greeneye Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Ειχα στο δωματιο ενα φωτιστικο που επερνε ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΜΟΝΗ λαμπα ΦΘΟΡΙΟΥ 40 WATT. Ειχε αριστο φωτισμο γενικα ωσπου τα τιναξε το πολυφωτο (κοπηκαν πλαστικα μερη κτλ) και αναγκαστηκα να αλλαξω φωτιστικο και πηγα σε ενα απλο με λαμπες LED. Δεν γνωριζα ομως πηγαινοντας απο φθοριου σε LED ποσα watt πρεπει να παρω ωστε να φωτιζει τουλαχιστον το ιδιο! Πηρα λοιπον μια philips cool white (ειναι λεει κοντινοτερη σε φθοριου) στα 75 watt. Στην πρωτη ματια μου κακοφανηκε γιατι ειδα αρκετη αλλαγη στο χρωμα, βεβαια ειχα συνηθισει το αλλο για χρονια και μπορει να παιζει ρολο. Μηπως ομως τα 75 watt ειναι ΛΙΓΑ? μηπως πρεπει να παω σε 100αρα τουλαχιστον η και παραπανω? ποια ειναι η αντιστοιχια σε watt αναμεσα σε φθοριου και LED ? (led στρογγυλη - βιδωτη) αυτη ηταν η πρωτη ερωτηση 2) οι λαμπες LED με το αναμα του διακοπτη φωτιζουν αμεσως το μεγιστο η θελουν καποιο χρονο και ποσο? ευχαριστω προκαταβολικα!
NikosKallithea Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δεν υπάρχουν λάμπες Λεντ 75w ή 100w που αναφέρεις, οι λάμπες Λεντ είναι 3w-10w άντε και λίγο παραπάνω Διάλεξε https://www.ledokosmos.gr/el/led-lampes?gclid=CLWwvM_b_80CFYdAGwodTjUGEg
greeneye Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Ναι τωρα το ειδα αυτο που λες...αυτη που μου εδωσαν ειναι 10 W (E27 220-240 V - 90MA - 4000K) Ο φωτισμος μοιαζει να μην ειναι αρκετος. Σε σχεση με στρογγυλη φθοριου 40 watt σε τι νουμερο πιστευεις πρεπει να παω? λογικα υπαρχει πινακας αντιστοιχιας. ευχαριστω * λεει και 1055 lumen Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2016 από greeneye
NikosKallithea Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Η 40αρα φθορίου μπορεί να ειναι και πάνω απο 2.000 lumens, οποτε αν θελει την ιδια ένταση φωτός, με κάποιο τρόπο πρέπει να βαλεις δυο 10αρες λεντ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 οι λάμπες Λεντ είναι 3w-10w άντε και λίγο παραπάνω Έχει πάρει το μάτι μου και 16-18αρες Philips, στο site που linkαρες έχει και μεγαλύτερες από 18w (βιδωτές bulb)...
andreapaog328 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 ασε τα watt και κοιτα τα lumen που εβγαζε η παλια σου λαμπα. παιρνεις αντιστοιχη σε led. 1
greeneye Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 δεν τα γραφει πανω αλλα επειδη ειχα μια ρεζερβα σφραγισμενη ειδα ΔΥΣΤΧΩΣ 2500 lumens!!!!!!!!! kai 6400 K. Αυτη που μου εδωσαν ειναι 1055 lumens και 4000 Κ γαμωτο!!!!!!! Οποτε αυριο αγοραζω τη σωστη και αντιστοιχει σε 150 watt , με λιγα λογια ΔΙΠΛΑΣΙΑ! ευχαριστω για τις απαντησεις
CODEX_ALIMENTARIUS Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 δεν τα γραφει πανω αλλα επειδη ειχα μια ρεζερβα σφραγισμενη ειδα ΔΥΣΤΧΩΣ 2500 lumens!!!!!!!!! kai 6400 K. Αυτη που μου εδωσαν ειναι 1055 lumens και 4000 Κ γαμωτο!!!!!!! Οποτε αυριο αγοραζω τη σωστη και αντιστοιχει σε 150 watt , με λιγα λογια ΔΙΠΛΑΣΙΑ! ευχαριστω για τις απαντήσεις Τα κέλβιν (4000Κ 6400Κ) κτλ έχουν σχέση με τον ΤΟΝΟ του φωτός... το "χρώμα" δηλαδή που θα εκπέμπει ~5000 ειναι κατάλευκο πάνω από 6000 είναι αρχίζει να είναι προς το μπλέ και κάτω απο 4000 ειναι προς το κίτρινο κάτω απο 3000 προς το κόκκινο τα Watt στις led απλά σου λένε πόσο ρεύμα καίει όχι πόσο φωτεινή είναι η λάμπα τα Lumen λένε πόσο φωτεινή ειναι υπάρχουν αρκετές LED με αρκετά πάνω απο 2500 lumen Κάτω απο 20 watt και στα Κ που θες αρκεί να ψάξεις (πήγαινε σε αυτά τα μαγαζάκια που πουλάνε μόνο λάμπες οικονομίας ή παρήγγειλε απο το Internet) 1
greeneye Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 νομιζω οτι ειμαι ποιο σοφος τωρα! ευχαριστω φιλε
Alex0077 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα . Θέλω να αλλάξω μια λάμπα σε δωμάτιο. Επειδή είμαι τελείως ασχετος. Μπορεί να μου πει κάποιος τι ακριβώς πρέπει να ζητήσω ; βάζω φωτογραφία την πολύ παλιά καμμένη λάμπα https://postimg.org/gallery/1jacftv0k/
NikosKallithea Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα . Θέλω να αλλάξω μια λάμπα σε δωμάτιο. Επειδή είμαι τελείως ασχετος. Μπορεί να μου πει κάποιος τι ακριβώς πρέπει να ζητήσω ; βάζω φωτογραφία την πολύ παλιά καμμένη λάμπα https://postimg.org/gallery/1jacftv0k/ Ειναι απλο, παίρνεις την λάμπα μαζι σου και δεν λες "θέλω αυτό"
Alex0077 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Ειναι απλο, παίρνεις την λάμπα μαζι σου και δεν λες "θέλω αυτό" Απλά ήθελα να παραγγείλω απο το ιντερνετ γι αυτό ρώτησα. Επίσης η συγκεκριμένη είναι και πριν πολλά χρόνια οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα και σε κάτι άλλο πχ led ?
ParhsG Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Η λαμπα σου ειναι 100w r7s φαινεται απο τη φωτο. 1
thant Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Εγω θα σου πρότεινα να προσθέσεις στο καλώδιο ενα ντουί για κανονική λαμπα. Εχω δυο τέτοιες στο σπιτι μου. Στη μια εχει μπει ντουί ενώ την αλλη αποφεύγω να την ανάβω λόγω τον πολλών βατ.
haris_216 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Εγω θα σου πρότεινα να προσθέσεις στο καλώδιο ενα ντουί για κανονική λαμπα. Εχω δυο τέτοιες στο σπιτι μου. Στη μια εχει μπει ντουί ενώ την αλλη αποφεύγω να την ανάβω λόγω τον πολλών βατ. Άσχετα από τα "πολλά watt" ο φωτισμός που δίνουν (φωτεινότητα, χρώμα, "καθαρότητα") δεν έχει καμία σχέση (κατά τη γνώμη μου πάντα) με κανένα "οικονομικό" υποκατάστατο (οικονομίας, led, κλπ). Ειδικά μάλιστα αν ο χώρος το "ζητάει" (έχω τέτοια λάμπα στο μπάνιο και δεν την αλλάζω με τίποτα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα