Προς το περιεχόμενο

xiaomi miband 2- review

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εμενα το mi band 2 δουλευει μια χαρα σε ολα ,ειδοποιησεις ,καταγραφη υπνου ,βηματα (μαλλον) κλπ

μονο το smart lock δεν δουλευει παντα αλλα 80% των προσπαθειων την κανει την δουλεια

χρησιμοποιω μονο το smart fit , το περιεργο ειναι οτι βλεπω 2 συνδεσεις bluetooth με ονομα mi band 2 ,το κανει κ εσας?

android 6.0.1

• Like 1
  • Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επανερχομαι επειτα απο μερικες ημερες καταγραφης δεδομενων με το Gliderun. Πρεπει να επισημανω οτι το Mi band 2 ηταν "δανεικο", οποτε αναγκαστηκα να το δωσω πισω και οι δοκιμες εγιναν με το 1ς:

Ολα πηγαν πολυ καλα. Καταγραφη υπνου κανονικοτατα, βηματα (ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ, τραβα γυρευε αν ειναι) κανονικα, το χρησιμοποιησα στο ματς ποδοσφαιρου που επαιξα το Σαββατο και τα νουμερα ηταν απολυτως φυσιολογικα. Το ιδιο σε δυο διαφορετικες session τρεξιματος την Πεμπτη και την Κυριακη.

- Οι διαφορες μεταξυ των τριων session: στο τζογκινγκ ετρεξα ταυτοχρονα το mi fit για να μετρησω καρδιακους παλμους με τη βοηθεια του Runtastic (ηταν ο μονος τροπος που βρηκα ωστε να γινει συνδεση mi band + runtastic), ενω στο ποδοσφαιρο δεν ηταν ευκολο αυτο. Ακομα δεν εχω καταφερει να παιξω μπαλα με το κινητο πανω μου :D Δεν με ενδιεφερε κιολας για να ειμαι ειλικρινης.

- Τα στατς της εφαρμογης ειναι πολυ αναλυτικα και με την τελευταια ανανεωση εφτιαξαν και τα δεδομενα του υπνου. Ειδικα για τον υπνο η ακριβεια του ειναι αξιοθαυμαστη. Δεν χανει ουτε λεπτο απο τον υπνο μου, εντυπωσιαστηκα πολυ. Δεν ξερω αν τα στατς μπορουν να με βοηθησουν να κοιμηθω "καλυτερα" στο μελλον, αλλα ειναι εντυπωσιακο πραγματικα.

- Λιγο δεν τα παω καλα με τα διαφορα προφιλ (run, walk, cycle, other) γιατι νομιζω οτι μετραει κατι κινησεις με το αυτοκινητο ως cycling ή run ή κατι τετοιο, χωρις ομως να βγαζει τρελους βηματισμους.

- Στις λιγες φορες που χρησιμοποιησα ταυτοχρονα το mi fit (στα δυο τζογκινγκ και 2-3 φορες για να δω αν οι μετρησεις ειναι παραπλησιες), διαπιστωσα το γνωστο προβλημα: με το mi fit μετρουσε βηματα οταν κουνουσα το χερι, με το Gliderun οχι. Σημαντικη διαφορα αν ενδιαφερει καποιον αυτο, εμενα δεν με ενδιαφερει τοσο ο αριθμος βηματων. Μια απο τα ιδια για τις θερμιδες που καταναλωνω.

- Οι ειδοποιησεις του ειναι αλλα αντ' αλλων. Εκτος απο τις κλησεις που ολα πανε ρολοι, υπαρχουν θεματα με μερικα notifications. Για παραδειγμα τωρα τα εχω ολα κλειστα, αλλα οποτε του τη βαρεσει μου στελνει μια δονηση σε καποιο μνμ viber ή skype στο κινητο!

- Το ξυπνητηρι ηταν μια βλακεια, με ξυπνησε μιση ωρα νωριτερα το πρωι του Σαββατου κι εχασα τον υπνο μου πριν απο τη μπαλα. Εκανα επισης βλακεια, εβαλα repeat και ανα δεκαλεπτο ξανακτυπουσε. Τραγωδια.

- Κάνει ανανεωση δεδομενων, δλδ συνδεεται με το mi band για νεα στοιχεια, καθε μια ωρα. Μπορει να γινει χειροκινητα φυσικα οποτε θελει κανεις. Οταν κλεισεις το ΒΤ κι ανοιξεις ξανα, δεν εχω καταλαβει αν κανει αυτοματη συνδεση επειτα απο λιγη ωρα (και ποση) ή θελει χειροκινητη. Βασικα δεν ειχα ποτε την υπομονη να περιμενω, παντα ανοιγα ΒΤ και εκανα συνδεση μονος μου. Εχω ομως την υποψια οτι σημερα το πρωι ανοιξα το ΒΤ και ξεχαστηκα, οποτε σιγουρα εγινε αυτοματη συνδεση. Θα προσπαθησω να το δοκιμασω κι αυριο.

Αυτα θυμαμαι ως τωρα. Σκεφτομαι να βαλω το mi fit οπως ειχα υποσχεθει για να κανω αντιστοιχες δοκιμες, αλλα δεν βλεπω τον λογο πλεον. Εχω runtastic για το τρεξιμο, κανει λαθος στα βηματα (οπως φαινεται), δεν καταγραφει τον υπνο (συμφωνα με τις αναφορες, δεν το δοκιμασα) οταν ειναι "εκτος προγραμματος", συνεπως δεν βλεπω τον λογο να αλλαξω τωρα

Γενικη παρατηρηση: το ΒΤ τρωει αρκετη μπαταρια, ανεξαρτητα αν ειναι λιγη η καταναλωση. Σε φαση τρεξιματος με τα παντα ανοικτα (gps, 3g, mi fit, gliderun, runtastic) το κινητο απλα γονατισε. Λογικο βεβαια. Η διαρκεια ζωης της μπαταριας του mi band επεσε επισης στο 63% σε περιπου πεντε μερες, αλλα ειναι πολλες ωρες την ημερα συνδεδεμενο για τις αναγκες της δοκιμης που εκανα.

Δημοσ.

στο 1s νομίζω και στο ξυπνητήρι υπάρχει η επιλογή αυτή για να σε ξυπνάει νωρίτερα (όταν και και καλά νομίζει ότι είσαι σε καλή "φάση" για ξύπνημα) οπότε αν το έβγαζες αυτό θα χτυπούσε στην ώρα του

επίσης είναι στο χέρι , αναγκαστικά το πρόγραμμα θα μετρήσει κάποια κίνηση του χεριού σαν βήμα

(δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που μπορεί να κάνουν επιτόπιο τρέξιμο και να λένε μα δεν έκανα βήμα γιατί μου το μέτρησε)

το gliderun (υποθέτω) δεν το μέτρησε γιατί έπαιζε ρόλο και ο συνδιασμός app/gps (ότι θα έκανε π.χ. και το google fit ή παρόμοιο πρόγραμμα)

άλλος χρήστης π.χ. έκραζε (στο forum της miui) γιατί δεν μετρούσε "βήματα" ενώ έκανε ποδήλατο , γενικά ο καθένας ό.τι ναναι ζητάει και νομίζει ότι κάνουν αυτές οι συσκευές :)

Δημοσ.

Lol, ναι ενταξει. Δικιο εχεις, ο καθενας ζηταει ο,τι του λειπει :) Σε γενικες γραμμες οπως ειπα ειμαι ικανοποιημενος διοτι ειδοποιησεις δε με ενδιαφερουν, σε αντιθεση με τη σωστη καταγραφη δεδομενων υπνου. Δεν αποκλειεται ομως συντομα να αλλαξω γνωμη (και "στρατοπεδο") εφοσον χρειαστω π.χ. τις ειδοποιησεις ή σωστοτερη καταμετρηση καρδιακων παλμων (που το mi fit προσφερει, οσο ειδα τουλαχιστον) αντι του sleep data. Ποιος ξερει, ο χρονος θα δειξει.

Δημοσ.

αρκετα ευχαριστημενος με το προιον ,βεβαια οπως ειπαν και οι απο πανω, οταν το εχεις συνδεδεμενο με αρκετες εφαρμογες, χρειαζεσαι απαραιτητα powerbank για το τηλεφωνο (2500mah τα ριχνει 30% πιο γρηγορα με bluetooth και καταγραφη πορειας) ισως και να φταιει και το κινητο μου λιγο, που η μπαταρια εχει κουραστει λιγο...

Δημοσ.

Να ρωτησω:

τελικως με το "Tools & Mi Band" μπορει το mi band 2 να καταγραφει συνεχως κατα την διαρκεια μιας ασκησης τους παλμους;

Δεν χρειαζεται να μεινεις ακινητος ετσι;

Και μπορεις να δεις στην οθονη του καθολη την διαρκεια της ασκησης τους current σφυγμους, ενω παιρνάει σε εφαρμογες οπως endomondo/runtastic τους σφυγμοςυ για να δεις γραφηματα, μ.ο σφυγμων κλπ?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω για το tools & Mi Band καθως δεν το εχω, αλλα συνεχης καταγραφη παλμων προσφερει το notify & fitness στην paid εκδοση.

Μπορεις να δεις κατά τη διαρκεια της ασκησης τους σφυγμους εκεινη τη στιγμη αλλα με το ενσωματομενο workout προγραμμα που εχει η εφαρμογη.

Δεν χρησημοποιω πλεον endomondo και runstatic, αλλα καπου υπηρχε ένα κολπο ώστε να περναει τους παλμους το mi band σε αυτές τις εφαρμογες.

Δημοσ.

Δεν ξερω για το tools & Mi Band καθως δεν το εχω, αλλα συνεχης καταγραφη παλμων προσφερει το notify & fitness στην paid εκδοση.

Μπορεις να δεις κατά τη διαρκεια της ασκησης τους σφυγμους εκεινη τη στιγμη αλλα με το ενσωματομενο workout προγραμμα που εχει η εφαρμογη.

Δεν χρησημοποιω πλεον endomondo και runstatic, αλλα καπου υπηρχε ένα κολπο ώστε να περναει τους παλμους το mi band σε αυτές τις εφαρμογες.

Θα ήθελα να μάθω αν υπαρχει τρόπος να παιρνανε αυτόματα οι σφυγμοι σε endomondo/runtastic γιατί διαφορετικα είναι δωρον αδωρον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@haHa

Αν θυμάμαι καλά κάνει την συνεχή καταγραφή των παλμών απλά το βλέπεις στην οθόνη του κινητού στο app του tools & mi band (το είχα δοκιμάσει για λίγο παλαιότερα και για λόγους εξοικονόμησης μπαταρίας το είχα κλείσει). Δεν είμαι σίγουρος αν την συνεχή καταγραφή την κάνει και το latest firmaware update/app update του default app (το εικονίδιο με το ανθρωπάκι - monitor heart rate during workouts)

Επιπλέον (mi band tools) κάνει export σε csv τα διάφορα στατιστικά και έχει support για google fit.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Δεν θελω να βλεπω τους παλμους μεσω του δικου του app, θελω να τους βλεπω μεσω εφαρμογης runtastic/endomondo.

Αυτο το θελω γιατι τοσα χρονια χρησιμοποιω το endomondo για τρεξιμο οποτε εχω μεγαλο ιστορικο,data κλπ και δεν παιζει να αλλαξω εφαρμογη. Επισης το θελω μεσω endomondo για να αποθηκευονται αυτοματα οι παλμοι κατα τη διαρκεια του τρεξιματος και να βλεπω μετατα σχετικα γραφηματα χωρις να χρειαζεται να κανω export csv data κλπ.

Με λιγα λογια, θελω να το αναγνωρισει  το endomondo(ή το runtastic) σαν εξωτερικο heart rate monitor.

Βλεπω οτι o nikgl το ειχε καταφερει:

Όσο για το Mi fit, κατέληξα τελικά σε αυτό που υπάρχει στο google play και ας είναι παλιότερο, γιατί βρήκα τρόπο μέσω μιας άλλης εφαρμογής (Tools & Mi Band) να έχω διαρκές heart rate και να μπορώ να το συνδέσω ως heart rate monitor στο runtastic app.

Στην "κινέζικη" εφαρμογή και σε αυτή που έχουν εξελληνίσει στο xiaomi-miui.gr για να τρέξω με heart rate monitor, θα έπρεπε να χρησιμοποιώ τη δικής τους επιλογή για τρέξιμο και επίσης δεν παρέχεται σύνδεση με Google fit.

αλλα και ο jonkyr:

- Οι διαφορες μεταξυ των τριων session: στο τζογκινγκ ετρεξα ταυτοχρονα το mi fit για να μετρησω καρδιακους παλμους με τη βοηθεια του Runtastic (ηταν ο μονος τροπος που βρηκα ωστε να γινει συνδεση mi band + runtastic), ενω στο ποδοσφαιρο δεν ηταν ευκολο αυτο. Ακομα δεν εχω καταφερει να παιξω μπαλα με το κινητο πανω μου  :D Δεν με ενδιεφερε κιολας για να ειμαι ειλικρινης.

Το εχει δοκιμασει καποιος αλλος; Ποιες εφαρμογες χρειααζεται για να γινει αυτο και τι φαινεται και αποθηκευεται απο data στην εφαρμογη runtastic/endomondo;

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Δεν θελω να βλεπω τους παλμους μεσω του δικου του app, θελω να τους βλεπω μεσω εφαρμογης runtastic/endomondo.

Αυτο το θελω γιατι τοσα χρονια χρησιμοποιω το endomondo για τρεξιμο οποτε εχω μεγαλο ιστορικο,data κλπ και δεν παιζει να αλλαξω εφαρμογη. Επισης το θελω μεσω endomondo για να αποθηκευονται αυτοματα οι παλμοι κατα τη διαρκεια του τρεξιματος και να βλεπω μετατα σχετικα γραφηματα χωρις να χρειαζεται να κανω export csv data κλπ.

Με λιγα λογια, θελω να το αναγνωρισει  το endomondo(ή το runtastic) σαν εξωτερικο heart rate monitor.

Βλεπω οτι o nikgl το ειχε καταφερει:

αλλα και ο jonkyr:

Το εχει δοκιμασει καποιος αλλος; Ποιες εφαρμογες χρειααζεται για να γινει αυτο και τι φαινεται και αποθηκευεται απο data στην εφαρμογη runtastic/endomondo;

Δεν ειναι κατι δυσκολο (για runtastc), απλα εχει μια αρχικη διαδικασια που πρεπει να την "ανακαλυψω" ξανα στο ιντερνετ. Αν θυμαμαι καλα, σε καποιο βιντεο την ειχα δει. Θα το ξαναψαξω και θα επιστρεψω.

Το βρηκα ευκολοτερα απ'ο,τι νομιζα.

Κεντρικη ιδεα: τρεχεις το mifit σαν να ξεκινας workout/session, πας στο runtastic και κανεις pair την εφαρμογη με το mi band. Δες το βιντεο, ευκολο ειναι. Αυτο γινεται ΜΙΑ φορα, απλα για να συνδεθουν εφαρμογη-smartband.

Ωστοσο πρπεει να θυμασαι οτι οταν βγεις π.χ. για τρεξιμο, πρεπει να τρεχουν και οι δυο εφαρμογες ταυτοχρονα. Δεν χρειαζεται να γινεται ολη αυτη η διαδικασια για pair, ειναι ηδη "δεμενα" μεταξυ τους. Αλλα χωρις mifit δεν υπαρχουν παλμοι στο runtastic.

Κι εδω ενα βιντεο για endomondo, αλλα δεν το εχω δοκιμασει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίος, ευχαριστώ!!

Ακρίβεια στη μέτρηση των σφυγμων ενω τρέχεις έχει; Γιατί είχα διαβάσει οτι ζορίζεται οταν τρέχεις να μετρήσει σωστά τους σφυγμους.

Τέλος, ενώ έχεις κάνει αυτήν την διαδικασία κ παιρνανε οι σφυγμοι σε endomondo, μπορείς να βλέπεις τους σφυγμους στην οθόνη του;

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Καλά μην περιμένεις να είναι και 100% αξιοπιστος καρδιογραφος.

Απλά στο περίπου πανω κάτω μετράει τους παλμούς. Μην του έχεις και πλήρη εμπιστοσύνη

Δημοσ.

Καλά μην περιμένεις να είναι και 100% αξιοπιστος καρδιογραφος.

Απλά στο περίπου πανω κάτω μετράει τους παλμούς. Μην του έχεις και πλήρη εμπιστοσύνη

Μάλιστα, κρίμα που δεν είναι αξιόπιστος.

Και στα reviews αυτό διαβαζω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...