pchatzip Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 13 λεπτά πριν, korakios είπε δεν το είχα σκοπό , αλλά μόλις βρήκα 😂 έψαξα , αλλά δε βρήκα ουτε 10 ευχαριστώ 😂, ούτε κάποια σοβαρή ανάλυση , εύκολο ήταν , μπήκα στο προφίλ σου περιμένω επιχείρημα (βασικά δικαιολογία υπεκφυγής) για το αν την ώρα που καίει ο θερμοπομπός έχει μεγαλύτερη απόδοση απο 1/1 😂 και οτι συμφέρει απο ένα κλιματιστικό πιπέρι , ντροπή , είσαι σοβαρός άνθρωπος ,δεν κάνει να εκφράζεσαι έτσι όλο λόγια είσαι , πες κανα θετικό για την κατανάλωση όμως , άνοιξέ μας τα μάτια Σελιδα 3 Γραφει ενας ανθρωπος με νευρα με bold "Σκέπτομαι σε σπιτι 90 τετραγωνικών, με ολοκαινουργια κουφωματα και έξτρα μονωση στους τοιχους του διαμερισματος, να βάλω 2 θερμοσυσορευτές. Το σπιτι έχει τριφασικο και νυχτερινό ρευμα. Αυτό που ΔΕΝ ξέρω, ειναι: 1. Τι θερμοσυσσωρευτή θα πρέπει να επιλέξω για να ζεσταίνει το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιου και τι για ένα δωμάτιο. Πχ βλέπω κάτι που κοστιζουν στο 1000ρικο και εχουν τάση 400v και 50hz. 2. Υπάρχουν θερμοσυσσορευτές που ειναι πιο "οικονομικοί" στην κατανάλωση ρευματος? Δηλαδη κάποιος που ειναι πιο ακριβος ειναι και πιο οικονομικος ? Tονιζω οτι στα παραπάνω 2 ερωτηματα δεν με έχει καλύψει κανεις. Αναλωνόμαστε σε πράγματα που αφορουν το αρχικο ποστ που γράφτηκε το 2016!!!!! " Επισης σελίδα 3 "@pchatzip σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Κατατοπιστικότατος" Επισης μου γράφει ο ανθρωπος που βαρέθηκε να ακούει εξυπναδες περι απόδοσης 1 προς 1 και 1 2 Χ και οτι κατεβάζει το κεφαλι του καθενός (3 ειστε βέβαια) που δουλεια δεν εχει να κανει μπαίνει καπου κι αντι να απανταει σε κατι που ρωταει ο αλλος ξερει μονο να γραφει βλακεια ειναι αυτο που σκέφτεσαι μην το κανεις άκου εμένα ξερω εγω θα σου πω θα βγεις μάγκας
korakios Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, pchatzip είπε Σελιδα 3 αυτά είναι 2 , περιμένω τα υπόλοιπα 998 😁 αλλά με την ευκαιρία για την ερώτηση 1. η απάντηση είναι μη βάζεις και για τη 2. δεν έχει νόημα , βάλε το φθηνότερο κλιματιστικό inverter (δια 4 στη χειρότερη η κατανάλωση)
pchatzip Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, korakios είπε αυτά είναι 2 , περιμένω τα υπόλοιπα 998 😁 αλλά με την ευκαιρία για την ερώτηση 1. η απάντηση είναι μη βάζεις και για τη 2. δεν έχει νόημα , βάλε το φθηνότερο κλιματιστικό inverter (δια 4 στη χειρότερη η κατανάλωση) Τα υπόλοιπα 998 δεν ειναι για σένα. Επίσης εχω 1 24αρι inverter στην τζαμαρια , 1 12αρι inverter στην κουζίνα καθιστικο 1 9αρι inverter στο 1 δωμάτιο και 1 9αρι inverter στο αλλο. Αλλα μάντεψε δεν τα αναβω το χειμώνα χαχα και ξερεις γιατι ? Γιατι 5 βηματα πιο μακρυα απο εκει που ιδρωνω κρυώνω ρε μαγκα και ξέρεις και κατι αλλο ενα 2μηνο που ειπα να το δοκιμασω πληρωσα πολυ παραπανω απο τους θερμοσυσορευτές λεβεντιά μου ακου τι επαθα ε? Κοιτα να δεις ρε λεβέντη μου εγω τα χω δει στην πραξη ρε μορτη και με ΑΒΒ μετρητη στον πινακα δεν τα λεω στο καφενείο με τσοχες και δηλωτη λεβεντακο μου. Και για να τελειώνουμε ρωταει ο ανθρωπος τι θερμοσυσσωρευτες να βαλει δεν σε ρωταει αν θα βαλει η οχι. Δεν τον ενδιαφερει η γνωμη σου ΚΑΘΟΛΟΥ . Δεν του καίγεται καρφι να ακουσει μην βαλεις παρε ac δεν τον αφορα σε αγνοει δεν υπάρχεις και δεν υπαρχεις γιατι δεν απαντας σε αυτο που ρωταει αλλα απαντας σε αυτο που γουσταρεις εσυ να απαντησεις και για αυτο το λόγο θα εισαι παντα ενοχλητικός δεν θα υπάρχεις Επεξ/σία 15 Απριλίου 2022 από pchatzip
korakios Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, pchatzip είπε Αλλα μάντεψε δεν τα αναβω το χειμώνα χαχα και ξερεις γιατι ? Γιατι 5 βηματα πιο μακρυα απο εκει που ιδρωνω κρυώνω ρε μαγκα και ξέρεις και κατι αλλο ενα 2μηνο που ειπα να το δοκιμασω πληρωσα πολυ παραπανω απο τους θερμοσυσορευτές λεβεντιά μου ακου τι επαθα ε? αν δε τα λειτουργείς 24ωρο και δεν έχουν μπει σε σωστή θέση και με τα σωστά btu σχεδόν* αυτά γίνονται .... *ήθελε τέχνη να κάψεις παραπάνω παο θερμοσυσσωρευτές 😁 4 λεπτά πριν, pchatzip είπε Τα υπόλοιπα 998 δεν ειναι για σένα. κρυμμένα τα έχεις ? δε θα στα πάρει κανένας , μην αγχώνεσαι 😂
pchatzip Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, korakios είπε αν δε τα λειτουργείς 24ωρο και δεν έχουν μπει σε σωστή θέση και με τα σωστά btu σχεδόν* αυτά γίνονται .... *ήθελε τέχνη να κάψεις παραπάνω παο θερμοσυσσωρευτές 😁 κρυμμένα τα έχεις ? δε θα στα πάρει κανένας , μην αγχώνεσαι 😂 Το αυτο....ισχυει και για εμενα.. "Και για να τελειώνουμε ρωταει ο ανθρωπος τι θερμοσυσσωρευτες να βαλει δεν σε ρωταει αν θα βαλει η οχι. Δεν τον ενδιαφερει η γνωμη σου ΚΑΘΟΛΟΥ . Δεν του καίγεται καρφι να ακουσει μην βαλεις παρε ac δεν τον αφορα σε αγνοει δεν υπάρχεις και δεν υπαρχεις γιατι δεν απαντας σε αυτο που ρωταει αλλα απαντας σε αυτο που γουσταρεις εσυ να απαντησεις και για αυτο το λόγο θα εισαι παντα ενοχλητικός δεν θα υπάρχεις " 1
korakios Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, pchatzip είπε Και για να τελειώνουμε ρωταει ο ανθρωπος ρωτούσε πριν χρόνια , τώρα την έκανε την πατάτα (αν έβαλε) , δυστυχώς 9 λεπτά πριν, pchatzip είπε Δεν τον ενδιαφερει η γνωμη σου ΚΑΘΟΛΟΥ . Δεν του καίγεται καρφι να ακουσει μην βαλεις παρε ac δεν τον αφορα σε αγνοει δεν υπάρχεις και δεν υπαρχεις γιατι δεν απαντας σε αυτο που ρωταει αλλα απαντας σε αυτο που γουσταρεις εσυ να απαντησεις και για αυτο το λόγο θα εισαι παντα ενοχλητικός δεν θα υπάρχεις τα υπόλοιπα αφορούν τρίτο πρόσωπο , αυτά που αναφέρεις είναι η προσωπική σου άποψη ...
pchatzip Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, korakios είπε ρωτούσε πριν χρόνια , τώρα την έκανε την πατάτα (αν έβαλε) , δυστυχώς τα υπόλοιπα αφορούν τρίτο πρόσωπο , αυτά που αναφέρεις είναι η προσωπική σου άποψη ... Οχι οχι οχι κι αυτος κι ο αλλος που λεει τι θέλετε να κανω να μεγαλωσω τα μπαλκόνια και εφυγε απαντουν σε εσενα και σε κανα δυο ακομα και σας λενε οτι γραφω ακριβως γελανε μαζι σας δεν σας παιρνουν σοβαρα δεν υπάρχετε για αυτους. Δυστυχώς κριμα αλλα ετσι είναι
korakios Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, pchatzip είπε Οχι οχι οχι κάτσε με μπέρδεψες έχω ερωτήματα, 7 λεπτά πριν, pchatzip είπε κι αυτος κι ο αλλος που λεει 2 δηλαδή ? 7 λεπτά πριν, pchatzip είπε τι θέλετε να κανω να μεγαλωσω τα μπαλκόνια εμείς θα επιλέγαμε τι να κάνεις εσύ για να μεγαλώσεις τα μπαλκόνια? (θερμοσυσσωρευτή θα έβαζες?) δε θυμάμαι κάτι τέτοιο 9 λεπτά πριν, pchatzip είπε και εφυγε απο το μπαλκόνι ? που πήγε ? ποιος έφυγε ? 2 λεπτά πριν, pchatzip είπε και σας λενε οτι γραφω ακριβως είναι πολλοί ? το λένε συχνά ? 5 λεπτά πριν, pchatzip είπε γελανε μαζι σας δεν σας παιρνουν σοβαρα καλό κάνει το γέλιο , υγεία 4 λεπτά πριν, pchatzip είπε δεν υπάρχετε για αυτους. ποιοι είναι περισσότεροι , εμείς ή εκείνοι ?
pchatzip Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 18 λεπτά πριν, korakios είπε κάτσε με μπέρδεψες έχω ερωτήματα, 2 δηλαδή ? εμείς θα επιλέγαμε τι να κάνεις εσύ για να μεγαλώσεις τα μπαλκόνια? (θερμοσυσσωρευτή θα έβαζες?) δε θυμάμαι κάτι τέτοιο απο το μπαλκόνι ? που πήγε ? ποιος έφυγε ? είναι πολλοί ? το λένε συχνά ? καλό κάνει το γέλιο , υγεία ποιοι είναι περισσότεροι , εμείς ή εκείνοι ? Μπορεις και καλυτερα απαντα ανα λεξη Οσον αφορα χιουμορ αν συνεχισεις θα ξεπερασεις Σιλα και Σεφερλη πιστευω σε εσενα
Doubt Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, pchatzip είπε Επισης μου γράφει ο ανθρωπος που βαρέθηκε να ακούει εξυπναδες περι απόδοσης 1 προς 1 και 1 2 Χ και οτι κατεβάζει το κεφαλι του καθενός (3 ειστε βέβαια) που δουλεια δεν εχει να κανει μπαίνει καπου κι αντι να απανταει σε κατι που ρωταει ο αλλος ξερει μονο να γραφει βλακεια ειναι αυτο που σκέφτεσαι μην το κανεις άκου εμένα ξερω εγω θα σου πω θα βγεις μάγκας Τον περιμένουμε να σου δώσει τα εύσημα. Αν δεν έχει καλό σήμα εκεί που είναι (βλέπε προηγούμενα σχόλια περί λεβεντιάς) υπομονή. Θα βγει κάποτε. 4 ώρες πριν, pchatzip είπε Επίσης εχω 1 24αρι inverter στην τζαμαρια , 1 12αρι inverter στην κουζίνα καθιστικο 1 9αρι inverter στο 1 δωμάτιο και 1 9αρι inverter στο αλλο. Αλλα μάντεψε δεν τα αναβω το χειμώνα χαχα και ξερεις γιατι ? Γιατι 5 βηματα πιο μακρυα απο εκει που ιδρωνω κρυώνω Μετά το "Οικονομία" και "Ενέργεια" να ψάξεις και το "Μόνωση".
pchatzip Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 13 ώρες πριν, Doubt είπε Τον περιμένουμε να σου δώσει τα εύσημα. Αν δεν έχει καλό σήμα εκεί που είναι (βλέπε προηγούμενα σχόλια περί λεβεντιάς) υπομονή. Θα βγει κάποτε. Μετά το "Οικονομία" και "Ενέργεια" να ψάξεις και το "Μόνωση". Ρε παιδια μην το παμε αλλου τωρα δεν τον ξερω τον ανθρωπο δεν ξερω τι εκανε και τι κανει. Μιλαω για κατι συγκεκριμενο. Εχω θερμοσσυσωρευτες που τοποθετησα πριν 5 χρονια. Απλους μικρους χωρις μοτερ λεπτους. Πριν τους βαλω ειχα φαει μπουλινγκ στις αποψεις γιατι εβγαλαν κακο ονομα πριν πολλα χρονια που δεν ηξεραν ουτε να τους βαλουν ουτε να τους δουλευουν σωστα και δεν ειχαν και ιδια υλικα τοτε. Αφου δεν υπήρχε αλλη εναλλακτικη εκτος απο AC που δεν αντεχεται η ποιοτητα και στα χιονια δεν τραβανε τους εβαλα και εμεινα υπερικανοποιημενος απο ποιοτητα και απο κοστος χρησης (παρολο που οταν τους εβαλα εβγαλαν νομο για ΥΚΩ στο νυχτερινο και μας εσκισαν που ευτυχως ενα χρονο μετα τον αλλαξαν αλλα και παλι δεν ειναι οπως πριν) και παλι και με αυτο το ΥΚΩ ηταν πολυ οικονομικοι. Αν πληρωνα ΔΕΗ 100-150 ευρω το 4μηνο φωτια Δεκεμβριος-Μαρτιος τωρα πληρωνω 200-250 το μηνα και εχω 24ωρες θερμανση φουλ μαζι με ενα 24αρι Inverter που αναβω το απογευμα σε μια τζαμαρια. Πως να κατηγορήσω ενα προιον που στην πραξη με εσωσε 450-600 ευρω χρεωση την σεζον? Σε χωρες οπως Ελβετια-Αυστρια-Σκωτια κτλ ειναι απο τα βασικα μεσα θερμανσης. Δεν μπορω να καταλάβω που ειναι το δυσκολο και διαφωνειτε να καταλαβετε οτι αν αναψω εναν θερμοπομπο που καει 2000 w σπο τις 8 το πρωι εως τις 3 το μεσημερι με ημερησια χρεωση και τον σβησω και κρυωσει αμεσως δεν ειναι το ιδιο με το αναψω εναν θερμοσυσσωρευτη 2000 w με το νυχτερινο απο τις 5 το πρωι εως τις 8 και να παραμενει χωρις να καιει ρευμα καυτος να ζεσταινει εως τις 3 το μεσημερι οπου θα αναψει αλλη μιση ωρα το πολυ παλι με νυχτερινο και θα παραμεινει καυτος εως το βραδυ που θα παω για υπνο. Στην μια περιπτωση καιω 2000 w νυχτερινο 3-4 ωρες την ημερα στην αλλη καιω 2000 w 10-12 ωρες την ημερα ημερησιο για να εχω ιδιο αποτελεσμα και στα ac για αποδοση 2000w θα καιει 1000w - 1200 w 10-12 ωρες την ημερα δεν κοβουν τελειως στα κρυα πολυ σπανια απλα χαμηλωνουν την καταναλωση αλλα και παλι επειδη εχω μετρητη χτυπανε ακομα και τα μικρα συνεχομενα 5-8 αμπερ και το μεγαλο 12-18 αμπερ. Αν δεις ποσες περισσοτερες χρεωσεις εχει το ημερησιο και χαρατσια απο το νυχτερινο η διαφορα ειναι τεραστια. Δεν ειναι πυρινικη φυσικη η τεχνολογια τους και η λογικη τους απλα θελουν σωστη εγκατασταση δηλαδη αρκετα σωματα ωστε να πιανουν θερμοκρασια γρηγορα και σε χαμηλη ρυθμιση αν δεν γινει σωστα τοτε απο θερμοσυσσωρευτες γινονται θερμοπομποι αφου για να ζεσταθουμε τους αναβουμε ολη μερα 2
Doubt Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, pchatzip είπε Δεν μπορω να καταλάβω που ειναι το δυσκολο και διαφωνειτε να καταλαβετε οτι αν αναψω εναν θερμοπομπο που καει 2000 w σπο τις 8 το πρωι εως τις 3 το μεσημερι με ημερησια χρεωση και τον σβησω και κρυωσει αμεσως δεν ειναι το ιδιο με το αναψω εναν θερμοσυσσωρευτη 2000 w με το νυχτερινο απο τις 5 το πρωι εως τις 8 και να παραμενει χωρις να καιει ρευμα καυτος να ζεσταινει εως τις 3 το μεσημερι οπου θα αναψει αλλη μιση ωρα το πολυ παλι με νυχτερινο και θα παραμεινει καυτος εως το βραδυ που θα παω για υπνο. https://el.m.wikipedia.org/wiki/Πρώτος_θερμοδυναμικός_νόμος 1
pchatzip Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Οποτε τωρα με 0,56 ημερήσιο και 0,48 νυχτερινο να βαλουμε τα ac και τους θερμ/τες στον???? για να σας δω??? και οτι αλλο σκεφτουμε να ζεσταθουμε. Ολα να τα βαλουμε που ειπαμε???
korakios Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, pchatzip είπε Οποτε τωρα με 0,56 ημερήσιο και 0,48 νυχτερινο μείον κρατική επιδότηση 4 λεπτά πριν, pchatzip είπε να βαλουμε τα ac και τους θερμ/τες στον τα ac ναι (inverter τελυταίας γενιάς) σε 24ωρη βάση αλλά εννοείται οικονομία στην επιθυμητή θερμοκρασία (και κλασσικά μόνωση , μελέτη στα btu ,τοποθέτηση κτλ) θερμοπομποί/αερόθερμα και θερμοσυσσωρευτές ανακύκλωση ή δώρο σε κάποιον που δε χωνεύει κάποιος
Doubt Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 20 λεπτά πριν, pchatzip είπε Οποτε τωρα με 0,56 ημερήσιο και 0,48 νυχτερινο να βαλουμε τα ac και τους θερμ/τες στον???? για να σας δω??? και οτι αλλο σκεφτουμε να ζεσταθουμε. Ολα να τα βαλουμε που ειπαμε??? Επειδή δεν είναι θέμα τιμής μόνο, αλλά και επάρκειας (κυρίως) ψάχνουμε θέρμανση που λειτουργεί χωρίς ρεύμα. 1. Σόμπα υγραερίου 2. Τύπου Kerosun Για ώρα ανάγκης, μη μας βρουν κατεψυγμένους. Μπορεί σε 3 μήνες να ακούγεται αστείο αυτό, αλλά μπορεί και όχι. Spoiler
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα