Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο εγκαταστατης τι ακριβως θα μου εκανε? θα μου μεγαλωνε τα μπαλκονια??? Εξηγησα οτι δεν υπαρχει χωρος αρα οσες φορες και να μου προτεινεται α/θ δυστηχως δεν ειναι εφικτο. Μακαρι να γινοταν. Παμε παρακατω. 

Κατανοω οτι επιδοτειται. Ολοι οι μηχανικοι το προτεινουν. Δε μπορω να κανω κατι γι αυτο.

Σας ευχαριστω για το χρονο σας.😊 

Επεξ/σία από siphanto
  • Απαντ. 262
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, siphanto είπε

Ο εγκαταστατης τι ακριβως θα μου εκανε? θα μου μεγαλωνε τα μπαλκονια??? Εξηγησα οτι δεν υπαρχει χωρος αρα οσες φορες και να μου προτεινεται α/θ δυστηχως δεν ειναι εφικτο. Μακαρι να γινοταν. Παμε παρακατω. 

Κατανοω οτι επιδοτειται. Ολοι οι μηχανικοι το προτεινουν. Δε μπορω να κανω κατι γι αυτο.

Στερέωση σε τοίχο, στερέωση από πάνω μπαλκόνι, απομακρυσμένη εγκατάσταση σε ταράτσα ή πιλοτή....Γενικά είθισται οι ειδικοί να ξέρουν καλύτερα απο τους μη ειδικούς.

Δημοσ.

Σωστά. Αυτό που δεν ξέρουν οι ειδικοί στην προκειμένη περίπτωση είναι ο κανονισμός της πολυκατοικίας που τα απαγορεύει όλα αυτά.Ευχαριστώ παντως.

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Μέσω του ηλιακού θερμοσίφωνα που βρίσκεται στη ταράτσα μπορώ να ζεστάνω τα σώματα καλοριφέρ που έχω στο διαμέρισμα ?

Όταν έβαζε πετρέλαιο η πολυκατοικία και ανάβαμε το καλοριφέρ είχα και ζεστό νερό στο μπάνιο χωρίς να ανάψω τον θερμοσίφωνα.

Ευχαριστώ

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 16/11/2021 στις 10:09 ΠΜ, siphanto είπε

Εχεις δίκιο να αγανακτείς με απόψεις απόλυτες και σε καταλαβαίνω. Αυτο το οτι ο θερ/της καιει 1 προς 1 ενω η αντλια ή το ac καιει λιγοτερο απο οσο αποδίδει εχει κουράσει γιατι κάποιοι ή δεν μπορούν να καταλαβουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν λες και στην βορεια Ελλάδα ή στις βόρειες χώρες που χρησιμοποιούν θερ/τες ειναι βλάκες δεν το ξέρουν αυτο πληρώνουν μια ακριβή εγκατάσταση ετσι γιατι ειναι χαζοί. Δεν ειναι η πρωτη περίπτωση ομως που κάποιοι παιρνουν μια πληροφορία δεν την επεξεργάζονται και θεωρουν οτι λενε κατι φοβερο χωρις καμια αναλυση.

Λοιπον οι θερ/τες ναι μεν καινε 1 προς 1 αλλα συσσωρευουν ενέργεια και αποδιδουν αργότερα οπότε στην πράξη δεν ειναι 1 προς 1 ας το κάνω ακραίο για να το καταλάβεις αν ενα σωμα μπορούσε να φορτίσει 1 προς 1 τον Οκτώβρη και να κρυώσει τον Μαρτιο δεν ειναι 1 προς 1 ειναι τζάμπα. Τα ac και οι αντλιες εχουν μεν καλύτερη άμεση αποδοση αλλα δεν εχουν συσσώρευση οποτε οτι καινε το καινε άμεσα αν κλείσει πάει χαμενη η ενεργεια σε σχεση με τους θερμοσυσσωρευτες που δεν παέι χαμενη για αρκετες ωρες.Επίσης οι θερ/τες δεν εχουν συντηρηση όπότε αλλο ενα εξοδο σημαντικο μειων.

Ομως οι θερ/τες θέλουν ενα κοστος εγκαταστασης μικρότερο απο αντλιες αλλα αρκετα μεγαλο κόστος (3φασικο, νυχτερινο αν δεν υπάρχει και κυρίως τα σωστα σε αριθμο και δυναμη σωματα αναλογα με το δωμάτιο τους εξωτερικους τοιχους αν ειναι νοτιο ή βορινο κτλ γιατι αν δεν γινει η σωστη μελετη και παρουμε ενα σωμα τεραστιο και το βαλουμε για εναν μεγαλο χωρο και δεν αποδιδει και καιμε πολυ και την ημερα δεν θα φταιει ο θερμ/της αλλα η μελετη) οπότε κυρίως σωστη μελέτη που στην Ελλάδα δεν θα βρεις πρεπει να το ψαξεις μονος. Εχουν το θετικό οτι αν κοπεί το ρευμα μεσα στην ημερα δεν κρυώνει το σπιτι αλλα το αρνητικο οτι δεν μπορεις στις ζεστες μερες να τους κλείσεις απλα θα καινε πολυ λιγότερο.

Το μοναδικο ομως που εχουν οι θερμοσ/τες ειναι η ποιοτητα θέρμανσης με ac δεν υπάρχει συγκριση αλλα και με καλοριφερ ειναι σαφως ανωτεροι αν βρεις την σωστη ρυθμιση γιατι δεν ανοιγοκλεινουν ωστε μια να ζεσταινεσαι μια να κρυωνεις εχουν σταθερη αυξομειωση και ετσι παραμενει η ατμοσφαιρα σταθερη και νιωθεις πολυ ωραια.

Σε προηγουμενο ποστ εχω βάλει εναν πίνακα που αναφερει τα παντα για την επιλογή kw και αριθμο σωμάτων κτλ 

Θελει ψαξιμο πριν παρεις οποιαδήποτε απόφαση και λιγο υπομονή να δουμε που το πανε το θέμα με την ενέργεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pchatzip είπε

Λοιπον οι θερ/τες ναι μεν καινε 1 προς 1 αλλα συσσωρευουν ενέργεια και αποδιδουν αργότερα

το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την απόδοση , παραμένει το χειρότερο μέσο θέρμανσης (απο άποψη κόστους ,η "ποιότητα" ειναι υποκειμενική)

ΥΓ. έκανες παράθεση σε ποστ μηνών πριν

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, korakios είπε

παραμένει το χειρότερο μέσο θέρμανσης

εκτός αν είσαι έμπορας θερμοσυσσωρευτών

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, korakios είπε

το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την απόδοση , παραμένει το χειρότερο μέσο θέρμανσης (απο άποψη κόστους ,η "ποιότητα" ειναι υποκειμενική)

ΥΓ. έκανες παράθεση σε ποστ μηνών πριν

Η απαντηση σου ειναι Αουα κανενα επειχηρημα καμια επαφη απλα "παραμενει το χειροτερο μεσο θερμανσης απο πλευρας κοστους" ετσι γενικα λεμε χωρις να λεμε απο που προκυπτει αυτο. Εχω ζησει με πετρέλαιο με φυσικο αεριο με ac και τζακι και τωρα με θερ/τες αλλα εσυ ξερεις. Επισης για τον φιλο που εγραψε την εξυπναδα του δεν εχω καμια σχεση με αυτο το επαγγελμα αλλα καμια ομως. Δειτε σε προηγουμενα ποστ μου οτι απλα ασχοληθηκα και μαλιστα προτεινα 2 ανταγωνιστηκες εταιρειες λες να ειμαι αντιπροσωπος και στις δυο?

καμια σχεση λεει δεν εχει με την αποδοση οτι ειναι σβηστο OFF!! 7 ωρες μεχρι το μεσημερι και αυτο ζεσταινει οχι ρε εσεις δεν εχει σχεση με την αποδοση.

Η ποιοτητα δεν ειναι υποκειμενικη υπαρχει μια κοινη λογικη που λεει οτι αν και οι δυο ειδαμε ενα φορτηγο μαλλον θα ηταν φορτηγο.

Τζαμπα την εβγαλα φετος με θε/τες οπως καθε χρονο και με το σωστο προγραμμα χωρις ρητρα της ΔΕΗ αλλα εσυ εχεις να πεις οτι ειναι το χειροτερο μεσο θερμανσης. Οταν θα τρεμεις στο σπιτακι σου του χρονου κερναω καφεδακι στους 22 βαθμους. Αντε φιλακια εξυπνακηδες!

υ.γ. απαντησες σε παραθεση σε ποστ μηνων πριν

Επεξ/σία από pchatzip
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pchatzip είπε

ετσι γενικα λεμε χωρις να λεμε απο που προκυπτει αυτο

δε χρειάζεται , είναι αυτονόητο , νόμοι φυσικής , μπορεί κάποιος άλλος να πάρει στα σοβαρά το ποστ σου και να σου εξηγήσει

άκυρο , σου έχουν εξηγήσει χρόνια πριν σε προηγούμενα ποστ , την πάτησα σα νιούμπας που σου απάντησα

καλή συνέχεια απο μένα :)

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, pchatzip είπε

Τζαμπα την εβγαλα φετος με θε/τες οπως καθε χρονο και με το σωστο προγραμμα χωρις ρητρα της ΔΕΗ αλλα εσυ εχεις να πεις οτι ειναι το χειροτερο μεσο θερμανσης.

Δεν δίνεις και κανένα ντοκουμέντο να δούμε;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, korakios είπε

δε χρειάζεται , είναι αυτονόητο , νόμοι φυσικής , μπορεί κάποιος άλλος να πάρει στα σοβαρά το ποστ σου και να σου εξηγήσει

άκυρο , σου έχουν εξηγήσει χρόνια πριν σε προηγούμενα ποστ , την πάτησα σα νιούμπας που σου απάντησα

καλή συνέχεια απο μένα :)

Οκ στο παρελθόν άνθρωποι που θέλησαν μια γνώμη (ψάξε δεν ειναι πολλες σελίδες μου ειπαν 1000 ευχαριστώ και οτι ημουν πολυ αναλυτικός κτλ) επισης αλλοι χρήστες ιδιας πηγης θέρμανσης ευχαριστημένοι κι αλλοι μη ευχαριστημένοι μια χαρα συνενοηθηκαμε ωραια με αποψεις κτλ

Με τρολακια ομως που μπαινουν σε καθε θεμα για να δημιουργήσουν εντυπωσεις με εξυπνάδες δεν τα παω καλα. Μιλας για νομους φυσικης ενω τους αγνοείς και κυριως δεν απαντάς παρα λες αερολογίες.  Το χαμογελακι ειμαι σιγουρος οτι το εβαλες γιατι τσίμπησα. 

Βρες κατι αλλο να περνας την μερα σου

2 λεπτά πριν, Doubt είπε

Δεν δίνεις και κανένα ντοκουμέντο να δούμε;

Οχι δεν δίνω...σας κοροιδευω εσας συγκεκριμένα θελω να σας γδύσει η ΔΕΗ. 

Ολοι οι αλλοι ειμαι εδω με οποιες καλες προθέσεις να βοηθησω. Να μιλησω για τα θετικα αλλα και για οποια αρνητικά .

Εχετε τσαντισει αρκετο κοσμο σε προηγούμενα ποστ για να το κανετε και σε εμενα. Βαλε εκεινο βαλε το αλλο (ρε δε γίνεται σας λενε) οχι βαλε αυτο βαλε εκεινο (ρε αλλο ρωτάω ρε εσείςμη μου πουλατε αλλα) οχι φερε αυτον φερε τον αλλον

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, pchatzip είπε

Βρες κατι αλλο να περνας την μερα σου

δεν το είχα σκοπό , αλλά μόλις βρήκα 😂

ψάξε δεν ειναι πολλες σελίδες μου ειπαν 1000 ευχαριστώ και οτι ημουν πολυ αναλυτικός κτλ

έψαξα , αλλά δε βρήκα ουτε 10 ευχαριστώ 😂, ούτε κάποια σοβαρή ανάλυση , εύκολο ήταν , μπήκα στο προφίλ σου

περιμένω επιχείρημα (βασικά δικαιολογία υπεκφυγής) για το αν την ώρα που καίει ο θερμοπομπός έχει μεγαλύτερη απόδοση απο 1/1 😂 και οτι συμφέρει απο ένα κλιματιστικό

Με τρολακια ομως που μπαινουν σε καθε θεμα για να δημιουργήσουν εντυπωσεις με εξυπνάδες δεν τα παω καλα.

πιπέρι , ντροπή , είσαι σοβαρός άνθρωπος ,δεν κάνει να εκφράζεσαι έτσι

14 λεπτά πριν, pchatzip είπε

Να μιλησω για τα θετικα αλλα και για οποια αρνητικά .

όλο λόγια είσαι , πες κανα θετικό για την κατανάλωση όμως , άνοιξέ μας τα μάτια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...