pchatzip Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, frannie xelioti είπε καλησπερα καπου διαβασα για ευνοικη τιμολογηση σε χρηση θερμοσυσσωρευτων κατι θα γινει προς το καλυτερο....παρελαβα λογαριασμο 511 ευρω καταναλωση 777 κανονικο και 2788 νυχτερινο συνολο 3565 κβ αρα σας συνιστω ανεπιφυλακτα την εφαρμογη ειναι αξιοπιστη 100% Καλα ακούγονται σαν νουμερα εννοεις 511 ευρω συνολο ασχετως εναντι? Καπου μπερδευτηκα.. ειχες γραψει 18 Ιανουαριου οτι ησουν περιπου στις 3000 kwh.. Οτι τους ειχες αναψει απο Οκτωμβριο.. μηπως ηθελες να πεις Νοεμβριο αφου Οκτωμβριο κανει ακομα αρκετη ζεστη. Επισης καπου αναφέρεις οτι θες περιπου στα κρυα 47 με 56 kwh την ημερα. Οι 2788 kwh με αυτα τα δεδομενα σε 120 μερες μου φαινονται πολυ λιγα. Κατι μαλλον δεν καταλαβα. Η μαλλον καταλαβα οτι Νοεμβριο τους δουλεψες ελαχιστα.. και Ιανουαριο τους εχεις κλεισει απο 18 του μηνα οποτε εχεις γλιτώσει περιπου 500 kwh γιατι αυτες τις 12 μερες εως τελος Γενάρη ειχε πολυ κρύα. Εγω παντως τους βαζω στο θερμοστατη παρα πολυ χαμηλα και εχω 20 με 21 βαθμους σπιτι. Στο συνολο ειναι 13,6 kw ολοι.. εσενα 20 kw. Τους αναψα 1 Δεκεμβριου εχω αρκετα ζεστο σπιτι για αυτο και αναψαν Δεκεμβρη και εκαψα σε 56 μερες 2147 kwh νυχτερινο δηλαδη 38 kwh ανα ημερα μεσο ορο. Πληρωσα 480 ευρω. Ικανοποιημενος ειμαι βεβαια αφου απο εδω και περα τελειωσαν τα πολυ κρυα οποτε το επομενο δίμηνο το βλεπω οπως περσι στα 250 ευρω περιπου αλλες 1200 kwh νυχτερινο. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από pchatzip
frannie xelioti Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, pchatzip είπε Καλα ακούγονται σαν νουμερα εννοεις 511 ευρω συνολο ασχετως εναντι? Καπου μπερδευτηκα.. ειχες γραψει 18 Ιανουαριου οτι ησουν περιπου στις 3000 kwh.. Οτι τους ειχες αναψει απο Οκτωμβριο.. μηπως ηθελες να πεις Νοεμβριο αφου Οκτωμβριο κανει ακομα αρκετη ζεστη. Επισης καπου αναφέρεις οτι θες περιπου στα κρυα 47 με 56 kwh την ημερα. Οι 2788 kwh με αυτα τα δεδομενα σε 120 μερες μου φαινονται πολυ λιγα. Κατι μαλλον δεν καταλαβα. Η μαλλον καταλαβα οτι Νοεμβριο τους δουλεψες ελαχιστα.. και Ιανουαριο τους εχεις κλεισει απο 18 του μηνα οποτε εχεις γλιτώσει περιπου 500 kwh γιατι αυτες τις 12 μερες εως τελος Γενάρη ειχε πολυ κρύα. Εγω παντως τους βαζω στο θερμοστατη παρα πολυ χαμηλα και εχω 20 με 21 βαθμους σπιτι. Στο συνολο ειναι 13,6 kw ολοι.. εσενα 20 kw. Τους αναψα 1 Δεκεμβριου εχω αρκετα ζεστο σπιτι για αυτο και αναψαν Δεκεμβρη και εκαψα σε 56 μερες 2147 kwh νυχτερινο δηλαδη 38 kwh ανα ημερα μεσο ορο. Πληρωσα 480 ευρω. Ικανοποιημενος ειμαι βεβαια αφου απο εδω και περα τελειωσαν τα πολυ κρυα οποτε το επομενο δίμηνο το βλεπω οπως περσι στα 250 ευρω περιπου αλλες 1200 kwh νυχτερινο. 511τελικο το εναντι εχει αφαιρεθει το γραφει στο λαγαριασμο σταδιακα τους αναβα τον ενα στην αρχη τους 2 μετα στα πολλα κρυα ολους απο νοεμβριο τους εκλεισα γυρω στις 20 ιανουαριου τον εναν θερμοσυσσωρευτη στην κουζινα το σ/κ που θα χει κρυο θα αναψω παλι καπως ετσι τους λειτουργω ειναι πολυ μεγαλοι σε κυβικα και καλυπτουν σε θερμανση και δεν σου κρυβω οτι η σομπα χαλαζια μ αρεσει για κανα διωρο το βραδι που γυριζω απο τη δουλεια με τη μια αντισταση χρησιμοποιησε την εφαρμογη για να υπολογιζεις απο αυτο που θα σου δινει προσθετεις τη ερτ κ δημο αφαιρεθεις την προμηθεια δεη στον εναντι και ετσι θα ξερεις σε μενα το εβγαλε οπως ακριβως το ειχα υπολογισει ειναι αξιοπιστη
nirennna Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 28 λεπτά πριν, frannie xelioti είπε 511τελικο το εναντι εχει αφαιρεθει το γραφει στο λαγαριασμο σταδιακα τους αναβα τον ενα στην αρχη τους 2 μετα στα πολλα κρυα ολους απο νοεμβριο τους εκλεισα γυρω στις 20 ιανουαριου τον εναν θερμοσυσσωρευτη στην κουζινα το σ/κ που θα χει κρυο θα αναψω παλι καπως ετσι τους λειτουργω ειναι πολυ μεγαλοι σε κυβικα και καλυπτουν σε θερμανση και δεν σου κρυβω οτι η σομπα χαλαζια μ αρεσει για κανα διωρο το βραδι που γυριζω απο τη δουλεια με τη μια αντισταση χρησιμοποιησε την εφαρμογη για να υπολογιζεις απο αυτο που θα σου δινει προσθετεις τη ερτ κ δημο αφαιρεθεις την προμηθεια δεη στον εναντι και ετσι θα ξερεις σε μενα το εβγαλε οπως ακριβως το ειχα υπολογισει ειναι αξιοπιστη Frannie, θα πρέπει να προσθέσεις και τον έναντι για να δεις τι στοίχισαν αυτές οι κβω.
overpower Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Στις 22/1/2019 στις 7:04 ΜΜ, nirennna είπε σε τελική ανάλυση καταναλώνουμε προϊόν που παράγει η χώρα Το ότι ξοδεύεις ρεύμα που παράγει η χώρα, σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο? Με λιγνίτη λειτουργούν τα εργοστάσια μας, όχι με άλλο τρόπο το οποίο καθιστά την λειτουργία τους πιο οικονομική και πιο περιβαλλοντική. Επίσης δεν ξέρω σε ποιες περιοχές μένετε, αλλά πάντα πίστευα ότι το πετρέλαιο συμφέρει περισσότερο στην θέρμανση, απλά συνήθως το καίμε πολύ παραπάνω για αυτό μας έχει κάτσει ότι είναι πιο ακριβό.
nirennna Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, overpower είπε πάντα πίστευα ότι το πετρέλαιο συμφέρει περισσότερο στην θέρμανση, Το πετρέλαιο είναι βρώμικο, σημαίνει συσσώρευση καυσίμου, απαιτεί συντήρηση σε λέβητες και επίσης μολύνει το περιβάλλον εκεί όπου χρησιμοποιείται ενώ ο λιγνίτης μόνον εκεί όπου παράγεται. Το πετρέλαιο ήταν επίσης πάντα ακριβή θέρμανση σε σχέση με τον ηλεκτρισμό που μέχρι και τις αρχές του 2000 ήταν πολύ-πολύ φθηνός στην Ελλάδα. Σήμερα το πετρέλαιο, και παρόλους τους ειδικούς φόρους, είναι πράγματι πιο φθηνό αλλά παραμένει μη ποιοτική θέρμανση.
pchatzip Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, frannie xelioti είπε 511τελικο το εναντι εχει αφαιρεθει το γραφει στο λαγαριασμο σταδιακα τους αναβα τον ενα στην αρχη τους 2 μετα στα πολλα κρυα ολους απο νοεμβριο τους εκλεισα γυρω στις 20 ιανουαριου τον εναν θερμοσυσσωρευτη στην κουζινα το σ/κ που θα χει κρυο θα αναψω παλι καπως ετσι τους λειτουργω ειναι πολυ μεγαλοι σε κυβικα και καλυπτουν σε θερμανση και δεν σου κρυβω οτι η σομπα χαλαζια μ αρεσει για κανα διωρο το βραδι που γυριζω απο τη δουλεια με τη μια αντισταση χρησιμοποιησε την εφαρμογη για να υπολογιζεις απο αυτο που θα σου δινει προσθετεις τη ερτ κ δημο αφαιρεθεις την προμηθεια δεη στον εναντι και ετσι θα ξερεις σε μενα το εβγαλε οπως ακριβως το ειχα υπολογισει ειναι αξιοπιστη Χαθηκα αλλα δεν πειραζει.. ☺ 1 ώρα πριν, nirennna είπε Το πετρέλαιο είναι βρώμικο, σημαίνει συσσώρευση καυσίμου, απαιτεί συντήρηση σε λέβητες και επίσης μολύνει το περιβάλλον εκεί όπου χρησιμοποιείται ενώ ο λιγνίτης μόνον εκεί όπου παράγεται. Το πετρέλαιο ήταν επίσης πάντα ακριβή θέρμανση σε σχέση με τον ηλεκτρισμό που μέχρι και τις αρχές του 2000 ήταν πολύ-πολύ φθηνός στην Ελλάδα. Σήμερα το πετρέλαιο, και παρόλους τους ειδικούς φόρους, είναι πράγματι πιο φθηνό αλλά παραμένει μη ποιοτική Με το πετρελαιο συμφωνα με τα ποσα που εχω γραψει μιλάμε για υπερδιπλασιο κοστος λειτουργίας το πετρελαιο..μονο με φυσικο αεριο συγκρινεται και παλι.....προπερσι ημουν με πετρελαιο Θέλει ομως σωστη μελετη και εγκατασταση ο θερμοσυσσωρευτης Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από pchatzip
nirennna Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pchatzip είπε Με το πετρελαιο συμφωνα με τα ποσα που εχω γραψει μιλάμε για υπερδιπλασιο κοστος λειτουργίας 120 τμ στον Χορτιάτη, έξω από Θεσσαλονίκη έβγαλαν τη σαιζόν με 1000 ευρώ και θερμοκρασία 21 βαθμούς. Εγώ με θερμοσυσσωρευτές δεν βγάζω με τίποτα σαιζόν στο ίδιο ποσό αν ήθελα να καλύψω όλο το σπίτι κι αν ήθελα 21 βαθμούς. Με τις τιμές που έχει η ενέργεια σήμερα, όχι πριν 10 χρόνια. Σήμερα το φυσικό αέριο είναι το πιο φτηνό. Με 600 ευρώ θερμαίνεται ίδιο διαμέρισμα με το δικό μου στην πολυκατοικία στους 21 βαθμούς, αλλά έχω πολλές επιφυλάξεις για το φυσικό αέριο γενικά. Τώρα, ότι οι θερμοσυσσωρευτές θέλουν καλή μελέτη είναι γεγονός, εγώ πάντως αντικατέστησα σώμα στα ίδια κβ (και λίγο παραπάνω) και στο ίδιο σημείο. Και μόνον τις τελευταίες μέρες έφτασα πάνω από 18 εσωτερική. Με την κατανάλωση σταθερά στα 33 -35 κβω κάθε 8ωρο με τον ρυθμιστή φόρτισης στο 3, δηλαδή να τραβούν ρεύμα και οι 3 φάσεις μέχρι να θερμανθούν τα πυρότουβλα στα μάξιμουμ. Το σώμα είναι καυτό, οι θερμοκρασίες στα γνωστά. Σήμερα που έχω 19 και είμαι άνετα δεν είναι χειμωνιάτικη μέρα και σε δωμάτιο που δεν θερμαίνεται έχω 17 (ενώ συνήθως 15). Αν μου επιτρέπεις μία διόρθωση: Δεν είναι θερμοστάτης αυτό που ρυθμίζεις, είναι ο ρυθμιστής φόρτισης. Θερμοστάτης είναι αυτό που έχουν στον τοίχο οι δυναμικοί για τον αέρα και είναι ο μόνος τρόπος να ορίσεις θερμοκρασία με τους θερμοσυσσωρευτές. Με τον ρυθμιστή φόρτισης πηγαίνεις εμπειρικά και κάπως στην τύχη ως προς την θερμοκρασία. Αυτό που ορίζεις είναι πόσο θέλεις να θερμανθούν τα πυρότουβλα, όχι την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από nirennna
pchatzip Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, nirennna είπε 120 τμ στον Χορτιάτη, έξω από Θεσσαλονίκη έβγαλαν τη σαιζόν με 1000 ευρώ και θερμοκρασία 21 βαθμούς. Εγώ με θερμοσυσσωρευτές δεν βγάζω με τίποτα σαιζόν στο ίδιο ποσό αν ήθελα να καλύψω όλο το σπίτι κι αν ήθελα 21 βαθμούς. Με τις τιμές που έχει η ενέργεια σήμερα, όχι πριν 10 χρόνια. Σήμερα το φυσικό αέριο είναι το πιο φτηνό. Με 600 ευρώ θερμαίνεται ίδιο διαμέρισμα με το δικό μου στην πολυκατοικία στους 21 βαθμούς, αλλά έχω πολλές επιφυλάξεις για το φυσικό αέριο γενικά. Τώρα, ότι οι θερμοσυσσωρευτές θέλουν καλή μελέτη είναι γεγονός, εγώ πάντως αντικατέστησα σώμα στα ίδια κβ (και λίγο παραπάνω) και στο ίδιο σημείο. Και μόνον τις τελευταίες μέρες έφτασα πάνω από 18 εσωτερική. Με την κατανάλωση σταθερά στα 33 -35 κβω κάθε 8ωρο με τον ρυθμιστή φόρτισης στο 3, δηλαδή να τραβούν ρεύμα και οι 3 φάσεις μέχρι να θερμανθούν τα πυρότουβλα στα μάξιμουμ. Το σώμα είναι καυτό, οι θερμοκρασίες στα γνωστά. Σήμερα που έχω 19 και είμαι άνετα δεν είναι χειμωνιάτικη μέρα και σε δωμάτιο που δεν θερμαίνεται έχω 17 (ενώ συνήθως 15). Αν μου επιτρέπεις μία διόρθωση: Δεν είναι θερμοστάτης αυτό που ρυθμίζεις, είναι ο ρυθμιστής φόρτισης. Θερμοστάτης είναι αυτό που έχουν στον τοίχο οι δυναμικοί για τον αέρα και είναι ο μόνος τρόπος να ορίσεις θερμοκρασία με τους θερμοσυσσωρευτές. Με τον ρυθμιστή φόρτισης πηγαίνεις εμπειρικά και κάπως στην τύχη ως προς την θερμοκρασία. Αυτό που ορίζεις είναι πόσο θέλεις να θερμανθούν τα πυρότουβλα, όχι την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου. Το λεω θερμοστατη γιατι ρυθμιζει το ποσο θα πυρωσει το πυροτουβλο και οταν πιασει τους βαθμους κόβει αλλα οκ το δέχομαι ρυθμιστης φορτισης.. Σεζον 2017-2018 με ΥΚΩ του 2018 ανεβασμενο πληρωσα σε 8 μηνες 800 ευρω συνολο ΔΕΗ. Καλος χειμώνας βεβαια κακη χρηση ομως εκανα υπερβολικη γιατι δεν ηξερα ηταν καινουργιοι. 800 ευρω 8μηνο ΔΕΗ θερμανση το θεωρω παρα πολυ χαμηλο σε σχεση με οσα εδινα με πετρελαιο πιο παλια. Σεζον 2018-2019 Με ανεβασμενο ΥΚΩ εδωσα για τους πιο κρυους μηνες με δυσκολο χειμωνα 480 ευρω 60 μερες ΔΕΗ θερμανση οσο ακριβως περιμενα και υπολογιζα. Τωρα υπολογιζω οτι θα πληρωσω το αλλο διμηνο αλλα 250 με 280 ευρω δηλαδη συνολο 730 με 750 ευρω ΔΕΗ θερμανση 4μελης οικογενεια με μικρα παιδια ασταματητα πλυντήρια θερμοσίφωνα κτλ. Αν ισχυει οτι θα αλλαξει αμεσα το ΥΚΩ προς τα κατω και θα πάρουμε αναδρομικα την διαφορά οσα δώσαμε απο Νοεμβριο σε ΥΚΩ τοτε πεφτει κι αλλο κατω. Ειχα πετρελαιο κι εχουν οι περισσοτεροι γνωστοι μου.. τετοια νουμερα με πετρελαιο ουτε για πλακα. Συμφωνω οτι με το νεο ΥΚΩ το παρατραβηξανε και οικογένειες με μεγαλα σπιτια η πιο βορεια η επιβάρυνση ειναι τεραστια αλλα αν κανουν τις αλλαγες που λενε οτι θα γινουν αμεσα τοτε διαφωνω οτι υπαρχει συγκριση με πετρελαιο. Κι αυτο ειναι το λογικο οι θερμοσυσσωρευτες είναι μεγαλη σε κοστος επένδυση για να λειτουργεις με το νυχτερινο αν κανουν το νυχτερινο σχεδον ημερησιο τοτε μιλαμε για σκανδαλο αδικιας. Αν ειναι ετσι ας παρουμε θερμοπομπους με 100 ευρω το πολυ ο ενας. Αλλα οκ γνωμες καταθέτουμε. https://www.ethnos.gr/oikonomia/19370_dei-ti-allazei-sto-kostos-kai-ta-timologia Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από pchatzip
nirennna Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, pchatzip είπε Αλλα οκ γνωμες καταθέτουμε. Εγώ τα βλέπω πολύ ενθαρρυντικά αυτά που γράφετε γιατί είμαι υπέρ της θέρμανσης με ηλεκτρισμό, απλά στη δική μου περίπτωση δεν εφαρμόζονται. Παλιά, με έναν θερμοσυσσωρευτή 5,4 κιλοβάτ στο σαλόνι, έναν καλό θερμοπομπό 2,5 στο ένα δωμάτιο ρυθμισμένο στους 22 και έναν δεύτερο θερμοπομπό στην κουζίνα ρυθμισμένο στους 20, να λειτουργούν σε 24ωρη βάση (με θερμοστατικές διακοπές φυσικά οι θερμοπομποί) είχα 6000 κβω από Οκτώβριο έως αρχές Φεβρουαρίου και 3000 από Φεβρουάριο μέχρι τέλος Μαίου, ημερήσιο νυχτερινό μαζί. Αυτές τις κιλοβατώρες σήμερα δεν μπορώ να τις πληρώσω.
overpower Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, nirennna είπε Σήμερα το πετρέλαιο, και παρόλους τους ειδικούς φόρους, είναι πράγματι πιο φθηνό αλλά παραμένει μη ποιοτική θέρμανση. Μη ποιοτικη? Που ανοιγω το καλοριφερ στο 20, και εχω πραγματικη ζεστη μεσα στο σπιτι, ακομα και για αρκετη ωρα ΑΦΟΥ κλεισει ο θερμοστατης? Οκ δεν ξερω, μαλλον εχω διαφορετικη αντιληψη μιας και που ειμαι απο κοντα Φλωρινα και δεν μας φανταζομαι να ζεσταινομαστε με θερμοσυσσωρευτες. Επισης, ακομα και Συρο που ειμαι, προτιμω που εχω καλοριφερ και το χρησιμοποιω, παρα κατι αλλα σπιτια που εχουν παγωμενα δωματια, και ζεστο μονο το σαλονι/δωματιο.
pchatzip Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, overpower είπε Μη ποιοτικη? Που ανοιγω το καλοριφερ στο 20, και εχω πραγματικη ζεστη μεσα στο σπιτι, ακομα και για αρκετη ωρα ΑΦΟΥ κλεισει ο θερμοστατης? Οκ δεν ξερω, μαλλον εχω διαφορετικη αντιληψη μιας και που ειμαι απο κοντα Φλωρινα και δεν μας φανταζομαι να ζεσταινομαστε με θερμοσυσσωρευτες. Επισης, ακομα και Συρο που ειμαι, προτιμω που εχω καλοριφερ και το χρησιμοποιω, παρα κατι αλλα σπιτια που εχουν παγωμενα δωματια, και ζεστο μονο το σαλονι/δωματιο. Σαν ποιοτητα θερμανσης εχω δοκιμασει χρόνια και τα δυο.. ειναι πολυ ισαξια πολυ ποιοτητα και τα δυο.. Το ενα ειναι πυροτουβλο που μεταφερει θερμότητα το αλλο ζεστο νερο που ακτινοβολούν θερμότητα δεν ζεσταίνουν μονο τον αερα.. Θα εδινα ομως λιγο παραπανω ποιοτητα στους θερμοσυσσωρευτες τουλαχιστον τους στατικους που εχω εγω (παντα με την προϋπόθεση οτι και στα δυο εχει γινει σωστη μελετη και εγκατασταση) γιατι η καθυστέρηση που αναφερεις στο ποσο γρηγορα κρυώνουν ειναι ακομα πολυ μεγαλυτερη απο τα σωματα νερου.. οποτε εχεις ακομα λιγοτερες αυξομειώσεις της θερμοκαρασιας μεσα στο σπιτι.. μονο αργα το βραδυ πριν φορτισουν μπορει να δεις μικρη διαφορα κι οχι στην διαρκεια της ημερας.. αυτο προϋπόθετει περα απο σωστη εγκατασταση και σωστη χρηση αναλογα με τις αναγκες του καθενα Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από pchatzip
frannie xelioti Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 11 ώρες πριν, nirennna είπε Frannie, θα πρέπει να προσθέσεις και τον έναντι για να δεις τι στοίχισαν αυτές οι κβω. 88 ευρω ο εναντι συνολον 600 ευρω δεη ολα μεσα θερμανση κουζινα πλυντηρια απο σεπτεμβριο 4μηνες δηλ πολυ καλα νομιζω οτι ειναι....νομιζω κι εγω οτι ειναι καλυτερα απο το πετρελαιο απο οικονομικης πλευρας και δεν κρυωσα....απο σαββατο που αρχιζουν παλι θ αναψω τον εναν μονο 18 κβ δηλ λογω της θεσης του ειναι στο μεσο του σπιτιου θα εχω μια ωραια θερμοκρασια στο σπιτι το ενα υπνοδωματιο κλειστο στη δικη μου περιπτωση με τους 4 θερμοσυσσωρευτες καιω 60 κβ ημερησιως με 3 ωρες φορτισης δεν μπορω να τις πληρωσω αφενος και δεν χρειαζεται κιολας τοση χρηση για πρωτη χρονια χρησης εχω σχηματισει μια εικονα πως θα τους λειτουργω ωστε να ειμαι καλα στο σπιτι αλλα και να μπορω ν ανταπεξελθω στο κοστος γενικα δηλωνω ικανοποιημενη απο τη χρηση τους
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, frannie xelioti said: .νομιζω κι εγω οτι ειναι καλυτερα απο το πετρελαιο απο οικονομικης πλευρας και δεν κρυωσα Δεν είναι και κριτήριο σωστής σύγκρισης το "δεν κρύωσα". 😛 Για να είναι σωστή πρέπει να μιλάμε πχ για 2 σπίτια με ίδια τμ, στην ίδια περιοχή, με τις ίδιες απώλειες, την θερμοκρασία του θερμοστάτη ρυθμισμένη στο ίδιο βαθμό και "ομοιόμορφη" θέρμανση σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού για τις ίδιες ώρες. Αν δλδ με τους θερμοσυσσωρευτές δεν έπιαναν την "ίδια" θερμοκρασία όλα τα δωμάτια του σπιτιού, μιας κι ο κανόνας είναι να έχουμε σώματα καλοριφέρ σε όλα, αλλά ζεσταινόντουσαν μόνο "αυτά που θέλαμε" είναι κάπως άδικη η σύγκριση. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από ThReSh
frannie xelioti Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, nirennna είπε 120 τμ στον Χορτιάτη, έξω από Θεσσαλονίκη έβγαλαν τη σαιζόν με 1000 ευρώ και θερμοκρασία 21 βαθμούς. Εγώ με θερμοσυσσωρευτές δεν βγάζω με τίποτα σαιζόν στο ίδιο ποσό αν ήθελα να καλύψω όλο το σπίτι κι αν ήθελα 21 βαθμούς. Με τις τιμές που έχει η ενέργεια σήμερα, όχι πριν 10 χρόνια. Σήμερα το φυσικό αέριο είναι το πιο φτηνό. Με 600 ευρώ θερμαίνεται ίδιο διαμέρισμα με το δικό μου στην πολυκατοικία στους 21 βαθμούς, αλλά έχω πολλές επιφυλάξεις για το φυσικό αέριο γενικά. Τώρα, ότι οι θερμοσυσσωρευτές θέλουν καλή μελέτη είναι γεγονός, εγώ πάντως αντικατέστησα σώμα στα ίδια κβ (και λίγο παραπάνω) και στο ίδιο σημείο. Και μόνον τις τελευταίες μέρες έφτασα πάνω από 18 εσωτερική. Με την κατανάλωση σταθερά στα 33 -35 κβω κάθε 8ωρο με τον ρυθμιστή φόρτισης στο 3, δηλαδή να τραβούν ρεύμα και οι 3 φάσεις μέχρι να θερμανθούν τα πυρότουβλα στα μάξιμουμ. Το σώμα είναι καυτό, οι θερμοκρασίες στα γνωστά. Σήμερα που έχω 19 και είμαι άνετα δεν είναι χειμωνιάτικη μέρα και σε δωμάτιο που δεν θερμαίνεται έχω 17 (ενώ συνήθως 15). Αν μου επιτρέπεις μία διόρθωση: Δεν είναι θερμοστάτης αυτό που ρυθμίζεις, είναι ο ρυθμιστής φόρτισης. Θερμοστάτης είναι αυτό που έχουν στον τοίχο οι δυναμικοί για τον αέρα και είναι ο μόνος τρόπος να ορίσεις θερμοκρασία με τους θερμοσυσσωρευτές. Με τον ρυθμιστή φόρτισης πηγαίνεις εμπειρικά και κάπως στην τύχη ως προς την θερμοκρασία. Αυτό που ορίζεις είναι πόσο θέλεις να θερμανθούν τα πυρότουβλα, όχι την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου. τετοια καταναλωση σε κιλοβατωρες ουτε εγω μπορω να πληρωσω αλλα εχω σχηματισει μια εικονα πως να τους λειτουργω ωστε και να μην κρυωνω αλλα και να μπορω ν πληρωσω 6 λεπτά πριν, ThReSh είπε Δεν είναι και κριτήριο σωστής σύγκρισης το "δεν κρύωσα". 😛 Για να είναι σωστή πρέπει να μιλάμε πχ για 2 σπίτια με ίδια τμ, στην ίδια περιοχή, με τις ίδιες απώλειες θερμότητας, την θερμοκρασία του θερμοστάτη ρυθμισμένη στο ίδιο βαθμό και "ομοιόμορφη" θέρμανση σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού για τις ίδιες ώρες. Αν δλδ με τους θερμοσυσσωρευτές δεν έπιαναν την "ίδια" θερμοκρασία όλα τα δωμάτια του σπιτιού, μιας κι ο κανόνας είναι να έχουμε σώματα καλοριφέρ σε όλα, αλλά ζεσταινόντουσαν μόνο "αυτά που θέλαμε" είναι κάπως άδικη η σύγκριση. καιω 60 κιλαβατωρες ημερησιως αν εχω 4 θερμοσυσσωρευτες σε 78 τμ σπιτι μερα νυχτα θερμανση στα πολυμεγαλα κρυα ειχα 20 βαθμους στην καλοσυνη πρεπει να ανοιγω παραθυρα γιατι σκαμε απο τη ζεστη οι 60 κιλοβατωρες στο 4μηνο ειναι 1500 ευρω με τη ημερησια καταναλωση συμπεριλαμβανου με το πετρελαιο 4 μηνο να καιει μερα νυχτα το καλοριφερ πληρωνετε λιγοτερα.?εχω ζησει σε σπιτι με καλοριφερ αλλη η θερμανση με τους θερμοσυσσωρευτες πολυ πιο καλη κατα την προσωπικη μου αποψη παντα εαν εφτιαχνα σπιτι θα επελεγα θερμοσυσσωρευτες για θερμανση ....οσον αφορα το οικονομικο σκελος ενα εχω να πω θερμαινεσαι οσο εχεις να πληρωσεις....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, frannie xelioti said: με το πετρελαιο 4 μηνο να καιει μερα νυχτα το καλοριφερ πληρωνετε λιγοτερα.? Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση αν δεν μιλάμε για ακριβώς το ίδιο σπίτι. Σε μελέτη πάντως του ΕΜΠ το πετρέλαιο βγαίνει φτηνότερο από θέρμανση με αντιστάσεις. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από ThReSh
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα