Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ερώτηση που έχω τα τελευταία χρόνια.

Με bluetooth στέλνει αρχεία?

Συγκεκριμένα βρισκόμασταν σε σπίτι με gprs χωρίς wifi και μεταφέραμε τα αρχεία έτσι.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χρήσιμα ως προς τι; Στο να βλέπεις ταινίες μέσω SD και να στέλνεις φωτογραφίες μέσω Bluetooth για παράδειγμα;

Εσύ τι ακριβώς κάνεις που είναι πιο "χρήσιμο" δηλαδή;

Nα μπορω να περνάω τα αρχεία μου χωρίς το άθλιο iTunes/cloud οπως λέγετε

Να εχω back button(τι ηλίθια που είναι τα iPhone θεέ μου)

Να κατεβαζω σπασμένες εφαρμογές

Να έχω οσες ίντσες θέλω

Να έχω περισσότερη ελευθερία

Να αγοράζω φθηνά αναλωσιμα/ανταλλακτικά χωρίς να μου κοστίσει μια περιουσία

Να εχω μεγαλύτερη Ραμ

Καλύτερη κάμερα

Περισσότερη εοεξεργαστικη ισχύ

Περισσότερα συμβατά gadget

Ευκολότερο ξεκλειδωμα χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες

WiFi direct

NFC

Αποσπώμενη μπαταρία

Παραμετροποιησιμο λειτουργικό

Και φτσικα κάνα 200ευρω λιγότερο στην χειρότερη

Σε κάλυψα; απάντησα για τον φίλο πιο πάνω

• Like 2
Δημοσ.

^^ Τι λε ρε παιδί μου, όλα αυτά θα στα δώσει το να τρέξεις Android πάνω απ'το iOS με ξεχωριστό hardware; :P

• Like 1
Δημοσ.

Με αυτή τη θήκη λοιπόν έχεις ένα χοντρό κινητό ενώ έχεις σκάσει 500+ ευρώ για το iPhone και 150+ ευρώ για τη θήκη.

Την έχω πάθει με χοντρό αξεσουάρ, ένα bluetooth qwerty πληκτρολόγιο για το iPhone 4, το έκανε πραγματικά τεράστιο χωρίς να σου χαρίζει καλή εμπειρία χρήσης!

Δημοσ.

Μαλιστα...πλακωσανε οι powerusers να μας πουνε οτι δεν μπορουνε να χρησιμοποιησουνε ios γιατι τους περιοριζει.....Μιλάμε για σοβαρούς powerusers ....οχι τιποτα της πλακας. Δηλαδή οσοι έχουν ios και κανουν όσα περιπου κανουν και αυτοι με το Android, τι είναι ? Πυρινικοί επιστήμονες?

• Like 2
Δημοσ.

Φυσικά το iOS έχει λιγότερα χαρακτηριστικά από το Android, αλλά αυτά δεν αφορούν πολύ κόσμο. Εάν του έλειπαν βασικά χαρακτηριστικά ή έστω χαρακτηριστικά που ψάχνει η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου, θα είχε ήδη εξαφανιστεί από την αγορά. Υπήρχε βέβαια εποχή που του έλειπαν "βασικά χαρακτηριστικά" αλλά την ίδια εποχή το Android ήταν ένα κακόγουστο αστείο, δεν ήταν το λειτουργικό που είναι σήμερα.

To π.χ. να μπορείς να στείλεις μία φωτογραφιά που μόλις τράβηξες σε έναν φίλο σου, ο οποίος δεν βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου αλλά δίπλα σου, νομίζω ότι είναι ένα χαρακτηριστικό που αφορά πολύ κόσμο.

Το να μην μπορείς να κάνεις αυτό το τόσο απλό πράγμα,  όχι επειδή η συσκευή σου δεν μπορεί αλλά επειδή ο κατασκευαστής της δεν θέλει, και ταυτόχρονα να έχεις φτάσει στο σημείο να καυχιέσαι (!!!) ότι θα στείλεις την φωτό μέσω email, viber, facebook - όλες επιλογές που προϋποθέτουν σύνδεση στο ίντερνετ δηλαδή - είναι ακριβώς αποτέλεσμα αυτής της πλύσης εγκεφάλου που πολλοί στηλιτεύουμε.

Και τέλος, το ότι πολλοί συμβιβάζονται - διότι περί συμβιβασμού  πρόκειται - με αυτήν και πολλές άλλες τεχνητές ελλείψεις, δεν σημαίνει ότι παύει την ύπαρξή τους. Σημαίνει απλά ότι συμβιβάζονται. Ε, δεν πειράζει συμβαίνει τι να κάνουμε τώρα. Κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα να συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο και ταυτόχρονα και ακριβότερο. Ε, για αυτούς υπάρχει η apple και τα iphone. Enjoy.

• Like 1
Δημοσ.

To π.χ. να μπορείς να στείλεις μία φωτογραφιά που μόλις τράβηξες σε έναν φίλο σου, ο οποίος δεν βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου αλλά δίπλα σου, νομίζω ότι είναι ένα χαρακτηριστικό που αφορά πολύ κόσμο.

Το να μην μπορείς να κάνεις αυτό το τόσο απλό πράγμα,  όχι επειδή η συσκευή σου δεν μπορεί αλλά επειδή ο κατασκευαστής της δεν θέλει, και ταυτόχρονα να έχεις φτάσει στο σημείο να καυχιέσαι (!!!) ότι θα στείλεις την φωτό μέσω email, viber, facebook - όλες επιλογές που προϋποθέτουν σύνδεση στο ίντερνετ δηλαδή - είναι ακριβώς αποτέλεσμα αυτής της πλύσης εγκεφάλου που πολλοί στηλιτεύουμε.

Και τέλος, το ότι πολλοί συμβιβάζονται - διότι περί συμβιβασμού  πρόκειται - με αυτήν και πολλές άλλες τεχνητές ελλείψεις, δεν σημαίνει ότι παύει την ύπαρξή τους. Σημαίνει απλά ότι συμβιβάζονται. Ε, δεν πειράζει συμβαίνει τι να κάνουμε τώρα. Κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα να συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο και ταυτόχρονα και ακριβότερο. Ε, για αυτούς υπάρχει η apple και τα iphone. Enjoy.

Φυσικά και μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία σε κάποιον με 2 taps, χωρίς να χρησιμοποιήσεις 3rd party apps. Απλά το κάνεις με wi-fi και όχι με bluetooth. Αν είναι κοντά σου ή αν απλά θέλεις να στείλεις μερικές φώτο, το κάνεις με Air Drop, αν όχι με shared albums. 

Το να έχεις άποψη και μάλιστα ισχυρή χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει ένα λειτουργικό είναι λάθος...

• Like 2
Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία σε κάποιον με 2 taps, χωρίς να χρησιμοποιήσεις 3rd party apps. Απλά το κάνεις με wi-fi και όχι με bluetooth. Αν είναι κοντά σου ή αν απλά θέλεις να στείλεις μερικές φώτο, το κάνεις με Air Drop, αν όχι με shared albums. 

Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχουν workarounds εξωτικά ή μη, μέσω Τριπόλεως ή μη και γενικώς λύσεις για τα πάντα. Το θέμα είναι ότι από τον περίγυρό μου όπου κάμποσοι έχουν iphone, ποτέ κανένας δεν κατάφερε να μου στείλει φωτογραφία με κάποιο τρόπο. Και μιλάω για πρόσφατα, όχι πριν χρόνια. Άρα είτε όλες αυτές οι λύσεις είναι άγνωστες, είτε δεν είναι τόσο απλές όσο τις παρουσιάζεις. Και στις δυο περιπτώσεις μιλάμε για fail και μάλιστα out of the box, γκολ από τα αποδυτήρια που λένε. Και να ήταν fail για κάποιο φτηνικάρικο κινητό μάρκαμέκαψες πάει στο διάολο. Λες, αναμενόμενο είναι, τι περίμενες. Εδώ όμως μιλάμε για πανάκριβο κινητό και πολυδιαφημισμένο, premium και δεν συμμαζεύεται. Όταν λοιπόν δεν μπορείς να κάνεις πολύ βασικά πράγματα που ήταν εφικτά από εποχής Series 60 πριν 13 χρόνια, και αυτό όχι λόγω ανεπάρκειας τεχνολογικής, αλλά λόγω συνειδητής επιλογής του κατασκευαστή, φτάνεις αναγκαστικά να αναρωτιέσαι: Μήπως κάνω κάτι λάθος?

Το να έχεις άποψη και μάλιστα ισχυρή χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει ένα λειτουργικό είναι λάθος...

Συμφωνώ απόλυτα. Είναι πολύ μεγάλο λάθος αυτό. Γιατί το λες αυτό όμως, τι σχέση έχει? Δηλαδή δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ iOS? :P

Δημοσ.

Κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα να συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο και ταυτόχρονα και ακριβότερο. Ε, για αυτούς υπάρχει η apple και τα iphone. Enjoy.

Μεταξύ iphones μπορείς να στείλεις αρχεία μέσω bluetooth με airdrop. 

Πάντως, είναι το λιγότερο αστείο και υποκριτικό να υποννοούμε σήμερα ότι πολύς κόσμος δεν έχει μια απλή υποτυπώδης σύνδεση 3g ή ότι γενικά δεν έχει πρόσβαση στο internet. Δηλαδή το να έχεις bluetooth θεωρείται βασικό ενώ το να έχεις σύνδεση είναι πολυτέλεια και εξωτική λύση?

Τώρα γι αυτούς που όντως δεν έχουν, απορώ τι ακριβώς κάνουν με ένα smartphone στα χέρια τους είτε είναι iphone είτε κάποιο android... Θα στέλνουν όλη μέρα φωτογραφίες μέσω bluetooth μεταξύ τους? 

Παιδιά ξεκολλήστε λίγο από το 2007. 2016 έχουμε.

Επίσης καλό θα ήταν να πιάσετε στα χέρια σας μια συσκευή με πρόσφατο iOS μπας και γλυτώσουμε οι υπόλοιποι από την παραπληροφόρηση και γενικώς από τις μπούρδες που λέγονται εδώ πέρα.

Ο άλλος νόμιζε ότι δεν μπορείς να κατεβάσεις αρχεία μέσω browser στο iphone, ότι δεν μπορείς να επεξεργαστείς αρχεία office, ότι δεν μπορείς να έχεις φάκελο στη συσκευή χωρίς cloud, ότι δεν μπορείς να στείλεις attachments σε email και άλλα κουλά. Και όλα αυτά λέγοντας ότι το δοκίμασε πριν δευτερόλεπτα...

Η γραφικότητα και η παραπληροφόρηση σε όλο της το μεγαλείο.

Τέλος, @Alx1, να είσαι σίγουρος για το τελευταίο φίλε μου. Φυσικά και το χαιρόμαστε το iphone μας.

Και όσο αναφορά το πρόβλημα με τους φίλους σου, πάρε ένα iphone για να σου στέλνουν φωτογραφίες.  :-D

• Like 3
Δημοσ.

Μεταξύ iphones μπορείς να στείλεις αρχεία μέσω bluetooth με airdrop.

Εσύ λες ότι μπορείς να στείλεις αρχεία με airdrop (και ασφαλώς δεν λες ψέματα) κι εγώ λέω ότι κανένας μέχρι σήμερα δεν κατάφερε, για οποιονδήποτε λόγο να μου στείλει αρχείο με οποιονδήποτε offline τρόπο (κι ασφαλώς ούτε εγώ λέω ψέματα). Άρα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, όπως άλλωστε το έθεσα ήδη: Ναι υπάρχουν τρόποι, αλλά οι τρόποι αυτοί είναι είτε άγνωστοι, είτε μέσω Τριπόλεως.

Πάντως, είναι το λιγότερο αστείο και υποκριτικό να υποννοούμε σήμερα ότι πολύς κόσμος δεν έχει μια απλή υποτυπώδης σύνδεση 3g ή ότι γενικά δεν έχει πρόσβαση στο internet. Δηλαδή το να έχεις bluetooth θεωρείται βασικό ενώ το να έχεις σύνδεση είναι πολυτέλεια και εξωτική λύση?

Το πρόβλημα δεν είναι αν έχεις σύνδεση ή όχι. Εγώ σου λέω ότι έχεις σύνδεση. Και λοιπόν? Από πού και ως που θα έρθει κάποιος να σου επιβάλλει πώς θα την χρησιμοποιήσεις και πού και υπό ποιες συνθήκες θα ξοδέψεις τα data σου? Με λίγα λόγια λέω το εξής απλό: Για ποιον λόγο να ψάξεις εσύ να βρεις λύση σε ένα πρόβλημα που πριν δεν υπήρχε, και που δημιουργήθηκε ξαφνικά και τεχνητά?

Δεν είναι απείρως πιο φυσιολογικό εξαρχής να μην είχες αυτό το πρόβλημα, ώστε επακόλουθα να μην αναγκαστείς να μπεις στην διαδικασία να ψάξεις λύση, ή να πληρώσεις έξτρα για να έχεις λύση?

Τώρα γι αυτούς που όντως δεν έχουν, απορώ τι ακριβώς κάνουν με ένα smartphone στα χέρια τους είτε είναι iphone είτε κάποιο android... Θα στέλνουν όλη μέρα φωτογραφίες μέσω bluetooth μεταξύ τους? 

Παιδιά ξεκολλήστε λίγο από το 2007. 2016 έχουμε.

Η φράση που είπες είναι όλο το ζουμί. Ακριβώς επειδή δεν είμαστε στο 2007, δεν ανεχόμαστε να μην έχουμε σήμερα στο 2016 δυνατότητες που είχαμε όχι το 2007, αλλά πιο πριν ακόμα. Κάποιοι που το ανέχονται αυτό και είναι διατεθειμένοι να συμβιβάζονται για τους δικούς τους λόγους, καλά κάνουν. Δεν είναι όλοι όμως έτσι, δεν είναι καν ο κανόνας.

Τέλος, @Alx1, να είσαι σίγουρος για το τελευταίο φίλε μου. Φυσικά και το χαιρόμαστε το iphone μας.

Και όσο αναφορά το πρόβλημα με τους φίλους σου, πάρε ένα iphone για να σου στέλνουν φωτογραφίες.  :-D

Έχω λεφτά για ξόδεμα. Για πέταμα δεν έχω.

• Like 1
Δημοσ.

Αχαχαχαχα... τί άλλη π@π@ρι@ προϊόν θα δω για το "μηλόφωνο", Δία μου!!!

...Μια χαρούλα μου φτάνουν τα 64 γίγα, δεν θέλω έξτρα κάρτα μνήμης.

...Η μπαταρία μου (του 6ριου μου) φτάνει περί των 1,5-2 ημερών με νορμάλ χρήση ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ και σερφαρίσματος (και λίγο gaming & music).

...Δεν χρειάζομαι την υπέρτατη ΠΙΠ@ λειτουργικό σε... θήκη, για να λειτουργώ το καλύτερο λειτουργικό (iOS).

..."Κλειδώστε" το "πικραμένο" λειτουργικό (Android), "μαξάρετέ το", κάντε το εφάμιλλο του iOS... και πάψτε να πειραματίζεστε με σάχλες!

(Όταν κι ΑΝ το Android γίνει ισάξιο του iOS, θα το σκεφτώ ν' αλλάξω μάρκα κινητού - και φυσικά δεν πρόκειται να δοκιμάσω τέτοιες μπούρδες να "τσοντάρω" πάνω στο "μηλοφωνάκι" μου).

• Like 1
Δημοσ.

Αχαχαχαχα... τί άλλη π@π@ρι@ προϊόν θα δω για το "μηλόφωνο", Δία μου!!!

...Μια χαρούλα μου φτάνουν τα 64 γίγα, δεν θέλω έξτρα κάρτα μνήμης.

...Η μπαταρία μου (του 6ριου μου) φτάνει περί των 1,5-2 ημερών με νορμάλ χρήση ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ και σερφαρίσματος (και λίγο gaming & music).

...Δεν χρειάζομαι την υπέρτατη ΠΙΠ@ λειτουργικό σε... θήκη, για να λειτουργώ το καλύτερο λειτουργικό (iOS).

..."Κλειδώστε" το "πικραμένο" λειτουργικό (Android), "μαξάρετέ το", κάντε το εφάμιλλο του iOS... και πάψτε να πειραματίζεστε με σάχλες!

(Όταν κι ΑΝ το Android γίνει ισάξιο του iOS, θα το σκεφτώ ν' αλλάξω μάρκα κινητού - και φυσικά δεν πρόκειται να δοκιμάσω τέτοιες μπούρδες να "τσοντάρω" πάνω στο "μηλοφωνάκι" μου).

Με μερικά κλειδώματα ακόμα και θα γίνει ισάξιο, κάνε λίγο υπομονή.

Δημοσ.

@Alx1 

Έχεις κολλήσει με τις φωτογραφίες μέσω bluetooth. 

Εγώ σου λέω ότι αν έχεις μια απλή σύνδεση μπορείς να μοιραστείς τα πάντα εύκολα και γρήγορα και συ μου μιλάς για... την Τρίπολη.

Λύσεις υπάρχουν ένα σωρό και είναι τόσο απλές που δεν αξίζει καν να τις αναφέρουμε. Εαν εσύ δεν θες να το αποδεχθείς το πρόβλημα είναι δικό σου. Σίγουρα όχι των χρηστών iphone.

Και κάτι γενικό επειδή αυτό το επιχείρημα με το bluetooth είναι καραμέλα:

Δηλαδή οι power users του Android που λένε ότι θέλουν να χρησιμοποιούν ένα smartphone "έτσι όπως θα έπρεπε", ούτε καν πρόσβαση στο internet δεν έχουν?

Τέλος, εαν ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα όπως τα περιγράφετε, η συσκευή δεν θα είχε φτάσει μέχρι εδώ σήμερα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...