Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tο ανεβάζω λίγο γιατι με ενδιαφέρει.

Σκέπτομαι σε σπιτι 90 τετραγωνικών, με ολοκαινουργια κουφωματα και έξτρα μονωση στους τοιχους του διαμερισματος, να βάλω 2 θερμοσυσορευτές.

Το σπιτι έχει τριφασικο και νυχτερινό ρευμα.

Αυτό που ΔΕΝ ξέρω, ειναι:

1. Τι θερμοσυσσωρευτή θα πρέπει να επιλέξω για να ζεσταίνει το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιου και τι για ένα δωμάτιο. Πχ βλέπω κάτι που κοστιζουν στο 1000ρικο και εχουν τάση 400v και 50hz. 

2. Υπάρχουν θερμοσυσσορευτές που ειναι πιο "οικονομικοί" στην κατανάλωση ρευματος? Δηλαδη κάποιος που ειναι πιο ακριβος ειναι και πιο οικονομικος ?

Δεν έχω ιδέα και το ψάχνω. Τονιζω οτι το συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν έχει τροπο να θερμανθει αφου η πολυκατοικία έχει κοψει εδω και χρονια το πετρέλαιο, και φυσικο αέριο δεν περνάει, ούτε και προκειται.

• Απαντ. 262
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Χίλιες φορές κλιματιστικά από πλευράς οικονομίας...

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Χίλιες φορές κλιματιστικά από πλευράς οικονομίας...

δεν πρέπει να τα εχεις συνέχεια ανοιχτά ομως? Αν τα κλεισεις, σταματαει και η ζεστη. Στον θερμοσυσσωρευτη απ οτι ξέρω παραμένει και τραβάει ρευμα μονο το βράδυ...

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, pontez2 said:

δεν πρέπει να τα εχεις συνέχεια ανοιχτά ομως? Αν τα κλεισεις, σταματαει και η ζεστη. Στον θερμοσυσσωρευτη απ οτι ξέρω παραμένει και τραβάει ρευμα μονο το βράδυ...

Και πάλι φτηνότερα θα είναι από από θερμαντικά σώματα με "αντιστάσεις". 

• Like 1
Δημοσ.

Μεγάλωσα σε σπίτι με θερμοσυσσωρευτες. Μια χαρά κάνουν δουλειά. Ίσως το μπάνιο να είναι πρόβλημα το χειμώνα αν είσαι τύπος που κρυώνει εύκολα. Αλλά δεν ξέρω που βασίζονται κάποια πράγματα που διάβασα σ αυτό το θρεντ.

Απλά μου φαίνεται πως 2 σώματα για 90τμ είναι λίγα, αυτό που έχω κατά νου είναι ότι θα χρειαστείς ένα σε κάθε χώρο που θέλεις να θερμάνεις. Στο πατρικό για 100κατι τετραγωνικά είχαμε 4.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω για αυτο ρωτάω. Ειχα πάει στο σπίτι κάποιου και ειχε ένα θερμοσυσσωρευτή που του ειχε κοστισει 1300 ευρώ με τον οποίο κάλυπτε σαλόνι, κουζίνα που ηταν γυρω στα 60 τετραγωνικά. Στα υπνοδωμάτια ειχε από έναν που του ειχε κοστίσει γυρω στα 700 έκαστος.

Ειχε πει οτι το βασικο 6μηνο του κρύου (δηλαδή Νοέμβριος-Απρίλιος), η ΔΕΗ του ερχόταν γύρω στα 1000 ευρώ συνολικά!!

Δεν τον ειχα ρωτησει ουτε τι μοντέλα ηταν, ουτε τι παιζει. 

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, defacer said:

Μεγάλωσα σε σπίτι με θερμοσυσσωρευτες. Μια χαρά κάνουν δουλειά.

To θέμα είναι με τι κόστος χρήσης κάνουν αυτή τη δουλειά...

http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/node/1051

Δεν υπάρχει σύγκριση με αντλία θερμότητας/κλιματιστικά, ούτε καν με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.

H αντλια θερμοτητας ειναι πανάκριβη απ όσο ξέρω και πρέπει να γινουν εργασίες στο σπιτι με σωληνωσεις για να καλυψει ολα τα σωματα.

Τα κλιματιστικά δεν διατηρουν τη θερμότητα, ενω φυσικο αέριο και πετρέλαιο στη συγκεκριμένη πολυκατοικία δεν γινεται να υπάρξει.

Δημοσ.

Οι θερμοσυσσωρευτές είχαν νόημα πριν χρόνια όταν η χρέωση στο νυχτερινό ρεύμα ήταν στο μισό από τι το κανονικό οπότε με μια προγραμματισμένη και συνετή χρήση μπορούσες να πετύχεις ένα σχετικό οικονομικό όφελος. Με τα σημερινά δεδομένα και τη χρέωση του νυχτερινού όχι πάνω από 20% φθηνότερο το οικονομικό όφελος είναι ελάχιστο. Με λίγα λόγια από οικονομικής άποψης δεν αξίζει τον κόπο. Το οικονομικό σκέλος το έχει αναλύσει πολύ ωραία ο @Haldol  στην προηγούμενη σελίδα.

Για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας όπου η θερμοκρασίες σπάνια κατεβαίνουν κάτω από 0 από πολλές απόψεις συμφέρουν τα (αποδοτικά) κλιματιστικά. Τα έχεις και για ψύξη και για θέρμανση. Ελάχιστη παρέμβαση στο σπίτι. Μπορείς να τα βάλεις και τμηματικά ανάλογα τα οικονομικά σου. Ένα φέτος, ένα του χρόνου κτλ. Ξοδεύουν τα μισά σε σχέση με τους άλλους τρόπους θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα. Αποδίδουν άμεσα, σε λίγα λεπτά.

• Like 1
Δημοσ.

Και μην ξεχνάτε ότι μια σοβαρή εγκατάσταση με θερμοσυσσωρευτές θέλει οπωσδήποτε ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις (μη πω και πιθανή επαύξηση ισχύος...)

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, pontez2 said:

H αντλια θερμοτητας ειναι πανάκριβη απ όσο ξέρω και πρέπει να γινουν εργασίες στο σπιτι με σωληνωσεις για να καλυψει ολα τα σωματα.

Τα κλιματιστικά δεν διατηρουν τη θερμότητα, ενω φυσικο αέριο και πετρέλαιο στη συγκεκριμένη πολυκατοικία δεν γινεται να υπάρξει.

Και τα κλιματιστικά αντλίες θερμότητας είναι ουσιαστικά. Οπως βλέπεις στο link έχουν την χαμηλότερη κατανάλωση σε αντίθεση με τα θερμαντικά σώματα με αντίσταση (όπως οι συσσωρευτές) που έχουν την υψηλότερη.

Προφανώς τα κλιματιστικά θα τα έχεις μόνιμα ανοιχτά, θα πιάνουν την θερμοκρασία και μετά θα την συντηρούν κι ως inventer θα μοιράζουν ντροπή από πλευράς κατανάλωσης σε θερμαντικά με αντιστάσεις...

Από εκεί και πέρα, βάζεις ότι θες, δικιά σου τσέπη, δεν θα τα πληρώνουμε εμείς. :D

Το πετρέλαιο και φυσικό αέριο τα ανέφερα απλά για να τονίσω πόσο κακή επιλογή είναι το θερμαντικό σώμα με αντίσταση.

Επεξ/σία από ThReSh
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 19/7/2016 στις 7:37 ΜΜ, Haldol είπε

Κάπου τα 'χετε μπλέξει. :) Πάμε να τα εξηγήσουμε μία...

Οι θερμοσυσσωρευτές λειτουργούν με ηλεκτρικές αντιστάσεις, ενώ αυτές είναι και το μοναδικό "ενεργό" τους εξάρτημα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν απόδοση 1:1. Ή με άλλα λόγια, για κάθε 1 kW ισχύος που "τραβάνε", αποδίδουν 1 kW θερμότητα. Δεν έχουν κάποια "μυστήρια" λογική, του στυλ να αποδίδουν λιγότερο από όσο καίνε (π.χ. πετρέλαιο) ή περισσότερο (π.χ. κλιματισμός, αντλίες θερμότητας). Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Κάπου εδώ να θυμίσω ότι εάν "τραβάς" 1 kW για 1 ώρα συνεχόμενα, έχεις "κάψει" 1 kWh. Βλέπεις το τιμολόγιο της ΔΕΗ και βρίσκεις πόσο θα πληρώσεις σε ευρώ.

Πάμε τώρα στο πως λειτουργούν. Μέσα τους, περιέχουν κάποιο υλικό με μεγάλη θερμοχωρητικότητα (π.χ. πυρότουβλο). Έτσι λοιπόν, πέρα από το ότι θερμαίνουν το χώρο, "αποθηκεύουν" και θερμότητα την οποία θα απελευθερώσουν όταν σταματήσει να λειτουργεί η ηλεκτρική τους αντίσταση. Αυτό είναι αρκετά βολικό, διότι μπορείς να τους "φορτίσεις" κατά τη διάρκεια της νύχτας (νυχτερινό τιμολόγιο) και να αποδώσουν τη θερμότητα που κράτησαν κατά τις ώρες που η ΔΕΗ χρεώνει κανονικά.

Στα πρακτικά τώρα, είναι πιο οικονομικοί από τα λοιπά ηλεκτρικά σώματα (αερόθερμα, θερμοπομπούς, ηλεκτρικά καλοριφέρ, θερμάστρες) εφόσον τους χρησιμοποιείς σε συνδυασμό με τον νυχτερινό τιμολόγιο! Ε¨αν τους ανάβεις σε ώρες που η ΔΕΗ χρεώνει κανονικά, είναι το ίδιο με έναν θερμοπομπό στο κόστος.

Η πιο οικονομική λύση, παραμένει πάντα η "ανταλλαγή" θερμότητας (π.χ. κλιματιστικό ή αντλία θερμότητας). 

Το αν θα τη βγάλεις με κρυοπαγήματα ή όχι που ρωτάς, εξαρτάται απ' το που θα ρυθμίσεις τον θερμοστάση, όχι απ' την τεχνολογία του θερμαντικού σώματος. Δεν είναι προφανές; Αν βάλεις το σύστημα θέρμανσης στους 15°C θα ψοφήσεις. Αν τον βάλεις στους 28°C θα λιώσεις. Δεν έχει σημασία αν είναι θερμοπομπός ή κλιματιστικό ή καλοριφέρ πετρελαίου, οι 20°C είναι πάντα 20°C.

Ισως καπου να τα εμπλεξες κι εσυ.

Οχι δεν ειναι ετσι εχω θερμοσυσσωρευτες και δεν πληρωσα θερμανση φετος.

Για την ακριβεια για να εχω 24 ωρες το 24ωρο θερμανση πληρωσα 800 ευρω 8 μηνες Δεη αρα 100 ευρω το μηνα και δεη και θερμανση 22 βαθμους 24 ωρες το 24ωρο αρα.. τιποτα.. και η ποιοτητα τελεια και με το νεο χαρατσι στο νυχτερινό.

Λοιπον αναφερεις οτι καιει 1 προς 1 .αλλα αυτο ισχυει μονο στην θεωρια και ειναι η μιση αλήθεια.

Εχω αμπερομετρο στον πινακα βαζω ac inverter αρα με cop οκ 5 ah μεσο ορο ασταματητα.

Βαζω θερμοσυσσωρευτη καιει 15 ah ας πουμε για 3 ωρες την νυχτα και περίπου 1 ωρα την ημερα νυχτερινη χρεωση. Αρα με 4 ωρες των 15 ah εχω 24 ωρες θερμανση ενω στην αλλη περιπτωση θελω 24 χ 5 ah.. οποτε οτι χανεις σε ενεργεια το κερδιζεις σε χρεωση ανα ωρες και με το παραπανω και με νυχτερινη χρεωση.

Εχω βαλει τους λεπτους χωρις μοτερ καλής μαρκας και δουλεουν περιπου στο 1/3 του power γιατι εκανα πολυ σωστη εγκατασταση. Η μελετη παιζει τεραστιο ρολο και ποσους θα χρειαστεις και σε τι μεγεθος και πως θα τους μοιρασεις.

Αρα εκτος απο τα τετρημενα καλο ειναι να μιλανε καποιοι με εμπειρια.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.

τα νούμερα που γράφεις δεν βγαίνουν, δεν γίνεται η ίδια εγκατάσταση όταν θερμαίνεται από θερμοσυσσωρευτές να απαιτεί ημερήσια ενέργεια 4x15x230=13.8kWh αλλά όταν θερμαίνεται από αντλία θερμότητας να απαιτεί 24x5x230x3=82.8kWh. Όσο καλός είναι ένας μελετητής δεν μπορεί να παρακάμψει τους φυσικούς νόμους 

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, nvel είπε

τα νούμερα που γράφεις δεν βγαίνουν, δεν γίνεται η ίδια εγκατάσταση όταν θερμαίνεται από θερμοσυσσωρευτές να απαιτεί ημερήσια ενέργεια 4x15x230=13.8kWh αλλά όταν θερμαίνεται από αντλία θερμότητας να απαιτεί 24x5x230x3=82.8kWh. Όσο καλός είναι ένας μελετητής δεν μπορεί να παρακάμψει τους φυσικούς νόμους 

Τι να μας πει και η φυσική; Αφού λέει ότι έχει εμπειρία  και ότι οι θερμοσυσσωρευτές αποδίδουν παραπάνω απ' την αντλία θερμότητας, έληξε το ζήτημα. 😂

• Like 1
Δημοσ.

Οι θερμοσυσσωρευτές κατόπιν δίκης μου εμπειρίας είναι το χειρότερο μέσο θέρμανσης που υπάρχει. Δεν αποδίδει και καταναλώνει πολλή ενέργεια. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...