thant Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Άσχετα από τα "πολλά watt" ο φωτισμός που δίνουν (φωτεινότητα, χρώμα, "καθαρότητα") δεν έχει καμία σχέση (κατά τη γνώμη μου πάντα) με κανένα "οικονομικό" υποκατάστατο (οικονομίας, led, κλπ). Ειδικά μάλιστα αν ο χώρος το "ζητάει" (έχω τέτοια λάμπα στο μπάνιο και δεν την αλλάζω με τίποτα). Μια χαρά φως δίνουν οι οικονομίας και οι λεντ για έναν χώρο στο σπίτι. Εγω προτιμώ τον ψυχρό φωτισμό, οι παραπάνω λάμπες (αν λέμε για τις ίδιες) εκτός των πολλών βατ ειναι και κιτρινιάρες... Ο καθένας βεβαια βάζει οτι τον εξυπηρετεί καλύτερα... 1
mindreader Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Παντως, οπως διαβαζω, η νεα εξελιγμενη τεχνολογια cob led, φαινεται οτι οντως προσφερει αρκετα παραπανω σε σχεση με τα led που ξεραμε.
sp3cial Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Γεια σας, να ρωτήσω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες λάμπες δαπέδου που γυρνάς εναν τροχό ας πούμε και το φως γίνεται πιο δυνατό ή πιο χαμηλό. Έχουν κάποιο συγκεκριμένο όνομα; Για να τις βρω πιο εύκολα. Ευχαριστώ
fragos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, sp3cial είπε Γεια σας, να ρωτήσω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες λάμπες δαπέδου που γυρνάς εναν τροχό ας πούμε και το φως γίνεται πιο δυνατό ή πιο χαμηλό. Έχουν κάποιο συγκεκριμένο όνομα; Για να τις βρω πιο εύκολα. Ευχαριστώ Dimmer λέγεται ο τροχός. Dimmable οι λάμπες 1
kaktos77 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα παιδιά, ερώτηση εδώ για να μην ανοίξω νέο θέμα. Δοκίμασα στο σπίτι σε κάτι παλιά πολύφωτα (40+ χρονών) να αντικαταστήσω τις λάμπες πυρακτώσεως κεριά e14 με led e14 και δυστυχώς μόλις βάζω τη λάμπα led δεν ανάβουν καν, ενώ η πυρακτώσεως ανάβουν κανονικά. Αρχικά νόμιζα ότι δεν έχουν βιδώσει καλά, αλλά είναι μια χαρά βιδωμένες και δοκίμασα και σε όλες τις θέσεις εναλλαξ αλλά τίποτα. Τι μπορεί να συμβαίνει;
kaktos77 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Tsino είπε οι LED δουλεύουν ? τις δοκίμασες? Κανονικά δουλεύουν ναι. Τις δοκίμασα σε πορτατίφ σχετικά καινούργιο και είναι μια χαρά, για αυτό μου κάνει εντύπωση...
Kozanitis1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μήπως είναι 12V? Δεν ξέρω βέβαια αν βγαίνουν 12βολτες Ε14..
Joshua21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 41 λεπτά πριν, kaktos77 είπε Καλημέρα παιδιά, ερώτηση εδώ για να μην ανοίξω νέο θέμα. Δοκίμασα στο σπίτι σε κάτι παλιά πολύφωτα (40+ χρονών) να αντικαταστήσω τις λάμπες πυρακτώσεως κεριά e14 με led e14 και δυστυχώς μόλις βάζω τη λάμπα led δεν ανάβουν καν, ενώ η πυρακτώσεως ανάβουν κανονικά. Αρχικά νόμιζα ότι δεν έχουν βιδώσει καλά, αλλά είναι μια χαρά βιδωμένες και δοκίμασα και σε όλες τις θέσεις εναλλαξ αλλά τίποτα. Τι μπορεί να συμβαίνει; Σύμφωνα με αυτά που περιγράφεις έχεις αποκλείσει όλα τα υπόλοιπα εκτός από τα ντουί του φωτιστικού, ίσως μια μικροδιαφορά στο σπείρωμα ή στην επαφή να μην αφήνει τις led να "κάτσουν" σωστά. 7 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε Μήπως είναι 12V? Δεν ξέρω βέβαια αν βγαίνουν 12βολτες Ε14.. Ούτε εγώ ξέρω, αλλά αν έφταιγε αυτό δεν θα δούλευαν ούτε στο πορτατίφ.
kaktos77 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 38 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σύμφωνα με αυτά που περιγράφεις έχεις αποκλείσει όλα τα υπόλοιπα εκτός από τα ντουί του φωτιστικού, ίσως μια μικροδιαφορά στο σπείρωμα ή στην επαφή να μην αφήνει τις led να "κάτσουν" σωστά. Μα για αυτό τρελάθηκα και εγώ αυτό σκέφτομαι με τα ντουι ότι κάτι παίζει, απλώς βαριόμουν να κάθομαι να λύνω για αυτό ρωτάω μήπως ήταν κάτι άλλο. Ευχαριστώ πολύ, θα λύσω το ένα ντουι να το αλλάξω να δω.
Joshua21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, kaktos77 είπε Μα για αυτό τρελάθηκα και εγώ αυτό σκέφτομαι με τα ντουι ότι κάτι παίζει, απλώς βαριόμουν να κάθομαι να λύνω για αυτό ρωτάω μήπως ήταν κάτι άλλο. Ευχαριστώ πολύ, θα λύσω το ένα ντουι να το αλλάξω να δω. Σύμφωνα με όσα έχεις γράψει δεν υπάρχει κάτι άλλο... οι συγκεκριμένες led δεν κάνουν "χωριό" με τα συγκεκριμένα ντουί 40ετίας 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Έχω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθεια του κοινού : αγόρασα από Καυκά μια led (Sylvania, αυτές που εμπορευεται κατά κόρον η συγκεκριμένη εταιρεία) R7s, 78mm ντιμαριστή και κούμπωσε καλά στο επίτοιχο φωτιστικό. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι παράγει έναν περίεργο ήχο (αυτό το χαρακτηριστικό "zzzzzzzz") τόσο σε πλήρη ένταση όσο και ντιμαρισμένη (σε διάφορες σκάλες). Γνωρίζει κανείς αν είναι φυσιολογικό; Είναι η πρώτη ντιμαριστή led που αγοράζω γενικά. Σκέφτομαι αύριο να την επιστρέψω, απλά θα ήθελα να ακούσω και κάποιες άλλες απόψεις/εμπειρίες. Ευχαριστώ.
mindreader Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Ειναι καλη-αξιοπιστη μαρκα η sylvania; Κι εγω πηρα μια τετοια προσφατα, καλη μου φαινεται. Και σε προσιτη τιμη, και με πολλα lumen, φαινεται οκ.
MauroPaltoudias Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, mindreader είπε Ειναι καλη-αξιοπιστη μαρκα η sylvania; Κι εγω πηρα μια τετοια προσφατα, καλη μου φαινεται. Και σε προσιτη τιμη, και με πολλα lumen, φαινεται οκ. Τις ψωνίζω χρόνια, κυρίως γιατί έχω ΚΑΥΚΑ κοντά μου και με εγγύηση 3 ετών, μπορώ ανά πάσα στιγμή να τις αλλάξω αν χρειαστεί. Ευχαριστημένος είμαι, δεν έχω κάποιο παράπονο. (το παραπάνω πρόβλημα λύθηκε εν τέλει) 1
mindreader Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 Δημοσ. 14 Μαΐου 2024 On 02/12/2022 at 13:00, MauroPaltoudias said: Τις ψωνίζω χρόνια, κυρίως γιατί έχω ΚΑΥΚΑ κοντά μου και με εγγύηση 3 ετών, μπορώ ανά πάσα στιγμή να τις αλλάξω αν χρειαστεί. Ευχαριστημένος είμαι, δεν έχω κάποιο παράπονο. (το παραπάνω πρόβλημα λύθηκε εν τέλει) 2 χρονια σε χρηση μια sylvania, ακομη λειτουργει. Αρα στην πραξη φαινεται οτι ειναι καλη! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα