Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνω μητρική για :

- Προγραμματακια κυριως (σπουδαζω Μηχ Η/Υ οποτε θελω τα βασικα για σχολη (το πιο βαρυ πρεπει να ναι το visual studio) αντε κανα απ για κινητο να περνα η ωρα )

- Παιχνιδια δεν παιζω βαρια τιποτα, αντε κανα Skyrim η τιποτα βλακιουλες ονλινε (τυπου λολ οχι πιο βαρια) να περνα η ωρα .

- βιντεο κτλπ δεν πειραζω

- ασχολουμαι με μουσικη, οποτε θελω να συνδεσω κανα μιντι αν και αυτο γινεται και με usb.

Θελω ι5 επεξ, δεν νομιζω να χρειαζομαι oc οποτε τουλαχιστον στο αμεσο μελλον δεν, οποτε θα παρω κανα καλο ι5 τυπου 6600 κτλπ.

καρτα γραφικων δεν με ενδιαφερει να παρω οποτε θελω να χει πανω η μητρικη.

Σε μιντι κουτι θα παω οποτε ΑΤΧ κοιταζω.

εχω καταληξει σε αυτη : https://www.skroutz.gr/s/7651956/MSI-B150-Pc-Mate.html

Με ενδιαφερει να χει DDR4 , κανα 8ρι πιστευω θα μαι κομπλε και θα βαλω πανω SSD

Επίσης επειδή έχω ήδη μια οθόνη (μαπα ) και θελω να παρω μια καινουρια, δεν με χαλαγε να παιρνει 2 οθονες (ισως ειναι λιγο βλακεια που η μια θα ναι μαπα η αλλη καλη αλλα δεν με πειραζει με τη χρηση που θα κανω). Δηλαδη μπορει στο μελλον να παρω μια καρτα γραφικων, δεν εχω ψαχτει ακομα, δεν ξερω ποια θα παρω αλλα δεν νομιζω να παρω καμια τρελη καρτα γραφικων.

Θελω να μου πειτε αν πιστευετε θα μαι κομπλε με αυτη.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Επεξεργαστή τον 6500 http://www.skroutz.gr/s/7327618/Intel-Core-i5-6500-Box.html

Θα προτιμούσα κάποια άλλη εταιρεία

https://www.skroutz.gr/s/7847660/Gigabyte-B150-HD3P-rev-1-0.html

Δεν έχεις απαιτήσεις όμως και μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με πιο απλή και φθηνότερη.

Δημοσ.

Κοιτουσα και γω την  Gigabyte που έστειλες και έστειλα την άλλη λογο των usb που έχει περισσότερες 3.1 (θα μου πεις σιγα την διαφορα 2 παραπάνω).

Γενικα όμως για τις MSΙ τι γνωμη έχεις, διοτι και γω περισσότερο ακουσα έχω τις gigabyte αλλά δεν είχα ποτέ και δεν έχω ακούσει κακα σχόλια γενικα για τις MSI.

Επίσης γιατι 6500 και οχι 6600 ? Δεν αξίζει η οικονομική διαφορά ? Απλα κοιτάζω εναν τελευταίας γεννιας για να μην χρειαστώ upgrade σύντομα, να μαι κομπλε για πολύ καιρο, αν και με τον 6500 δεν νομιζω να χω θέμα.

Δημοσ.

Και όμως για τις MSI έχουν ακουστεί αρκετά παράπονα είτε σε φθηνά μοντέλα είτε σε μοντέλα της AMD. Σε Ιντελ όχι και τόσο. Προσωπικά είχα 2 MSI και κανένα θέμα.

Όχι δεν αξίζει η οικονομική διαφορά. Σχεδόν ίδιοι επεξεργαστές είναι. Ο 6500 είναι υπερ αρκετός και θα τον κρατήσεις για αρκετά χρόνια. Πάνε οι παλιές εποχές που ήξερες. Πλέον η σύγχρονοι επεξεργαστλες είναι τέρατα. Τα 30 ευρώ διαφορά μπορείς να δώσεις κάπου αλλού.

ΥΓ: η κάρτα γραφικών βρίσκεται στον επεξεργαστή πλέον. Οι μητρικές απλά έχουν τις υποδοχές.

Δημοσ.

ΥΓ: η κάρτα γραφικών βρίσκεται στον επεξεργαστή πλέον. Οι μητρικές απλά έχουν τις υποδοχές.

Το έχω ακούσει και εγώ αυτό, αλλά δεν καταλαβαίνω αν πρέπει να πάρω μητρική οπότε με ενσωματομένη κάρτα γραφικών ή όχι.

Κοίτα γενικά επειδή θέλω να φτιάξω ένα σύστημα που να μπορεί να αναβαθμιστεί στο μέλλον (όπως σου πα με κάρτα γραφικών, καμιά ραμ παραπάνω, κανένα καλύτερο επεξεργαστή ) και θέλω να διαθέσω γυρω στο 100 για μητρική ( το ιδανικό θα ταν κάτω απο 100 ) εαν έχεις κάποια πρόταση άλλη πες μου.

Βλέπω και αυτή πολύ θερμά :

https://www.skroutz.gr/s/7397795/Asrock-H170-Pro4S.html#specs-container

Δεν έχει 3.1 usb θύρες αλλά δεν νομίζω οτι έχει και πολύ σημασία αυτό έτσι ? έχει καλύτερο chipset νομίζω και η Asrock είναι αρκετά αξιόπιστη νομίζω.

Δημοσ.

τι εννοεις οτι δεν παιζεις παιχνιδια και παιζεις μονο σκαηριμ κ λολ? πιστευεις αυτα τα 2 ειναι ελαφρα? και θελεις να τα παιξεις χωρις καρτα γραφικων κιολας? φιλε αυτα που λες δεν ισχυουν....το πισι θελει οπωσδηποτε καρτα γραφικων...οσο για μητρικη εγω θα ελεγα να πας σε AMD επεξεργαστη πιο φθηνη κ καλυτερη λυση απο intel (που δινεις 200ε ετσι για το ονομα της εταιριας) αρα και σε διαφορετικη μητρικη. 

Δημοσ.

τι εννοεις οτι δεν παιζεις παιχνιδια και παιζεις μονο σκαηριμ κ λολ? πιστευεις αυτα τα 2 ειναι ελαφρα? και θελεις να τα παιξεις χωρις καρτα γραφικων κιολας? φιλε αυτα που λες δεν ισχυουν....το πισι θελει οπωσδηποτε καρτα γραφικων...οσο για μητρικη εγω θα ελεγα να πας σε AMD επεξεργαστη πιο φθηνη κ καλυτερη λυση απο intel (που δινεις 200ε ετσι για το ονομα της εταιριας) αρα και σε διαφορετικη μητρικη. 

Οταν λεω παιζω αυτα, εννοω τα χω μεσα στο πσ και 2 φορες στο εξαμηνο τα ανοιγω, επισης αυτα τα σηκωνει η καρτα γραφικων που χω τωρα μια NVdia 510 αν θυμαμαι καλα γιατι λειπω καιρο απο σπιτι, επισης το σκαιριμ ισως οχι , το λολ ναι πιστευω εινια αρκετα ελαφρυ. δεν νομιζω η μητρικη https://www.skroutz.gr/s/7397795/Asrock-H170-Pro4S.html#specs-container με εναν i5 να μην τα σηκωνουν. Επισης γενικά δεν έχω ακουσει καλα σχολια για AMD, τοσο σε θεμα επεκτασιμοτητας, οσο και σε θεμα αποδοσης. Απο τι ρωτησα στο μεταξυ για το αν χρειαζομαι καρτα γραφικων, συμφωνησαν αρκετοι πως δεν. ( και να μην μου παιζει το skyrim δεν θα σκασω, ετσι κι αλλιως τελευταια φορα που το ανοιξα ηταν χριστουγεννα). Γενικα απο τι ξερω οι AMD δινουν > πυρηνες < GHz που γενικα δεν με τρελαινει σαν αναλογια, αν και σε αυτα τα λεφτα απο τι ακουω ισως να ναι λιγο καλυτεροι οι AMD. To θεμα ειναι οτι στο μελλον πολυ πιθανων να κανω αναβαθμιση λογω σχολης κτλπ, οποτε αν παω σε δυνατοτερο επεξεργαστη, θεωρω πως θα παω σε i7. Δεν εινια οτι ειμα intel fan boy, οι αλλοι με εκαναν.

Δημοσ.

πρωτον την καρτα γραφικων την εχει ο επεξεργαστης οχι η μητρικη...δευτερον, η μητρικη απλα ειναι για τις συσκευες που θα ενωσεις πανω και το τι ταχυτητες θα υποστηριζει...τριτον για την οικονομια που θελεις να κανεις απο οτι καταλαβαινω καλο ειναι να παρεις εναν amd a8 (η κατι παρομοιο, σε συγκριση με τα specs παιρνεις εναν ιντελ ι3 του 1923)...το μονο αρνητικο που εχουν οι amd ειναι οτι ανεβαζουν θερμοκρασια με τις απλες ψυχτρες....κατα τα αλλα αυτα που λες δεν ισχυουν γιατι αποδιδουν πολυ καλυτερα γιαυτο κ ανεβαζουν θερμοκρασια...ειμαι ηλεκτρονικος μηχανικος με μεταπτυχιακο στα προηγμενα συστηματα πληροφορικης κ χειριζομαι πολλα χρονια ιντελ και απειρους υπολογιστες που φτιαχνω.....οταν δοκιμασα πρωτη φορα αμδ...απλα ειδα οτι τυχαια...τα windows δεν ξανακολλησαν.....δεν θελω να σε επηρεασω απλα ειναι κ πιο οικονομικη λυση...κ μια χαρα αναβαθμισεις κανει...δεν καταλαβαινω γιατι να μην κανει αναβαθμισεις...

Δημοσ.

Το λολ, μιας και το συμπεριέλαβες κι αυτό, παίζεται για πλάκα με intel hd 530 δηλαδή την igpu των skylake.

Δημοσ.

Το λολ, μιας και το συμπεριέλαβες κι αυτό, παίζεται για πλάκα με intel hd 530 δηλαδή την igpu των skylake.

και 16 γιγα ραμ

Δημοσ.

Το έχω ακούσει και εγώ αυτό, αλλά δεν καταλαβαίνω αν πρέπει να πάρω μητρική οπότε με ενσωματομένη κάρτα γραφικών ή όχι.

Κοίτα γενικά επειδή θέλω να φτιάξω ένα σύστημα που να μπορεί να αναβαθμιστεί στο μέλλον (όπως σου πα με κάρτα γραφικών, καμιά ραμ παραπάνω, κανένα καλύτερο επεξεργαστή ) και θέλω να διαθέσω γυρω στο 100 για μητρική ( το ιδανικό θα ταν κάτω απο 100 ) εαν έχεις κάποια πρόταση άλλη πες μου.

Βλέπω και αυτή πολύ θερμά :

https://www.skroutz.gr/s/7397795/Asrock-H170-Pro4S.html#specs-container

Δεν έχει 3.1 usb θύρες αλλά δεν νομίζω οτι έχει και πολύ σημασία αυτό έτσι ? έχει καλύτερο chipset νομίζω και η Asrock είναι αρκετά αξιόπιστη νομίζω.

Μια χαρά επιλογή είναι.

Δεν έχουν πλέον οι μητρικές ενσωματωμένη κάρτα γραφικών εδώ και κάποια χρόνια αλλά βρίσκεται στον επεξεργαστή

πρωτον την καρτα γραφικων την εχει ο επεξεργαστης οχι η μητρικη...δευτερον, η μητρικη απλα ειναι για τις συσκευες που θα ενωσεις πανω και το τι ταχυτητες θα υποστηριζει...τριτον για την οικονομια που θελεις να κανεις απο οτι καταλαβαινω καλο ειναι να παρεις εναν amd a8 (η κατι παρομοιο, σε συγκριση με τα specs παιρνεις εναν ιντελ ι3 του 1923)...το μονο αρνητικο που εχουν οι amd ειναι οτι ανεβαζουν θερμοκρασια με τις απλες ψυχτρες....κατα τα αλλα αυτα που λες δεν ισχυουν γιατι αποδιδουν πολυ καλυτερα γιαυτο κ ανεβαζουν θερμοκρασια...ειμαι ηλεκτρονικος μηχανικος με μεταπτυχιακο στα προηγμενα συστηματα πληροφορικης κ χειριζομαι πολλα χρονια ιντελ και απειρους υπολογιστες που φτιαχνω.....οταν δοκιμασα πρωτη φορα αμδ...απλα ειδα οτι τυχαια...τα windows δεν ξανακολλησαν.....δεν θελω να σε επηρεασω απλα ειναι κ πιο οικονομικη λυση...κ μια χαρα αναβαθμισεις κανει...δεν καταλαβαινω γιατι να μην κανει αναβαθμισεις...

Σκίσε το πτυχίο φίλε μου.

Δημοσ.

εγω τα σκιζω ετσι κ αλλιως εδω καμια αξια δεν εχουν...εσυ πηγαινε παρε κανενα υπολογιστη να κανεις καμια δοκιμη κ μετα τα λεμε κ γενικα ζειστε με οτι σας πλασαρουν επδ οι αλλοι δεν εχουν καλο μαρκετινκ

Δημοσ.

Γενικά υπαρχουν τυποι που με την Intel® HD Graphics 530 παιζουν GTA V, καλυτερο ιντερνετ βεβαια, 8 ραμ, αλλα δεν νομιζω να χει θεμα το λολ. Επισης θεωρω, απο φιλους, γνωστους, συμφοιτητες, πως οι Intel ειναι πολυ κομπλε οταν μπορω να δωσω 200+, καλυτεροι απο AMD ( lets agree to disagree). Τέλος πολυ πιθανον να καταλληξω στην https://www.skroutz.gr/s/7397795/Asrock-H170-Pro4S.html#specs-container τελικά, αξιοπιστη θεωρώ, δεν έχει τα 3,1 usb της ΜΣΙ αλλα αν θελω τοσο πολυ βαζω στα pci express. 

Καλουτσικο chipset, εχει προοπτικες. Γενικα δεν θεωρω χρειαζομαι κατι καλυτερο. Χαρηκα για την βοηθεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...