RedViper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Χαίρεται. Το σύστημα το οποίο έχει πρόβλημα αποτελείται από: Intel G3258 stock με εργοστασιακή ψήκτρα. ASRock H81M-Vg4 R2.0 Crucial Ballistix Sport XT 8Gb Sapphire Radeon HD 6790 TT Smart SE 730 W Το event viewer αναφέρεται συνεχώς σε unexpected power loss. Έτσι ο βασικός ύποπτος έγινε το τροφοδοτικό μου. Το PC το συνέδεσα έπειτα στη κεντρική πρίζα αλλά έγινε το ίδιο. Η επανεκκίνηση γίνεται είτε όταν παίζω κάποιο παιχνίδι είτε σερφάροντας στο ίντερνετ ( κυρίως όταν βλέπω βίντεο στο YouTube. Έκανα και όποια stress tests μπορούσα ( prime 95, occt ) χωρίς να κλείσει ο υπολογιστής ( καμιά ωρίτσα τα άφησα ). Ενώ έτρεξα όλο το βράδυ memtest χωρίς ούτε ένα σφάλμα. Όλα αυτά σε γνήσια windows 10. Πιστεύοντας πως ίσως να φταίει το λειτουργικό σύνδεσα στον υπολογιστή ένα καινούργιο σκληρό και έκανα καθαρή εγκατάσταση με windows 7. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς πρόβλημα. Σε αυτό το δίσκο εγκατέστησα μόνο το sims 2 για τεστ. Τίποτα δεν άλλαξε. Μετά από κάποιες ώρες surfin, επανεκκίνηση. Και μετά οι επανεκκινήσεις είναι πολύ πιο συχνές. Παρόμοια περίπτωση και στο sims. Στη συνέχεια είπα να αφαιρέσω και τη κάρτα γραφικών για να την αποκλείσω από τους ύποπτους. Πλέον με την ενσωματωμένη. Η κατάσταση δεν άλλαξε. Έτσι έχω καταλήξει πως το τροφοδοτικό είναι πιθανότερα το πρόβλημα. Το οποίο δυστυχώς είναι και χωρίς εγγύηση. Είχε κάποιος από εσάς παρόμοιο πρόβλημα; Έχετε να προτείνετε κάτι; Μη πάω να αγοράσω τροφοδοτικό δίχως λόγο. Συγγνώμη για το σεντόνι και σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
soteras Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Τροφοδοτικό πέρα από όλα τα τεστ που έκανες τσέκαρε και θερμοκρασίες τώρα με ζεστές μέρες βαράνε λιγάκι ψηλά
RedViper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Μάλιστα. Τον Απρίλιο βγήκε το τροφοδοτικό από την εγγύηση. Δεν μπορούσε κι αυτό να χαλάσει νωρίτερα.. Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω κάποιο τροφοδοτικό φίλου να δω αν θα έχει την ίδια συμπεριφορά και βλέπουμε... Σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή.
billvwrulez Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Πριν γίνει η επανεκκίνηση σβήνει ο υπολογιστής ;; Έλεξε και τα καλώδια μια μήπως δεν κουμπώνει κάποιο καλά ...
RedViper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Όχι. Ίσως είναι λάθος ο όρος επανεκκίνηση. Ο υπολογιστής κλείνει ( όπως όταν πέφτει για λίγο η τάση ) και ξεκινά αμέσως μόνος του. Έχω τσεκάρει τα καλώδια. Μάλιστα είχα αλλάξει και τα δύο που μπορώ ( σατα και για κάρτα γραφικών ) όμως δεν άλλαξε κάτι.
billvwrulez Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Όχι. Ίσως είναι λάθος ο όρος επανεκκίνηση. Ο υπολογιστής κλείνει ( όπως όταν πέφτει για λίγο η τάση ) και ξεκινά αμέσως μόνος του. Έχω τσεκάρει τα καλώδια. Μάλιστα είχα αλλάξει και τα δύο που μπορώ ( σατα και για κάρτα γραφικών ) όμως δεν άλλαξε κάτι. Ειχα ακριβως το ιδιο θεμα φιλε και ηταν το τροφοδοτικο ... Πιστευω κατα 95% ειναι τροφοδοτικο ... Πηγαινε οπως εισαι και παρε ενα αλλο ... 1
xristosxaza Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Είχα το ίδιο πρόβλημα πριν 2-3 βδομάδες όταν ανοίγα παιχνίδι έκανε επανεκκίνηση, σε εμένα έφταιγε η μητρική
coolerman Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 δές και μια το socket για στραβωμένα pins...ποτέ δεν ξέρεις!
BlueBlood7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Από τη στιγμή που αποκλείστηκε η κάρτα γραφικών τότε τροφοδοτικό ή μητρική. 2
ZELOMOTH Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Πρωτα δοκιμασε ενα τροφοδοτικο καποιου γνωστου και αν στο ξανα κανει τοτε λογικα μητρικη. Οπως στα λεει ο κυρ Blue απο πανω δηλαδη
RedViper Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Από σήμερα είμαι με τροφοδοτικό φίλου και μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά. Δοκίμασα και πιο απαιτητικά παιχνίδια όπως FIFA και dark souls 2. Θα το κρατήσω μέχρι και το Σαββατοκύριακο και αν συνεχίσουμε καλά θα κοιτάξω για καινούριο τροφοδοτικό. Επίσης να σημειώσω πώς έκανα έλεγχο στο σοκετ και τη μητρική για κάποιο στραβό πιν αλλά δεν βρήκα κάποιο. Θα δούμε. 1
NaGR Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα με παρόμοιο setup. g3258 H81 Gigabyte 285 ati το θέμα μου είναι οτι κάνει restart όταν το αφήνω idle σε παιχνίδια, βασικά fsx που ζορίζει επεξεργαστή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. μήπως παίζει τίποτα με τους καινούριους drivers της ati(αυτούς που έβγαλε να υποστηρίζουν την 480 με τα power θεματάκια της) ή κανένα update των windows?
BlueBlood7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα με παρόμοιο setup. g3258 H81 Gigabyte 285 ati το θέμα μου είναι οτι κάνει restart όταν το αφήνω idle σε παιχνίδια, βασικά fsx που ζορίζει επεξεργαστή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. μήπως παίζει τίποτα με τους καινούριους drivers της ati(αυτούς που έβγαλε να υποστηρίζουν την 480 με τα power θεματάκια της) ή κανένα update των windows? Drivers και επανεκκινήσεις δεν νομίζω. Hardware το πρόβλημα. Ποιο τροφοδοτικό έχεις? 1
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Αν δεν σου βγαζει εστω μια μπλε οθονουλα την στιγμη της επανεκκινησης τοτε ξεχνα τους οδηγους.Καθαρα harware
Grim Ripper Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Μια από τα ίδια και εγώ, κλείνει μόνο του του και ξεκινά πάλι. Δεν είμαι και στην Αθήνα να το κοιτάξω, μου το είπε ο αδερφός μου. Τελευταία αλλαγή hardware που έκανα ήταν μνήμες Ram οπότε του είπα να βάλει τις προηγούμενες και να δει πώς θα πάει, θα του πω να κάνει και stress test. Έβαλα και μια Be Quiet! Pure Rock ψύκτρα αλλά από θερμοκρασίες είναι καλά, δεν φτάνει τόσο ψηλά ώστε να κλείνει. Και πέρυσι έκανε κάτι τέτοια αλλά με occt/cpu stress test intel/gpu test/memtest δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα ούτε έκλεισε, από τότε δεν το ξαναέκανε. Και εγώ τροφοδοτικό πιστεύω (και θέλω) να είναι αλλιώς την κάτσαμε τη βάρκα. Σύστημα CPU: i5 760 Motherboard: Asus p7h55-m le GPU: AMD HD5660 RAM: Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 8GB (2 x 4GB dual channel) PSU: FSP Saga ii 500w
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα