inflation Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 1. έχω ενα παλιο modem router zte ZXV10 W300. 2. ενα synology router θελω το καλώδιο του ΟΤΕ να πηγαίνει στο modem router και αυτό να επικοινωνεί με το synology router. Kατά προτίμηση θέλω το dhcp να είναι του synology και όλες οι συσκευές να ενώνονται ασύρματα με το synology. Αρχικά προβλήματα: To δίκτυο είναι περίεργο, είναι σε προβλήτα λιμανιού και δύσκολα θα κάνω πολλές αλλαγές. Βάζω το τηλεφωνικό καλώδιο στο modem router και ύστερα βάζω στατική και απενεργοποιώ το dhcp. Δουλεύει μόνο με την 172.16.0.2-... Οποιαδήποτε άλλη ομάδα ip δεν δουλεύει Όλες οι συσκευές μετά συνδέονται με στατικες ip. Το modem router έχει την ip 172.16.0.2 αλλά στις ρυθμίσεις πχ στον υπολογιστή πρέπει να βάλω gateway 172.16.0.1 και όχι .2, άμα βάλω ip .1 δουλεύουν όλα αλλά δεν είναι προσβασιμο το modem router απο browser. Το δουλευω σε bridge mode και συνδέονται οι συσκευές wireless ή κ ethernet Τώρα θέλω να το χρησιμοποιώ σαν modem μόνο και να δίνει ιντερνετ στο synology router και όλες οι συσκευές να συνδέονται εκεί και το κυριότερο να παιρνουν αυτόματα ip και όχι χειροκίνητα. Δοκίμασα: το modem router (172.16.0.2) να δίνει με lan sto wan toυ synology router (172.16.0.3) με gateway του synology 172.16.0.1 απέτυχε με gateway του synology 172.16.0.2 απέτυχε με gateway του synology 172.16.0.3 απέτυχε subnet 255.255.0.0 Το ίδιο έκανα και με συνδεση lan lan. Πάντα έχω πρόσβαση μέσω browser στο modem router kai synology αλλά ποτε internet Έχετε καμία ιδέα;
jkoukos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Γιατί έχετε επιλέξει αυτή την διεύθυνση στο ΖΤΕ και περισσότερο το subnet είναι /16 αντί του σύνηθες /24; Όταν λες bridge mode, τι ακριβώς εννοείς, διότι το ΖΤΕ σίγουρα δεν δουλεύει ως απλό modem όπως είναι ρυθμισμένο. Κανονικά πρέπει το ΖΤΕ να μπει σε bridge mode, ώστε να δουλεύει μόνο ως modem και το Synology να έχει χρέη κύριου router, εκτελώντας αυτό την κλήση ΡΡΡ στον πάροχο.
inflation Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Αυτες τις ρυθμίσεις μου έδωσαν δυστυχώς, προσπαθώ να τις βελτιώσω όσο μπορώ από μέρους μου. Έχει μια επιλογή το zte για bridge και θεώρησα ότι είναι κατάλληλο.
jkoukos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Από τις εικόνες που έχει δώσει, φαίνεται: α. Το ΖΤΕ να είναι σε Bridge mode (δουλεύει μόνο ως modem), με ΙΡ 172.16.0.2. β. Το Synology δουλεύει ως router, αλλά δεν κάνει κλήση ΡΡΡ. Απλά θέλει στην θύρα WAN (172.16.0.3) σύνδεση. γ. Δεν φαίνεται κάποια συσκευή που να εκτελεί την κλήση ΡΡΡ. Λογικά λοιπόν υπάρχει και άλλη συσκευή στο δίκτυο που παίζει τον ρόλο του router (πριν βάλεις το Synology) και πρέπει να έχει διεύθυνση 172.16.0.1. WAN και LAN του Synology έχουν την ίδια ΙΡ. Κανονικά αυτό δεν μπορεί να γίνει σε έναν router και θα έπρεπε να μην σε αφήνει να το ορίσεις. Το θέμα απ' ότι καταλαβαίνω είναι ότι δεν μπορείς να ρυθμίσεις εξαρχής και σωστά όλο το δίκτυο. Όμως χωρίς να ξέρουμε ποιος μέχρι τώρα παίζει ως router και τι ρυθμίσεις έχει, έτσι όπως τα γράφεις είναι πρόβλημα.
inflation Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Τελικά τα καταφερα: το πρωτο μοντεμ με στατικη ip (172.16.0.2) σε bridge mode (άλλαξα το subnet σε 255.255.255.0 με gateway to 172.16.0.1) καλωδιο απο lan του modem σε wan του synology ρουτερ. το synology router σε mode λειτουργίας "συνδεση με μοντεμ" και ρυθμισεις wan manual (172.16.0.3 με gateway: 172.16.0.1) και to dhcp του ρουτερ σε αυτόματο Ευχαριστώ για το χρόνο σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα