Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Alx1 

Έχεις κολλήσει με τις φωτογραφίες μέσω bluetooth. 

Εγώ σου λέω ότι αν έχεις μια απλή σύνδεση μπορείς να μοιραστείς τα πάντα εύκολα και γρήγορα και συ μου μιλάς για... την Τρίπολη.

Λύσεις υπάρχουν ένα σωρό και είναι τόσο απλές που δεν αξίζει καν να τις αναφέρουμε. Εαν εσύ δεν θες να το αποδεχθείς το πρόβλημα είναι δικό σου. Σίγουρα όχι των χρηστών iphone.

Και κάτι γενικό επειδή αυτό το επιχείρημα με το bluetooth είναι καραμέλα:

Δηλαδή οι power users του Android που λένε ότι θέλουν να χρησιμοποιούν ένα smartphone "έτσι όπως θα έπρεπε", ούτε καν πρόσβαση στο internet δεν έχουν?

Τέλος, εαν ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα όπως τα περιγράφετε, η συσκευή δεν θα είχε φτάσει μέχρι εδώ σήμερα. 

Μπερδεύεσαι. Οι φωτό μέσω ΒΤ δεν είναι το πρόβλημα. Είναι ένα από τα προβλήματα. Πιο σωστά, είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Το πραγματικό πρόβλημα, είναι ότι αν αποφασίσεις να πας σε apple προϊόν θα πρέπει υποχρεωτικά να ξεχάσεις όσα ήξερες, και να μάθεις να τα κάνεις με εντελώς διαφορετικό και (όχι απαραίτητα ούτε πάντα) καλύτερο τρόπο, χωρίς κανέναν προφανή λόγο, πέρα από το ότι το επέβαλε η εταιρεία.

Κάποιους αυτούς δεν τους ενοχλεί, διότι δεν είναι προτεραίτητα για Χ, Ψ λόγους. Κάποιους άλλους όμως τους ενοχλεί. Είναι μία πραγματικότητα που θα πρέπει να την αποδεχθείς.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φιλε @axl1 αν θες ντε και καλα να στελνεις φωτο μεσω bluetooth ,τοτε δεν στελνει το iphone.αν για σενα ειναι λογος για να μην αγορασεις iphone  παω πασο.για μενα και πολυ κοσμο δεν ειναι κριτηριο αγορας η αποστολη φωτο μεσο bt.

παντος πλεον το bluetooth ειναι ξεπερασμενο,ολοι σε cloud κ social media τις ανεβαζουν.

Δημοσ.

Μπερδεύεσαι. Οι φωτό μέσω ΒΤ δεν είναι το πρόβλημα. Είναι ένα από τα προβλήματα. Πιο σωστά, είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Το πραγματικό πρόβλημα, είναι ότι αν αποφασίσεις να πας σε apple προϊόν θα πρέπει υποχρεωτικά να ξεχάσεις όσα ήξερες, και να μάθεις να τα κάνεις με εντελώς διαφορετικό και (όχι απαραίτητα ούτε πάντα) καλύτερο τρόπο, χωρίς κανέναν προφανή λόγο, πέρα από το ότι το επέβαλε η εταιρεία.

Κάποιους αυτούς δεν τους ενοχλεί, διότι δεν είναι προτεραίτητα για Χ, Ψ λόγους. Κάποιους άλλους όμως τους ενοχλεί. Είναι μία πραγματικότητα που θα πρέπει να την αποδεχθείς.

Δεν μπερδεύομαι καθόλου. Στο αρχικό σου ποστ αναφέρθηκες σε μια ιδιοτροπία του λειτουργικού (η οποία μάλιστα είναι και λογική λόγο διαφορετικού οικοσυστήματος) στην οποία σου είπα ότι υπάρχει εύκολη λύση.

Σε αυτό σου απάντησα.

Εαν το πρόβλημα σου είναι θέμα φιλοσοφίας και νοοτροπίας γενικότερα, είναι λογικό ότι οτιδήποτε και να σου πούμε εμείς εδώ πέρα και οποιαδήποτε λύση να σου προτείνουμε, δεν έχει καμία σημασία.  

Σε όλα τα προιόντα κάνουμε συμβιβασμούς ανάλογα με τις δικές μας προτεραιότητες. Όχι μόνο στο iphone. 

H δική μου προτεραιότητα πχ είναι το UI να είναι απλό, γρήγορο, να έχει συνοχή, να εκμεταλεύεται το hardware για το οποίο έχει σχεδιαστεί και κυρίως να μην είναι φορτωμένο με εφαρμογές που καθυστερούν χωρίς λόγο τη συσκευή μου. Επίσης να υπάρχει η ανάλογη υποστηριξη σε updates.

Και όλα αυτά out of the box χωρίς να χρειάζεται να σετάρω τίποτα. Πέρασα και γω από android και πλέον βαρέθηκα να "παίζω" με τα κινητά.

Για τα παραπάνω είμαι διατεθημένος να κάνω υποχωρήσεις σε bluetooth, sd cards, αποσπώμενες μπαταρίες, customization κλπ. 

Φυσικά για κάποιους άλλους αυτά είναι deal breakers. Αλλά καλό είναι να μην είμαστε ακυρωτικοί εντελώς.

• Like 3
Δημοσ.

Να παω να παρω θηκη με 150€ να κανω το κινητό μου γκουμούτσα, να τρέχω android εφαρμογες που υπαρχουν και σε iOS, να εχω επιπλεον αποθηκευτικο χωρο κλπ κλπ.... Εξηγήστε μου τον λόγο. Παιρνω μια επιπλεον μπαταρια καβαντζα και πληρωνω 1€/μηνα στο iCloud και ειμαι οκ. Ή δινω αυτα τα επιπλεον χρηματα να παρω την εκδοση iPhone με μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Αυτες οι θηκες με τις μπαταριες ειναι μια αθλιοτητα. Το ξερω απο προσωπικη εμπειρια.

Τα 1700mA επισης δεν φτανουν να γεμισουν μια φορα την μπαταρια σου μιας και στην πράξη μονο τα 1400 ειναι διαθεσιμα. Τα αλλα χανονται στον δρομο. Τα 2500 οριακα φτανουν για μια φορτιση.

Δημοσ.

Αυτό που συμπεραίνω είναι ότι οι χρήστες iOS, κυρίως, έχουν τρομερές γνώσεις μηχανικής λογισμικού. Άλλωστε δεν εξηγείται αλλιώς ότι ο μέσος χρήστης iOS είναι κορυφαίος στην αξιολόγηση λειτουργικών συστημάτων!

Τέλος πάντων, ήταν θέμα χρόνου να σκάσουν τα πρώτα σχόλια για το "πόσο λίγα κάνει το iOS οπότε το Android είναι απαραίτητο", αλλά και το προφανές κλασικό σχόλιο iOS χρήστη "έχω iOS και θα κάτσω να ασχοληθώ με Android" (με το χαρακτηριστικό μπλαζέ ύφος γραφής, γιατί είμαστε και ανώτεροι χρήστες άλλωστε)!

Η πλάκα είναι ότι τα δύο λειτουργικά έχουν έρθει πολύ κοντά τώρα τελευταία. Το Android "κλείνει" και "Googlοποιείται" όλο και περισσότερο, ενώ το iOS "ανοίγει" περισσότερο και αρχίζει να αποκτά σοβαρές δυνατότητες. Η ειδοποιός διαφορά είναι με τι θες να συμβιβαστείς: με τη Google που θα κρατάει ιστορικό για το πότε πήγες τουαλέτα ή με την Apple που θα χρειάζεσαι ειδικό αντάπτορα/λογισμικό/υλικό για να συνεργάζονται οι συσκευές σου!

• Like 1
Δημοσ.

Συγγνώμη ακόμα κλειδωμένο το έχει το bluetooth αυτό λέτε???

sorry αλλά δεν διαβάζω αυτά τα μακριναρια..

Νόμιζα ότι θα το έδωσε μαζι με το multitasking αλλά μάλλον θα το δώσει το 2020.. χαχαχαχαχα

Απίστευτο και υπάρχει κόσμος που προσπαθεί να δικαιολογήσει τον Κάλο που έχει η apple.

,Εντάξει σίγουρα γ@μαει το ios αλλά ότι έχουν κάλο εχουν κάλο.

Τι προσπαθείτε να δικαιολογήσετε μερικοί δεν καταλαβαίνω.

Είναι σαν να προσπαθώ να πείσω ότι το android είναι ασφαλέστερο.

Πως θα σας ακουγόταν?

Δημοσ.

Η φράση που είπες είναι όλο το ζουμί. Ακριβώς επειδή δεν είμαστε στο 2007, δεν ανεχόμαστε να μην έχουμε σήμερα στο 2016 δυνατότητες που είχαμε όχι το 2007, αλλά πιο πριν ακόμα. Κάποιοι που το ανέχονται αυτό και είναι διατεθειμένοι να συμβιβάζονται για τους δικούς τους λόγους, καλά κάνουν. Δεν είναι όλοι όμως έτσι, δεν είναι καν ο κανόνας.

Να φανταστώ ότι σου λείπει και η θύρα υπερύθρων; Αυτή που κολλούσαμε τα κινητά δίπλα-δίπλα (κάπου στο 2000) και μετά από λίγα λεπτά είχε μεταφερθεί μια εικόνα λίγων KB;

Τα legacy χαρακτηριστικά συνήθως αφαιρούνται. 

• Like 3
Δημοσ.

Ας παραδεχτούμε επιτέλους ότι μια σοβαρή συσκευή με android, κάνει πολλά περισσότερα από ένα iphone με πολύ λιγότερο κόπο και χρόνο. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα.Είχα και Ios από την εποχή του 3G μέχρι και το 5s. Πλέον Note 4 και δεν το αλλάζω με τίποτα. Πρακτικό, όμορφο, χρήσιμο, ποιότητα οθόνης κλπ.. Από το 5s μέχρι το 6 ποιες ακριβώς ήταν οι σημαντικές διαφορές που θα αναγκάσουν κάποιον να δώσει άλλα 700€? Έλεος πια με τα Apple Αξιόλογα είναι και αξιόπιστα αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Το μόνο τους καλό είναι ότι κρατάνε super τιμή μεταπώλησης στο insomnia!!!!!!

Δημοσ.

Να φανταστώ ότι σου λείπει και η θύρα υπερύθρων; Αυτή που κολλούσαμε τα κινητά δίπλα-δίπλα (κάπου στο 2000) και μετά από λίγα λεπτά είχε μεταφερθεί μια εικόνα λίγων KB;

Τα legacy χαρακτηριστικά συνήθως αφαιρούνται. 

Τα legacy χαρακτηριστικά αφαιρούνται όταν κοστίζουν ή αντικαθίστανται από νέες τεχνολογίες. Οι υπέρυρθες αντικαταστάθηκαν από το Bluetooth επειδή ήταν ταχύτερη, ευκολότερη και πολύ πιο χρήσιμη τεχνολογία που υπερκάλυπτε τις ανάγκες που ικανοποιούσαν οι πρώτες. Έκτοτε, μέχρι σήμερα, το Bluetooth παραμένει το κλασικό πρότυπο για PANs (τουλάχιστον σε συσκευές μαζικής κατάναλωσης) και επειδή μία εταιρεία αποφάσισε να το κλειδώσει δε σημαίνει ότι είναι legacy χαρακτηριστικό!

Εκτός αν ως legacy χαρακτηριστικό εννοείς το να συνεργάζονται συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών μεταξύ τους (γιατί για χρήστες iPhone υπάρχει το AirDrop).

Δημοσ.

Δεν μπερδεύομαι καθόλου. Στο αρχικό σου ποστ αναφέρθηκες σε μια ιδιοτροπία του λειτουργικού (η οποία μάλιστα είναι και λογική λόγο διαφορετικού οικοσυστήματος) στην οποία σου είπα ότι υπάρχει εύκολη λύση.

Σε αυτό σου απάντησα.

Μια χαρά μπερδεύεσαι. Διότι λύση και μάλιστα εύκολη, ΔΕΝ υπάρχει. Αν υπήρχε τέτοια λύση, θα την ήξεραν όλοι και θα ήξεραν και να την εφαρμόσουν. Στην πράξη όμως, δεν συμβαίνει αυτό. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Θα μου πεις και τι σε νοιάζει εσένα? Τίποτα δεν σε νοιάζει, αλλά το ότι εσύ βρήκες λύση, δεν σημαίνει ότι βρήκαν και άλλοι. Κι επειδή εσύ δεν είσαι αντιπροσωπευτικό δείγμα χρήστη iphone, δεν μπορείς και να μιλάς σαν αυτά που λες να είναι ο κανόνας.

Σε όλα τα προιόντα κάνουμε συμβιβασμούς ανάλογα με τις δικές μας προτεραιότητες. Όχι μόνο στο iphone. 

Κάνεις λάθος. Στο δικό μου κινητό δεν έκανα κανέναν συμβιβασμό. Έχει όλα όσα θέλω, και δεν έχει τίποτα που να μην το θέλω.

Βέβαια η σύγκριση δεν είναι δίκαιη, διότι εγώ είχα να διαλέξω ανάμεσα σε εκατοντάδες μοντέλα σε κάθε πιθανή διαμόρφωση, δυνατότητα που απλά δεν θα είχα με ios. Δεν θα ήταν όπως θα το ήθελα εγώ, θα ήταν όπως γούσταρε η apple και άμα δεν μου άρεσε... απλά δεν θα είχα εναλλακτική.

H δική μου προτεραιότητα πχ είναι το UI να είναι απλό, γρήγορο, να έχει συνοχή, να εκμεταλεύεται το hardware για το οποίο έχει σχεδιαστεί και κυρίως να μην είναι φορτωμένο με εφαρμογές που καθυστερούν χωρίς λόγο τη συσκευή μου. Επίσης να υπάρχει η ανάλογη υποστηριξη σε updates.

Και όλα αυτά out of the box χωρίς να χρειάζεται να σετάρω τίποτα. Πέρασα και γω από android και πλέον βαρέθηκα να "παίζω" με τα κινητά.

Συμπτωματικά δηλαδή, για σένα προτεραιότητες είναι όλα όσα διαφημίζει η apple ως δυνατά της σημεία, και ταυτόχρονα, δεν είναι προτεραιότητες, συμπτωματικά πάντα, όλα όσα είναι τα αδύναμα σημεία της.

Είσαι ο ιδανικός πελάτης!

Δημοσ.

Τα legacy χαρακτηριστικά αφαιρούνται όταν κοστίζουν ή αντικαθίστανται από νέες τεχνολογίες. Οι υπέρυρθες αντικαταστάθηκαν από το Bluetooth επειδή ήταν ταχύτερη, ευκολότερη και πολύ πιο χρήσιμη τεχνολογία που υπερκάλυπτε τις ανάγκες που ικανοποιούσαν οι πρώτες. Έκτοτε, μέχρι σήμερα, το Bluetooth παραμένει το κλασικό πρότυπο για PANs (τουλάχιστον σε συσκευές μαζικής κατάναλωσης) και επειδή μία εταιρεία αποφάσισε να το κλειδώσει δε σημαίνει ότι είναι legacy χαρακτηριστικό!

Εκτός αν ως legacy χαρακτηριστικό εννοείς το να συνεργάζονται συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών μεταξύ τους (γιατί για χρήστες iPhone υπάρχει το AirDrop).

Legacy πολλές φορές χαρακτηρίζεται και κάτι το οποίο απλά παύει να χρησιμοποιείται, ακόμα και αν δεν υπάρχει νεότερος τεχνολογικά αντικαταστάτης (π.χ. δισκέτες 1,44"). Με την εξάπλωση του mobile internet, οι περισσότερες αποστολές αρχείων (είτε φωτογραφιών, ή οτιδήποτε άλλο) συμβαίνουν μέσω αυτού. Και με την έλευση των WiFi ad-hoc δικτύων, το Bluetooth παραγκωνίζεται ακόμα πιο πολύ, καθώς δε μπορεί να ανταγωνιστεί τα χαρακτηριστικά τους.

Και πραγματικά, (για τη συγκεκριμένη χρήση) το Bluetooth είναι ουσιαστικά νεκρό: ποιος θα "ανοίξει" το Bluetooth, θα κάνει pair τις δύο συσκευές ώστε μετά να στείλει κάτι με μέγιστο τα 50 Mbit/s (στο Bluetooth 5 - πρακτικά πολύ, πολύ, πολύ λιγότερο) όταν μπορεί να το στείλει σε μισό δευτερόλεπτο χωρίς να κάνει τίποτε άλλο μέσω οποιασδήποτε instant messaging πλατφόρμας;

Δε διαφωνώ ότι σε κάποιες περιπτώσεις η μεταφορά δεδομένων μέσω Bluetooth παραμένει η πιο εξυπηρετική "μορφή" αλλά πλέον είναι ακριβώς αυτό: κάποιες περιπτώσεις. Ενώ το 2007 ήταν η de facto μέθοδος.

Για κάποιους η απουσία legacy χαρακτηριστικών είναι deal-breaker. Σεβαστό είναι φυσικά, δε θα πω εγώ ή ο οποιοσδήποτε στον καθένα τι θα πρέπει να τον νοιάζει και τι όχι για τη συσκευή του. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το Bluetooth για μεταφορά αρχείων παραμένει ένα χαρακτηριστικό "απ' το παρελθόν" που πλέον το έχουν προσπεράσει άλλες μέθοδοι (και το χρησιμοποιούν λίγοι).

Δημοσ.

Πόσο έυκολα μπορεις να κατεβάσεις αρχεία στο iphone???

Τελευταία φορά που κόιταξα, πριν δευτερόλεπτα δηλαδή, δεν σε αφήνει.

Επίσης δεν υπονόησα τίποτα. Η αγορά έχει δείξει οτι ουτε με ifail ούτε με lagdroid ούτε με winfail δέν είσαι απόλυτα ασφαλής.

Απλα έχει ξεφτυλιστεί επανελλημένα η apple για τα σκάνδαλα προσωπικών δεδομένων.

Ας μην εθελοτυφλούμε με το σκάνδαλο των δαχτυλικών αποτυπωμάτων που όλως τυχαίως ''Δ Ι Ε Ρ Ε Υ Σ Α Ν'' στην DARPA και στην NSA και CIA ΜΟΝΟ!!!

Βέβαια όσο φταίει η apple άλλο τόσο και ίσως περισσότερο φταίνε τα βλήμματα που θεώρησαν οτι είναι ασφαλές να καταγράψουν τα βιομετρικά τους δεδομένα σε μια συσκευή που μπορεί να ελεγθεί απομακρυσμένα απο την ίδια εταιρία που την πουλάει......

Περιμένω guide για το πώς να κατεβάζεις και να αποθηκεύεις αρχεία στην συσκευή σου.

Cloud και τέτοια δεν μετράνε.

Θέλω αρχείο download απευθείας απο μια σελίδα και αποθήκευση στην συσκευή.

Και φυσικά χ΄ρηση κάποιου φακέλου της συσκευής για Plug and play ανάγνωση απο οποιοδήποτε υπολογιστή για να μεταφέρω και αρχεία της δουλειάς μου.

ΚΑι πολλά άλλα που βαριέμαι να γράψω.

Αλλα πιάνεις το νόημα.

Οσοι εχουν αναγγη συγκεκριμενα πραγματα που δεν μπορει να κανει το iphone οπως το να εχεις αρχεια μεσα και χωρις κανενα προγραμμα να μπορεις να τα περασεις σε οποιονδηποτε υπολογιστη απλα δεν θα παρουν iphone. Οι υπολοιποι που εχουν iphone εχουν βρει αλλες λυσεις για να κάνουν αυτά τα πράγματα. Όπως βολεύεται ο καθένας. Στο iOS θυσιάζεις δυνατότητες για αξιοπιστία, ταχύτητα και ασφάλεια ενώ στο android θυσιάζεις τα προηγούμενα για δυνατότητες. Για αυτό και δεν είναι όλες οι πλατφόρμες για όλους αυτή είναι η γνώμη μου.

Παντως να κατεβάσεις αρχεία στο iPhone και να τα στειλεις με eMail μπορείς άνετα. Ακόμα και αρχείο .exe είχε χρειαστεί να κατεβάσω στο iPhone μου και μια χαρά το κατέβασα από το Safari, έκανα "Άνοιγμα σε" μέσω της εφαρμογής File Manager και μετά από εκεί το έστειλα μέσω AirDrop στο Mac φίλου, μπορούσα όμως να το στείλω και σε Mail άμα ήθελα. Και μιλαω για αρχείο .exe, εφαρμογή windows δηλαδ,ή που το iPhone προφανώς δεν αναγνωρίζει καν αυτή τη μορφή αρχείου κι όμως μια χαρα μπορεσα και το κατεβασα. Τώρα αν καποιοι εδώ μέσα έχουν μονήμως μια άρνηση σε ότι αφορά συσκευές Apple αυτό είναι άλλο θέμα.

Όσο για την ασφάλεια ναι, καμία πλατφόρμα θεωριτικά δεν είναι απόλητα ασφαλής αλλά το ios είναι το ασφαλέστερο. Επίσης τα δεδομένα των δακτύικών αποτυπωμάτων αποθηκεύονται στη συσκευή σε ξεχωριστό chip που ακόμα και το ίδιο το iOS δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, οπότε είναι αδύνατον να διαρεύσουν ακόμα και jailbreak αν κάνεις. (Για αυτό και όταν ανοίξεις για πρώτη φορα μια συσκευή iOS μετά από shut down σου ζητάει το passcode σου).

Επίσης για το άλλο σκάνδαλο που είχε γίνει με τις φωτογραφίες διασημοτήτων που είχαν διαρεύσει από το icloud, είχε αποδειχθεί ότι δεν είχε γίνει "χακάρισμα" στους servers του iCloud, αλλά ότι είχαν κλαπεί οι κωδικοί από τους χρήστες (άσχετα από την apple και το iCloud), οπότε μετά οι "χακερς" είχαν πρόσβαση στα iCloud των χρηστών αυτών. Για αυτό είναι καλό να έχουμε ενεγοποιημένο το two step verification στο apple ID ώστε ακόμα και αν κλαπεί ο κωδικός μας με κάποιο τρόπο, να μην μπορεί να μπει στα δεδομένα μας αυτός που τον έκλεψε χωρίς την συγκατάθεσή μας μέσω κάποιας από τις συσκευές μας.

Nα μπορω να περνάω τα αρχεία μου χωρίς το άθλιο iTunes/cloud οπως λέγετε

Να εχω back button(τι ηλίθια που είναι τα iPhone θεέ μου)

Να κατεβαζω σπασμένες εφαρμογές

Να έχω οσες ίντσες θέλω

Να έχω περισσότερη ελευθερία

Να αγοράζω φθηνά αναλωσιμα/ανταλλακτικά χωρίς να μου κοστίσει μια περιουσία

Να εχω μεγαλύτερη Ραμ

Καλύτερη κάμερα

Περισσότερη εοεξεργαστικη ισχύ

Περισσότερα συμβατά gadget

Ευκολότερο ξεκλειδωμα χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες

WiFi direct

NFC

Αποσπώμενη μπαταρία

Παραμετροποιησιμο λειτουργικό

Και φτσικα κάνα 200ευρω λιγότερο στην χειρότερη

Σε κάλυψα; απάντησα για τον φίλο πιο πάνω

Από τα πρώτα 4 που αναφέρεις φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από iPhone και iOS γενικότερα. Ειδικά για το back button που από το iOS 7 γίνεται με ένα υπέρπχο swipe! ;)

Μαλιστα...πλακωσανε οι powerusers να μας πουνε οτι δεν μπορουνε να χρησιμοποιησουνε ios γιατι τους περιοριζει.....Μιλάμε για σοβαρούς powerusers ....οχι τιποτα της πλακας. Δηλαδή οσοι έχουν ios και κανουν όσα περιπου κανουν και αυτοι με το Android, τι είναι ? Πυρινικοί επιστήμονες?

Σε λιγο θα μας πουνε και οτι δεν μπορουμε να στειλουμε sms... :P

To π.χ. να μπορείς να στείλεις μία φωτογραφιά που μόλις τράβηξες σε έναν φίλο σου, ο οποίος δεν βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου αλλά δίπλα σου, νομίζω ότι είναι ένα χαρακτηριστικό που αφορά πολύ κόσμο.

Το να μην μπορείς να κάνεις αυτό το τόσο απλό πράγμα, όχι επειδή η συσκευή σου δεν μπορεί αλλά επειδή ο κατασκευαστής της δεν θέλει, και ταυτόχρονα να έχεις φτάσει στο σημείο να καυχιέσαι (!!!) ότι θα στείλεις την φωτό μέσω email, viber, facebook - όλες επιλογές που προϋποθέτουν σύνδεση στο ίντερνετ δηλαδή - είναι ακριβώς αποτέλεσμα αυτής της πλύσης εγκεφάλου που πολλοί στηλιτεύουμε.

Και τέλος, το ότι πολλοί συμβιβάζονται - διότι περί συμβιβασμού πρόκειται - με αυτήν και πολλές άλλες τεχνητές ελλείψεις, δεν σημαίνει ότι παύει την ύπαρξή τους. Σημαίνει απλά ότι συμβιβάζονται. Ε, δεν πειράζει συμβαίνει τι να κάνουμε τώρα. Κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα να συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο και ταυτόχρονα και ακριβότερο. Ε, για αυτούς υπάρχει η apple και τα iphone. Enjoy.

Φιλε σε αυτό που λες για τον περιορισμο στο bluetooth οσον αφορα τις φωτογραφίες συμφωνω απόλητα, διότι θα μπορουσε να γινει και πολυ εύκολα από τεχνικής άποψης όσον αφορά το software και χωρίς να αλλάξει την φιλισοφία της apple.. Θεωρώ όμως οτι ειναι το μόνο σημαντικό μειωνέκτημα του iOS.

Επίσης δεν συμβιβαζονται για κατι λιγοτερο. Είπαμε, το iOS χανει σε δυνατοτητες κερδιζει ομως σε αξιοπιστια, ταχυτητα και ασφαλεια. Με την ιδια λογικη μπορω να πω κι εγω οτι ολοι οσοι εχουν android συμβιβαζονται να εχουν συσκευες που εχουν τα θεματακια τους, που ψηλοκολανε σε ασχετες στιγμες, που οι περισοτερες εφαρμογες ειναι κακοσχεδιασμενες κλπ. Όμως δεν το λεω, διοτι δεν ειναι ετσι. Θυσιαζεις καποια πραγματα για να έχεις καποια άλλα. Ο καθένας οτι προτιμαει θα θυσιασει.

Δημοσ.

φιλε @axl1 αν θες ντε και καλα να στελνεις φωτο μεσω bluetooth ,τοτε δεν στελνει το iphone.αν για σενα ειναι λογος για να μην αγορασεις iphone  παω πασο.για μενα και πολυ κοσμο δεν ειναι κριτηριο αγορας η αποστολη φωτο μεσο bt.

παντος πλεον το bluetooth ειναι ξεπερασμενο,ολοι σε cloud κ social media τις ανεβαζουν.

Το bluetooth δεν έχει καμία σχέση με cloud και social media. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα για διαφορετικές δουλειές. Το ένα είναι για αποστολή δεδομένων μεταξύ γειτονικών συσκευών χωρίς ανάγκη ύπαρξης σύνδεσης στο ίντερνετ και τα άλλα για μαζικό διαμοιρασμό αρχείων σε όλο τον κόσμο, και με υποχρεωτική σύνδεση στο ίντερνετ.

Ακόμα κι έτσι να μην ήταν όμως, είναι διαφορετικό να κάνεις κάτι επειδή έτσι το θέλεις και το διάλεξες, τις φορές που θα το θέλεις και θα το διαλέξεις, και διαφορετικό να το κάνεις πάντα και κάθε φορά, επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Επίσης δεν συμβιβαζονται για κατι λιγοτερο. Είπαμε, το iOS χανει σε δυνατοτητες κερδιζει ομως σε αξιοπιστια, ταχυτητα και ασφαλεια. Με την ιδια λογικη μπορω να πω κι εγω οτι ολοι οσοι εχουν android συμβιβαζονται να εχουν συσκευες που εχουν τα θεματακια τους, που ψηλοκολανε σε ασχετες στιγμες, που οι περισοτερες εφαρμογες ειναι κακοσχεδιασμενες κλπ. Όμως δεν το λεω, διοτι δεν ειναι ετσι. Θυσιαζεις καποια πραγματα για να έχεις καποια άλλα. Ο καθένας οτι προτιμαει θα θυσιασει.

Δεν είναι δυνατόν το iOS να είναι τόσο χάλια. Φυσικά υπερέχει σε κάποια σημεία, αλλιώς αν δεν έδινε τίποτα δεν θα έπαιρνε iphone  κανείς. Από εκεί και πέρα ο καθένας διαλέγει και παίρνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...