Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άσχετα από τα "πολλά watt" ο φωτισμός που δίνουν (φωτεινότητα, χρώμα, "καθαρότητα") δεν έχει καμία σχέση (κατά τη γνώμη μου πάντα) με κανένα "οικονομικό" υποκατάστατο (οικονομίας, led, κλπ).

Ειδικά μάλιστα αν ο χώρος το "ζητάει" (έχω τέτοια λάμπα στο μπάνιο και δεν την αλλάζω με τίποτα).

Μια χαρά φως δίνουν οι οικονομίας και οι λεντ για έναν χώρο στο σπίτι. Εγω προτιμώ τον ψυχρό φωτισμό, οι παραπάνω λάμπες (αν λέμε για τις ίδιες) εκτός των πολλών βατ ειναι και κιτρινιάρες... 

Ο καθένας βεβαια βάζει οτι τον εξυπηρετεί καλύτερα...

• Like 1
  • 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παντως, οπως διαβαζω, η νεα εξελιγμενη τεχνολογια cob led, φαινεται οτι οντως προσφερει αρκετα παραπανω σε σχεση με τα led που ξεραμε.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας, να ρωτήσω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες λάμπες δαπέδου που γυρνάς εναν τροχό ας πούμε και το φως γίνεται πιο δυνατό ή πιο χαμηλό. Έχουν κάποιο συγκεκριμένο όνομα; Για να τις βρω πιο εύκολα. Ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sp3cial είπε

Γεια σας, να ρωτήσω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες λάμπες δαπέδου που γυρνάς εναν τροχό ας πούμε και το φως γίνεται πιο δυνατό ή πιο χαμηλό. Έχουν κάποιο συγκεκριμένο όνομα; Για να τις βρω πιο εύκολα. Ευχαριστώ 

Dimmer λέγεται ο τροχός. Dimmable οι λάμπες 

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, ερώτηση εδώ για να μην ανοίξω νέο θέμα. Δοκίμασα στο σπίτι σε κάτι παλιά πολύφωτα (40+ χρονών) να αντικαταστήσω τις λάμπες πυρακτώσεως κεριά e14 με led e14 και δυστυχώς μόλις βάζω τη λάμπα led δεν ανάβουν καν, ενώ η πυρακτώσεως ανάβουν κανονικά. Αρχικά νόμιζα ότι δεν έχουν βιδώσει καλά, αλλά είναι μια χαρά βιδωμένες και δοκίμασα και σε όλες τις θέσεις εναλλαξ αλλά τίποτα. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tsino είπε

οι LED δουλεύουν ? τις δοκίμασες?

Κανονικά δουλεύουν ναι. Τις δοκίμασα σε πορτατίφ σχετικά καινούργιο και είναι μια χαρά, για αυτό μου κάνει εντύπωση...

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Καλημέρα παιδιά, ερώτηση εδώ για να μην ανοίξω νέο θέμα. Δοκίμασα στο σπίτι σε κάτι παλιά πολύφωτα (40+ χρονών) να αντικαταστήσω τις λάμπες πυρακτώσεως κεριά e14 με led e14 και δυστυχώς μόλις βάζω τη λάμπα led δεν ανάβουν καν, ενώ η πυρακτώσεως ανάβουν κανονικά. Αρχικά νόμιζα ότι δεν έχουν βιδώσει καλά, αλλά είναι μια χαρά βιδωμένες και δοκίμασα και σε όλες τις θέσεις εναλλαξ αλλά τίποτα. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Σύμφωνα με αυτά που περιγράφεις έχεις αποκλείσει όλα τα υπόλοιπα εκτός από τα ντουί του φωτιστικού, ίσως μια μικροδιαφορά στο σπείρωμα ή στην επαφή να μην αφήνει τις led να "κάτσουν" σωστά.

7 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Μήπως είναι 12V?

Δεν ξέρω βέβαια αν βγαίνουν 12βολτες Ε14..

Ούτε εγώ ξέρω, αλλά αν έφταιγε αυτό δεν θα δούλευαν ούτε στο πορτατίφ.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σύμφωνα με αυτά που περιγράφεις έχεις αποκλείσει όλα τα υπόλοιπα εκτός από τα ντουί του φωτιστικού, ίσως μια μικροδιαφορά στο σπείρωμα ή στην επαφή να μην αφήνει τις led να "κάτσουν" σωστά.

Μα για αυτό τρελάθηκα και εγώ αυτό σκέφτομαι με τα ντουι ότι κάτι παίζει, απλώς βαριόμουν να κάθομαι να λύνω για αυτό ρωτάω μήπως ήταν κάτι άλλο. Ευχαριστώ πολύ, θα λύσω το ένα ντουι να το αλλάξω να δω.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Μα για αυτό τρελάθηκα και εγώ αυτό σκέφτομαι με τα ντουι ότι κάτι παίζει, απλώς βαριόμουν να κάθομαι να λύνω για αυτό ρωτάω μήπως ήταν κάτι άλλο. Ευχαριστώ πολύ, θα λύσω το ένα ντουι να το αλλάξω να δω.

Σύμφωνα με όσα έχεις γράψει δεν υπάρχει κάτι άλλο... οι συγκεκριμένες led δεν κάνουν "χωριό" με τα συγκεκριμένα ντουί 40ετίας :)

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθεια του κοινού : αγόρασα από Καυκά μια led (Sylvania, αυτές που εμπορευεται κατά κόρον η συγκεκριμένη εταιρεία) R7s, 78mm ντιμαριστή και κούμπωσε καλά στο επίτοιχο φωτιστικό. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι παράγει έναν περίεργο ήχο (αυτό το χαρακτηριστικό "zzzzzzzz") τόσο σε πλήρη ένταση όσο και ντιμαρισμένη (σε διάφορες σκάλες).

Γνωρίζει κανείς αν είναι φυσιολογικό; Είναι η πρώτη ντιμαριστή led που αγοράζω γενικά. 

Σκέφτομαι αύριο να την επιστρέψω, απλά θα ήθελα να ακούσω και κάποιες άλλες απόψεις/εμπειρίες. 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Ειναι καλη-αξιοπιστη μαρκα η sylvania; Κι εγω πηρα μια τετοια προσφατα, καλη μου φαινεται. Και σε προσιτη τιμη, και με πολλα lumen, φαινεται οκ.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, mindreader είπε

Ειναι καλη-αξιοπιστη μαρκα η sylvania; Κι εγω πηρα μια τετοια προσφατα, καλη μου φαινεται. Και σε προσιτη τιμη, και με πολλα lumen, φαινεται οκ.

Τις ψωνίζω χρόνια, κυρίως γιατί έχω ΚΑΥΚΑ κοντά μου και με εγγύηση 3 ετών, μπορώ ανά πάσα στιγμή να τις αλλάξω αν χρειαστεί. Ευχαριστημένος είμαι, δεν έχω κάποιο παράπονο.

(το παραπάνω πρόβλημα λύθηκε εν τέλει)

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
On 02/12/2022 at 13:00, MauroPaltoudias said:

Τις ψωνίζω χρόνια, κυρίως γιατί έχω ΚΑΥΚΑ κοντά μου και με εγγύηση 3 ετών, μπορώ ανά πάσα στιγμή να τις αλλάξω αν χρειαστεί. Ευχαριστημένος είμαι, δεν έχω κάποιο παράπονο.

(το παραπάνω πρόβλημα λύθηκε εν τέλει)

2 χρονια σε χρηση μια sylvania, ακομη λειτουργει. Αρα στην πραξη φαινεται οτι ειναι καλη!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...