Προς το περιεχόμενο

xiaomi miband 2- review

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε. Πλέον μετά το τελευταίο update της εφαρμογής mi fit (αυτής που προσφέρεται στο Google Play), πλέον έχουμε ΚΑΙ την επιλογή για τρέξιμο τύπου εφαρμογής runtastic με χάρτη και διαρκές heart rate. Με καλύτερη ακρίβεια απ'ότι έχω ήδη στο runtastic και με απευθείας syncronisation στο Google fit.

Επιπλέον με τη νέα έκδοση της εφαρμογής mi band tools, παρέχεται ΚΑΙ caller id. Μόνο ψηφία όμως.

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα.

Το band μου δεν κατεγραψε σημερα sleep data, ειναι η τριτη μερα (δευτερη νυχτα) που το φοραω και τα δεδομενα ειναι τα εξης:

- Στο mi fit δεν εχει κανει καταγραφη των sleep data καμιας απο τις δυο νυχτες. Επισης, κατεγραψε 15 βηματα τη μια μερα, 20 την αλλη (χθες) και φανταζομαι οτι θα γελασω με τα σημερινα βηματα.

- Προτιμησα να ριξω περισσοτερο βαρος στο Gliderun που εχει περισσοτερες επιλογες κατ' εμε. Τα βηματα εκει την πρωτη (σκαρτη μιση) μερα δειχνουν λογικα, αφου ημουν στο σπιτι και δουλευα. Περιπου 1500. Χθες ομως κινηθηκα αρκετα εκτος σπιτιου και μου μετρησε 900 βηματα σε ολοκληρη μερα.

- Το χειροτερο ειναι οτι το πρωτο βραδυ εκανε καταγραφη (gliderun) του υπνου, χθες οχι.

- Τελος απο χθες το απογευμα ως αυτη την ωρα που γραφω το μηνυμα, καθε φορα που απομακρυνομαι απο το κινητο κι επειτα επιστρεφω, ζηταει authentication (με τη δονηση, το tap κλπ).

Δεν μπορω να ειμαι σιγουρος, αλλα νομιζω οτι κατι δεν εχω κανει καλα με τη μια και την αλλη εφαρμογη. Πρωτα απ' ολα, σε καθε (επανα)συνδεση που κανει μια εφαρμογη χρειαζεται authentication; Την πρωτη μερα δεν γινοταν αυτο, τη δευτερη βαρεθηκα να το κανω καθε τοσο. Δευτερον, δεν θα επρεπε να κραταει στη μνημη του ολες τις κινησεις που κανω; Στο συγχρονισμο απο χθες το πρωι εβγαλε μολις μια (στο gliderun).

Υ.Σ.: Ενω γραφω αυτο το μηνυμα, μια επαφη στο σκαπ μου γραφει. Ενω εχω ζητησει απο το mi fit να μην εχω ΚΑΜΙΑ ειδοποιηση (δονηση) στο band και ολα ειναι off, δεχομαι ειδοποιηση απο το σκαιπ!

Ακυρο το υστερογραφο. Το πρωι για καποιο λογο ειχε "χασει" το miband απο τη λιστα των bluetooth devices και αναγκαστηκα να κανω pair απο την αρχη. Ισως γι' αυτο κιολας να μην κατεγραψε τα δεδομενα υπνου. Παντως reconnect με δονηση κανει καθε φορα που απομακρυνομαι/πλησιαζω στο κινητο.

Επεξ/σία από jonkyr
Δημοσ.

Το mi fit είναι το καλύτερο απ όλα.

Συνεργάζεται μία χαρά με το mi band

; αν δεν συνεργάζεται το επίσημο ποιο θα έπρεπε να συνεργάζεται ; 

και σίγουρα δεν είναι το καλύτερο από όλα , υποχρεωτικά το βάζουμε :) αν ήταν "καλό" δεν θα θέλαμε τα εξτρά προγράμματα

το gliderun είναι προφανώς άλλο θέμα και σίγουρα δεν υπάρχει βοήθεια από xiaomi μεριά για να μπορούν να υπάρξουν άλλα σοβαρά προγράμματα από 3ους (αν υπήρχαν διαθέσιμα api τότε θα είχαμε και υποστήριξη από πολλά app)

• Like 1
Δημοσ.

Μιλάμε για το επίσημο πρόγραμμα,σχεδον πάντα συμβαδίζουν το ενα με το άλλο.

Βέβαια ανεπίσημα προγράμματα υπάρχουν για όλα πάντα πολλά άλλα το θέμα είναι κατα πόσο συνεργάζονται.

Δημοσ.

Μιλάμε για το επίσημο πρόγραμμα,σχεδον πάντα συμβαδίζουν το ενα με το άλλο.

Βέβαια ανεπίσημα προγράμματα υπάρχουν για όλα πάντα πολλά άλλα το θέμα είναι κατα πόσο συνεργάζονται.

μα είναι το επίσημο και το μοναδικό πρόγραμμα , τι εννοείς συμβαδίζουν ; με τι συμβαδίζει με το mi band ; αφού για αυτό υπάρχει το πρόγραμμα 

μοναδικό πρόγραμμα = βλέπε το άλλο που ανέφερα για xiaomi 

δεν μπορούν να υπάρξουν άλλα προγράμματα λόγω xiaomi , οι προγραμματιστές (gliderun ή και τα εξτρά που βάζουμε mi band tools , notify & δε ξέρω πως το λένε) "πατέντες" κάνουν για να λειτουργήσουν 

και σίγουρα κάνουν πράγματα που το mi fit θα τα δει μετά από καιρό (επιτέλους μετά από 1+ χρόνο υπάρχει run με google maps στην εφαρμογή , μεγάλο κατόρθωμα)

Δημοσ.

Οκ, πιθανως να μην λειτουργουν ταυτοχρονα και τα δυο, αλλα δεν το ηξερα :-( Αρχικη μου σκεψη ηταν να χρησιμοποιησω το Gliderun επειδη διαβαζα στο νετ οτι το mi fit βγαζει λαθος αριθμο steps.

Ας ξεπερασουμε την αγνοια μου λοιπον, ας εστιασω στο mi fit:

Γιατι να μην εχει δεδομενα για δυο νυχτες υπνου; Επειδη "μπερδευτηκε" απο την παρουσια του Gliderun; Αλλα τι σχεση εχουν τα δεδομενα που κραταει στη μνημη (και οφειλει να περασει στην εφαρμογη που θα του υποδειξω) με το γεγονος οτι μου δινει μετρηση για 15 βηματα π.χ. την πρωτη μερα που το φορεσα; Και πώς εκανε καταγραφη υπνου στο gliderun τη μια μερα, ενω ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ετρεχε και το mi fit; Μοιαζει σαν να ειναι "επιλεκτικη" η ασυμβατοτητα των δυο εφαρμογων.

Θα κανω δοκιμες με τα δυο προγραμματα ξεχωριστα (2-3 μερες το καθενα) και θα επιστρεψω για να δω τι συμπερασματα βγαζω.

Δημοσ.

ελπίζω να καταλαβαίνεις (βασικά το έγραφε κάπου δε θυμάμαι που) την διαδικασία για να κάνεις αυτά τα τεστ σου 

αν έχεις το Mi fit και θες να δοκιμάσεις το gliderun , κάνεις unpair από το mi fit αναγκαστικά και κάνεις pair Μετά στο glide

δεν υπάρχει άλλος τρόπος (τουλάχιστον παλιά έτσι ήταν) το αν κατέγραψε κάποια δεδομένα κλπ δεν έχει σημασία, δεν του λες απλά "οκ ό.τι κατέγραψες δείξτο μου σε αυτό το app" το πρόγραμμα μπορεί να τα "μεταφράσει" αλλιώς  

η λέξη ασυμβατότητα τα λέει όλα :) είτε επιλεκτική είτε όχι δεν παύει να είναι ασυμβατότητα

αν απλά μπορούσες να έχεις και τα 2 , ε πίστεψε με πολλοί θα δοκιμάζαμε το glide και όχι μόνο τα mi band tools και notify & fitness

(εγώ π.χ. όταν το δοκίμαζα ένιωθα ότι κάνει disconnect συνέχεια οπότε δεν του έδωσα και πολύ χρόνο και γύρισα πίσω στο mi fit)

• Like 1
Δημοσ.

Εισαι τελειος, ηδη εχω απεγκαταστησει το mi fit και δοκιμαζω gliderun. Αυτο το κανω για να δω αν ειμαι ικανοποιημενος με τις μετρησεις του third party προγραμματος πριν παω σε αυτο που θεωρειται φυσιολογικο, δλδ την επισημη εφαρμογη. Μπορεις ωστοσο (εσυ ή οποιος αλλος εχει την καλοσυνη) να μου απαντησεις σε 2-3 πραγματα;

- Να μου επιβεβαιωσεις οτι το mi fit κανει σωστη μετρηση βηματων;

- Και οτι κανει κανονικα καταγραφη sleep data;

Τελος, ειχα βαλει το notify για να το τσεκαρω λιγο (ναι, δουλευαν τρια ταυτοχρονα για λιγο :D) και ειδα οτι ειχε μονιμη ειδοποιηση στο notification bar του κινητου.

- Αυτο τρεχει διαρκως στο παρασκηνιο;

- Πώς παει με τη μπαταρια;

- Ειναι stand alone εφαρμογη ή τρεχει παραλληλα με το mi fit; Αυτο δεν το εχω καταλαβει, αν και δεν το εψαξα πολυ.

Ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.

Το notify το έχεις παράλληλα με το μι φιτ απλα εσύ θα ορίσεις από ποιο θες να έχεις ειδοποιήσεις (δηλαδή δεν θα έχεις π.χ. Ενεργές τις ειδοποιήσεις και στα 2 μαζί)

Και ναι πρέπει να τρέχει για να παίρνεις τις ειδοποιήσεις

Για τα βήματα , στο 1 που είχα μου φαινόταν σωστά η μέτρηση (σε διάδρομο γυμναστηρίου) σε αυτό δε το ελεγξα αλλά θεωρητικά έχει κι καλύτερη μέτρηση

Για τον ύπνο είναι λίγο πολύπλοκο το θέμα. Καταρχάς παίζει ρόλο η ώρα, αν την πέσεις στις 6 το πρωί δε θα γράψει κάτι, αν ξυπνήσεις αλλά βλέπεις, ακίνητος, σειρές στην τιβι (ξαπλωμένος) παίζει κι να μη το καταλάβει. Σε γενικές γραμμές κάνει σωστή καταγραφή (για αυτό υπάρχει κι το edit για να διορθώσεις την ώρα ξυπνηματος)

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω και παλι. Στην τελευταια παραγραφο που εγραψες θυμηθηκα τον λογο που επεμεινα στο Gliderun. Ηταν ΚΑΙ η καταγραφη υπνου, αφου κοιμαμαι αργα και ξυπναω αργα (αναλογα το φορτο εργασιας). Συνεπως, το mi fit δεν βολευε αφου θεωρει οτι κοιμαμαι... στανταρ ωρες και με τις κοτες :)

Προς το παρον κρατησα το Gliderun, να δω πώς παει για 2-3 μερες. Στην επιλογη αισθητηρων παντως παροτι εχω θεσει το "sleep" σε επιλογη "tracking", αυτο μου γραφει disconnected. Δεν ξερω γιατι, καθε προσπαθεια να το κανω "reconnect δεν αλλαζει την κατασταση του σενσορα. Εκει το εχω χασει λιγο, θα δω πώς και τι.

Στη συνεχεια θα βαλω τα δυο mi fit και θα τα δοκιμασω για να δω διαφορες.

Δημοσ.

στο mi fit δοκίμασες να κάνεις edit την καταγραφή του ύπνου να δεις τι σου βγάζει ; 

π.χ. να ορίσεις εσύ "κοιμήθηκα στις 6 , ξύπνησα στις 12 "

(δε το έχω κάνει οπότε δε ξέρω τι θα βγάλει)

Δημοσ.

Οχι, αλλα διαβαζω παντου στο νετ αναφορες του τυπου "αν αποφασισεις να το ριξεις λιγο εξω, για το mi fit δεν κοιμηθηκες ποτε". Θα το δοκιμασω οταν βαλω την εφαρμογη σε δοκιμαστικη λειτουργια (πιθανως το ΣΚ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα.

Το band μου δεν κατεγραψε σημερα sleep data, ειναι η τριτη μερα (δευτερη νυχτα) που το φοραω και τα δεδομενα ειναι τα εξης:

- Στο mi fit δεν εχει κανει καταγραφη των sleep data καμιας απο τις δυο νυχτες. Επισης, κατεγραψε 15 βηματα τη μια μερα, 20 την αλλη (χθες) και φανταζομαι οτι θα γελασω με τα σημερινα βηματα.

- Προτιμησα να ριξω περισσοτερο βαρος στο Gliderun που εχει περισσοτερες επιλογες κατ' εμε. Τα βηματα εκει την πρωτη (σκαρτη μιση) μερα δειχνουν λογικα, αφου ημουν στο σπιτι και δουλευα. Περιπου 1500. Χθες ομως κινηθηκα αρκετα εκτος σπιτιου και μου μετρησε 900 βηματα σε ολοκληρη μερα.

- Το χειροτερο ειναι οτι το πρωτο βραδυ εκανε καταγραφη (gliderun) του υπνου, χθες οχι.

- Τελος απο χθες το απογευμα ως αυτη την ωρα που γραφω το μηνυμα, καθε φορα που απομακρυνομαι απο το κινητο κι επειτα επιστρεφω, ζηταει authentication (με τη δονηση, το tap κλπ).

Δεν μπορω να ειμαι σιγουρος, αλλα νομιζω οτι κατι δεν εχω κανει καλα με τη μια και την αλλη εφαρμογη. Πρωτα απ' ολα, σε καθε (επανα)συνδεση που κανει μια εφαρμογη χρειαζεται authentication; Την πρωτη μερα δεν γινοταν αυτο, τη δευτερη βαρεθηκα να το κανω καθε τοσο. Δευτερον, δεν θα επρεπε να κραταει στη μνημη του ολες τις κινησεις που κανω; Στο συγχρονισμο απο χθες το πρωι εβγαλε μολις μια (στο gliderun).

Υ.Σ.: Ενω γραφω αυτο το μηνυμα, μια επαφη στο σκαπ μου γραφει. Ενω εχω ζητησει απο το mi fit να μην εχω ΚΑΜΙΑ ειδοποιηση (δονηση) στο band και ολα ειναι off, δεχομαι ειδοποιηση απο το σκαιπ!

Ακυρο το υστερογραφο. Το πρωι για καποιο λογο ειχε "χασει" το miband απο τη λιστα των bluetooth devices και αναγκαστηκα να κανω pair απο την αρχη. Ισως γι' αυτο κιολας να μην κατεγραψε τα δεδομενα υπνου. Παντως reconnect με δονηση κανει καθε φορα που απομακρυνομαι/πλησιαζω στο κινητο.

Ενεργοποίησε στο mifit απο το tab play τα incoming call - incoming sms.

Εδω και 2 μήνες που τα είχα κλείστα (για οικονομία μπαταρίας) μέτραγε και σε μένα ότι να ναι και ήθελε μερικές φορές ξανα registration (με τον αριθμό τηλεφώνου το εχω κάνει).

Μόλις άνοιξα πάλι τις 2 επιλογές δουλεύει σαν καινούργιο και μετράει τα πάντα.

Άλλες εφαρμογές δεν εχω δοκιμάσει αλλά για το mi fit πλέον είμαι σίγουρος.

Στο tutorial για το fix έλεγε να το πάρεις και μια φορά τηλέφωνο απο άλλη συσκευή να δονηθεί το band.

Για δοκίμασε.

Εχω το miband 1 αλλά η εφαρμογή είναι κοινή.

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...