Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vasilk είπε

Τους συγκρίναμε λοιπόν και in real life δεν είναι πιο φθηνοί ούτε καν από το πετρέλαιο στην ακριβότερη τιμή όλων των εποχών. Βάζοντας από λίγο νερό στο κρασί μας ας πούμε ότι είναι το ίδιο ακριβό με το πετρέλαιο έχοντας ένα σοβαρό μειονέκτημα, μηδέν ελαστικότητα, μόνο 24/7 θέρμανση.

Γιατί να προτείνεις σε κάποιον λοιπόν ένα τρόπο που και ακριβό είναι και διάφορα άλλα μειονεκτήματα έχει; Αφού υπάρχουν άλλες καλύτερες εναλλακτικές.

Δεν τους συγκρίναμε in real-life. Με την θεωρητική τιμή του πετρελαίου τους συγκρίναμε. In real life, με θεωρητική μέση τιμή πετρελαίου τα 12c/kwh εγώ προσωπικά αμφιβάλλω εάν θα είναι πραγματικά κάτω από 20-25c/ kWh μαζί με απώλειες σωληνώσεων, νοθευμένα καύσιμα κλπ. + μην ξεχνάς ότι υπάρχουν περιοχές με σημερινή τιμή πετρελαίου τα 1,25 και όχι τα 1,08. Εκεί με τίποτα δεν αξίζει το πετρέλαιο, ούτε καν θεωρητικά. 

+ Κάποιος που θέλει 24/7 δεν έχει πολλές επιλογές.

α) Εάν το σπίτι δεν έχει ήδη εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, θα πρέπει να τα ξηλώσεις όλα, να περνάς σωλήνες κλπ

β) Για 24/7, η καλύτερη θέρμανση είναι η ενδοδαπέδια, άρα ξήλωμα τα πάντα, ακόμα και τα πλακάκια, εκτός εάν χτίζεις από το μηδέν

γ) Πολλές περιοχές δεν έχουν φυσικό άέριο, οπότε είναι είτε αντλία θερμότητας, είτε πετρέλαιο, είτε θερμοσυσσωρευτές. 

δ) AC δεν κάνει για περιοχές με σταθερές θερμόκρασίες <5οC. H ισχύς του πέφτει σημαντικά. Θα θες 30% περισσότερη ονομαστική ισχύ για να τα βγάλεις πέρα που αυτό σημαίνει έξτρα κόστος. Εάν μιλάμε και για ορεινές περιοχές με θερμοκρασίες  -5 και κάτω, θα θες AC των 2000 ευρό για να τα βάλεις πέρα και θα υπολειτουργούν κιόλας.

Αυτή είναι η θερμική ισχύς για ένα καινούργιο AC Τoshiba (όχι κανά φτηνό αμαρκέ) σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία. Στους 5οC, έχεις χάσει ήδη το 25% της θερμικής ικανότητας. Στους -5 έχασες ~40%. Και αυτές δεν είναι θερμοκρασίες σε κρυψώνα, αλλά σε εκτεθειμένες περιοχές, με αέρα κλπ που εύκολα πιάνονται.

image.png.ad6f4045516b6ed1473fd0be34b1e061.png

ε) AC που να δουλεύει 24/7 για μήνες συνεχόμενα, δεν θα σου κρατήσει αρκετά χρόνια.  

Οπότε για ένα διαμέρισμα, καλά μονωμένο δεν βλέπω κανένα λόγο να μην βάλει θερμοσυσσωρευτές ή τουλάχιστο να τους έχει σαν επιλογή για έρευνα. 

Επεξ/σία από Whargoul
  • Απαντ. 262
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φέτος εκτός απροόπτου θα περάσω τον πρώτο χειμώνα με θερμοσυσσωρευτές. Από ζέστη μια χαρά μέχρι τώρα, από κατανάλωση θα δείξει!

Δημοσ.

- Όποιος θέλει 24/7 θέρμανση έχει στη διάθεσή του όλους τους τρόπους θέρμανσης. Όλοι οι τρόποι προσφέρουν 24/7 θέρμανση.

- Όποιος θέλει 24/7 θέρμανση και άρα θα πληρώσει κάθε χρόνο ένα πολύ σεβαστό ποσό για θέρμανση θα πρέπει να επενδύσει από την αρχή σε ένα αποδοτικό (από οικονομικής άποψης) σύστημα θέρμανσης.

- Όποιος θέλει άνετη 24/7 θέρμανση θα κάνει το μεγαλύτερο λάθος αν διαλέξει ένα σύστημα με αντιστάσεις και απόδοση 1:1 (οι θερμοσυσσωρευτές είναι ένα τέτοιο σύστημα) γιατί θα πληρώνει πολύ μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς ρεύματος.

- Όποιος ζεσταίνεται με αντιστάσεις είναι ο καλύτερος πελάτης της ΔΕΗ. Όποιος ζεσταίνεται 24/7 με αντιστάσεις (οι θερμοσυσσωρευτές είναι ένα τέτοιο σύστημα) δεν είναι απλώς καλός πελάτης αλλά περνάει στην κατηγορία των ευεργετών. Θα πληρώσει τις Kwh με την ανώτερη χρέωση, εκεί που η εταιρεία βγάζει τα "σπασμένα" των χαμηλών κλιμάκων.

- Όποιος μένει σε περιοχές με πολύ κρύο να μην ρωτάει στο insomnia αλλά έναν ντόπιο μηχανολόγο γιατί η θέρμανση του είναι σοβαρή υπόθεση. Γενικά, δεν του κάνουν ούτε τα A/C, ούτε οι θερμοσυσσωρευτές.

- Όποιος μένει σε περιοχές που η μέση θερμοκρασία το χειμώνα είναι 10+ βαθμούς τα A/C είναι ένας "εύκολος" και αρκετά φθηνός τρόπος θέρμανσης. Αν δεν κάψουν πλακέτα από την αρχή θα κρατήσουν για πολλά χρόνια και θα σε θερμαίνουν με το 1/3 του κόστους σε σχέση με τις αντιστάσεις.

- Όποιος έχει ήδη A/C για ψύξη ας τα χρησιμοποιήσει και για θέρμανση αντί για συσκευές με αντιστάσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι πιο αποδοτικά.

- Όποιος επιθυμεί να έχει θέρμανση όποτε θέλει και όσο θέλει να μην διαλέξει θερμοσυσσωρευτές γιατί δεν προσφέρονται για αυτό.

8 ώρες πριν, zio10 είπε

Φέτος εκτός απροόπτου θα περάσω τον πρώτο χειμώνα με θερμοσυσσωρευτές. Από ζέστη μια χαρά μέχρι τώρα, από κατανάλωση θα δείξει!

Μπορείς από τώρα να δεις την κατανάλωση. Διαβάζεις το ρολόι σου πριν αρχίσουν να φορτίζουν και αφού φορτίσουν. Η διαφορά σου δείχνει την ημερήσια κατανάλωση (+ μια μικρή κατανάλωση των ανεμιστήρων).

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, vasilk είπε

- Όποιος θέλει 24/7 θέρμανση έχει στη διάθεσή του όλους τους τρόπους θέρμανσης. Όλοι οι τρόποι προσφέρουν 24/7 θέρμανση.

- Όποιος θέλει 24/7 θέρμανση και άρα θα πληρώσει κάθε χρόνο ένα πολύ σεβαστό ποσό για θέρμανση θα πρέπει να επενδύσει από την αρχή σε ένα αποδοτικό (από οικονομικής άποψης) σύστημα θέρμανσης.

- Όποιος θέλει άνετη 24/7 θέρμανση θα κάνει το μεγαλύτερο λάθος αν διαλέξει ένα σύστημα με αντιστάσεις και απόδοση 1:1 (οι θερμοσυσσωρευτές είναι ένα τέτοιο σύστημα) γιατί θα πληρώνει πολύ μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς ρεύματος.

- Όποιος ζεσταίνεται με αντιστάσεις είναι ο καλύτερος πελάτης της ΔΕΗ. Όποιος ζεσταίνεται 24/7 με αντιστάσεις (οι θερμοσυσσωρευτές είναι ένα τέτοιο σύστημα) δεν είναι απλώς καλός πελάτης αλλά περνάει στην κατηγορία των ευεργετών. Θα πληρώσει τις Kwh με την ανώτερη χρέωση, εκεί που η εταιρεία βγάζει τα "σπασμένα" των χαμηλών κλιμάκων.

- Όποιος μένει σε περιοχές με πολύ κρύο να μην ρωτάει στο insomnia αλλά έναν ντόπιο μηχανολόγο γιατί η θέρμανση του είναι σοβαρή υπόθεση. Γενικά, δεν του κάνουν ούτε τα A/C, ούτε οι θερμοσυσσωρευτές.

- Όποιος μένει σε περιοχές που η μέση θερμοκρασία το χειμώνα είναι 10+ βαθμούς τα A/C είναι ένας "εύκολος" και αρκετά φθηνός τρόπος θέρμανσης. Αν δεν κάψουν πλακέτα από την αρχή θα κρατήσουν για πολλά χρόνια και θα σε θερμαίνουν με το 1/3 του κόστους σε σχέση με τις αντιστάσεις.

- Όποιος έχει ήδη A/C για ψύξη ας τα χρησιμοποιήσει και για θέρμανση αντί για συσκευές με αντιστάσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι πιο αποδοτικά.

- Όποιος επιθυμεί να έχει θέρμανση όποτε θέλει και όσο θέλει να μην διαλέξει θερμοσυσσωρευτές γιατί δεν προσφέρονται για αυτό.

Μπορείς από τώρα να δεις την κατανάλωση. Διαβάζεις το ρολόι σου πριν αρχίσουν να φορτίζουν και αφού φορτίσουν. Η διαφορά σου δείχνει την ημερήσια κατανάλωση (+ μια μικρή κατανάλωση των ανεμιστήρων).

Η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι με τους θερμοσυσσωρευτές ζεσταίνεσαι 24/7 αλλά πληρώνεις 8/7. Τέλος πάντων θα δείξει στην πράξη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/5/2018 στις 11:53 ΠΜ, pchatzip είπε

Παιδια μη με τρελενετε και μην γινεστε funboys με οτι νεο βγαινει.

Η ειρωνεία θελει και γνωση κι επιχειρημα απο μονη της εκθετει.

Δεν ειπα οτι καιει πολυ η αντλια..λιγο καιει δεν υπαρχει αμφιβολια εχει ομως τα αρνητικα της την ακριβη εγκατασταση και οτι εχει αρκετη συντήρηση που εναι και ακριβουτσικη και βγαζουν κατα καιρους θεματα. Σε αρκετες πςριπτωσεις προϋποθέτει και ξήλωμα στο πάτωμα η αλλιως συστημα ομπρελα (ασχημο) αλλα παμε παρακατω..

Οσον αφορα στο θεμα μας.. τι θελετε για να πιστέψτε τα τιμολογια της ΔΕΗ?

Εκαψα για Νοεμβρη Δεκεμβρη Ιανουαριο Φεβρουαρίου Μάρτιο για ασταματητη ζεστη λόγω οτι εχω μωρο συνολικα 4000 kwh νυχτερινο.. να πουμε οτι τα 3500 ειναι θερμοσυσσωρευτες και τα υπολοιπα το αλλο σπιτι που βαζω να δουλευουν βραδυ πλυντήρια θερμοσυφωνα οσο μπορω κτλ λιγα κοβω αλλα ας δεχτω 3500..80 τμ σπιτι δηλαδη 3500 χ 0,12 ευρω(με χαρατσια και ΦΠΑ) μας κανει περιπου 400 ευρω..

Αυτα ειναι πραγματικοτητα κι οχι θεωρεία.. Πληρωσα 400 και λιγοτερα για φουλ σεζον για 24 ωρες το 24ωρο ζεστη.. αυτο εγινε παει τελείωσε τι να κάνουμε τωρα δεν σας βολευει..αλλα εγινε..

Δεν θελουν συντηρηση σπανια χαλανε δεν γεμιζω καυσιμο δεν δεν..

Οποιος δεν μπορει να καταλαβει οτι ειναι το μοναδικό μεσο που συσσωρευει τωρα και αποδίδει μετα κι ενω ειναι κλειστο τι να κανω εγω.. οταν καει .. καιει πολυ παρα πολυ αλλα για μικρό διαστημα.. μετα αποδίδει χωρις να καει.. αν καποιοι παλια βαζαν ενα δυο ή τρία  μηχάνηματα χωρις μελετη και δεν εφταναν για τον χωρο και τα αναβαν ολη μερα ειναι αλλη κουβέντα οκ?

Επισης να θυμησω οτι σε Αγγλια Ελβετια Βελγιο κτλ ειναι απο τα πιο κλασσικα μεσο θερμανσης σε ξενοδοχεια νοσοκομεια και φυσικα σε σπιτια οκ? Ολοι ειναι χαζοι?

Επισης μην μπερδεύουμε θερμοπομπο με θερμοσυσσωρευτη αν το ενα εχει κοστος αγορας 50 ευρω το αλλο εχει 500 ευρω .. το πληρωνεις πιο ακριβα για να κερδισεις στη καταναλωση.

Δεν με καταλαβες παμε σε κατι ακραιο για να καταλαβεις..

Ας πουμε ενα ψυγειο καει 1 kw την ημερα αρα 30 kw το μηνα αν το βγαλεις απο την πριζα στιγμιαία θερμαίνονται ολα μεσα.

Ενα αλλο ψυγειο καιει 30 kw την ωρα αλλα αν το βγαλεις απο την πριζα κραταει 1 μηνα.

Προφανως και το δευτερο καιει 30 φορες παραπανω αλλα στην πράξη και στο κοστος ειναι το ιδιο.

Στις 30/5/2018 στις 2:09 ΜΜ, pchatzip είπε

Σου επισυναπτω μια εικονα οπου δειχνει ακριβως πως να επιλεξεις.

Στην μια πλευρα ειναι τα τμ του δωματιου και στην αλλη πλευρα ποσα μετρα συνολο εχεις τοιχο που δεν ενωνεται με αλλο διαμερισμα ειναι εξωτερικα ελευθερος ανοιχτος.

Με σκουρο χρωμα ειναι να επιλεξεις αντι για ενα σωμα καλυτερα να βαλεις δυο ή τρια ιδανικά.

Πχ σε ενα δωματιο 30 τμ αν ζηταει να βαλεις 5,95 kw να βαλεις 1 Χ 2,55 και 2 Χ 1,7 μπορει να κοστιζει παραπανω αλλα γινεται καλυτερη κατανομή (πιο οικονομικη χρηση).

Θα σου ελεγα να βαλεις τους λεπτους χωρις μοτερ και πιο οικονομικοι ειναι και πιο ποιοτικη θερμανση.

Διαβασε το manual σε σπιτι κλεινεις το λαμακι που βγαζει τον αερα οσο δεν χρειαζεται (εγω δεν το ανοιγω ποτε) ενω πχ σε ξενοδοχεια που θελεις πιο επιθετικη θερμανση οταν ερθει ο πελατης το ανοιγεις και βαζεις το θερμοστατη εκει που νιωθεις καλα και αναλογα το ανοιγεις και στο μεσημεριανο μειωμένο ή οχι.

Ελπιζω να σε βοηθησει εμενα με βοηθησε πολυ.

Επισης στον πινακα υπαρχει διακοπτης που δινει αν θελεις ρευμα στους θερμοσυσσορευτες μονο οταν εχουμε νυχτερινο χωρις δηλ. χρονοδιακοπτες κτλ

Για ακομα καλυτερο ελεγχο εγω οπως ειπα εχω και αμπερομετρο στον πινακα.

Οι δυο μαρκες leader της αγορας ειναι οι dimplex και οι olsberg

*Το κακο ειναι οτι απο φετος εκαναν κλιμακοτο το χαρατσι ΕΤΜΕΑΡ και στο νυχτερινο οποτε αυτη την τεραστια διαφορα απο το πετρελαιο δεν θα την δεις (θελει πολυ αναλυση) υποτιθεται οτι αμεσα θα το κοψουν αλλα και παλι ειναι πολυ πιο οικονομικο απο πετρελαιο με την σωστη εγκατασταση και χρηση βεβαια. Τον πρωτο καιρο ελεγχεις που και που το ρολοι να δεις αν παει καλα.

_Screenshot_20171006-221255.png.25c4f5a3ae1a49ab5d8b42d6f6f14842.png

καλησπερα σας....παρουσιαζει πολυ ενδιαφερον η αποψη σας στο θεμα χρησης των θερμοσυσσωρευτων ,! αν μπορουσατε να με βοηθησετε λιγο οσον αφορα την καταναλωση,. σε διαμερισμα 72 τμ εχω σε ενιαιο χωρο 30 τμ σαλονι -κουζινα 2 θερμοσυσσωρευτες δυναμικους των 6 κιλοβατ ο καθενας στα 2 υπνοδωματια απο εναν στα 5 κιλοβατ φορτιζοντας για δοκιμη ολους με το νυχτερινο ασφαλως περιπου τις 3 ωρες εκαψα 76 κιλαβατωρες αποφασισα να χρησιμοποιω τον εναν 6αρι στο σαλονι και του υπνοδωματιου με 3 ωρες φορτισης ημερισιως καιω 37 κιλοβατωρας  η αν αναψω μονο τον ενα στο σαλονι -κουζινα 30 τμ 22 κιλοβατωρες καιει και οριακα ζεσταινομαι αν και το σωμα καιει....νομιζω οτι κατι δεν παει καλα ειμαι λαθος;

Επεξ/σία από fran hel
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fran hel είπε

καλησπερα σας....παρουσιαζει πολυ ενδιαφερον η αποψη σας στο θεμα χρησης των θερμοσυσσωρευτων ,! αν μπορουσατε να με βοηθησετε λιγο οσον αφορα την καταναλωση,. σε διαμερισμα 72 τμ εχω σε ενιαιο χωρο 30 τμ σαλονι -κουζινα 2 θερμοσυσσωρευτες δυναμικους των 6 κιλοβατ ο καθενας στα 2 υπνοδωματια απο εναν στα 5 κιλοβατ φορτιζοντας για δοκιμη ολους με το νυχτερινο ασφαλως περιπου τις 3 ωρες εκαψα 76 κιλαβατωρες αποφασισα να χρησιμοποιω τον εναν 6αρι στο σαλονι και του υπνοδωματιου με 3 ωρες φορτισης ημερισιως καιω 37 κιλοβατωρας  η αν αναψω μονο τον ενα στο σαλονι -κουζινα 30 τμ 22 κιλοβατωρες καιει και οριακα ζεσταινομαι αν και το σωμα καιει....νομιζω οτι κατι δεν παει καλα ειμαι λαθος;

Δημοσ.
Στις 6/12/2018 στις 9:17 ΜΜ, fran hel είπε

Συγγνώμη αλλα δεν εχω καταλαβει το ερωτημα. Αν αναψες για πρωτη φορά τους θερμοσυσσωρευτες 22 kw χ 3 ωρες = 66 πες δεν ηταν ακριβώς 3 ωρες αρα 76 οκ. Μετα ειχαν ηδη ζεσταθεί οποτε την επομενη μερα εκαψαν λιγοτερο οι μισοί που εβαλες μεχρι να πιάσει ο θερμοστατης. Γενικα τους δυναμικους δεν τους ξερω. Θεωρω υπερβολικο 2 χ 6 kw σε σαλονι 30 τμ. Οπως επισης υπερβολικο 5 kw για δωματιο. Αν δεις σε προηγούμενο post μου τι εχω βαλει εγω πολυ λιγοτερα kw και με τον θερμοστατη χαμηλα γινεται φούρνος. Βεβαια γενικα εχω ζεστο σπιτι. Αλλα και παλι ειναι πολλα τα kw που εχεις ..εκτος κι αν με την παλια τεχνολογια ηταν αλλα τα δεδομενα. 

Παντως θελει μεγαλη προσοχη φετος το χαρατσι που εβαλαν το ΥΚΩ στο νυχτερινο. Αλλαζουν πολυ οι καταναλωσεις και ανεβαινει πολυ το κοστος μετα τις 1600 kwh νυχτερινό. Εχουν γινει πολλες καταγγελίες απο χρηστες θερμοσυσσωρευτων και γενικα εχει γινει θεμα στο υπουργειο ενεργειας. Ακομα και 18 βουλευτές Συριζα έθεσαν ερωτημα στον υπουργο επίσημα.

Δημοσ.

Παίζουν ρόλο οι θερμοστάτες στον τοίχο; Πώς επηρεάζουν τη λειτουργία αφού δεν μπορούν να σταματήσουν να βγάζουν ζέστη; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zio10 είπε

Παίζουν ρόλο οι θερμοστάτες στον τοίχο; Πώς επηρεάζουν τη λειτουργία αφού δεν μπορούν να σταματήσουν να βγάζουν ζέστη; 

Εμενα εχει θερμοστατες επανω τους και το βαζω κατω απο την μεση. Αν το ειχα στο τερμα στο διάστημα του νυχτερινου 2 με 8 το πρωι δεν θα σταματαγαν να φορτίζουν θα εκαιγαν πολυ ρευμα και μεσα στο σπιτι θα βαζαμε ac για να αντεξουμε απο την ζεστη. Αρα στο διάστημα 2 με 4 αντε 2 με 5 εχουν φορτισει και μετα ο θερμοστατης τους κλεινει και ξαναανοιγουν το μεσημέρι 3 με 5. Κατι παρόμοιο θεωρω (δεν ξερω) οτι κανει ο θερμοστατης τοίχου.. οταν ερθει η ωρα να δουλεψουν κοιταει την θερμοκρασια χωρου και αν ειναι κατω απο αυτη που θελουμε οταν ερθει το νυχτερινο αναβει ή οχι τα σωματα και τα σταματαει να φορτιζουν οταν πιασει ο θερμοστατης χωρου την θερμοκρασια.

Με λιγα λιγια το νυχτερινο ειναι 8 ωρες.. εγω χρησιμοποιώ στα πολυ κρυα 4 με 5 ωρες απο αυτες και στα πιο ομαλα κρύα 2 με 3 το πολυ ουτε τις μισες δηλαδη. Αυτο κανει ο θερμοστατης πολυ οικονομια.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, zio10 είπε

Η Θερμότητα που βγάζουν τα πυρότουβλα δεν ελέγχεται , οι θερμοστάτες στον τοίχο δίνουν εντολή  στον εσωτερικό ανεμιστήρα που είναι κάτω από τα πυρότουβλα να βγάλουν τον ανάλογο αέρα αδυνατίζοντας τη θερμική τους ενέργεια!

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, adsl2+ said:

Η Θερμότητα που βγάζουν τα πυρότουβλα δεν ελέγχεται , οι θερμοστάτες στον τοίχο δίνουν εντολή  στον εσωτερικό ανεμιστήρα που είναι κάτω από τα πυρότουβλα να βγάλουν τον ανάλογο αέρα αδυνατίζοντας τη θερμική τους ενέργεια!

Άρα σχεδόν τπτ οικονομία... 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Άρα σχεδόν τπτ οικονομία... 😛

Η οικονομία εξαρτάται από τα τετραγωνικά και την μόνωση του σπιτιού οι θερμοσυσσωρευτές έχουν καλή απόδοση σε 60 τετρ από την προσωπική μου εμπειρία χρήσης 34 χρόνια, σε σύγκριση τιμών του ρεύματος με  του πετρελαίου - αερίου 

Επεξ/σία από adsl2+
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, adsl2+ said:

Η οικονομία εξαρτάται από τα τετραγωνικά και την μόνωση του σπιτιού οι θερμοσυσσωρευτές έχουν καλή απόδοση σε 60 τετρ από την προσωπική μου εμπειρία χρήσης 34 χρόνια, σε σύγκριση τιμών του ρεύματος με  του πετρελαίου - αερίου 

Εννοώ οικονομία λόγω του θερμοστάτη που γράφτηκε παραπάνω. Από την στιγμή που γράφεις ότι αυτός ρυθμίζει μόνο τον ανεμιστήρα κι όχι την βασική και μεγάλη κατανάλωση που κάνει ο θερμοσυσσωρευτής, τότε η οικονομία που προσφέρει ο θερμοστάτης είναι της πλάκας...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Εννοώ λόγω οικονομία λόγω του θερμοστάτη που γράφτηκε παραπάνω. Από την στιγμή που γράφεις ότι αυτός ρυθμίζει μόνο τον ανεμιστήρα κι όχι την βασική και μεγάλη κατανάλωση που κάνει ο θερμοσυσσωρευτής, τότε η οικονομία που κάνει είναι της πλάκας...

Σωστά , δεν κάνει καμία οικονομία ο θερμοστάτης διότι όσο δίνει εντολή τόσο αδειάζει τα πυρότουβλα, βρήκα αυτό https://zesta.gr/pws-litourgoun-oi-thermosisoreftes ,    http://www.sigmalive.com/archive/simerini/environment/541382

Επεξ/σία από adsl2+
Δημοσ.
13 ώρες πριν, pchatzip είπε

Συγγνώμη αλλα δεν εχω καταλαβει το ερωτημα. Αν αναψες για πρωτη φορά τους θερμοσυσσωρευτες 22 kw χ 3 ωρες = 66 πες δεν ηταν ακριβώς 3 ωρες αρα 76 οκ. Μετα ειχαν ηδη ζεσταθεί οποτε την επομενη μερα εκαψαν λιγοτερο οι μισοί που εβαλες μεχρι να πιάσει ο θερμοστατης. Γενικα τους δυναμικους δεν τους ξερω. Θεωρω υπερβολικο 2 χ 6 kw σε σαλονι 30 τμ. Οπως επισης υπερβολικο 5 kw για δωματιο. Αν δεις σε προηγούμενο post μου τι εχω βαλει εγω πολυ λιγοτερα kw και με τον θερμοστατη χαμηλα γινεται φούρνος. Βεβαια γενικα εχω ζεστο σπιτι. Αλλα και παλι ειναι πολλα τα kw που εχεις ..εκτος κι αν με την παλια τεχνολογια ηταν αλλα τα δεδομενα. 

Παντως θελει μεγαλη προσοχη φετος το χαρατσι που εβαλαν το ΥΚΩ στο νυχτερινο. Αλλαζουν πολυ οι καταναλωσεις και ανεβαινει πολυ το κοστος μετα τις 1600 kwh νυχτερινό. Εχουν γινει πολλες καταγγελίες απο χρηστες θερμοσυσσωρευτων και γενικα εχει γινει θεμα στο υπουργειο ενεργειας. Ακομα και 18 βουλευτές Συριζα έθεσαν ερωτημα στον υπουργο επίσημα.

το 80 τοποθετηθηκαν οι θρμοσυσσωρευτες ειναι οντως πολυ μεγαλοι για τους χωρους (εκεινη την εποχη εβαζαν μεγαλυτερους απο τις αναγκες του χωρου) εφερα τεχνικο στο σπιτι για ελεγχο κ συντηρηση δεν ειχε γινει ποτε αλλαλουμ στη λειτουργια τους διαπιστωθηκε.το σπιτι ηταν ακατοικητο για 18 χρονια απο περυσι μενω εκει με ελαχιστη χρηση των θερμοσυσσωρευτων ηλεκτρικο καλοριφερ λαδιου  χρησιμοποιουσα κατα κυριο λογο στο δωματιο που βρισκομουν φετος αποφασισα να χρησιμοποιησω τους θερμοσυσσωρευτες μεχρι και επεμβαση στον πινακα εκανε ο τεχνικος δεδομενου οτι ειχε βλαβη  η αυτοματη εντολη φορτισης με το νυχτερινο τεσπα το εφτιαξε και κατοπιν αλλαγης σε τριφασικο θερμοστατη σε καθε σωμα  μου συστησε να τους δουλευω στο μισο ..ωστε να χω στο σαλονι 3 κ 3 και απο 2.5 στο καθε υπνοδωματιο....θα δειξει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...