Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια μη με τρελενετε και μην γινεστε funboys με οτι νεο βγαινει.

Η ειρωνεία θελει και γνωση κι επιχειρημα απο μονη της εκθετει.

Δεν ειπα οτι καιει πολυ η αντλια..λιγο καιει δεν υπαρχει αμφιβολια εχει ομως τα αρνητικα της την ακριβη εγκατασταση και οτι εχει αρκετη συντήρηση που εναι και ακριβουτσικη και βγαζουν κατα καιρους θεματα. Σε αρκετες πςριπτωσεις προϋποθέτει και ξήλωμα στο πάτωμα η αλλιως συστημα ομπρελα (ασχημο) αλλα παμε παρακατω..

Οσον αφορα στο θεμα μας.. τι θελετε για να πιστέψτε τα τιμολογια της ΔΕΗ?

Εκαψα για Νοεμβρη Δεκεμβρη Ιανουαριο Φεβρουαρίου Μάρτιο για ασταματητη ζεστη λόγω οτι εχω μωρο συνολικα 4000 kwh νυχτερινο.. να πουμε οτι τα 3500 ειναι θερμοσυσσωρευτες και τα υπολοιπα το αλλο σπιτι που βαζω να δουλευουν βραδυ πλυντήρια θερμοσυφωνα οσο μπορω κτλ λιγα κοβω αλλα ας δεχτω 3500..80 τμ σπιτι δηλαδη 3500 χ 0,12 ευρω(με χαρατσια και ΦΠΑ) μας κανει περιπου 400 ευρω..

Αυτα ειναι πραγματικοτητα κι οχι θεωρεία.. Πληρωσα 400 και λιγοτερα για φουλ σεζον για 24 ωρες το 24ωρο ζεστη.. αυτο εγινε παει τελείωσε τι να κάνουμε τωρα δεν σας βολευει..αλλα εγινε..

Δεν θελουν συντηρηση σπανια χαλανε δεν γεμιζω καυσιμο δεν δεν..

Οποιος δεν μπορει να καταλαβει οτι ειναι το μοναδικό μεσο που συσσωρευει τωρα και αποδίδει μετα κι ενω ειναι κλειστο τι να κανω εγω.. οταν καει .. καιει πολυ παρα πολυ αλλα για μικρό διαστημα.. μετα αποδίδει χωρις να καει.. αν καποιοι παλια βαζαν ενα δυο ή τρία  μηχάνηματα χωρις μελετη και δεν εφταναν για τον χωρο και τα αναβαν ολη μερα ειναι αλλη κουβέντα οκ?

Επισης να θυμησω οτι σε Αγγλια Ελβετια Βελγιο κτλ ειναι απο τα πιο κλασσικα μεσο θερμανσης σε ξενοδοχεια νοσοκομεια και φυσικα σε σπιτια οκ? Ολοι ειναι χαζοι?

Επισης μην μπερδεύουμε θερμοπομπο με θερμοσυσσωρευτη αν το ενα εχει κοστος αγορας 50 ευρω το αλλο εχει 500 ευρω .. το πληρωνεις πιο ακριβα για να κερδισεις στη καταναλωση.

12 ώρες πριν, nvel είπε

τα νούμερα που γράφεις δεν βγαίνουν, δεν γίνεται η ίδια εγκατάσταση όταν θερμαίνεται από θερμοσυσσωρευτές να απαιτεί ημερήσια ενέργεια 4x15x230=13.8kWh αλλά όταν θερμαίνεται από αντλία θερμότητας να απαιτεί 24x5x230x3=82.8kWh. Όσο καλός είναι ένας μελετητής δεν μπορεί να παρακάμψει τους φυσικούς νόμους 

Δεν με καταλαβες παμε σε κατι ακραιο για να καταλαβεις..

Ας πουμε ενα ψυγειο καει 1 kw την ημερα αρα 30 kw το μηνα αν το βγαλεις απο την πριζα στιγμιαία θερμαίνονται ολα μεσα.

Ενα αλλο ψυγειο καιει 30 kw την ωρα αλλα αν το βγαλεις απο την πριζα κραταει 1 μηνα.

Προφανως και το δευτερο καιει 30 φορες παραπανω αλλα στην πράξη και στο κοστος ειναι το ιδιο.

Επεξ/σία από pchatzip
  • Like 1
  • Απαντ. 262
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, pchatzip είπε

Δεν με καταλαβες παμε σε κατι ακραιο για να καταλαβεις..

πριν δίνεις συμβουλές μήπως να μάθεις την διαφορά ισχύος και ενέργειας; συμβουλές σε θέματα θέρμανσης αν θελήσω παίρνω από τους μηχανολόγους που βρίσκονται σε απόσταση 5 μέτρα από έμενα με συνολική εμπειρία πάνω από 500 χρόνια και όχι από τους ιδιώτες; του insomnia

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nvel είπε

πριν δίνεις συμβουλές μήπως να μάθεις την διαφορά ισχύος και ενέργειας; συμβουλές σε θέματα θέρμανσης αν θελήσω παίρνω από τους μηχανολόγους που βρίσκονται σε απόσταση 5 μέτρα από έμενα με συνολική εμπειρία πάνω από 500 χρόνια και όχι από τους ιδιώτες; του insomnia

Ουτε το να καταγραψεις την πραγματικότητα ειναι συμβουλη ουτε το να σου εξηγήσω τι εννοούσα ειναι συμβουλη.

Το θεματικο σε αυτη την ενότητα δεν αφορα την διαφορα ισχυος κι ενεργειας αλλα αν θα προτείναμε να βαλει καποιος θερμοσυσσωρευτες.

Εδω στο φορουμ καταγραφουμε την πραγματικοτητα.

Οποιος εμπιστεύεται μονο μηχανολογους απευθύνεται μονο σε αυτους και δεν μπαινει σε φορουμ ..οποιος δεν τα θεωρει ολα πυρηνική φυσικη οπως η καταναλωση καποιων μεσων θερμανσης μπορει να διαβασει και καταγραφες απο χρηστες.

Απλα και φιλικα παντα

Επεξ/σία από pchatzip
Δημοσ.
Στις 19/7/2016 στις 10:12 ΜΜ, giotis1982 είπε

Σπίτι Μαρούσι κατασκευή 1978 125 τετραγωνικά , αρχαία τζάμια 0 μόνωση, αναλυτικά λογαριασμοί από ΔΕΗ 1 έτος....θερμοσυσσωρευτές

31/05/2016 177

05/04/2016 933

01/02/2016 521

02/12/2015 308

01/10/2015 222

03/08/2015 259

2420 ευρώ σύνολο ,αν πιστεύεις πως για θέρμανση και ρεύμα θα δώσεις κάτω από αυτά με κάποιον άλλο τρόπο τότε ΟΚ

Ξέρω είναι παλιό το post αλλά μιας και το επαναφέρατε , να σας δώσω και εγώ τα δικά μου τα στατιστικά :

Δυόροφο σπίτι κατασκευής 1973 , 147 τ.μ , με σχετικά πρόσφατη ανακαίνιση σε κουφώματα συνθετικά.Ηλιακός 25 ετίας τριπλής ενέργειας για θέρμανση μέσω καυστήρα.

Θέρμανση με καυστήρα πετρελαίου :

Καταναλώσεις πετρελαίου [ Από Νοέμβρη έως και Μάρτη - ανάλογα τα κρύα κάθε χρονιάς ] :

Νοέμβρης 2015 - Μάρτη 2016 ---> 1.250 lt πετρέλαιο , κόστος 957€ (Μ.Ο 0,77 €/lt)

Νοέμβρης 2016 - Μάρτη 2017 ---> 789 lt πετρέλαιο , κόστος 759€ (Μ.Ο 0,96 €/lt) [Αλλαγή θερμοστάτη με Siemens Rev13 self learning]

Νοέμβρης 2017 - Μάρτη 2018 ---> 810 lt πετρέλαιο , κόστος 806€ (Μ.Ο 0,96 €/lt)

Πριν την αλλαγή του θερμοστάτη το ανάβαμε 2-3 ώρες το πρωί και 2-3 ώρες το βράδυ στους 19 βαθμούς.

Μετά την αλλαγή του θερμοστάτη το είχαμε μόνιμα ανοιχτό όλη μέρα στους 19 βαθμούς.

Καταναλώσεις ρεύματος ΔΕΗ :

Έτος 2015 --> 761€

Έτος 2016 --> 639€

Έτος 2017 --> 627€

Αν τα αθροίσεις σαν κόστος πετρελαίου και ΔΕΗ βγαίνει πολύ πιο κάτω από τα 2.450.Βέβαια το ένα σπίτι με χάλια μόνωση και το άλλο με αρκετά καλά κουφώματα (όχι συνολική μόνωση καθότι παλαιό).

Φέτος , αν ισχύσει η αύξηση τιμών που λένε οτι θα κάνουν , δεν θα έχω καθόλου κατανάλωση πετρελαίου.Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω μια βαριά κάπα και να κυκλοφορώ μέσα στο σπίτι σαν το Βόγλη.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, pchatzip είπε

Το θεματικο σε αυτη την ενότητα δεν αφορα την διαφορα ισχυος κι ενεργειας αλλα αν θα προτείναμε να βαλει καποιος θερμοσυσσωρευτες.

Bασικά το δικό μου ερώτημα (διοτι για αυτο αναβιωσα ενα παλιό θρεντ) ειναι αυτο:

Σκέπτομαι σε σπιτι 90 τετραγωνικών, με ολοκαινουργια κουφωματα και έξτρα μονωση στους τοιχους του διαμερισματος, να βάλω 2 θερμοσυσορευτές.

Το σπιτι έχει τριφασικο και νυχτερινό ρευμα.

Αυτό που ΔΕΝ ξέρω, ειναι:

1. Τι θερμοσυσσωρευτή θα πρέπει να επιλέξω για να ζεσταίνει το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιου και τι για ένα δωμάτιο. Πχ βλέπω κάτι που κοστιζουν στο 1000ρικο και εχουν τάση 400v και 50hz. 

2. Υπάρχουν θερμοσυσσορευτές που ειναι πιο "οικονομικοί" στην κατανάλωση ρευματος? Δηλαδη κάποιος που ειναι πιο ακριβος ειναι και πιο οικονομικος ?

Tονιζω οτι στα παραπάνω 2 ερωτηματα δεν με έχει καλύψει κανεις. Αναλωνόμαστε σε πράγματα που αφορουν το αρχικο ποστ που γράφτηκε το 2016!!!!!

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Bασικά το δικό μου ερώτημα (διοτι για αυτο αναβιωσα ενα παλιό θρεντ) ειναι αυτο:

Σκέπτομαι σε σπιτι 90 τετραγωνικών, με ολοκαινουργια κουφωματα και έξτρα μονωση στους τοιχους του διαμερισματος, να βάλω 2 θερμοσυσορευτές.

Το σπιτι έχει τριφασικο και νυχτερινό ρευμα.

Αυτό που ΔΕΝ ξέρω, ειναι:

1. Τι θερμοσυσσωρευτή θα πρέπει να επιλέξω για να ζεσταίνει το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιου και τι για ένα δωμάτιο. Πχ βλέπω κάτι που κοστιζουν στο 1000ρικο και εχουν τάση 400v και 50hz. 

2. Υπάρχουν θερμοσυσσορευτές που ειναι πιο "οικονομικοί" στην κατανάλωση ρευματος? Δηλαδη κάποιος που ειναι πιο ακριβος ειναι και πιο οικονομικος ?

Tονιζω οτι στα παραπάνω 2 ερωτηματα δεν με έχει καλύψει κανεις. Αναλωνόμαστε σε πράγματα που αφορουν το αρχικο ποστ που γράφτηκε το 2016!!!!!

Σου επισυναπτω μια εικονα οπου δειχνει ακριβως πως να επιλεξεις.

Στην μια πλευρα ειναι τα τμ του δωματιου και στην αλλη πλευρα ποσα μετρα συνολο εχεις τοιχο που δεν ενωνεται με αλλο διαμερισμα ειναι εξωτερικα ελευθερος ανοιχτος.

Με σκουρο χρωμα ειναι να επιλεξεις αντι για ενα σωμα καλυτερα να βαλεις δυο ή τρια ιδανικά.

Πχ σε ενα δωματιο 30 τμ αν ζηταει να βαλεις 5,95 kw να βαλεις 1 Χ 2,55 και 2 Χ 1,7 μπορει να κοστιζει παραπανω αλλα γινεται καλυτερη κατανομή (πιο οικονομικη χρηση).

Θα σου ελεγα να βαλεις τους λεπτους χωρις μοτερ και πιο οικονομικοι ειναι και πιο ποιοτικη θερμανση.

Διαβασε το manual σε σπιτι κλεινεις το λαμακι που βγαζει τον αερα οσο δεν χρειαζεται (εγω δεν το ανοιγω ποτε) ενω πχ σε ξενοδοχεια που θελεις πιο επιθετικη θερμανση οταν ερθει ο πελατης το ανοιγεις και βαζεις το θερμοστατη εκει που νιωθεις καλα και αναλογα το ανοιγεις και στο μεσημεριανο μειωμένο ή οχι.

Ελπιζω να σε βοηθησει εμενα με βοηθησε πολυ.

Επισης στον πινακα υπαρχει διακοπτης που δινει αν θελεις ρευμα στους θερμοσυσσορευτες μονο οταν εχουμε νυχτερινο χωρις δηλ. χρονοδιακοπτες κτλ

Για ακομα καλυτερο ελεγχο εγω οπως ειπα εχω και αμπερομετρο στον πινακα.

Οι δυο μαρκες leader της αγορας ειναι οι dimplex και οι olsberg

*Το κακο ειναι οτι απο φετος εκαναν κλιμακοτο το χαρατσι ΕΤΜΕΑΡ και στο νυχτερινο οποτε αυτη την τεραστια διαφορα απο το πετρελαιο δεν θα την δεις (θελει πολυ αναλυση) υποτιθεται οτι αμεσα θα το κοψουν αλλα και παλι ειναι πολυ πιο οικονομικο απο πετρελαιο με την σωστη εγκατασταση και χρηση βεβαια. Τον πρωτο καιρο ελεγχεις που και που το ρολοι να δεις αν παει καλα.

_Screenshot_20171006-221255.png.25c4f5a3ae1a49ab5d8b42d6f6f14842.png

Επεξ/σία από pchatzip
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πάντως εμένα αυτοί οι πίνακες μου φαίνονται ολίγον τι μπακαλίστικοι, αν κάποιος θέλει να κάνει δουλειά πρέπει να κάνει μια σωστή μελέτη θέρμανσης 

Είναι εντελώς διαφορετική η συμπεριφορά ενός χώρου με νότιο προσανατολισμό σε σχέση με βόρειο, παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο ο αριθμός και ο τύπος των ανοιγμάτων, και πολλά άλλα πράγματα 

Αν μιλάμε για μια επένδυση κάποιων χιλιάδων (γιατί ο Pontez μιλάει για κοντά ένα χιλιάρικο το τεμάχιο) είναι νομίζω εντελώς λάθος να μη βάλει κάποιος έναν μηχανολόγο να του κάνει μια μελέτη φορτίων (εντελώς πανεύκολη διαδικασία), με διάφορα case studies (συνδυασμοί εξωτερικών - επιθυμητών εσωτερικών θερμοκρασιών), τα οποία μετά παίρνει ο ενδιαφερόμενος και πράττει ανάλογα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πάντως εμένα αυτοί οι πίνακες μου φαίνονται ολίγον τι μπακαλίστικοι, αν κάποιος θέλει να κάνει δουλειά πρέπει να κάνει μια σωστή μελέτη θέρμανσης 

Είναι εντελώς διαφορετική η συμπεριφορά ενός χώρου με νότιο προσανατολισμό σε σχέση με βόρειο, παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο ο αριθμός και ο τύπος των ανοιγμάτων, και πολλά άλλα πράγματα 

Αν μιλάμε για μια επένδυση κάποιων χιλιάδων (γιατί ο Pontez μιλάει για κοντά ένα χιλιάρικο το τεμάχιο) είναι νομίζω εντελώς λάθος να μη βάλει κάποιος έναν μηχανολόγο να του κάνει μια μελέτη φορτίων (εντελώς πανεύκολη διαδικασία), με διάφορα case studies (συνδυασμοί εξωτερικών - επιθυμητών εσωτερικών θερμοκρασιών), τα οποία μετά παίρνει ο ενδιαφερόμενος και πράττει ανάλογα

Σωστο θα ηταν το ιδανικο αλλα πρεπει να ξερεις μηχανολογο που να εχει ψιλοψαχτει με το θεμα γιατι οταν ψαχτηκα κι εγω ειχα απογοητευτική εικονα απο κανα δυο αλλα ρωτας σε αλλα σου απανταγε ισως επειδη δεν ηξεραν.

Γενικα ομως το πινακακι λεει κι αλλα μεσα στο site που το κατεβασα μόνωση προσανατολισμος .. αυτο ειναι ας το πουμε μια μετρια κατασταση ουτε υπερβολικα μονωμενο σπιτι με παντου θερμομόνωσεις κτλ ουτε σταβλος... ουτε Αλάσκα ουτε Αφρικη..θεωρω για μεση κατασταση Ελλαδας και απο εκει και περα παιζεις και με τον θερμοστατη σε καθε σωμα και το αφηνεις εκει που στον χωρο θα εχεις 20 με 22 βαθμους..

Δημοσ.

Εντάξει, δε χρειάζεται διδακτορικό από το MIT για μια μελέτη απωλειών, απλά πράγματα είναι :)

Απλά είμαι υπέρμαχος της παραπάνω λύσης γιατί όταν γίνονται εγκαταστάσεις σε τέτοιου τύπου συστήματα δύσκολα υπάρχει γυρισμός αν γίνει βλακεία 

Και πες αν γίνει υπερδιαστασιολόγηση ενός συστήματος, ΟΚ, πληρώνει κάτι παραπάνω ο ιδιοκτήτης και είναι όλοι καλυμμένοι (σύνηθες φαινόμενο εξάλλου), στην αντίθετη περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αριστείδη , αν τελικά το προχωρήσω, ετοιμάσου να κουβαληθείς :P :P

Σαφώς θα το ψάξω καλυτερα, απλώς ηθελα να ξέρω τι περίπου παίζει, μη πάω ξεβράκωτος στα αγγούρια!! 

Έχω ας πουμε φιλο στη Θεσσαλονικη που σε ανάλογο διαμέρισμα, έβαλε έναν στη σαλονοκουζίνα (κόστος γυρω στα 1500 ευρω, ειναι με πυρότουβλα) και άλλα 2 στα υπνοδωμάτια (κόστος 700 ευρω το κάθε ενα). Σε συνδιασμό με το γεγονος οτι έχει καινουργια κουφωματα, υποστηρίζει οτι ο λογαριασμος της ΔΕΗ του πάει απο Οκτωβριο εώς τον Απρίλιο που έχει τα κρυα στη Θεσσαλονίκη, γυρω στα 1200 ευρω. Ολα μαζί οχι μονο το ρευμα που καιει ο συσσορευτης. Άλλοι λένε οτι καταστράφηκαν και έγιναν συνέταιροι της ΔΕΗ :P 

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Αριστείδη , αν τελικά το προχωρήσω, ετοιμάσου να κουβαληθείς :P :P

Σαφώς θα το ψάξω καλυτερα, απλώς ηθελα να ξέρω τι περίπου παίζει, μη πάω ξεβράκωτος στα αγγούρια!! 

Έχω ας πουμε φιλο στη Θεσσαλονικη που σε ανάλογο διαμέρισμα, έβαλε έναν στη σαλονοκουζίνα (κόστος γυρω στα 1500 ευρω, ειναι με πυρότουβλα) και άλλα 2 στα υπνοδωμάτια (κόστος 700 ευρω το κάθε ενα). Σε συνδιασμό με το γεγονος οτι έχει καινουργια κουφωματα, υποστηρίζει οτι ο λογαριασμος της ΔΕΗ του πάει απο Οκτωβριο εώς τον Απρίλιο που έχει τα κρυα στη Θεσσαλονίκη, γυρω στα 1200 ευρω. Ολα μαζί οχι μονο το ρευμα που καιει ο συσσορευτης. Άλλοι λένε οτι καταστράφηκαν και έγιναν συνέταιροι της ΔΕΗ

Εγω ας πουμε εβαλα σε σαλοτραπεζαρια 30 τμ 3 σωματα 1χ 2.55 και 2 χ 1.7 χωρις μοτερ.. ζεστο σημειο νοτιο βεβαια και ειμαι υπερευχαριστημενος ..δουλεουν κατω απο την μεση και κανουν πολυ δουλεια.. δεν θα εβαζα ενα με τπτ..

Το σπιτι μου ειναι 80 τμ συν 20 τμ τζαμαρια 100 τμ.

Στην τζαμαρια εχω ac ενωνεται με μπαλκονόπορτα.

Στο υπολοιπο σπιτι εχω βαλει 1χ1.7 στο μπανιο.. 1χ2.55 στο ενα δωματιο και 1χ 3.4 στο αλλο υπνοδωματιο

Σύνολο 3χ1.7 2χ2.55 και 1χ3.4

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα,

Νοίκιασα ένα σπίτι το οποίο έχει θερμοσυσσωρευτές. Οι ιδιοκτήτες μου έχουν πει για την καλύτερη και οικονομικότερη θέρμανσή μου, να τους φορτίζω τη νύχτα (μειωμένο ρεύμα) και μετά θα έχω ζέστη για όλη την μέρα. Σε περίπτωση που ξεφορτίσουν μέχρι τις 7 το απόγευμα, μου έχουν πει να ρυθμίζω τη θερμοκρασία από τους θερμοστάτες που είναι κάτι διακόπτες στους τοίχους.
Απο την εμπειρία που έχω σε μία βδομάδα χρήσης έχω παρατηρήσει τα εξής

1) Στις 11 ανοίγει η φόρτιση, απο τις 11 και μετά τα σώματα καίνε. Καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται να φορτίζεις χωρις να παράγεις θέρμανση.
2) Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως η θέρμανση στο σπίτι απο τις 19.00 και μετά. Εκείνη την ώρα τα σώματα έχουν "αδειάσει" και είναι πολυ πολυ χλιαρά. Άρα αναγκαστικά θα πρέπει να ανεβάσω τους θερμοστάτες από τους τοίχους. 

Έχω παρατηρήσει πως ανεβάζοντας τους θερμοστάτες δεν αλλάζει η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Μάλιστα 2 μέρες για να τους "δοκιμάσω" τους έβαλα στο φουλ (30 βαθμους). Φαντάζομαι θα υπαρχει κάποιο πρόβλημα και θα πρέπει να φέρω μάστορα να τα κοιτάξει.

Τώρα ακόμα δεν έχουν πιάσει τα κρύα οπότε είμαι ΟΚ. 
Ποιά είναι η γνώμη σας; Για το 1) έχω καταλάβει σωστά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...