ALFR3D Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Τότε δεν φταίει τόσο η χαμηλή ισχύς του phenom για την rx 480 αλλά φταίει και ότι ψήνεται και ρίχνει ρολόγια με αποτέλεσμα να γίνεται η κατάσταση ακόμα χειρότερη. Οι 80 βαθμοί είναι no go, μαξ οι 65 είναι για τους phenom ii x4. συγγνωμη ενoουσα οτι στο task manager η cpu δουλευει στο 80%+ load απο θερμοκρασιες ειναι max 52 γιατι εχω καλουτσικη ψυκτρα. η κάρτα ανεβάζει θερμοκρασίες βλέπω 85 και πιο πίσω (όταν έπαιζες) ήταν πάνω απο 85 πόσο καιρό την έχεις; μπας και μπουκωσε απο σκόνες επειδή το κουτί σου ήδη ειναι αρκετά σκονισμένο; Επίσης πριν πας για αναβάθμισε απλά κάνει λίγο OC τον επεξεργαστή σου και δεν αν βοηθήσει. Όσο για την 650tι δεν ειναι overkill σιγά απο την στιγμή που δεν την χρησιμοποιείς σε άλλο pc ειδικά. καλά όχι 80-85 είναι εντάξει αν μιλάμε για full load το θέμα ειναι είναι πιο πάνω απο 85 TS μήπως πείραξες τους ανεμιστήρες στο wattman και τους έβαλες πολύ χαμηλά; γύρνα τα όλα σε deufault ρυθμίσεις και δες αν κάνει διαφορά την εχω δυο βδομαδες και φυσικα ειναι ακομα πεντακαθαρη, ακομα και σε full ο ανεμηστηρας της gpu παλι εχω το ιδιο προβλημα, με τις θερμοκρασιες απο 85 σε 65 βαθμους και το pc ετοιμο να απογειωθει.. για δευτερη τη nvidia φοβομουν με τα ρευματα και αυτο το "σκανδαλο" με τις pcie (μη μου μεινει και το pc στο χερι) και στο wattman εκανα ολους τους συνδυασμους powerlimit, gpu volts fan speed δεν εφτιαξε μαλλον ειναι το bootleneck, δεν εχει μεινει κατι αλλο Οι drivers της AMD έχουν πιο υψηλό CPU footprint σε σύγκριση με τους πράσινους. Κάτι που θα λυθεί με Dx12/Vulkan σε μεγάλο βαθμό. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το Doom σε Vulkan API άμα μπορείς και να πεις εντυπώσεις. Είναι 99.9% CPU θέμα. αυτο αρχιζω και καταλαβαινω, δεν ειχα παρομοιο προβλημα με την nvidia, δεν εχω το doom
Zandim Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 ο επεξεργαστης ριχνει μπουκαλι. Mε εναν i3-i5 τελευταιας γενιας δε θα εχεις τετοια προβληματα.
STORM1978 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Αφού έχεις καλές θερμοκρασίες, πάντον στα 3.8 τον 940 πρέπει να τα έχει και πεσμας τι έγινε. Ποιά μητρική έχεις? Τώρα που το είδα τι εννοείς με το Evga 600w gs@120V ? 220V έχουμε στην Ελλάδα!
ALFR3D Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 ο επεξεργαστης ριχνει μπουκαλι. Mε εναν i3-i5 τελευταιας γενιας δε θα εχεις τετοια προβληματα. αρχιζω να το συνειδητοποιώ, οποτε zen ολοταχως Αφού έχεις καλές θερμοκρασίες, πάντον στα 3.8 τον 940 πρέπει να τα έχει και πεσμας τι έγινε. Ποιά μητρική έχεις? Τώρα που το είδα τι εννοείς με το Evga 600w gs@120V ? 220V έχουμε στην Ελλάδα! πανω απο 3.6 δυσκολα παει θα θελει πολυ ρευμα και υδροψηξη και δεν υπαρχει λογος, μητρικη εχω τη GA-MA790X-UD4 οποτε θα παει ολο για αποσυρση απο το '09 εβγαλε τα λεφτα του αυτο το συστημα και με το παραπανω, 120V γιατι προφανως δεν ειμαι στην Ελλαδα (ουτε που θα σκεφτομουν την 480 στα χρηματα που βλεπω να ζητανε..)
Zandim Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 για ζεν θελουμε κανα 6μηνο δυστυχως.Αν δεν βιαζεσαι βεβαια δεν τιθεται θεμα. Μεχρι τοτε νομιζω πως η πλατφορμα 1151 ειναι καλη επιλογη.
ALFR3D Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 για ζεν θελουμε κανα 6μηνο δυστυχως.Αν δεν βιαζεσαι βεβαια δεν τιθεται θεμα. Μεχρι τοτε νομιζω πως η πλατφορμα 1151 ειναι καλη επιλογη. λιγο off topic, μιας και περιμενα τοσο θα περιμενω λιγο ακομα, αλλα αν ειναι να φτασει με του zen την intel πριν 2 χρονια εκει θα παω
STORM1978 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Για ανέβασε το power limit στο +50 στην 480. Νομίζω δεν της φτάνει το ρεύμα, μπορεί να λέω και βλακεία τώρα αλλά για δοκίμασετο και πεσμας. Ο 940 που είχα έτρεχε από το 1ο λεπτό στα 3.7 για κάθε μέρα και στα 4.0 για bench. Είχα πέσει σε πολύ καλό τσιπάκι αλλα είχα και καλή μητρική, τώρα που το βλέπω πρέπει να είχα την ίδια με σενα.
just getting started Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δοκίμασε αν βρεις από κάποιο γνωστό σου να βάλεις καμια gtx 970 που είναι εφάμιλλη σε επιδόσεις. Αν τα πράγματα είναι καλύτερα τότε είναι το γνωστό θέμα με τις amd και το εξτρα load που δίνουν στις cpu
ALFR3D Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Για ανέβασε το power limit στο +50 στην 480. Νομίζω δεν της φτάνει το ρεύμα, μπορεί να λέω και βλακεία τώρα αλλά για δοκίμασετο και πεσμας. Ο 940 που είχα έτρεχε από το 1ο λεπτό στα 3.7 για κάθε μέρα και στα 4.0 για bench. Είχα πέσει σε πολύ καλό τσιπάκι αλλα είχα και καλή μητρική, τώρα που το βλέπω πρέπει να είχα την ίδια με σενα. τα εκανα ολα φιλε μου, +50% +20% -50% κτλ, δεν φουλαρει με τιποτα η gpu (αλλα με +50% δεν κανει καθολου throttle τη συχνοτητα της gpu)και γμτ θελω να παιξω λιγο το nfs και το forza. περεμπιπτοντος ποσο ρευμα? δεν θελω να παω πολυ πανω απο 1.4 και γενικα δεν ειμαι fan του extreme oc με ρευματα και τετοια, πηρα τοτε αυτον για να τον εχω stock στα 3.4-3.5 μεχρι εκει. Δοκίμασε αν βρεις από κάποιο γνωστό σου να βάλεις καμια gtx 970 που είναι εφάμιλλη σε επιδόσεις. Αν τα πράγματα είναι καλύτερα τότε είναι το γνωστό θέμα με τις amd και το εξτρα load που δίνουν στις cpu σε καταλαβαινω αλλα δεν εχω/ ασχολειται κανενας γνωστος μου, γι'αυτο σκεφτηκα να γραψω εδω μηπως κατι παιζει με τις radeon μιας και δεν ειχα amd gpu πολυ καιρο
jgeorgiou Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 AMD drivers επιβαρύνουν την CPU παραπάνω από NVIDIA (το load της cpu είναι υψηλότερο) αυτό σημαίνει ότι όποιος παίρνει AMD GPU πρέπει να έχει καλό επεξεργαστή. μόνη λύση πλέον η πλατφόρμα 1151 ή να περιμένεις αρχές του 2017 να δεις πότε θα ελεήσει να βγάλει η AMD to AM4 και να δεις τι ψάρια θα πιάνει και σε τι τιμή τα πιάνει.
CODEX_ALIMENTARIUS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 αρχιζω να το συνειδητοποιώ, οποτε zen ολοταχως πανω απο 3.6 δυσκολα παει θα θελει πολυ ρευμα και υδροψηξη και δεν υπαρχει λογος, μητρικη εχω τη GA-MA790X-UD4 οποτε θα παει ολο για αποσυρση απο το '09 εβγαλε τα λεφτα του αυτο το συστημα και με το παραπανω, 120V γιατι προφανως δεν ειμαι στην Ελλαδα (ουτε που θα σκεφτομουν την 480 στα χρηματα που βλεπω να ζητανε..) έ αν είσαι αλλού πάρε μια υδρόψυξη ρε φίλε τζάμπα είναι (σχετικά με τους μισθούς και το κόστος της εκεί αγοράς) μια 40$ θα πάρεις μια καλή απο δεύτερο χέρι και τελείωσες τι ειναι 40$ αν παίρνεις τουλάχιστον 3000$ μισθό; Επίσης κάνε και ενα update το bios σου λογικά θα έχει και backup οπότε δεν θα πάθεις τιποτα. και ψάξε σε κάνα ebay 6πύρηνο και καμιά γρήγορη DDR2 παίζει να βρεις κάτι φτηνά. τώρα να δώσεις μερικά δεκάρικα μέχρι που να έρθουν οι zen δεν ειναι και τόσο παράλογο.
ALFR3D Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 AMD drivers επιβαρύνουν την CPU παραπάνω από NVIDIA (το load της cpu είναι υψηλότερο) αυτό σημαίνει ότι όποιος παίρνει AMD GPU πρέπει να έχει καλό επεξεργαστή. μόνη λύση πλέον η πλατφόρμα 1151 ή να περιμένεις αρχές του 2017 να δεις πότε θα ελεήσει να βγάλει η AMD to AM4 και να δεις τι ψάρια θα πιάνει και σε τι τιμή τα πιάνει. ειναι που ειναι οι drivers αυτο ελειπε ( ειχα ξεχασει πως ειναι να crash-ερνει κατι στα windows 10, τωρα ο crimson θα παθει κατι, ο κερσορας θα τα παιξει, η task bar καμια φορα αγνοειτε αλλα ας πουμε σε αυτα τα χρηματα αξιζει η καρτα συνολικα) έ αν είσαι αλλού πάρε μια υδρόψυξη ρε φίλε τζάμπα είναι (σχετικά με τους μισθούς και το κόστος της εκεί αγοράς) μια 40$ θα πάρεις μια καλή απο δεύτερο χέρι και τελείωσες τι ειναι 40$ αν παίρνεις τουλάχιστον 3000$ μισθό; Επίσης κάνε και ενα update το bios σου λογικά θα έχει και backup οπότε δεν θα πάθεις τιποτα. και ψάξε σε κάνα ebay 6πύρηνο και καμιά γρήγορη DDR2 παίζει να βρεις κάτι φτηνά. τώρα να δώσεις μερικά δεκάρικα μέχρι που να έρθουν οι zen δεν ειναι και τόσο παράλογο. θα ειναι σαν να βγαζω απο τη μυγα ξιγκι. Εχω κοιταξει αλλα δεν αξιζει να κανεις επενδυση σε αυτο το συστημα. Καιρος να το αλλαξω απλα, με τα $40 θα παρω δυο ποτα και με τα $3000 θα παρω.. το νεο iPhone
cabdik Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 η μεση λυση ενος 6πυρηνου 1090Τ-1100Τ μπορει να βοηθησει λιγο την κατασταση, μεχρι να ερθουν οι ZEN. αλλιως τραβα σε 1151 + ι3...., αν θες αμεση αποδοση, για να μην περιμενεις..! μην υπολογιζετε 6 μηνες, παντως...!! βαλτε λιγο παραπανω, μεχρι να γεμισει η αγορα, με μητρικες και επεξεργαστες...!!! 1
ALFR3D Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 η μεση λυση ενος 6πυρηνου 1090Τ-1100Τ μπορει να βοηθησει λιγο την κατασταση, μεχρι να ερθουν οι ZEN. αλλιως τραβα σε 1151 + ι3...., αν θες αμεση αποδοση, για να μην περιμενεις..! μην υπολογιζετε 6 μηνες, παντως...!! βαλτε λιγο παραπανω, μεχρι να γεμισει η αγορα, με μητρικες και επεξεργαστες...!!! για τη χρηση που τον θελω θα ηταν πολυ καλη λυση ο νεος i3 αλλα εχει περασει και τοσος καιρος για την amd χωρις να βγαλει κατι καινουργιο, οποτε ας περιμενουμε να δουμε τι θα γινει, αν και ο καλυτερος τροπος να γλυτωσεις απο τον πειρασμο της αναβαθμισης ειναι να την κανεις αμεσως.
cabdik Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 ανεφερα και τον 6πυρηνο, γιατι με σχετικα μικρο κοστος (πουλωντας και τον δικο σου, ωστε να παρεις πισω ενα μερος του ποσου), μπορεις να δωσεις μια μικρη ανασα, για κανα χρονο, μεχρι να κατασταλαξουν οι ΖΕΝ...!!! αλλιως, μενεις οπως εισαι...!!! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα