Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν διαφωνω...το μονο που θεωρω εγω λαθος ειναι στο οτι θα εχεις ενα μηχανημα που κοστιζει 300ε ο επεξεργαστης και τα αλλα ολα κατω απο 100...δεν μου φαινεται ισορροπημενο πως να σ πω...καλυτερα να υπαρχει μια ισοκατανομη..επισης αν θα κανεις καποτε αναβαθμιση....καλο ειναι να μην αλλαξεις μητρικη...οσο καλο επεξεργαστη κ αν εχεις αν δεν τον υποστηριζει στο μαξιμουμ η μητρικη δεν κανεις δουλεια....οποτε καλυτερα πιο ακριβη μητρικη κ αφθονη ραμ (8 γιγα) κ ενας σσδ

Δημοσ.

γτ η μητρικη ειναι το σωμα σε εναν ανθρωπο...αν το σωμα ειναι παραλυτο..οσο καλος κ να ειναι ο εγκεφαλος δεν θα περπαταει..

Δημοσ.

Ομορφη παρομοιωση, θα με ενδιεφερε ομως να μαθω τα τεχνικα προβληματα που μπορει να προκυψουν περισσοτερο, εαν παρω την συγκεκριμενη asrοck που ειπα πιο πριν. Δεν νομιζω πως την λες και παραλυτη.

Δημοσ.

οχι ρε μια χαρα ειναι κ απο χαρακτηριστικα και σαν μαρκα δεν μ εχει βγαλει προβλημα..αν κ εγω θα επελεγα κατι σε asus ή msi...γενικα στο λεω πανω στην αποψη οτι δεν ειναι ''καλο'' να εχεις εναν πολυ ακριβο επεξεργαστη κ τα αλλα ειναι "φτηνιαρικα" 

Δημοσ.

Η συγκεκριμενη η Asrock + 250 samsung ssd +  ddr4 8gb + ενας decent cooler που θα βρω κτλπ δεν νομιζω να ναι φτηνιαρικα. Να παω να παρω μητρικη 150-200 ευρω να την κανω τι. Επισης τι να κανω εναν επεξεργαστη 150- ευρω

Δημοσ.

ο επεξεργαστης ο 150- ειναι ισαξιος αν οχι καλυτερος με τον 300+......εγω πχ επδ χρειαζομουν εναν επεξεργαστη με 6+ πυρηνες για πολλα threads...επρεπε να παω σε ι7 με 400+......εδωσα 800 συνολο κ πηρα amd fx με 120 με βαθμολογια 8.9 ενω ο ιντελ ειχε 9.4 στο cpuboss...σορρυ αλλα για ενα χαζο ονομα εταιριας εγω 300ε γαμησιατικα δεν πληρωνω...κ ειδικα για ασημαντους λογους οπως η θερμοκρασια η κατι αλλα κρητιρια που εχουν που δεν με επηρεαζουν

Δημοσ.

Εγω με θερμοκρασια είχα παντως θεμα στο παλιο πσ ( με ιντελ πανω ) και δεν θα το λεγα ασημαντο αλλα οκ . Δεν θα δωσω 300+ κανα 200ρι θα δωσω για τον ι5 πλας του οτι δεν εχω δουλεψει πολλα συστηματα (18 χρονων ειμαι τωρα ξεκιναω) απλα επειδη τυχαινει στην σχολη μου (Μηχ Η/Υ κ Πληροφ) να ασχολουνται αρκετοι γενικα με πσ :P και εχω ρωτησει αρκετους μεταπτυχιακους, φιλους, μεχρι και με εναν καθηγητη ειχαμε πιασει συζητηση (καμενος αυτος ομως δεν πιανεται ) απο τι κατεληξα ολοι μου παν : θες να δωσεις πανω απο 200, παρε ιντελ με σιγουρια. Και κοιταξα λιγο και μου αρεσαν αυτα που δα. Γενικα πολλα ακουγονται και συ για να τα λες αυτα δεν αμφιβαλλω οτι το εχεις ψαξει πιθανον να παω με πλεοψηφ σε ατομα που γνωριζω κι ολας προσωπικα (no offence :P). Απλα δεν ειναι οτι δεν ρωτησα και γω τριγυρω για τους αμντ και πηγα με κλειστα ματια στους ιντελ, θεωρησα οτι με αυτα που μου παν θα ναι πιο κουλ.

Δηλαδη και γω αυτα που βρισκω απο θεμα τιμης και προσφορας εινια καλυτερη η AMD στους επεξεργαστες αλλα μετα αλλαζουν πολλα πραγματα στο συστημα + το οτι πολλοι δινουν πολλα ομορφα σε καλυτερες τιμες απλα μολις πας να λειτουργησεις καιρο με αυτα βγαζουν θεματα.

Δεν μιλω για επεξεργαστες απλα , αλλα και για τα γυρω γυρω αν παω σε εκτος ιντελ

Και δεν μιλω μονο για ποιοτητα αλλα και ταχυτητα κτλπ κτλπ

Δημοσ.

η θερμοκρασια λυνεται με μια ψυχτρα (οχι την μαμαδιστικη του επεξεργαστη εννοειται). εγω δεν ειπα οτι οι ιντελ δεν ειναι καλοι...προφανως και ειναι...απλα πληρωνεις αδικα λεφτα για τα ιδια πραγματα..λογω καλυτερου μαρκετινκ..τα περιφερειακα που αλλαζουν στον αμδ ειναι μονο η μητρικη....οι οποιες ειναι οι ιδιες εταιριες που βγαζουν κ για την ιντελ κ για την αμδ...

επισης αν μ ελεγες για λαπτοπ θα σ ελεγα μακρια απο αμδ...γιατι θα το εκλαιγες....

γενικα οι ανδ τρεχουν σε πιο γρηγορες στροφες κ χρησιμοποιουν σχεδον 100% την ισχυ τους (γιαυτο κ ανεβαζουν πολυ θερμοκρασια) ...ενω οι ιντελ για οικονομια τρεχουν πιο ''αργοστροφα" με αποτελεσμα να καθυστερουν πολλα πραγματα ειδικα σε windows (που ειναι γενικα καθυστερημενο λειτουργικο απο μονο του)...

απο κει κ περα σ ειπα πως ειναι θεμα χρηματων...ποιοτικα ειναι κ τα 2 ισαξια......

Δημοσ.

Φιλε apollonas7 με ολο το σεβασμο,εχεις δουλεψει πανω σε i5 και i7 και εβγαλες αυτα τα συμπερασματα?Απο που προκυπτει οτι οι intel ειναι αργοστροφοι?Η θερμοκρασια σε ενα τσιπ ανεβαινει απο το ρευμα που του δινεις.Τελος παντων,αδυνατω να κατανοησω το σκεπτικο σου.Ειχα fx 4,6,8 cores και ξερω πως συμπεριφερονται.

Δημοσ.

ναι εχω δουλεψει.....ειδες να ειπα οτι δεν ειναι καλοι? ειπα οτι κανουν τα ιδια με τους αμδ κ απλα τους πληρωνεις 200ε παραπανω....αργοστροφοι ειναι αυτοι που ειναι στα ιδια λεφτα με τους αμδ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...