Oroku Saki Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Εχω το PC της υπογραφης και εδω και πανω απο βδομαδα εχει ξεκινησει και χαλαει σιγα σιγα η μητρικη. Καηκαν καποιες θυρες με αποτελεσμα να αναγκαστω να βαλω πληκτρολογιο ποντικι και χειριστηριο σε αλλες. Τελευτειο καψιμο ηταν πριν 2 μερες. Επειδη αυτη τη στιγμη δεν ειμαι ακομα ετοιμος για αναβαθμιση του pc και οπως ξερετε για να αλλαξω μητρικη θα πρεπει να αλλακχτει ο επεξεργαστης και η μνημη θα θελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος να κανουμε παλιο επεξεργαστη και μνημη σαν τα δικα μου να δουλεψουν σε μια καλη σημερινη μητρικη. Μπορω να δωσω μεχρι 200 ευρω ατε και λιγο παραπανω για μητρικη(ετσι πως ηρθαν τα πραγματα). Η δεν γινεται οποτε αναγαστικα θα πρεπει να αλλαξω τον επεξεργαστη και τη μνημη?
SPANK Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Θα πάς στην σελίδα της μητρικής σου και θα δείς τι επεξεργαστές μπορεί να πάρει , οτιδήποτε αλλο δεν μπορεί να μπει επάνω με κανεναν τρόπο
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Τι εννοείς σε άλλη σημερινή μηγτρική? Χρειάζεσαι μητρική με chipset 1155 και καινούργιες υπάρχουν κάποιες φθηνές. https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/544151/1155.html
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 http://www.skroutz.gr/s/5596045/Asrock-H61M-DGS-R2-0.html http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/motherboard-mitrikes.htm?SOCKET=1155
Oroku Saki Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Nαι αλλα το θεμα ειναι αν υπαρχουν καινουργιες που να παιρνουν επεξεργαστες σαν τον δικο μου αλλα καιι νεους επεξεργαστες οπως core i7 6800k για να ειμαι καλυμενος για το μελλον οταν αποφαισσω να κανω αναβαθμιση. Ο τεχνικος μου μου ειπε οτι μπορει να ψαξει να δει αν βρει καποια παλια μητρικη σαν αυρη που εχω στα 50 ευρω.
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Nαι αλλα το θεμα ειναι αν υπαρχουν καινουργιες που να παιρνουν επεξεργαστες σαν τον δικο μου αλλα καιι νεους επεξεργαστες οπως core i7 6800k για να ειμαι καλυμενος για το μελλον οταν αποφαισσω να κανω αναβαθμιση. Ο τεχνικος μου μου ειπε οτι μπορει να ψαξει να δει αν βρει καποια παλια μητρικη σαν αυρη που εχω στα 50 ευρω. Τα έχει μπερδέψει ή έχεις να ασχοληθείς χρόνια φίλε μου. Δεν υπάρχουν μητρικές που να δέχονται όλους τους επεξεργαστές. Οι μητρικές ξεχωρίζουν από τα socket. Τα socket είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Π.χ. εσύ έχεις s1155. Στην μητρική σου δεν μπορείς να βάλεις τον 6800Κ. Θα πρέπει να αλλάξεις και μητρική. Αν τώρα δεν βρίσκεις κάποια μητρική που σε ικανοποιεί για να βάλεις τον επεξεργαστή που έχεις θα πρέπει να αλλάξεις socket ή πιο απλά πλατφόρμα και να πάρεις πακέτο μητρική-επεξεργαστή ή ακόμα και μνήμες. Οπότε αυτά που έχει τα πουλάς.
Zandim Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 ο επεξεργαστης και η μητρικη πρεπει να εχουν ιδιο socket για να δουλεψει το συστημα. 1155 ειναι ο επεξεργαστης σου αρα χρειαζεσαι μητρικη με 1155 socket. Δεν γινεται να παρεις μητρικη 1151 και να βαλεις τον επξεργαστη σου που ειναι 1155. Για καλη σου τυχη υπαρχουν καινουριες μητρικες 1155 στο εμποριο ακομα, οποτε θα λυσεις το προβλημα σου με μικρο κοστος. Στο λινκ που σωστα δωθηκε πιο πριν βλεπεις οτι υπαρχουν μητρικες απο 60€. Βεβαια οι μητρικες που εχουν ξεμεινει στην ελλαδα εχουν 2 ram slots, και απ οτι φαινεται εσυ εχεις 4. Για καποια καλυτερη μητρικη 1155 ισως πρεπει να κοιταξεις αγορα απ εξω. Εχει και κατι πανακριβες βλεπω, αλλα δεν αξιζουν σε καμια των περιπτωσεων.
Angelcrow Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Αν ασχολήσαι με το sport θα σου πρότεινα να λύσεις τον υπολογιστή και να αλλάξεις θερμαγωγική πάστα στο southbridge της μητρικής και μετά να δεις πως τρέχει ο υπολογιστής και κατά πόσο δουλευουν και οι θύρες που λες ότι έχουν καεί https://en.wikipedia.org/wiki/Southbridge_(computing) Και μιας και θα κάνεις τη δουλειά άλλαξε και στον επεξεργαστή! Χρειάζεσαι μία πενσα ή τσιμπίδα στα οποία θα βάλεις στα άκρα τους μονοτική ταινία για να αποτρέψεις το γρατζούνισμα της μητρικής. Θα αναποδογυρίσεις τη μητρική και θα πιέσεις τα push pins τα οποία στηρίζουν τη ψύκτρα!Πάρε ένα πλαστικό μανταλάκι και βγάλε τη θερμαγωγική πάστα από τη ψύκτρα και το chip!Στη συνέχεια καθάρισε με προπυλική αλκοόλη (εγώ χρησιμοποιώ χρόνια οινόπνευμα 98% και δεν είχα ποτέ πρόβλημα) τη ψύκτρα και το τσιπάκι και σκούπισε τα με χαρτοπετσέτα! Βάλε μία MX2 ή MX 4 και ξαναβάλε τη ψύκτρα! Τέλος!!!! Αν δεν έχεις την υπομονή ή τη σιγουριά για τέτοιες δουλειές πήγαινε σε κανά μάστορα και δως του κανά εικοσάρικο! Αυτά από εμένα!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα