Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση αν δεν μιλάμε για ακριβώς το ίδιο σπίτι. :(

Σε μελέτη πάντως του ΕΜΠ το πετρέλαιο βγαίνει φτηνότερο από θέρμανση με αντιστάσεις.

Ειναι λιγο δυσκολο να φτιαξουμε δυο ιδια σπιτια στο ιδιο σημειο παντως 😊

Αυτο που πρέπει να γινει κατανοητό ομως ειναι οτι προφανώς και η βενζιμη V power ειναι πιο φθηνη απο τις αντιστασεις αν καινε ολη μερα.. το μεγαλο πλεονέκτημα των θερμοσυσσωρευτων ειναι οτι καινε πολυ.. αλλα για 3 αντε το πολυ στα χιονια 5 ωρες την ημερα στο νυχτερινο και ζεματανε ολη μερα.. αρα αυτο που δεν παιρνω σε απόδοση καταναλωσης το παιρνω σε απόδοση χρονου αφου ολη μερα σχεδον ειναι σβηστοι και θερμαινουν.

Φαντασου ενα αυτοκίνητο που καιει 5 λιτρα.. λες πολυ οικονομικό.. φαντασου ενα αλλο να καιει 15 λιτρα λες πω πω τρωει πολυ σανο.. αν σου ελεγαν ομως οτι θα καψεις 15 λιτρα τα 100 πρωτα χιλιομετρα και μετα τα αλλα 900 θα τα κανεις χωρις καταναλωση γινεται πολυ πιο οικονομικο

Επεξ/σία από pchatzip
  • Απαντ. 262
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, pchatzip said:

αρα αυτο που δεν παιρνω σε απόδοση καταναλωσης το παιρνω σε απόδοση χρονου αφου ολη μερα σχεδον ειναι σβηστοι και θερμαινουν

Αν δεν υπήρχε το νυχτερινό δεν θα είχες κανένα όφελος από αυτό. Είναι σαν το επιχείρημα ότι πχ τα καλοριφέρ λαδιού αργούν να κρυώσουν, αργούν όμως και να ζεσταθούν οπότε στο τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

3 minutes ago, pchatzip said:

Ειναι λιγο δυσκολο να φτιαξουμε δυο ιδια σπιτια στο ιδιο σημειο παντως 😊

Γι' αυτό οι υποθέσεις ότι είναι φτηνότεροι είναι κάπως "με το μάτι". 😛

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pchatzip είπε

αυτο που δεν παιρνω σε απόδοση καταναλωσης το παιρνω σε απόδοση χρονου αφου ολη μερα σχεδον ειναι σβηστοι και θερμαινουν

Το πυρότουβλο από μόνο του δεν παράγει καθόλου θερμότητα και ο έλεγχος του πόσο θα "κάψει" ο θερμοσυσσωρευτής είναι εντελώς στο περίπου. Αν κάψεις 10 κβω και χρειάζεσαι μόνο 7 για να βγάλεις τη μέρα, αντίο οικονομία.

Κάποτε (δεκαετία 80) το νυχτερινό είχε τη μισή τιμή του κανονικού, τώρα νομίζω 20% είναι η διαφορά. Ξεπερασμένη μέθοδος θέρμανσης για μένα, ίσως να ταιριάζει σε κάποιες εξειδικευμένες περιπτώσεις.

Από Λάρισα και κάτω κλιματιστικό Α ενεργειακής κλάσης ή ανώτερο με ινβέρτερ είναι η απόλυτη λύση για θέρμανση/ψύξη με λογικό κόστος και οικονομία στη χρήση. Πιο βόρεια μάλλον πλεονεκτεί το φυσικό αέριο, βιομάζα (ξύλο, πέλλετ κλπ), πετρέλαιο και τελευταίο το ρεύμα. Από εκεί και πέρα καθένας κάνει κουμάντο στο σπίτι του και στο πορτοφόλι του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μισο λεπτο παιδια γιατι απολυτες αποψεις χωρις καποιος να γνωριζει αφου δεν εχει δει την χρηση δεν ειναι ωραίες.. 

Αυτό που λεει ο φιλος αργουν να ζεσταθουν δεν ισχυει.. κι αν λιγο ισχυει ειναι την πρωτη φορα που θα αναψουν που και παλι σε 2 με 3 ωρες θα καινε αλλα μετα καθε μερα ειναι ηδη ζεστοι οταν πανε να ξαναφορτισουν.. και φορτιζουν για λιγο..

Αυτο που λεει ο αλλος φιλος περι παρωχημένο μεσο κτλ παλι δεν ισχυει Αγγλια Ελβετια κτλ νοσοκομεια ξενοδοχεια κτλ ειναι πολυ συνηθες οπως και στη βορεια Ελλάδα και ασε που η τεχνολογια τους εχει αλλαξει αρκετα.. δηλαδη τα σωματα με νερο ειναι νεο μεσο;

Οσον αφορα τα ac .. σε καθε δωματιο εχω και ενα inverter.. ας αφήσουμε την ποιότητα θερμανσης που ειναι η μέρα με την νυχτα ( στο 1 μέτρο εχω αποπνικτική ζεστη εκει που φυσαει και διπλα δροσιά)..κι ας δουμε την οικονομια.. Στον πινακα εχω αμπερομετρο οκ;

Στα δυο δωματια εχω απο 1 9αρι .. στο σαλόνι 12αρι και στην τζαμαρια 24αρι..στο μπανιο δεν εχω..

Βγαζω το 24αρι γιατι αυτο λειτουργω ουτως η αλλως.. δεν εχω στην τζαμαρια θερμοσυσσωρευτες..λοιπον βλεπω στο πινακα οτι μεσο ορο θελω 3 με 4 αμπερ καθε δωματιο και 5 με 7 στο σαλονι.. οταν ξεκινούν θελουν αρκετα παραπανω αλλά εγώ θα βαλω 3 αμπερ χ 2 και 5 χ 1 γιατι ειμαι καλος.. και θα βαλω 16 με 18 ωρες κι οχι 24 που ειναι οι θερμοσυσσωρευτες..

11 αμπερ λοιπον χ 230 v μας κανει 2530 w x 18 ώρες μας κανει 45.5 kwh την ημερα χωρις το μπανιο χωρις 24 ωρες.. κι εχω βαλει τα λιγοτερα αμπερ ισως επειδη μπορει να σταματησουν για λιγο αλλα γρηγορα ξανα αναβουν .. τα inverter αποφευγουν να σβησουν τελειως δουλευουν πολυ στο ρελαντι.. Αρα αποτελεσμα 45 kwh την ημερα χωρις μπανιο ημερήσιο..

Παμε θερμοσυσσωρευτες.. θελω 60 αμπερ οταν αναβουν .. εδω δεν θα γραψω πολλα σε 60 μερες πολυ κρυο Δεκεμβριο Ιανουαριο εκαψα 38 kwh μ.ο νυχτερινο.. να βγαλω μαγειρέματα πλυντήρια καθε μερα στο νυχτερινο θα βγαλω μονο 3 kwh.. αρα 35 kwh την ημερα μονο νυχτερινο στα πολυ κρυα 24 ωρες με το μπανιο μεσα ολο το σπιτι 20 με 21 βαθμους. Αυτα λενε τα νουμερα σπιτι μου μπορει σε αλλο σπιτι η σε τεραστιους χωρους να ελεγα αλλα τωρα.. αλλα σπιτι μου ισχυουν αυτα.

Η χρεωση ημερήσιο ειναι 0.18 , 0.23,  0,28 τελική τιμη

Νυχτερινου ειναι 0,11 , 0.15 και 0.19 αμεσα θα γινει 0.10,  0.11 και 0,14 αρα η διαφορα δεν ειναι μονο 20% που λεει ο φιλος.

Αυτα 

Επεξ/σία από pchatzip
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, pchatzip είπε

σε καθε δωματιο εχω και ενα inverter

και καις θερμοσυσσωρευτές...

λυπάμαι αλλά δεν θα το συνεχίσω..δεν έχει νόημα.

καλή συνέχεια.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

και καις θερμοσυσσωρευτές...

λυπάμαι αλλά δεν θα το συνεχίσω..δεν έχει νόημα.

καλή συνέχεια.

Καιω θερμοσυσσωρευτες που ειναι πιο ποιοτικοί και πιο οικονομικοι ναι..

Μην το συνεχισεις οντως δεν εχει νοημα

Καλη συνεχεια

Δημοσ.
16 ώρες πριν, frannie xelioti είπε

88 ευρω ο εναντι συνολον 600 ευρω δεη ολα μεσα θερμανση κουζινα πλυντηρια απο σεπτεμβριο 4μηνες δηλ πολυ καλα νομιζω οτι ειναι....νομιζω κι εγω οτι ειναι καλυτερα απο το πετρελαιο απο οικονομικης πλευρας και δεν κρυωσα....απο σαββατο που αρχιζουν παλι θ αναψω τον εναν μονο 18 κβ δηλ λογω της θεσης του ειναι στο μεσο του σπιτιου θα εχω μια ωραια θερμοκρασια στο σπιτι το ενα υπνοδωματιο κλειστο στη δικη μου περιπτωση με τους 4 θερμοσυσσωρευτες καιω 60 κβ ημερησιως με 3 ωρες φορτισης δεν μπορω να τις πληρωσω αφενος και  δεν χρειαζεται κιολας τοση χρηση για πρωτη χρονια χρησης εχω σχηματισει μια εικονα πως θα τους λειτουργω ωστε να ειμαι καλα στο σπιτι αλλα και να μπορω ν ανταπεξελθω στο κοστος γενικα δηλωνω ικανοποιημενη απο τη χρηση τους

Κι εγώ έτσι νομίζω, 600 ευρώ στο 4μηνο ΔΕΗ, θέρμανση και όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ καλά. Όμως από ότι κατάλαβα δεν είχες θέρμανση κάθε μέρα από τον Νοέμβριο και μετά, αλλιώς δεν θα είχες μόνον 2800 κβω στο νυχτερινό. Σε ποια περιοχή είσαι; 

23 ώρες πριν, overpower είπε

Μη ποιοτικη? Που ανοιγω το καλοριφερ στο 20, και εχω πραγματικη ζεστη μεσα στο σπιτι, ακομα και για αρκετη ωρα ΑΦΟΥ κλεισει ο θερμοστατης? Οκ δεν ξερω, μαλλον εχω διαφορετικη αντιληψη μιας και που ειμαι απο κοντα Φλωρινα και δεν μας φανταζομαι να ζεσταινομαστε με θερμοσυσσωρευτες. Επισης, ακομα και Συρο που ειμαι, προτιμω που εχω καλοριφερ και το χρησιμοποιω, παρα κατι αλλα σπιτια που εχουν παγωμενα δωματια, και ζεστο μονο το σαλονι/δωματιο.

Θερμοσυσσωρευτές χρησιμοποιούν σε μεγάλη κλίμακα στη Γερμανία και στη Νορβηγία, οπότε δεν βλέπω γιατί δεν θα μπορούσαν να καλύψουν και εσάς στην Φλώρινα.

Η αυτονομία των θερμοσυσσωρευτών είναι για τουλάχιστον ένα 24ωρο και πέραν αυτού η θερμοκρασία κατεβαίνει σταδιακά.

Για μένα, να έχει όλο το σπίτι την ίδια θερμοκρασία, πέραν του ότι είναι σπατάλη, δεν είναι καθόλου βολικό. Άλλη θερμοκρασία θέλω στο σαλόνι μου, άλλη στην κουζίνα και εντελώς άλλη στην κρεβατοκάμαρα. Η κεντρική θέρμανση ενός διαμερίσματος για μένα είναι εξίσου προβληματική με την κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας.

Τώρα τι εννοώ ποιοτική θέρμανση. Εννοώ ότι δεν έχω βρώμικους τοίχους, μυρωδιά πετρελαίου στο σπίτι, συσσωρευμένο καύσιμο στο σπίτι, μανούρα με τους λέβητες, εξαέρωση σωμάτων, τον πετρελαιά που με κλέβει, διαρροή σωλήνων και φουσκωμένα σανίδια και ότι άλλο. Ποιοτική θέρμανση επίσης σημαίνει σηκώνω τα ρελέ τον Νοέμβριο και τα κατεβάζω τον Απρίλιο, χωρίς άλλη φροντίδα. Αυτή λοιπόν η ποιοτική θέρμανση κάποτε κόστιζε πολύ πιο φθηνά από το πετρέλαιο, μόνον που ο κόσμος δεν το ήξερε και έβαζε λέβητες. Σήμερα το ρεύμα είναι ακριβό και η τάση είναι να ακριβαίνει όλο και περισσότερο, αλλά από ότι διαβάζω σε άλλους χρήστες με βάση τους λογαριασμούς τους τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα, ή εν πάση περιπτώσει η κατάσταση παλεύεται. Τουλάχιστον αυτό βλέπω στα στοιχεία που δίνουν με βάση τους λογαριασμούς πάντα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nirennna είπε

Κι εγώ έτσι νομίζω, 600 ευρώ στο 4μηνο ΔΕΗ, θέρμανση και όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ καλά. Όμως από ότι κατάλαβα δεν είχες θέρμανση κάθε μέρα από τον Νοέμβριο και μετά, αλλιώς δεν θα είχες μόνον 2800 κβω στο νυχτερινό. Σε ποια περιοχή είσαι; 

Θερμοσυσσωρευτές χρησιμοποιούν σε μεγάλη κλίμακα στη Γερμανία και στη Νορβηγία, οπότε δεν βλέπω γιατί δεν θα μπορούσαν να καλύψουν και εσάς στην Φλώρινα.

Ναι, αλλα δνε εχουν το ιδιο ακριβο ρευμα ;)

Δεν λεω οτι δεν θα ζεσταινομασταν καθολου, οτι απλα δεν συμφερει να βαλουμε και να το λειτουργουμε σε λεφτα οσο το πετρελαιο, ή πλεον την τηλεθερμανση (κατι ενδιαμεσο στο πετρελαιο και φυσικο)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nirennna είπε

Για μένα, να έχει όλο το σπίτι την ίδια θερμοκρασία, πέραν του ότι είναι σπατάλη, δεν είναι καθόλου βολικό. Άλλη θερμοκρασία θέλω στο σαλόνι μου, άλλη στην κουζίνα και εντελώς άλλη στην κρεβατοκάμαρα. Η κεντρική θέρμανση ενός διαμερίσματος για μένα είναι εξίσου προβληματική με την κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας.

https://www.bestprice.gr/cat/2460/levites-kaystires-aksesouar.html?q=θερμοστατικες+κεφαλες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Κάποιος ανέφερε ως πλεονέκτημα του πετρελαίου να έχει την ίδια θερμοκρασία σε όλο το σπίτι, για αυτό το ανέφερα. Για μένα τα μειονεκτήματα του πετρελαίου είναι άλλα και αναφέρθηκα σε αυτά με σαφήνεια.

2 ώρες πριν, overpower είπε

Ναι, αλλα δνε εχουν το ιδιο ακριβο ρευμα ;)

Δεν λεω οτι δεν θα ζεσταινομασταν καθολου, οτι απλα δεν συμφερει να βαλουμε και να το λειτουργουμε σε λεφτα οσο το πετρελαιο, ή πλεον την τηλεθερμανση (κατι ενδιαμεσο στο πετρελαιο και φυσικο)

Το ακριβό ρεύμα είναι ένα θέμα. Το αν είναι καλή πηγή θέρμανσης είναι άλλο. Τέλος πάντων, εγώ δεν μπαίνω σε συζήτηση  σύγκρισης ηλεκτρισμού με πετρέλαιο,  το πετρέλαιο το θεωρώ βρώμικο και ντεμοντέ.

Δημοσ.
Στις 5/2/2019 στις 11:35 ΠΜ, pchatzip είπε

Το λεω θερμοστατη γιατι ρυθμιζει το ποσο θα πυρωσει το πυροτουβλο και οταν πιασει τους βαθμους κόβει αλλα οκ το δέχομαι ρυθμιστης φορτισης..

Σεζον 2017-2018 με ΥΚΩ του 2018 ανεβασμενο πληρωσα σε 8 μηνες 800 ευρω συνολο ΔΕΗ. Καλος χειμώνας βεβαια κακη χρηση ομως εκανα υπερβολικη γιατι δεν ηξερα ηταν καινουργιοι. 800 ευρω 8μηνο ΔΕΗ θερμανση το θεωρω παρα πολυ χαμηλο σε σχεση με οσα εδινα με πετρελαιο πιο παλια.

Σεζον 2018-2019 Με ανεβασμενο ΥΚΩ εδωσα για τους πιο κρυους μηνες με δυσκολο χειμωνα 480 ευρω 60 μερες ΔΕΗ θερμανση οσο ακριβως περιμενα και υπολογιζα. Τωρα υπολογιζω οτι θα πληρωσω το αλλο διμηνο αλλα 250 με 280 ευρω δηλαδη συνολο 730 με 750 ευρω ΔΕΗ θερμανση 4μελης οικογενεια με μικρα παιδια ασταματητα πλυντήρια θερμοσίφωνα κτλ. Αν ισχυει οτι θα αλλαξει αμεσα το ΥΚΩ προς τα κατω και θα πάρουμε αναδρομικα την διαφορά οσα δώσαμε απο Νοεμβριο σε ΥΚΩ τοτε πεφτει κι αλλο κατω. 

Ειχα πετρελαιο κι εχουν οι περισσοτεροι γνωστοι μου.. τετοια νουμερα με πετρελαιο ουτε για πλακα.

Συμφωνω οτι με το νεο ΥΚΩ το παρατραβηξανε και οικογένειες με μεγαλα σπιτια η πιο βορεια η επιβάρυνση ειναι τεραστια αλλα αν κανουν τις αλλαγες που λενε οτι θα γινουν αμεσα τοτε διαφωνω οτι υπαρχει συγκριση με πετρελαιο. 

Κι αυτο ειναι το λογικο οι θερμοσυσσωρευτες είναι μεγαλη σε κοστος επένδυση για να λειτουργεις με το νυχτερινο αν κανουν το νυχτερινο σχεδον ημερησιο τοτε μιλαμε για σκανδαλο αδικιας. Αν ειναι ετσι ας παρουμε θερμοπομπους με 100 ευρω το πολυ ο ενας.

Αλλα οκ γνωμες καταθέτουμε.

https://www.ethnos.gr/oikonomia/19370_dei-ti-allazei-sto-kostos-kai-ta-timologia

σημερα το βρηκα θελω να πιστευω οτι θα ισχυσει

http://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/Ηλεκτρικό-ρεύμα-Οι-αλλαγές-στο-κόστος/

Στις 6/2/2019 στις 2:19 ΜΜ, Doubt είπε

μενω βαρκιζα 20 χλμ απο αθηνα παραθαλασσιο μερος με υγρασια ....με τον ενα θερμοσυσσωρευτη που ειναι σχεδον στη μεση του σπιτιου με 18 κβ ημερησιως κανει δουλεια αναβω εναν οταν εχει κρυο γυρω στους 5 μ 9 βαθμους αναβω και τον δευτερο καπως ετσι τους λειτουργω για οικονομια οσο μπορω και μου αρκει και η θερμανση...ειμαι οκ δλδ αν αναψω και τους 4 θελω 60 κβ και δεν ανεχομαι τη ζεστη αφενος και δεν μπορω να πληρωσω αφετερου διαβαζω οτι θα υπαρξουν ευνοικες ρυθμισεις στην κοστολογηση με αναδρομικη ισχυ απο 11ο του 18 για να δουμε....

http://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/Ηλεκτρικό-ρεύμα-Οι-αλλαγές-στο-κόστος/

Δημοσ.

Πιστευω οτι στο τέλος πληρώνεις πολύ περισσότερο ρεύμα απο το πετρελαιο απλα επειδη το πληρωνεις τμηματικα το ρεύμα δεν σου φαίνεται,

το πετρέλαιο δυστυχώς παραμένει ο πιο καλός τρόπος και σιγουρα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος θέρμανσης

Δημοσ.
2 ώρες πριν, frannie xelioti είπε

μενω βαρκιζα 20 χλμ απο αθηνα

Ισχύει ότι έγραψα παραπάνω

Στις 5/2/2019 στις 9:49 ΜΜ, Doubt είπε

κλιματιστικό Α ενεργειακής κλάσης ή ανώτερο με ινβέρτερ είναι η απόλυτη λύση για θέρμανση/ψύξη με λογικό κόστος και οικονομία στη χρήση

Μην αρχίσετε πάλι για Σουηδία και Γερμανία μπλα μπλα μπλα

Στη Βάρκιζα ας πούμε, από πότε έχετε να δείτε χιόνι;

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Doubt είπε

Ισχύει ότι έγραψα παραπάνω

Μην αρχίσετε πάλι για Σουηδία και Γερμανία μπλα μπλα μπλα

Στη Βάρκιζα ας πούμε, από πότε έχετε να δείτε χιόνι;

δεν μ αρεσει η θεμανση με αιρκοντισιον η διπλανη μου υπεφερε   στα κρυα που εκανε στις γιορτες πηρε και σομπα δεν κανει το κλιματιστικο οσον αφορα το χιονι που δεν το χουμε δει καμποσα χρονια αν ερθει με το καλο τους φουλαρω και κυκλοφορω με το φανελακι που λεει ο λογος γενικα στην περιοχη εδω οι θερμοσυσσωρευτες ειναι η ιδανικη θερμανση με το καλοριφερ εξισου τωρα γενικοτερα η χρηση κλιματιστικου ειναι η πλεον ανθυγειηνηπροσωπικα το χω ξεχασει δεν υπαρχει ως ειδος θερμανσης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Noμιζω πλεον οτι η πολλαπλη επιλογη , ειδικα με δοσεις , ειναι οικονομικα εφικτη και η πολλαπλη χρηση η πιο λογικη

Θερμοσυσσωρευτες για ποιοτικη αθορυβη χρηση,  aircodition που θα  χρειαστει για να την βγαλεις και το καλοκαιρι και ενα μικρο αμα λαχει αεροθερμο να σου ριχνει γρηγορα αεροκυμματα στην κρεβατοκαμαρα.

Περα του επιστημονικου τροπου υπολογισμου του ρευματος υπαρχει και η καθημερινοτητα.Αλλος ειναι εργενης με ενα  ανοικτο σπιτι να που καθεται στο σαλονι μια..φορα το διμηνο, αλλος εχει οικογενεια και κλειστους χωρους , αλλος εχει πεταξει το λαπτοπ στην κρεβατοκαμαρα και σερφαρει 10 ωρες, αλλος την αραζει στην κουβερτα και παει για δουλεια το απογευμα-βραδυ , αλλη ειναι νοικοκυρα

Επεξ/σία από bluesattack

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...