Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχω εδω και δυο βδομαδες την εν λογο καρτα και γενικα σε ενα παλιο συστημα οπως το δικο μου ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Ειχα παντα mid range nvidia και τωρα με τη νεα καρτα αντιμετωπιζω σε καποια παιχνιδια το εξης προβλημα, εχω πολυ lag και τα fps ανεβοκατεβαινουν σε παιχνιδια οπως το τελευταιο need for speed και το forza apex. Στο gpuz βλεπω οτι μνημη και gpu δουλευουν σε max συχνοτητες αλλα το gpu load ανεβοκατεβαινει συνεχεια, με λιγα λογια ειναι σαν λεπτες βουνοκορφες (spikes )συνεχομενες. Το αποτελεσμα ειναι να μην ειναι playable αυτα τα παιχνιδια και δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται. Οκ η cpu ειναι πολυ παλια, αλλα ακομα και σε ολα low στα 1080p παλι κανει αυτο το stuttering με τα fps να ειναι μια πανω μια κατω, τοσο bottleneck πια? Σε μερικα σημεια φτανει στο 0% με τη καταναλωση κοντα στο 30-40W !!  Οτιδηποτε αλλο παιζω πχ bf4 bfh nfs rivals sf5 mirror's edge κτλ ειναι μια χαρα ακομα και σε 4Κ με virtual resolution, σε σχεση με τη καρτα που ειχα πριν. Δοκιμασα τα παντα στο wattman αλλα τιποτα. Οι ρυθμισεις στο global μηπως παιζουν ρολο που ειναι default? Βλεπω αρκετοι ειχαν προβλημα παρομοιο με radeon 290 και φαινεται να ειναι θεμα bottleneck αλλα αναρωτιεμαι αν γενικα, το κανουν αυτο οι radeon? ή μηπως φταινε τα παιχνιδια?

• Like 1
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Drivers up to date? Θερμοκρασίες? Κανα OC τον cpu μπας και δώσει τίποτα? Μνήμη του συστήματος πόση? Παιχνίδια αυθεντικά ή από τον ΘΕΙΟ?

Δημοσ.

Το προβλημα σου ειναι ο επεξεργαστης, σου μιλαω απο προσωπικη εμπειρια γιατι ειχα τον Phenom II X4 965 BE. Μερικα παιχνιδια που ειναι well optimized η/και οχι τοσο βαρια στον επεξεργαστη θα σου τρεχουν καλα αλλα στην πλειοψηφεια θα εχεις προβλημα.

• Like 2
Δημοσ.

και με την προηγουμενη καρτα πως επαιζε?  εκανε τα ιδια? η επαιζε στρωτα..?  

εκανες ολικη αφαιρεση και καθαρισμο των προηγουμενων drivers, προτου περασεις την νεα καρτα με νεους drivers?  εμενα, εκει κατι μου βρωμαει, και οχι στον επεξεργαστη...!!!  

Δημοσ.

Οκ η cpu ειναι πολυ παλια, αλλα ακομα και σε ολα low στα 1080p παλι κανει αυτο το stuttering με τα fps να ειναι μια πανω μια κατω, τοσο bottleneck πια? 

To βρήκες μόνος σου. Αν έβαζες μια GTX1080 στο ίδιο σύστημα τα πράγματα θα ήταν τρισ-χειρότερα. ΄Οτι κάρτα γραφικών και να βάλεις στο σύστημα αυτό οι ελάχιστές σου επιδόσεις στα παιχνίδια (που είναι και το ουσιαστικό σου πρόβλημα) σε ότι ανάλυση και να παίξεις θα είναι πάντα ίδιες. 

• Like 1
Δημοσ.

κατέβασε αυτό http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

και αφαίρεσε ό,τι απομεινάρια βρεις απο Nvidia και απο τον Ati driver σου καθάρισε και την registry (με άλλο εργαλείο πχ ccleaner) 

κάνε reboot χωρίς driver  και με το που μπεί στα windows κατέβασε τον πιο πρόσφατο driver απο ATI 

επίσης κάνε update τους driver γενικά του PC σου (πχ ψάξε για την μητρική κτλ)

Αν δεν φοβάσαι και ξέρεις την διαδικασία κάνει και Update το bios σου.

Επίσης τι τροφοδοτικό έχεις; 

Την κάρτα την έχεις κουμπώσει στο πρώτο (πάνω πάνω) PCIe slot της μητρικής σου; 

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις, τα εκανα ολα αυτα απο drivers, "καθαρισα" τους προηγουμενους, εβαλα τους 16.7.2 πανω απο δυο φορες, παλι τιποτα. Δοκιμασα στο wattman να εξουδετερωσω το παραγοντα throttling απο θερμοκρασιες και ρευματα, παλι τιποτα. Εχω για psu ενα evga 650w gs οποτε δεν νομιζω να ειναι αυτο επισης την εχω σε 16Χ, και εχω μια εμπειρια με pc πανω απο 15 χρονια οποτε εχω κανει ολα τα update και optimizations που ξερω. Το κακο ειναι οτι δεν εχω και προσβαση σε καποιο high end συστημα να τη δοκιμαζα. Ηθελα το pc να αναγεννηθει λιγο και οπως ειπα γενικα ειμαι ευχαριστημενος, αλλα τουλαχιστον να το εκανε αυτο και να ηταν το gpu load στο 100% θα ελεγα οκ δεν τραβαει αλλο, αλλα γιατι τα spikes ?! Με την nvidia σερνοταν αλλα δεν εκανε αυτο το πραγμα (πρεπει να το πω μου λειπουν οι drivers της nvidia και η καταναλωση με δυο monitors..) Θα κανω αναβαθμιση αλλα περιμενω να δω τι θα ειναι οι Zen αλλιως αλλαγη στρατοπεδου .  

Drivers up to date? Θερμοκρασίες? Κανα OC τον cpu μπας και δώσει τίποτα? Μνήμη του συστήματος πόση? Παιχνίδια αυθεντικά ή από τον ΘΕΙΟ?

max 85 θερμοκρασιες, τον εχω στα 3.5 απο 3 και 8 gb ram. εχω origin και παιζω κυριως τα παιχνιδια στο vault, 

Δημοσ.

τα καθάρισες με το πρόγραμμα που σου είπα ή απλά πάτησες uninstall απο τα windows? Αν έκανες το δεύτερο τότε τρέξε το πρόγραμμα που σου λέω και βγάλε ΚΑΙ τον ΑΤΙ driver

Τέλος μπορείς να κάνεις τα εξής

OC τον επεξεργαστή 

να βάλεις την παλιά Nvidia κάρτα σου (αν ειναι 8χχχ και πάνω) για να τρέχει αυτή το PhysX (που σε amd κάρτες το τρέχει η CPU οπότε την απαλλάσσεις απο το επιπλέον βάρος. )

• Like 1
Δημοσ.

τα καθάρισες με το πρόγραμμα που σου είπα ή απλά πάτησες uninstall απο τα windows? Αν έκανες το δεύτερο τότε τρέξε το πρόγραμμα που σου λέω και βγάλε ΚΑΙ τον ΑΤΙ driver

Τέλος μπορείς να κάνεις τα εξής

OC τον επεξεργαστή 

να βάλεις την παλιά Nvidia κάρτα σου (αν ειναι 8χχχ και πάνω) για να τρέχει αυτή το PhysX (που σε amd κάρτες το τρέχει η CPU οπότε την απαλλάσσεις απο το επιπλέον βάρος. )

ναι το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να τρεξω το ddu σε safe mode κτλ, το σκεφτικα αυτο με το physx (ηθελα να δω ποσο θα παει το fire strike score) μια 650ti boost ηταν αλλα μου φαινεται λιγο overkill 

αυτη ειναι η κατασταση μετα απο ενα εικοσαλεπτο στο nfs για παραδειγμα. Θα ειναι μεγαλη απογοητευση να κανω αναβαθμιση και να κανει τα ιδια

post-73370-0-07003500-1469039690_thumb.jpg

Δημοσ.

Θα ήταν πιο χρήσιμο εάν παράλληλα με τι gpuz έβαζες και ένα γράφημα από τον task manager

ισως, η cpu δουλευει στο 80+ και οι τεσσερεις πυρηνες συνεχομενα.

Δημοσ.

ισως, η cpu δουλευει στο 80+ και οι τεσσερεις πυρηνες συνεχομενα.

Τότε δεν φταίει τόσο η χαμηλή ισχύς του phenom για την rx 480 αλλά φταίει και ότι ψήνεται και ρίχνει ρολόγια με αποτέλεσμα να γίνεται η κατάσταση ακόμα χειρότερη. Οι 80 βαθμοί είναι no go, μαξ οι 65 είναι για τους phenom ii x4.

Δημοσ.

η κάρτα ανεβάζει θερμοκρασίες βλέπω 85 και πιο πίσω (όταν έπαιζες) ήταν πάνω απο 85  πόσο καιρό την έχεις; μπας και μπουκωσε απο σκόνες επειδή το κουτί σου ήδη ειναι αρκετά σκονισμένο;

Επίσης πριν πας για αναβάθμισε απλά κάνει λίγο OC τον επεξεργαστή σου και δεν αν βοηθήσει.

Όσο για την 650tι δεν ειναι overkill σιγά απο την στιγμή που δεν την χρησιμοποιείς σε άλλο pc ειδικά. 

Τότε δεν φταίει τόσο η χαμηλή ισχύς του phenom για την rx 480 αλλά φταίει και ότι ψήνεται και ρίχνει ρολόγια με αποτέλεσμα να γίνεται η κατάσταση ακόμα χειρότερη. Οι 80 βαθμοί είναι no go, μαξ οι 65 είναι για τους phenom ii x4.

καλά όχι 80-85 είναι εντάξει αν μιλάμε για full load το θέμα ειναι είναι πιο πάνω απο 85

TS μήπως πείραξες τους ανεμιστήρες στο wattman και τους έβαλες πολύ χαμηλά; γύρνα τα όλα σε deufault ρυθμίσεις και δες αν κάνει διαφορά

Δημοσ.

Οι drivers της AMD έχουν πιο υψηλό CPU footprint σε σύγκριση με τους πράσινους. Κάτι που θα λυθεί με Dx12/Vulkan σε μεγάλο βαθμό. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το Doom σε Vulkan API άμα μπορείς και να πεις εντυπώσεις. Είναι 99.9% CPU θέμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...