Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το bluetooth δεν έχει καμία σχέση με cloud και social media. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα για διαφορετικές δουλειές. Το ένα είναι για αποστολή δεδομένων μεταξύ γειτονικών συσκευών χωρίς ανάγκη ύπαρξης σύνδεσης στο ίντερνετ και τα άλλα για μαζικό διαμοιρασμό αρχείων σε όλο τον κόσμο, και με υποχρεωτική σύνδεση στο ίντερνετ.

Ακόμα κι έτσι να μην ήταν όμως, είναι διαφορετικό να κάνεις κάτι επειδή έτσι το θέλεις και το διάλεξες, τις φορές που θα το θέλεις και θα το διαλέξεις, και διαφορετικό να το κάνεις πάντα και κάθε φορά, επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Δεν είναι δυνατόν το iOS να είναι τόσο χάλια. Φυσικά υπερέχει σε κάποια σημεία, αλλιώς αν δεν έδινε τίποτα δεν θα έπαιρνε iphone κανείς. Από εκεί και πέρα ο καθένας διαλέγει και παίρνει.

Αυτό λεω λι εγώ. Εσύ το παρουσίασες ως κάτι το "λιγότερο και ακριβότερο".
Δημοσ.

Legacy πολλές φορές χαρακτηρίζεται και κάτι το οποίο απλά παύει να χρησιμοποιείται, ακόμα και αν δεν υπάρχει νεότερος τεχνολογικά αντικαταστάτης (π.χ. δισκέτες 1,44"). Με την εξάπλωση του mobile internet, οι περισσότερες αποστολές αρχείων (είτε φωτογραφιών, ή οτιδήποτε άλλο) συμβαίνουν μέσω αυτού. Και με την έλευση των WiFi ad-hoc δικτύων, το Bluetooth παραγκωνίζεται ακόμα πιο πολύ, καθώς δε μπορεί να ανταγωνιστεί τα χαρακτηριστικά τους.

Και πραγματικά, (για τη συγκεκριμένη χρήση) το Bluetooth είναι ουσιαστικά νεκρό: ποιος θα "ανοίξει" το Bluetooth, θα κάνει pair τις δύο συσκευές ώστε μετά να στείλει κάτι με μέγιστο τα 50 Mbit/s (στο Bluetooth 5 - πρακτικά πολύ, πολύ, πολύ λιγότερο) όταν μπορεί να το στείλει σε μισό δευτερόλεπτο χωρίς να κάνει τίποτε άλλο μέσω οποιασδήποτε instant messaging πλατφόρμας;

Δε διαφωνώ ότι σε κάποιες περιπτώσεις η μεταφορά δεδομένων μέσω Bluetooth παραμένει η πιο εξυπηρετική "μορφή" αλλά πλέον είναι ακριβώς αυτό: κάποιες περιπτώσεις. Ενώ το 2007 ήταν η de facto μέθοδος.

Για κάποιους η απουσία legacy χαρακτηριστικών είναι deal-breaker. Σεβαστό είναι φυσικά, δε θα πω εγώ ή ο οποιοσδήποτε στον καθένα τι θα πρέπει να τον νοιάζει και τι όχι για τη συσκευή του. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το Bluetooth για μεταφορά αρχείων παραμένει ένα χαρακτηριστικό "απ' το παρελθόν" που πλέον το έχουν προσπεράσει άλλες μέθοδοι (και το χρησιμοποιούν λίγοι).

Μα τις δισκέτες 1,44" τις διαδέχθηκαν τα CD και αυτά, εν συνεχεία, τα USB Flash/HD Drivers και τα DVD, BR κλπ.. Για το WiFi έχεις δίκιο (οφείλω αν ομολογήσω ότι το είχα ξεχάσει), αλλά για το ποιος θα κάτσει να κάνει αυτό που λες (άνοιγμα/pair Bluetooth), η απάντηση είναι απλή: δε χρειάζεται γιατί οποιοσδήποτε έχει κινητό με (ξεκλείδωτο) NFC μπορεί να στείλει τη φωτογραφία/βίντεο του με ένα απλό ακούμπημα στο κινητό του παραλήπτη και χωρίς να χρεώνεται mobile data (το ίδιο ισχύει και για WiFi μεταφορά).

Προσοχή, εγώ δε λέω ότι είναι deal breaker. Το θεωρώ πολύ ακραίο όταν, πλέον, υπάρχουν εναλλακτικές (έστω και κοστοβόρες, όπως τα mobile data). Αλλά το θέμα είναι ότι είναι μία χαζομάρα και ιδιομορφία της εν λόγω εταιρείας να έχεις Bluetooth/NFC και να μην μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να στείλεις ένα απλό αρχείο χωρίς να χρεωθείς data (όταν δεν υπάρχει WiFi) ή να έχεις NFC και να μην μπορείς να κάνεις pair τη συσκευή σου μέσω αυτού. Μην προσπαθούμε, λοιπόν, να παρουσιάσουμε ως legacy τεχνολογία κάτι που δε χρησιμοποιείται εξαιτίας μίας παραξενιάς μίας εταιρείας/συσκευής.

Υ.Γ.: Για το φίλο που είπε για flash, προσωπικά το θεωρώ ένα από τα λίγα καλά που άφησε στην τεχνολογία ο Steve Jobs το ότι (εκμεταλλευόμενος τη θέση ισχύος του) το αφάνισε από το κόσμο του internet. Κατά τα άλλα, όπως προείπα, τα δύο λειτουργικά πλέον είναι πολύ κοντά και είναι περισσότερο θέμα προσωπικής προτίμησης παρά κάτι τρομερό. Ή θα πας με τις ιδιοτροπίες της Apple ή με τον "big-brother" της Google. Δυστυχώς, πιο σοβαρή επιλογή στα mobile λειτουργικά δεν υπάρχει.

Δημοσ.

Αυτό λεω λι εγώ. Εσύ το παρουσίασες ως κάτι το "λιγότερο και ακριβότερο".

Μα είναι λιγότερο κι ακριβότερο. Και αυτό λόγω συνειδητής και σχεδιασμένης επιλογής του κατασκευαστή, όχι λόγω τεχνολογικής ανεπάρκειας. Δεν φταίω εγώ για αυτό.

Και πραγματικά, (για τη συγκεκριμένη χρήση) το Bluetooth είναι ουσιαστικά νεκρό: ποιος θα "ανοίξει" το Bluetooth, θα κάνει pair τις δύο συσκευές ώστε μετά να στείλει κάτι με μέγιστο τα 50 Mbit/s (στο Bluetooth 5 - πρακτικά πολύ, πολύ, πολύ λιγότερο) όταν μπορεί να το στείλει σε μισό δευτερόλεπτο χωρίς να κάνει τίποτε άλλο μέσω οποιασδήποτε instant messaging πλατφόρμας;

Όσες φορές έστειλα φωτό μέσω messenger, η φωτό γινόταν πάντα resized. Η μόνη λύση ήταν να την ανεβάσω πρώτα κάπου αλλού, και μετά μέσω του messenger να στείλω το λινκ. Είναι αυτό πιο εύκολο και γρήγορο σε σχέση με το ΒΤ? Όχι. Είναι πιο φθηνό? Όχι. Θα έπρεπε να το έκανα όμως επειδή.... apple.

Δημοσ.

Το bluetooth δεν έχει καμία σχέση με cloud και social media. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα για διαφορετικές δουλειές. Το ένα είναι για αποστολή δεδομένων μεταξύ γειτονικών συσκευών χωρίς ανάγκη ύπαρξης σύνδεσης στο ίντερνετ και τα άλλα για μαζικό διαμοιρασμό αρχείων σε όλο τον κόσμο, και με υποχρεωτική σύνδεση στο ίντερνετ.

Ακόμα κι έτσι να μην ήταν όμως, είναι διαφορετικό να κάνεις κάτι επειδή έτσι το θέλεις και το διάλεξες, τις φορές που θα το θέλεις και θα το διαλέξεις, και διαφορετικό να το κάνεις πάντα και κάθε φορά, επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Δεν είναι δυνατόν το iOS να είναι τόσο χάλια. Φυσικά υπερέχει σε κάποια σημεία, αλλιώς αν δεν έδινε τίποτα δεν θα έπαιρνε iphone κανείς. Από εκεί και πέρα ο καθένας διαλέγει και παίρνει.

Δεν είπα ότι έχει κάποια σχέση.εχει διαδεχτεί το Bluetooth .πλεον είναι ξεπερασμένο κατα την γνώμη μου.

Εγώ μια χαρά στέλνω φωτό από messenger toy fb,η ανεβάζω φωτό σε cloud που μπορούν να την πάρουν 10 φίλοι μου χωρίς να χρειάζεται να τους τη στείλω από bt σε 1-1 ξεχωριστά.

Δημοσ.

Δεν είπα ότι έχει κάποια σχέση.εχει διαδεχτεί το Bluetooth .πλεον είναι ξεπερασμένο κατα την γνώμη μου.

Εγώ μια χαρά στέλνω φωτό από messenger toy fb,η ανεβάζω φωτό σε cloud που μπορούν να την πάρουν 10 φίλοι μου χωρίς να χρειάζεται να τους τη στείλω από bt σε 1-1 ξεχωριστά.

Σε καμία περίπτωση δεν ανεβάζω φωτό μαζικά σε social media από το κινητό. Μία-δυο περιστασιακές, καμία σέλφι κτλ ναι. Άμα θέλω να ανεβάσω πολλές φωτό για να τις δει/πάρει πολύς κόσμος, δεν θα το κάνω αυτό από το κινητό, και φυσικά και από το κινητό αν το έκανα, θα ήταν μέσω wifi κι όχι data. Θα τις μεταφέρω πρώτα στο PC μου, θα τις ξεδιαλέξω προσεκτικά, θα φτιάξω μερικές που ίσως χρειάζονται φτιάξιμο και μετά θα τις ανεβάσω μαζικά και τζάμπα από την σύνδεση του σπιτιού μου.

Εδώ όμως δεν συζητάμε για κάτι τέτοιο. Εδώ συζητάμε να έχουμε βγει για καφέ ξερωγώ, να μας βγάλεις μια φωτό, σέλφι π.χ. να θέλω να μου την στείλεις και... απλά να μην μπορείς. Γιατί; Γιατί έτσι γούσταρε ο κατασκευαστής του κινητού σου.

Αν εσύ τώρα αυτό θέλεις να το παρουσιάσεις ως... πλεονέκτημα και θετικό σημείο, είναι φυσικά στην διακριτική σου ευχέρεια.

Επίσης δεν συμβιβαζονται για κατι λιγοτερο. Είπαμε, το iOS χανει σε δυνατοτητες κερδιζει ομως σε αξιοπιστια, ταχυτητα και ασφαλεια. Με την ιδια λογικη μπορω να πω κι εγω οτι ολοι οσοι εχουν android συμβιβαζονται να εχουν συσκευες που εχουν τα θεματακια τους, που ψηλοκολανε σε ασχετες στιγμες, που οι περισοτερες εφαρμογες ειναι κακοσχεδιασμενες κλπ. Όμως δεν το λεω, διοτι δεν ειναι ετσι. Θυσιαζεις καποια πραγματα για να έχεις καποια άλλα. Ο καθένας οτι προτιμαει θα θυσιασει.

http://www.digitaltrends.com/mobile/ios-9-problems/

Φαντάσου δηλαδή να ΜΗΝ ήταν αξιόπιστο, γρήγορο, απροβλημάτιστο κι όλα αυτά out of the box. Φαντάσου να ήταν το ακριβώς αντίθετο τι θα συνέβαινε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...