπίθηκους.

• Like 1
Δημοσ.

Η αναφορά μου στο συνεχές ταξίδι στο διάστημα για 181 χρόνια είχε την υποσημείωση "γήινα χρόνια" Σύμφωνα με τη θεωρία της ειδικής σχετικότητας, η ακριβής χρονική διάρκεια μεταξύ δύο καθορισμένων γεγονότων θα εξαρτάται από το πώς συμπεριφέρεται ο παρατηρητής. Η επίδραση της κίνησης στο χρόνο εξετάζεται συχνά με τη χρήση του παραδόξου των διδύμων, η οποία έχει περίπου ως εξής: Αν δυο άτομα αποφασίζουν να ελέγξουν την θεωρία του Αϊνστάιν, οπότε το ένα (Α) επιβιβάζεται σε έναν πύραυλο το 2005 και εκτοξεύεται με 99% της ταχύτητας του φωτός προς ένα γειτονικό άστρο, που απέχει δέκα έτη φωτός. Το άλλο άτομο (Β) παραμένει στη Γη. Μόλις φθάνει στον προορισμό του, το άτομο Α κάνει αμέσως στροφή και κατευθύνεται πάλι προς την Γη με την ίδια ταχύτητα. Το άτομο Β διαπιστώνει ότι το ταξίδι διαρκεί κάτι περισσότερο από είκοσι γήινα χρόνια. Όμως το άτομο Α βιώνει τον χρόνο διαφορετικά, καθώς γι' αυτό το ταξίδι διήρκεσε λιγότερο από τρία χρόνια. Φθάνοντας πίσω στη Γη ανακαλύπτει ότι ζουν στο έτος 2025 και το άτομο Β είναι τώρα 17 χρόνια μεγαλύτερο από το άτομο Α. Τα δυο άτομα δεν είναι πια δίδυμοι με την ίδια ηλικία. Βέβαια πολύ μακρινά ταξίδια (με την αδύνατη για εμάς ως τώρα ταχύτητα του φωτός) δεν μας απασχολούν πώς θα τα βιώνει το πλήρωμα του διαστημοπλοιου γιατί αυτές οι αποστολές θα είναι μη επανδρωμενες. Άρα σε εμάς εδώ στην γη μετά από 181 χρόνια + 181 χρόνια επιστροφής θα φτάσουν τα δείγματα του όποιου εκεί πολιτισμού... Τώρα, αν μπούμε σε θεωρίες χορδών και παράλληλων συμπαντων, δεν ξέρω αν κάποια στιγμή βρούμε τον τρόπο να "κόψουμε" δρόμο και ουσιαστικά να τηλεμεταφερθουμε μέσα στο σύμπαν. Το μόνο σίγουρο είναι ένα. Το σύμπαν είναι τόσο απέραντο και διαρκώς διαστέλλεται και όπως ευνόησαν οι συνθήκες και δημιουργηθηκε νοήμουσα ζωή στην γη, έτσι θα έχει δημιουργηθεί και σε κάποιο άλλο σημείο του. Τέλος, εκφράζοντας προσωπική άποψη και χωρίς να θέλω να θίξω την θρησκεία κανενός, στην δημιουργία όλου αυτού δεν συνέβαλε κανένας Θεός.

• Like 3
Δημοσ.

Τέλος, εκφράζοντας προσωπική άποψη και χωρίς να θέλω να θίξω την θρησκεία κανενός, στην δημιουργία όλου αυτού δεν συνέβαλε κανένας Θεός.

Συμφωνούμε αν σε όλα αυτά παραθέσεις και μία απόδειξη για το τι προκάλεσε την -αρχή- σε όλα αυτά... Δεν χρειάζεται να δεις στο κούτελό σου "Made in Heaven" για να καταλάβεις ότι κάτι ανώτερο από εσένα σε έχει δημιουργήσει... Το ότι δεν το κατανοείς (όπως δεν βλέπεις ένα χρώμα πέρα από το οπτικό φάσμα του ματιού σου) δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει. Απλά δεν έχεις "φτιαχτεί" με την ικανότητα να το κατανοήσεις.

Ειναι το ίδιο αφελές να σου λέω ότι ένα κινητό δημιουργήθηκε από μόνο του... το οποίο θα το θεωρήσεις ανόητο επειδή γνωρίζεις ότι κάποιο εργοστάσιο τα παράγει. Αλλά για τον εαυτό σου "εγωιστικά" δεν ανέχεσαι να είσαι δημιούργημα "κάποιου".. και αυτό δεν είναι καλό. Άνοιξε το μυαλό σου και άσε έστω την πιθανότητα να κάνεις λάθος σε κάτι που ούτως ή άλλως ακόμα δεν μπορείς να αποδείξεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλα αυτο απο παλια το ξεραμε ,σιγα το νεο,στον εναν ειναι τα Xenomorph και στον αλλον οι Predators...γατακια

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνούμε αν σε όλα αυτά παραθέσεις και μία απόδειξη για το τι προκάλεσε την -αρχή- σε όλα αυτά... Δεν χρειάζεται να δεις στο κούτελό σου "Made in Heaven" για να καταλάβεις ότι κάτι ανώτερο από εσένα σε έχει δημιουργήσει... Το ότι δεν το κατανοείς (όπως δεν βλέπεις ένα χρώμα πέρα από το οπτικό φάσμα του ματιού σου) δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει. Απλά δεν έχεις "φτιαχτεί" με την ικανότητα να το κατανοήσεις. Θα κλείσω με την τελευταία σου πρόταση. Με προτρέπεις να αφήσω μια μικρή πιθανότητα, γιατί έτσι και αλλιώς δεν μπορώ να το αποδείξω... Αυτή λοιπόν η μη δυνατότητα απόδειξης είναι το κλειδί της ελευθερίας της σκέψης του κάθε ανθρώπου. Όπως έχεις δικαίωμα να πιστεύεις, έχω δικαίωμα να μην πιστεύω ένα ανθρώπινο δημιούργημα που κάποιοι τον λένε Θεό ή Κάλη ή Δωδεκάθεο ή Ρα κτλ κτλ κτλ

Ειναι το ίδιο αφελές να σου λέω ότι ένα κινητό δημιουργήθηκε από μόνο του... το οποίο θα το θεωρήσεις ανόητο επειδή γνωρίζεις ότι κάποιο εργοστάσιο τα παράγει. Αλλά για τον εαυτό σου "εγωιστικά" δεν ανέχεσαι να είσαι δημιούργημα "κάποιου".. και αυτό δεν είναι καλό. Άνοιξε το μυαλό σου και άσε έστω την πιθανότητα να κάνεις λάθος σε κάτι που ούτως ή άλλως ακόμα δεν μπορείς να αποδείξεις.

Θέλω να σου ξεκαθαρίσω πώς δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μπω σε αντιπαράθεση σχετικά με την ύπαρξη ή όχι μιας ανώτερης δύναμης που εσύ μαζί με μια πλειοψηφία ανθρώπων , ονομάζετε Θεό.

Αν θες την προσωπική μου άποψη, η δημιουργία των Θεών ανά τους αιώνες είχε να κάνει ξεκάθαρα με την έξυπνη στρατηγική κάποιων ανθρώπων για να χειραγωγήσουν τις μάζες. Ο Θεός τιμωρός, πάντα τρομοκρατουσε και "επέβαλε" δικτατορικα τις επιθυμίες αυτών που τον χρησιμοποιουσαν. Για εμένα που είμαι σκεπτικιστης και σε πληροφορώ πολύ ανοιχτομυαλος δεν δίνω καμιά πιθανότητα να μας έχει δημιουργήσει κάποιος κάπου κάποτε μόνο και μόνο για να μας διδάξει την αγάπη και την ταπεινοφροσυνη, όπως "διδάσκουν" κάποια αλλοιωμένα στα βαθύ των αιώνων, κείμενα. Θεωρώ με πλήρη επίγνωση των λεγόμενων μου, πως είμαστε τυχαία δημιουργήματα που έφτασαν εδώ μέσα από μια εξελικτική διαδικασία ανά τους αιώνες. Οι ίδιες ακριβώς συνθήκες θα επικράτησαν και σε κάποιο άλλο σημείο του απέραντου σύμπαντος, και έτσι κάπου αλλού αυτή την στιγμή κάποιοι που μπορεί να έχουν την δική μας μορφή ή όχι, θα αναρωτιουνται αν είναι μόνοι τους στο σύμπαν. Για την δική μου ανθρώπινη, "στενή" για εσένα λογική, αν υπήρχε Θεός, θα είχε φανερώσει την παρουσία του στους ανθρώπους και δεν θα έπαιζε κρυφτό, ώστε να αποκαλυφθεί μόνο στους " εκλεκτούς " που τον αναζητούν. Αν εσύ προσωπικά, και το λέω χωρίς ίχνος ειρωνείας, νιώθεις πως είσαι δημιούργημα κάποιου, μπορείς να συνεχίσεις να το νιώθεις μέχρι να αφήσεις αυτόν τον πλανήτη και να διαπιστώσεις αν είχες δίκιο. Μέχρι τότε όμως, να ξέρεις πως ο φανατισμός των θρησκειών και ειδικά του χριστιανισμου που διδάσκει "αγάπη μόνο ", είναι η αιτία που σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι ανά τους αιώνες.

• Like 17
Δημοσ.

Θέλω να σου ξεκαθαρίσω πώς δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μπω σε αντιπαράθεση σχετικά με την ύπαρξη ή όχι μιας ανώτερης δύναμης που εσύ μαζί με μια πλειοψηφία ανθρώπων , ονομάζετε Θεό.

Αν θες την προσωπική μου άποψη, η δημιουργία των Θεών ανά τους αιώνες είχε να κάνει ξεκάθαρα με την έξυπνη στρατηγική κάποιων ανθρώπων για να χειραγωγήσουν τις μάζες. Ο Θεός τιμωρός, πάντα τρομοκρατουσε και "επέβαλε" δικτατορικα τις επιθυμίες αυτών που τον χρησιμοποιουσαν. Για εμένα που είμαι σκεπτικιστης και σε πληροφορώ πολύ ανοιχτομυαλος δεν δίνω καμιά πιθανότητα να μας έχει δημιουργήσει κάποιος κάπου κάποτε μόνο και μόνο για να μας διδάξει την αγάπη και την ταπεινοφροσυνη, όπως "διδάσκουν" κάποια αλλοιωμένα στα βαθύ των αιώνων, κείμενα. Θεωρώ με πλήρη επίγνωση των λεγόμενων μου, πως είμαστε τυχαία δημιουργήματα που έφτασαν εδώ μέσα από μια εξελικτική διαδικασία ανά τους αιώνες. Οι ίδιες ακριβώς συνθήκες θα επικράτησαν και σε κάποιο άλλο σημείο του απέραντου σύμπαντος, και έτσι κάπου αλλού αυτή την στιγμή κάποιοι που μπορεί να έχουν την δική μας μορφή ή όχι, θα αναρωτιουνται αν είναι μόνοι τους στο σύμπαν. Για την δική μου ανθρώπινη, "στενή" για εσένα λογική, αν υπήρχε Θεός, θα είχε φανερώσει την παρουσία του στους ανθρώπους και δεν θα έπαιζε κρυφτό, ώστε να αποκαλυφθεί μόνο στους " εκλεκτούς " που τον αναζητούν. Αν εσύ προσωπικά, και το λέω χωρίς ίχνος ειρωνείας, νιώθεις πως είσαι δημιούργημα κάποιου, μπορείς να συνεχίσεις να το νιώθεις μέχρι να αφήσεις αυτόν τον πλανήτη και να διαπιστώσεις αν είχες δίκιο. Μέχρι τότε όμως, να ξέρεις πως ο φανατισμός των θρησκειών και ειδικά του χριστιανισμου που διδάσκει "αγάπη μόνο ", είναι η αιτία που σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι ανά τους αιώνες.

Αγαπητέ συσκεπτικιστή!Απλά σε λάτρεψα.

• Like 3
Δημοσ.

Συμφωνούμε αν σε όλα αυτά παραθέσεις και μία απόδειξη για το τι προκάλεσε την -αρχή- σε όλα αυτά... Δεν χρειάζεται να δεις στο κούτελό σου "Made in Heaven" για να καταλάβεις ότι κάτι ανώτερο από εσένα σε έχει δημιουργήσει... Το ότι δεν το κατανοείς (όπως δεν βλέπεις ένα χρώμα πέρα από το οπτικό φάσμα του ματιού σου) δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει. Απλά δεν έχεις "φτιαχτεί" με την ικανότητα να το κατανοήσεις.

Επισης συμφωνουμε στο οτι κατι "ανωτερο" μας εχει δημιουργησει, αλλα δεν το κατανοουμε.

Χωρις να θελω να θιξω κανεναν ομως, γιατι πρεπει αυτο το "ανωτερο" να εχει την εννοια του θεικου? Γιατι να αποδιδουμε τα παντα σε εναν κυριο με μουσια που ζει στα συννεφα ή τον αλλαχ και τον βουδα?

Γιατι οπως ειπες δεν μπορουμε να το κατανοησουμε και εφοσον δεν εχουμε αποδειξεις σαν ειδος το αποδιδουμε στο υπερφυσικο.

Ειναι η ανθρωπινη ταση στο οτι δεν μπορει να κατανοησει και να αποδειξει να το αποδιδει σε "ανωτερες" δυναμεις.

Η ανθρωπινη ταση που προσπαθει να κατανοησει και να αποδειξει πως λειτουργουν και πως ξεκινησαν αυτες οι δυναμεις, λεγεται επιστημη. Φυσικα ομως επιστημη και θρησκειες ερχονται παντα σε αντιπαραθεση λογω προσεγγυσης στο θεμα ανθρωπου και υπαρξης γιαυτο και η κοντρα σε ολες της νεες τεχνολογικες ανακαλυψεις σε διαφορες επιστημες.

edit: Φυσικα ο καθενας πιστευει οτι θελει και οτι λεω ειναι καθαρα προσωπικη αποψη, χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν 

Με προλαβε ο badbad ;)

• Like 1
Δημοσ.
Καπου διαβασα οτι εαν σκασουν μυτη εξωγηινοι προφανος θα ειναι με ανωτερη τεχνολογια γιατι αυτοι καταφεραν και ηρθαν εως εδω ενω εμεις δεν παμε ουτε μεχρι το φεγγαρι. Θα μας φερθουν οπως φερθηκαν οι ευρωπαιοι στους ιθαγενεις ινδιανους που βρηκαν στην αμερικη. Τους κατασφαξαν και τους πηραν την γη.Οποτε μπορει να μας αφησουν να φτιαξουμε καζινο παρολαυτα.

Ξέρεις στην Σελήνη έχουν πάει από το 1969 σαν χθες συγκεκριμένα 20 Ιουλίου

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, κι από εκείνα τα χρόνια κι έπειτα δε ξαναπάτησαν (στη σελήνη) για κάποιο λόγο. Φαίνεται τη βαρέθηκαν. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...